2019-02-16 478 瀏覽
每次來屯門都會忍不住雖然像一個食堂一樣小服務態度也總不好不壞但是勝在雞扒真的好吃奶茶的茶澀味真對口味朋友對咸檸蜜無法抗拒總到飯點就想起這家店這次好像雞扒又香又滑不知道是不是因為雙拼但是雞皮煎得又焦又脆高熱量充滿犯罪感食物減肥人士請自覺繞行哇🐔榮式燒雞扒🐔店面還挺好找的,跟著導航走~就在1樓,馬路邊,很明顯的位置~🌸服務阿姨還是挺熱情的,她下的單寫的字反正我是看不懂的哈哈哈,點了雞扒,但是木有刀🔪可以切~🍀「燒雞扒飯」這個飯的份量十足,或許我知道為什麼沒有刀了~因為他家的雞扒超級嫩,用勺子就可以直接分成一塊塊~雞扒很好吃,又香又嫩~,我都吃不完~🌼
每次來屯門都會忍不住

但是雞皮煎得又焦又脆
高熱量充滿犯罪感食物
減肥人士請自覺繞行哇

🐔榮式燒雞扒🐔

[環境]店面還挺好找的,跟著導航走~就在1樓,馬路邊,很明顯的位置~🌸

[服務]服務阿姨還是挺熱情的,她下的單寫的字反正我是看不懂的哈哈哈,點了雞扒,但是木有刀🔪可以切~🍀

2019-02-07
2019-01-24 524 瀏覽
四年前,在屯門 stay過一年左右我最愛 就係呢間榮式燒雞扒雖然價錢 唔算平但我覺得值俾呢個價裝潢唔同左 但食野的客人一樣咁多今次叫左 雞藕天成 湯檬即是 藕餅+燒雞扒 藕餅第一次order唔係我口味 因為口感太肥膩雞扒同以往一樣不過今次胡椒好落重手左但都好惹味雖然我只stay屯門一日但已經找回期待4 年的美味了
四年前,在屯門 stay過一年左右
我最愛 就係呢間榮式燒雞扒

但都好惹味

雖然我只stay屯門一日
但已經找回期待4 年的美味了

2018-12-29 304 瀏覽
早上餓得不行,在大眾裡面隨便搜了一家,去的時候人不多,還以為生意不好,後來才發現是沒到飯點。作為招牌的燒雞扒飯,還不錯。兩塊雞排很有分量,雞肉滑滑嫩嫩,還有點脆脆的。套餐搭配的奶茶,就是很香港的味道。喜歡。小夥伴點的雞扒配蛋的,蛋滑溜溜,嫩到不行。比較失敗的是烏冬面,看起來還可以的,可是太淡啦~沒什麼味道。口味清淡的朋友也可以選擇。整體來說不錯吃。一份大概50人民幣左右,比較平價。

小夥伴點的雞扒配蛋的,蛋滑溜溜,嫩到不行。
整體來說不錯吃。一份大概50人民幣左右,比較平價。
2018-11-21 386 瀏覽
Lunch時間第一次去左屯門市廣場食榮式雞扒,之前黎左兩次都係勁多人排隊,難得今日唔駛排就一定要試!今次叫左撈檬連飲品(熱飲) 套餐價HKD46影相望落去塊雞扒好似有啲細,但實物其實係長過成隻手掌,但有少少薄,厚過麥當勞板燒雞腿包塊雞肉少少🤭,但肉質當然好過麥記好多倍,食落無痴牙同雞肉好滑身😳👍🏼連埋個撈檬真係堅夠飽!///好味指數:8/10推介指數:7/10回購指數:7/10
[屯門 - 榮式雞扒]

///
好味指數:8/10
推介指數:7/10
回購指數:7/10
2018-11-20
2 分鐘 (堂食)
2018-11-14 302 瀏覽
好耐未食過榮式雞扒,今次就去重溫一下。估吾到水準差左吾少。首先,雞扒係維持到水準既,仍然係又薄又脆又香。但個蓮藕章魚餅就差左吾少,以前個餅圓碌碌,瘦肉多,馬蹄粒多,食落好香好脆。依家個餅扁塌塌,冇口感,又勁多肥豬肉,一大粒同馬蹄粒咁大個size 既肥豬肉呀加多$20要個瑤柱茄子呢個就真係以前原條上,灑左d 椒鹽粉,皮煎得香脆,好味又抵食。依家,變成👇呢張圖,$20得果6片超薄茄子片仲要求其煎完加d 瑤柱醬就完。底部勁多油,好肥呀應該係瑤柱醬本身多油,加上茄子會吸油,所以就變成勁多油啦

好耐未食過榮式雞扒,今次就去重溫一下。

估吾到水準差左吾少。

首先,雞扒係維持到水準既,仍然係又薄又脆又香。

加多$20要個瑤柱茄子

呢個就真係

以前原條上,灑左d 椒鹽粉,皮煎得香脆,好味又抵食。

依家,變成👇呢張圖,$20得果6片超薄茄子片
仲要求其煎完加d 瑤柱醬就完。底部勁多油,好肥呀
應該係瑤柱醬本身多油,加上茄子會吸油,所以就變成勁多油啦

2018-11-13
2018-11-12 219 瀏覽
禽晚行完山後到屯門市中心搵食我就善用openrice 主頁用果個👉🏻附近餐廳經佢幫手一搵比我搵到佢唔知多唔多人就去睇睇因為真係好肚餓好彩佢流量算快其實佢算係快餐👍🏻只係叫做有d 服務😅佢嘅蔥油算保持到朋友未食過我話佢知更係食佢個名嘅野喇😂就叫咗個"雞扒鮮打烏冬"可謂先打呢?我諗係冇雪藏過掛就係咁試下總算👌🏻我就叫咗佢另一款出名"蓮藕餅飯"主要👉🏻蔥油,但係主角變咗炸幾年前佢得二間分店時食過係煎架煎嘅好味d宜家真係多咗好多野選擇飲品仲有半價最抵係個梳打係泰國玻璃樽𠻹🤩
禽晚行完山後到屯門市中心搵食
只係叫做有d 服務😅
佢嘅蔥油算保持到
朋友未食過
我話佢知更係食佢個名嘅野喇😂
就叫咗個"雞扒鮮打烏冬"
可謂先打呢?我諗係冇雪藏過掛
就係咁試下總算👌🏻
我就叫咗佢另一款出名"蓮藕餅飯"
主要👉🏻蔥油,但係主角變咗炸
幾年前佢得二間分店時食過係煎架
煎嘅好味d
宜家真係多咗好多野選擇
飲品仲有半價
最抵係個梳打係泰國玻璃樽𠻹🤩
2018-11-11
10 分鐘 (堂食)
  • 榮式燒雞扒飯
2018-11-12 220 瀏覽
這間”榮式燒雞扒” 在商場中, 之前一直吃招牌菜榮式燒雞扒飯, 今次想轉一轉新意, 看看餐牌, 見到有些搞鬼菜名, 如雞藕天成, 雞同鴨講, 好吧, 一於來個” 雞藕天成”。雞藕天成 $51 -  即榮式燒雞扒拼香藕餅飯,有一大塊燒雞扒, 兩塊藕餅, 雞扒特點在切得薄身,受熱均勻,以坑爐燒得香口,皮下的雞油都在坑燒時統統逼出, 雞皮脆像乳豬皮, 內裏的肉汁得以保留, 雞扒嫩滑入味;以雞肉和蓮藕粒做成的肉餅,咬感鬆軟, 有層次。白飯配上自製燒汁, 蔥花及時榨菜粒, 絕配, 今次我還要求了多蔥, 滿口蔥油香。套餐奉送冷熱餐飲, 很少餐廳凍飲不用另外加錢, 今次點了凍咸檸水。

2018-11-11
2018-09-29 307 瀏覽
午餐想不到吃什麼時,很多時就會想起榮式。必叫照燒雞扒飯!雞扒大份,表面燒得香脆可口,內裡肉質仍保持嫩滑多汁,而且會塗上秘制的醬汁,帶點甜味,配上白飯就已經很滿足🙊很適合配飯食
午餐想不到吃什麼時,很多時就會想起榮式。

2018-09-13 275 瀏覽
嚟到梗係要食雞扒啦!我哋分別叫咗雞扒撈檬,雞扒稻庭烏冬,雞扒腸仔飯⋯呢度啲雞扒燒完之後皮脆肉嫩,好食而不油膩,同埋佢薄切,軟腍入味,最緊要係完全冇雪藏味😍😍👍🏻加埋佢啲蔥花配料等⋯好食到可以再encore!順帶一提佢嘅午餐套餐,大約$40-60左右,仲包埋一杯飲品,又抵又好食🤤🤤

5 分鐘 (堂食)
2018-09-07 237 瀏覽
朝流興食雞,我地都唔執輸去咗榮式食雞扒是晚又係九點幾先食野,屯門好似好多野食但又好似無乜野食。好彩有榮式👍嚟親樣樣都覺得好吸引樣樣都想試終於係本餐牌翻爛之前決定到😓淮山麵其實係咪用淮山造的麵呢🤔🤔係榮式食鰻魚信唔信得過?不過下次再嚟我會試!oh!原來幅相隻碟有榮式logo架,好靚呀但點解我地無嘅魚樂無窮(影得唔好,其實整體都好味,飯好味魚好味雞好味,連啲薑蓉都好味作為飯桶,食親飯都會細細品味個飯白飯堅好食,下次可以嗌一個就咁食😀再加啲薑蓉就更好]蓮藕餅淮山麵,個麵嚟到以為嗌錯拉麵😂原來得兩塊餅,不過食下食下,飽咗大半,可能因為個淮山麵,最後仲食剩少少]又係呢支梳打,係越南舖都有]
朝流興食雞,我地都唔執輸去咗榮式食雞扒

嚟親樣樣都覺得好吸引樣樣都想試
終於係本餐牌翻爛之前決定到😓

淮山麵其實係咪用淮山造的麵呢🤔🤔

係榮式食鰻魚信唔信得過?
不過下次再嚟我會試!

oh!原來幅相隻碟有榮式logo架,好靚呀但點解我地無嘅

雞扒魚柳飯

魚樂無窮(影得唔好
,其實整體都好味,飯好味魚好味雞好味,連啲薑蓉都好味
作為飯桶,食親飯都會細細品味個飯
白飯堅好食,下次可以嗌一個就咁食😀再加啲薑蓉就更好
鱆魚蓮藕餅淮山麵
]
蓮藕餅淮山麵,個麵嚟到以為嗌錯拉麵😂
青檸梳打
]
又係呢支梳打,係越南舖都有

2018-08-27
$60 (宵夜)
雞扒魚柳飯
2018-09-06 186 瀏覽
榮式雞扒~以前有食過,但唔太記得好唔好食又去食下,發現有好多款式揀如果叫招牌「榮式雞扒飯」係會有兩塊雞扒如果唔想食咁多肉,可以叫另一選擇「雞扒鹵豆腐飯」味道方面:雞扒不是厚雞扒,鹵豆腐,無鹵水味主要係個蔥油撈飯,幾好味整體性黎講,有啲似係「頹」飯一碟?
榮式雞扒~以前有食過,但唔太記得好唔好食
又去食下,發現有好多款式揀
如果叫招牌「榮式雞扒飯」係會有兩塊雞扒
如果唔想食咁多肉,可以叫另一選擇「雞扒鹵豆腐飯」
味道方面:雞扒不是厚雞扒,鹵豆腐,無鹵水味
主要係個蔥油撈飯,幾好味
整體性黎講,有啲似係「頹」飯一碟?
2018-08-25 166 瀏覽
來到”榮式燒雞扒”,一定要吃雞扒啦!之前看過雜誌介紹, 這裡的招牌燒雞扒,雞扒會去筋薄切,所以入口鬆軟, 而燒汁是自家用肉熬製的豉油,並特製熱力強勁的坑爐來封住雞扒肉汁,做到皮脆肉嫩,好吃又不膩。榮式燒雞扒飯 $54 - 碟頭飯形式呈上, 一碟飯有兩大塊燒雞扒,配上蔥花, 榨菜及椰菜作為配料,雞扒表面有坑紋, 雞皮脆卜卜,  雞用黑胡椒醃製過,雞肉軟腍入味,的確是不錯,而且吃不到雪味, 另外白飯淋上了燒汁,再配上蔥花及時榨菜粒,確惹味。套餐還奉送冷熱餐飲, 超值。

套餐還奉送冷熱餐飲, 超值。
2018-08-05
5 分鐘 (堂食)
  • 榮式燒雞扒
2018-08-20 116 瀏覽
夏天熱辣辣唔想食咁多野,好似唔太開胃咁,就想食d濃味又又涼涼地既野,咁就去左榮式雞扒啦,榮式雞扒當然最出名係雞扒,但係近排有留意到佢有出下午茶!有漢堡食喎!下次真係要試下!今次點左雞扒冷麵,加糊麻醬,平時榮式雞扒既雞扒已經好好食啦,仲要加埋糊麻醬,酸酸甜甜凍凍地好開胃,真係一次過可以倒成落口!個底仲要有少少椰菜絲,好好食,好有口感,之前同朋友講榮式雞扒好好食,佢都半信半疑,今次帶埋佢過黎,佢都食到lamlam利😋
2018-08-05 208 瀏覽
好耐無食,突然記起,再次嘗試。鋪頭經過翻新後感覺乾淨左,但座位依舊窄逼。打嚮名堂後亦吸引不少旅客幫襯,經常滿座。餐牌上多左不少產品,仲有融合西式既雞扒漢堡系列,但都仲係覺得配飯或公仔麵match d!招牌燒雞扒蘸得入味,恰到好處,肉質嫩滑!熱檸蜜勁甜,唯有叫waiter要杯水沖淡下啦!點知叫左2次,等左好耐,最後感激第3位waiter終於記得俾水,整體無咩服務可言囉味道保持質素,惜服務態度倒退,無下次!

味道保持質素,惜服務態度倒退,無下次!
2018-06-10
2018-07-09 277 瀏覽
屯門市中心附近,有不少連鎖食店,此間亦一樣,窮窮地又唔想食普通茶記,食雞扒都是不錯的選擇。招牌雞藕天成飯,有香煎雞扒一大塊,及章魚蓮藕餅二塊, 白飯配上菜脯蔥油, 好好味,唔覺唔覺食咗一大碟飯。雞扒煎得嫩滑, 雞皮薄薄, 雞皮及雞肉之間沒有一層油, 雞皮很香脆。章魚蓮藕餅,少少油膩,但味道很好。白飯一定要撈菜脯蔥油食才好食。嚴格來說,是一碟企理的碟頭飯,一個女仔食得晒的,但很飽。加杯飲品,一個人大約$55環境正常,不算太擠迫,但有一個男侍應,非常暴躁,經常性鬧同事。 愛管閑事的,要有心理準備。

章魚蓮藕餅,少少油膩,但味道很好。
白飯一定要撈菜脯蔥油食才好食。

嚴格來說,是一碟企理的碟頭飯,一個女仔食得晒的,但很飽。

加杯飲品,一個人大約$55