早幾日同屋企人系尖沙咀地鐵站附近試左間好抵食既人氣高質點心,埋單只係2百零就已經可以食到好多好西,飽到上心口🤣我地叫左:👉🏻🌟絕配套餐🌟 $68位✨籠仔豉汁帶子飯✨ + $20✨臘腸一份✨ +$10用荷葉做底既籠仔飯荷香四溢,份量唔少;面頭既帶子鮮味十足又夠嫩,切片臘腸仲油香滿滿爆哂油,加埋大量超香既蒜蓉一齊食,惹味得梨好滿足❣️✨鮮無花果雪耳沙蔘玉燉排骨湯✨個燉湯入面d湯料好多,好足料!味道清甜,好重無花果嘅香味,感覺好滋潤,絕對係養顏之選👍🏻✨鮮竹牛肉球2件✨ + $10呢到d牛肉球比平時食開嗰啲大粒,口感軟滑彈牙,完全唔會輸比大酒樓既出品!✨荷葉藤椒蒜蓉粉絲蒸北寄貝✨$78 2隻呢2隻北寄貝比我想像中大隻同多肉,入口鮮甜爽口冇腥味👍🏻👍🏻整體藤椒味唔算好突出,蒜蓉嘅香味會比較出,食完隻貝再食埋嗦滿哂北寄貝精華既粉絲底,真心正👍🏻✨沙律蟹柳春卷3件✨ $30外皮炸到好薄脆既沙律蟹柳春卷入面d餡好多,香口到不得了🤟🏻✨樂意水果茶✨ $23水果茶入面有好多水果,甜甜既果香同甘香既茶味完美交融,解膩-流!!呢間人氣點心店d出品高質又唔貴,唔怪得門口成日有人排隊喇🤣🔴樂意點心📍尖沙咀漢口道1

我地叫左:👉🏻

🌟絕配套餐🌟 $68位

✨籠仔豉汁帶子飯✨ + $20
✨臘腸一份✨ +$10

✨鮮無花果雪耳沙蔘玉燉排骨湯✨

✨鮮竹牛肉球2件✨ + $10

✨荷葉藤椒蒜蓉粉絲蒸北寄貝✨$78 2隻

✨沙律蟹柳春卷3件✨ $30

外皮炸到好薄脆既沙律蟹柳春卷入面d餡好多,香口到不得了🤟🏻

✨樂意水果茶✨ $23

呢間人氣點心店d出品高質又唔貴,唔怪得門口成日有人排隊喇🤣

🔴樂意點心

📍尖沙咀漢口道19-21號漢宜大廈地下C號舖

港鐵尖沙咀/尖東站L5出口,步行約2分鐘
今次要去尖沙咀一間特色點心,食一盅兩件。呢間餐廳好好多遊客捧場。地點方便之餘,價錢都好經濟實惠。我哋食左:🌟必食推薦:花雕蛋白紅腸紅花蟹飯💰68我最鐘意佢個蛋白,索左啲蟹同花雕油配飯好惹味。老公就最鐘意食蟹,紫洋蔥🧅同芫荽撈埋蟹飯好香。🌟椰子燉烏雞湯💰55椰子烏雞係絕配,好滋補,岩晒女士。🌟沙律蟹柳春卷3件💰30春卷好脆口,入面啲沙律醬配蟹柳好滋味,春卷大人小朋友都岩食。🌟越式米網炸兩腸💰33腸粉好滑,入面炸兩新鮮炸起好脆,腸粉包住炸兩一齊食好飽肚。🌟芝麻蝦多士3件💰30蝦多士好脆口,面頭好多芝麻好酥香。🌟川味麻辣青瓜🥒💰10青瓜好抵食先10蚊,真係幾辣,不過鐘意食川菜一定鐘意。🌟玫瑰桂花糕3件💰20桂花糕唔算好甜,玫瑰多,味偏淡。茶位5/一個人📍樂意點心尖沙咀漢口道19-21號漢宜大廈地下C號鋪2人總數💰259 人均💰129.510分滿分味道:7.5/10環境:7/10價格:7.5/10
我哋食左:
🌟必食推薦:花雕蛋白紅腸紅花蟹飯💰68
🌟椰子燉烏雞湯💰55
椰子烏雞係絕配,好滋補,岩晒女士。
🌟沙律蟹柳春卷3件💰30
🌟越式米網炸兩腸💰33
腸粉好滑,入面炸兩新鮮炸起好脆,腸粉包住炸兩一齊食好飽肚。
🌟芝麻蝦多士3件💰30
蝦多士好脆口,面頭好多芝麻好酥香。
🌟川味麻辣青瓜🥒💰10
青瓜好抵食先10蚊,真係幾辣,不過鐘意食川菜一定鐘意。
🌟玫瑰桂花糕3件💰20
桂花糕唔算好甜,玫瑰多,味偏淡。
茶位5/一個人
味道:7.5/10
環境:7/10
價格:7.5/10
2024-03-29 67 瀏覽
最近經常見到樂意點心門外有人排隊,所以就想去試一下。餐廳裝修特別,牆身佈滿鳥語花香的壁畫,感覺上有點像咖啡室。點了絕配套餐,份量足夠兩位用。花雕蛋白臘腸蒸紅花蟹飯有一整隻紅花蟹,蛋白吸收了蟹的鮮味;鮮花甲粉絲湯也挺足料,味道咸鮮;鮮竹牛肉球很稔,入口軟滑。碧綠叉燒腸粉裡面有翠肉瓜和叉燒粒,腸粉皮帶點煙韌,醬油不會太咸。蟹柳棉花雞的雞腿肉醃得剛好,非常嫰滑,冬菇片和魚肚也很入味。甜點選了一熱一冷,熱騰騰的杏汁燉蛋白入口即溶,杏汁香濃,玫瑰桂花糕內有很多桂花和玫瑰碎,味道清甜。尖沙咀來說價格非常相宜,而且蒸點有一籠兩件的選擇,方便人少也可以試到多款點心。

點了絕配套餐,份量足夠兩位用。

2024-03-29 42 瀏覽
尖沙咀返工嘅朋友介紹呢間新式嘅點心店,點心都幾高質同性價比幾高,個日平日dinner時間去食都幾多人等位同買外賣🤣餐廳裝修有別於傳統酒樓,環境幾光猛同新淨,設有多張卡位👍🏻1️⃣絕對套餐 呢個招牌絕對套餐,好抵食!! 包咗一款招牌籠仔蒸飯、同滋潤燉湯/湯餃,另加$10仲可以追加2款精美點心/小吃飲品,份量都幾大,大個日同frd兩個人先食得哂🤣我哋點咗龍仔豉汁帶子飯 、鮮無花果雪耳沙參玉燉排骨同鮮竹牛肉球/2件 🥰4️⃣荷葉藤椒赫蓉粉絲蒸北寄貝(2隻) 呢一個菜式以北寄貝配上藤椒赫蓉同粉絲,北寄貝鮮甜,一啲都唔韌,粉絲份量好多,而且吸晒肉汁👍🏻5️⃣芝麻蝦多士/3件估唔到連炸物都做得幾好~外皮炸得酥脆香口,面頭鋪滿芝麻,蝦亦都幾彈牙😆6️⃣碧綠叉燒腸粉 平時好鍾意食腸,今次叫咗個叉燒腸粉試下,腸粉比平時厚身,食落彈牙配上叉燒👍🏻📍Address📍樂意點心尖沙咀漢口道19-21號漢宜大廈地下C號舖

1️⃣絕對套餐

4️⃣荷葉藤椒赫蓉粉絲蒸北寄貝(2隻)

5️⃣芝麻蝦多士/3件

6️⃣碧綠叉燒腸粉

📍Address📍
樂意點心
尖沙咀漢口道19-21號漢宜大廈地下C號舖
2024-03-29 73 瀏覽
尖沙咀一向多餐廳食肆, 今日同朋友喺尖沙咀行街, 突然見到呢間點心店外面有好多人排隊, 我哋又湊個熱鬧決定喺呢間點心點食飯。呢間舖頭點心抵食,價錢相宜,難怪吸引咁多食客。 店舖裏有好多唔同遊客,坐我哋隔離嗰台係韓國遊客。我哋叫咗好多食物但掛住食唔記得影相, 其中 鮮竹牛肉球大大粒, 芝麻蝦多士夠脆,如果無落咁多油黎煎口感更佳~

2024-01-30
10 分鐘 (堂食)
2024-03-27 48 瀏覽
食物———————————————⭐️春卷,勁脆,對於超鍾意食春卷嘅我真係啱晒😍⭐️元貝海鮮蒸籠飯,份量好夠,三個人食都冇問題,而且海鮮味滲左落飯度,真係啖啖肉淡淡飯都好食🥰⭐️叉燒腸,食點心又點少得食腸粉? 腸粉好薄,入面肉質好新鮮,加埋菜肉瓜,又有肉又有菜嘅感覺好fresh 😍⭐️薑蔥牛柏葉,牛柏葉好林,老人家小朋友都會食到,而且好入味,正😍⭐️紅棗杞子榚,榚質好彈牙,甜度適中,食飽飽再食就啱晒店舖位於尖沙咀地舖,地點超方便,價錢都只係$2x /碟左右,勁抵食,推介大家過去試下😃
食物
———————————————
⭐️春卷,勁脆,對於超鍾意食春卷嘅我真係啱晒😍

⭐️紅棗杞子榚,榚質好彈牙,甜度適中,食飽飽再食就啱晒

喺尖沙咀搵食實在太花多眼亂,今次想食中式野,誤打誤撞搵到依間。佢的套餐價錢合理,有茶有飯有湯。食左兩個飯餐,籠仔鳳爪排骨飯杯椰子燉雞湯,另來係籠仔金針雲耳蒸雞花甲粉絲湯。個籠仔飯一啲都唔細,真係可以食到好滿足。湯同埋點心都做得唔錯👍🏻

佢的套餐價錢合理,有茶有飯有湯。
2024-03-19 46 瀏覽
地方雖小但裝修骨子,雖過午市時間,但仍然人滿為患,後來發現3點下午茶時段有88折.菜式選擇多亦新潮,估唔到這地段食物有質素之餘,價格更親民!一籠籠新鮮荷葉飯非常熱賣,但今次已叫得滿枱都是,唯有下次再品嚐品嚐~🔸絕配套餐:籠仔蒸飯+燉湯+2個點心只需$68 !!•鮮花甲粉絲湯(+$10)•鮑汁花膠鮑魚鵝掌配白飯(+$20)濃郁鮑汁浸住花膠及非常軟熟鵝掌,加上一隻鮑魚,擺盤豐富.鵝掌入口即化,味道香濃,另外花甲新鮮無沙,份量多.粉絲吸收清甜湯汁,整體CP值高!🔸芝麻蝦多士($30)🔸薑蔥牛柏葉($28)🔸鵪鶉蛋燒賣($22)🔸越式米網炸兩腸($33)🔸樂意水果茶($23)點心100%手工製作,即叫即蒸.芝麻蝦多士啖啖蝦肉,脆口不油膩.牛柏葉爽口,鵪鶉蛋燒賣足料.而米網炸腸外軟內脆卜卜,再配上潮流水果茶,非常適合多元雜錦嘅我~

🔸絕配套餐:
籠仔蒸飯+燉湯+2個點心只需$68 !!
•鮮花甲粉絲湯(+$10)
•鮑汁花膠鮑魚鵝掌配白飯(+$20)

🔸芝麻蝦多士($30)🔸薑蔥牛柏葉($28)
🔸鵪鶉蛋燒賣($22)🔸越式米網炸兩腸($33)
🔸樂意水果茶($23)

2024-03-14 49 瀏覽
水果茶好好、不太甜、水果味十足、仲有特色的點心、咖哩魷魚好有街邊風味、鴨腳炆得好出色、入口即化、不用花太多時間即可脫皮、肉骨分離不錯的點心店、其他野食都十分出色
不錯的點心店、其他野食都十分出色
【尖沙咀•樂意點心】@ππππππππππππππππππππππππππππππ尖沙咀勁長龍既中式點心餐廳 歐陸風格好棒棒下午茶時間仲有88折絕配套餐/$68位鮑汁花膠鮑魚鵝掌(配白飯)鮮無花果雪耳沙參玉燉排骨(餐)越式米網炸兩腸三色小籠包咖哩魷魚芝麻蝦多士水果茶(凍)茶芥/位$5鮑汁花膠鮑魚鵝掌(配白飯):鮑魚和鵝掌的融合。高湯熬制的鮑汁味道醇厚,花膠帶來了彈牙的口感,而鮑魚和鵝掌的軟滑讓人印象深刻。這樣的高級食材在一碟菜中巧妙結合,與配套的白飯相得益彰,讓人吃起來既滿足又感覺到精緻。鮮無花果雪耳沙參玉燉排骨:帶有廣東燉湯特色的菜品,排骨經過長時燉煮後肉質鬆軟,入口即化。雪耳和沙參為湯頭增添了清甜滋味,而新鮮無花果的加入則是這道湯品中的一股清新力量,甜中帶出一抹生津的果香。越式米網炸兩腸:這是一道具有創意的小吃類菜品,將越南飲食文化中的米網與粤式炸兩腸結合。米網脆口的同時包裹著腸粉內乾濕適中的米漿,再由傳統的腸粉口感中帶出新穎的米網觸感,是一道創新與傳統結合的美味佳肴。三色小籠包:小籠包作為江南地區的特色點心,在這裡被創造性地演繹成了三種不同口味的组合。不僅顏色上吸引眼球,每一種口
【尖沙咀•樂意點心】@
尖沙咀勁長龍既中式點心餐廳
歐陸風格好棒棒

下午茶時間仲有88折

絕配套餐/$68位
鮑汁花膠鮑魚鵝掌(配
白飯)

鮮無花果雪耳沙參玉燉排骨(餐)

越式米網炸兩腸

鮑汁花膠鮑魚鵝掌(配白飯):

鮮無花果雪耳沙參玉燉排骨:

越式米網炸兩腸:

三色小籠包:
小籠包作為江南地區的特色點心,在這裡被創造性地演繹成了三種不同口味的组合。不僅顏色上吸引眼球,每一種口味的小籠包都有其獨特的鮮明特點,令人品嚐後回味無窮。

咖哩魷魚:
這道菜的咖喱香料調制得宜,不作文章的魷魚絲在濃郁的咖哩醬下吸滿了香氣,並且保持了脆嫩。這種南亞风味與中式烹飪技巧的聯姻,給味蕾帶來了不小的驚喜。

芝麻蝦多士:
結合了經典的廣式炸物與西餐多士的創新餐點,酥脆的多士,表面洒有金黃色的芝麻,夾帶著肉質飽滿的蝦肉,既是視覺上的享受,也是味蕾上的盛宴。

水果茶(凍):
這道飲品是餐後的完美收官。清涼的果茶中加入了季節水果,甜而不膩,而且凍飲在滋味上帶來清新的享受,對於解油膩有著非常好的效果。

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
#尖沙咀美食 #樂意點心 #web3尖沙咀
樂意點心
尖沙咀漢口道19-21號漢宜大廈地下C號舖
2024-03-13 52 瀏覽
今日屋企人帶咗我嚟尖沙咀飲茶呢間餐廳比較新潮同平時啲酒樓好唔同 款式好特別籠仔蒜茸龍蝦配帶子飯(半隻)龍蝦肉質新鮮嘅彈牙,配埋超多既蒜茸芫荽蔥花,撈埋一齊食,味道好鮮香。椰子燉烏雞湯湯油脂好小完全吾會肥,好足料,岩哂平日冇湯水既我,夠哂滋潤鮮竹牛肉球口感好腍,加埋喼汁好入味白灼西生菜生菜清甜可口三色小籠包賣相好特別分別有原味,川辣,松露一樣點心試到三個吾同口味蘆筍蝦餃包薄,蝦仁彈牙大粒咖喱魷魚魷魚爽脆入味,有好甜既蘿蔔墊底樂意水果茶裏面有幾種唔同嘅新鮮既水果每一口淡淡嘅水果香味整體嚟講喺鬧市中算係高質數,價錢又唔唔會太貴既一間點心店。
今日屋企人帶咗我嚟尖沙咀飲茶
呢間餐廳比較新潮
同平時啲酒樓好唔同
款式好特別

籠仔蒜茸龍蝦配帶子飯(半隻)

椰子燉烏雞湯
湯油脂好小完全吾會肥,好足料,岩哂平日冇湯水既我,夠哂滋潤

鮮竹牛肉球
口感好腍,加埋喼汁好入味

白灼西生菜
生菜清甜可口

三色小籠包
賣相好特別
分別有原味,川辣,松露
一樣點心試到三個吾同口味

蘆筍蝦餃
包薄,蝦仁彈牙大粒

咖喱魷魚
魷魚爽脆入味,有好甜既蘿蔔墊底

樂意水果茶
裏面有幾種唔同嘅新鮮既水果
每一口淡淡嘅水果香味

整體嚟講喺鬧市中算係高質數,價錢又唔唔會太貴既一間點心店。

2024-03-06
10 分鐘 (堂食)
  • 鮮竹牛肉球
  • 蘆筍蝦餃
2024-03-07 67 瀏覽
這次來到尖沙咀食點心,搵到呢間人氣點心店。來到門口已見到大排長龍,餐廳不大,但裝修精緻,平民價錢,絕對值得等。♥️絕配套餐 $68/位 ➖籠仔豉汁帶子飯 另加$20 ➖加臘腸一份 另加$10 ➖鮮花甲粉絲湯 另加$10這個飯很好吃,配臘腸更加香。♥️荷葉藤椒蒜蓉粉絲蒸北寄貝(2隻) $78好好吃,藤椒味道好香但不辣,粉絲配蒜蓉香蔥,非常好吃,北寄貝很大隻。♥️薑蔥牛柏葉 $28份量超多!♥️芝麻蝦多士/3件 $30超級香脆♥️蟹子燒賣2件 $18用料實在,冇肥膏♥️棗皇糕3件 $20好味又不會太甜♥️茶芥/位 $5這個茶芥收費超級便宜!怪不得咁多人願意等,好食,大份,價錢平。很多旅客包括外國人都排隊等位。
這次來到尖沙咀食點心,搵到呢間人氣點心店。

♥️絕配套餐 $68/位
➖籠仔豉汁帶子飯 另加$20
➖加臘腸一份 另加$10
➖鮮花甲粉絲湯 另加$10
這個飯很好吃,配臘腸更加香。

♥️荷葉藤椒蒜蓉粉絲蒸北寄貝(2隻) $78

用料實在,冇肥膏

♥️棗皇糕3件 $20
好味又不會太甜

♥️茶芥/位 $5
這個茶芥收費超級便宜!

怪不得咁多人願意等,好食,大份,價錢平。
很多旅客包括外國人都排隊等位。

2024-03-01
20 分鐘 (堂食)
2024-03-07 45 瀏覽
週末與媽媽去到尖沙咀漢口道的樂意點心吃晚飯,我們點選了籠仔蒜蓉蝦配帶子飯、鮮無花果雪耳沙參玉燉排骨湯、白灼西生菜、鮑汁花膠鮑魚鵝掌、玫瑰桂花糕、沙律蟹柳春卷。 首先是 '籠仔蒜蓉蝦配帶子飯',我一口咬下來就可以感受到蒜蓉的香氣,再配上鮮嫩多汁的龍蝦,絕對是一道讓人回味無窮的美食。搭配 '鮮無花果雪耳沙參玉燉排骨湯',湯汁濃郁,排骨肉質鬆軟入口即化,令人垂涎欲滴。 '白灼西生菜'清爽可口,帶來了整餐的清新口感。接著是 '鮑汁花膠鮑魚鵝掌',豐富的口感和奢華的配料絕對能滿足挑剔的味蕾。 跟著是甜品, '玫瑰桂花糕'入口軟綿,帶著淡淡的花香,讓人感到幸福滿足。 '沙律蟹柳春卷'外脆內軟,搭配著清爽的沙律醬,是一道讓人驚艷的開胃小吃。 整體而言,這一頓餐給我的感覺就是 '好味'!

整體而言,這一頓餐給我的感覺就是 '好味'!

2024-03-07 39 瀏覽
玫瑰桂花糕是一道精緻而美味的點心。這款糕點以糯米粉和糖作為主要材料,加入了玫瑰花瓣和桂花,賦予了獨特的花香。糕點的質地軟綿,口感滑嫩,入口即化。玫瑰花和桂花的香氣瀰漫在口腔中,散發出迷人的芬芳。這道糕點的外觀也令人驚艷,表面光滑細膩,上面點綴著精美的花瓣,增添了視覺上的享受。這款糕點的味道平衡度恰到好處,既不過甜也不過淡,使人愛不釋口。無論是作為下午茶的點心還是節日的禮品,玫瑰桂花糕都能為用餐帶來一份特別的甜蜜。它不僅是一道美味的食品,也是一種文化的體驗。總的來說,玫瑰桂花糕是一道令人愉悅的點心,結合了花香和糕點的完美結合,給人們帶來了獨特的味覺享受。
2024-03-07 35 瀏覽
荷葉藤椒蒜蓉粉絲蒸北寄貝是一道令人驚艷的海鮮美食。北寄貝鮮嫩多汁,蒸煮後保持了其原汁原味。藤椒和蒜蓉的組合提供了微辣和濃厚的蒜香,與北寄貝的鮮味相得益彰。粉絲的質地柔軟,能夠完美吸收蒸煮過程中的鮮美湯汁。荷葉的使用增添了一份清新的氣息,使整道菜更加精緻。每一口都充滿了海鮮的鮮甜和蒜蓉的香氣,令人回味無窮。這道菜兼具口感和味覺的享受,融合了鮮美的海鮮和獨特的調味,展現出一種獨特的風味。無論是視覺上的誘人,還是味覺上的滿足,這道荷葉藤椒蒜蓉粉絲蒸北寄貝絕對值得一試。對於喜歡海鮮和香辣口味的人來說,這道菜給予了一種獨特的美食體驗。