2023-08-11 94 瀏覽
難得放假,想去食D好野,又可以有時間同朋友一齊既chill time, 就選擇左呢間樂面。湯Soup 🥣 🥣:@@鰹魚雞白湯)飲完一碗令人心曠神怡!鰹魚和雞肉的組合帶來了豐富的鮮味,清淡的白湯更突出了食材的鮮美。湯的口感滑嫩,湯汁濃鬱而不膩。@胡椒豚肚湯)口感獨特,湯汁中的胡椒作為主要調味料增添了豐富的層次感。辛辣的胡椒味道與豚肚的鮮嫩相互融合。小食Snack 🍟:秋葵釀蝦膠炸串==秋葵的嫩滑和蝦膠的鮮美相得益彰,外層的炸脆增添了口感的多樣性。這款小吃不僅美味可口,還有一份獨特的創意,帶來美食的新鮮感.總的來說,呢間餐廳無論是湯品定系小食,都能帶給人們不同既味覺享受。食材的新鮮和烹飪的精心使得這些美食口感豐富,味道獨特都能滿足你既味蕾。

湯Soup 🥣 🥣:

小食Snack 🍟:

2023-08-10 76 瀏覽
同朋友喺新都會廣場行街,見到呢一間叫《樂麵》的餐廳,餐廳食日式料理為主,但又加上中華風味,非常有特色!日本雞油豚角炒飯炒飯的每粒米都被雞油包住,口都係雞油嘅香味和飯香味,加上蔥花,雞蛋和豚角肉一起炒,味道更香更豐富。椒鹽唐揚日本池魚細細條池魚炸得非常香脆,魚肉鮮甜,加上椒鹽帶有微微鹹鹹辣辣嘅味道,沾上醬油更加惹味。日式煎餃子餃子包滿餡料,皮薄餡靚,在煎到香脆,外脆內軟嘅口感,令人食得好過癮。秋葵釀蝦膠炸串餐廳自創菜式,非常喜歡食秋葵既我,當然要試吓,裏面仲釀有蝦膠。炸過之後,秋葵變得非常香脆,蝦膠鮮甜彈牙,好好味😋真贅雞白湯麵鮮甜濃郁嘅雞白湯配上軟硬度適中的拉麵🍜,湯底掛於拉麵上,每一啖都食到湯嘅精華,加上蔥花一齊食味道更濃郁。拉麵仲有兩塊超大塊叉燒,和一塊雞肉件。京蔥薑油手撕元氣雞呢份壽司元氣雞,充滿京蔥味和油香味,味道非常清香,加上芝麻,每一啖都食到元氣雞的精髓。

日本雞油豚角炒飯

椒鹽唐揚日本池魚

日式煎餃子

秋葵釀蝦膠炸串

真贅雞白湯麵

京蔥薑油手撕元氣雞
2023-08-10 66 瀏覽
放工約咗男朋友食飯,我哋去咗間人氣幾高嘅餐廳,入面幾乎滿場,生意好好👍🏻。我地食咗《鰹魚雞白湯》,😊啲肉鮮嫩多汁,非常可口,係營養高嘅湯底,好滋潤架!食落唔咸,鰹魚同雞搭配得好好,好有層次感。😆🤣《胡椒豚肚湯》就唔洗講啦,大大碗豬肚QQ彈彈,很有咬口,🥰一啖接一啖咁食,湯濃稠好飲,值得一試。😋《日式煎餃子🥟》🎺正到暈,外皮酥脆,肉汁流入口中,😚飯子香味俱全。內裡肉鮮甜有彈性,係新鮮食材。😎😙整體而言,Menu上選擇多多,好多款都好吸引,麵食fans可以嚟試吓。😍😘

2023-08-08 82 瀏覽
上完健身課程,出左一身汗,更系要食翻D 好野喇,平時我就最中意黎呢間拉麵店幫襯,中意佢用料十足,性價比高。(椒鹽唐揚日本池魚)好多舊,每片好大件,夠厚度食落好有滿足感,魚骨也不算多,魚味濃香。 💚💚總之!好足料!好抵食!💯👏🏻(胡椒豚肚湯)💯👏🏻👍🏻豚肉,豚肚,醬油溏心蛋都係一流!唔會好油膩,健康之選,營養豐富。湯頭好fresh好鮮甜,而且豚肉好彈牙。今日評分:環境不錯,乾淨!賣相好睇,擺盤精緻摘。😘😘味道:💚💚💚服務:🤤🤤🤤🤤呢度既食物色香味俱全,每一次都唔會令我失望。
(椒鹽唐揚日本池魚)
(胡椒豚肚湯)

今日評分:環境不錯,乾淨!
賣相好睇,擺盤精緻摘。😘😘
味道:💚💚💚服務:🤤🤤🤤🤤
呢度既食物色香味俱全,每一次都唔會令我失望。
2023-08-08 88 瀏覽
同男朋友放工唔知食乜好,決定試吓呢間喺葵芳新都會廣場嘅樂麵😚我哋嗌咗兩個小食,分別係麻香胡椒豚肚絲同麻油炒筍絲。豚肚絲質地軟嫩,食落口感麻辣又帶點香,唔食得辣既男朋友都忍唔住一啖接一啖,因為啲香辣調味實在太吸引啦😝 麻油炒筍絲就正常發揮,口感清爽爽脆,筍絲嫩滑爽口😆麻油香氣濃郁,略帶清香,口感豐富,微咸微甜🤩另外嗌咗個秋葵釀蝦膠炸串,顧名思義主要材料係秋葵同蝦膠。炸到金黃酥脆之後食落口感外酥內嫩,蝦膠鮮香彈嫩,秋葵清爽爽脆,一口咬落滿口香氣,超級好味😋日本🇯🇵雞油豚角炒飯用咗日本雞油嚟炒飯,令飯飯粒間充滿油脂香味,咀嚼時口感豐腴滑濕🤤加埋啲豚角粒食落感覺有"咬口"😍日式炒飯加咗鹽蔥,增添清新口味,中和油脂的豐腴👍俾人一種極度滿足感🥰鰹魚雞白湯拉麵就有豚肉同糖心蛋,湯底十分濃郁重口味,同拉麵份量都十分充足🤤豚肉好大塊又軟林,糖心蛋又好味🤤
2023-08-07 87 瀏覽
聽說新都會廣場幾個月前開了一間排長龍先食到嘅拉麵,今日行過唔使等位當然入去試吓啦。今期多了幾款芫荽風味的飯同拉麵,我的芫荽控朋友開心到不得了。朋友點了西檸雞芫荽撈麵,加了芫荽做的麵條,再加大量芫荽磨成的醬,滿滿的芫荽味,令朋友食個大滿足係咪夜啲瞓會好啲啊?我食完飯😋我點了一碗雞白湯豚肉、肉、雞肉、糖心蛋拉麵,湯底厚實,好好味,但三款肉味道就一般😅餐廳裝修富有日本風味,置身其中真係覺得自己去咗日本咁💤💤

餐廳裝修富有日本風味,置身其中真係覺得自己去咗日本咁💤💤
2023-08-04 108 瀏覽
今日唔知做咩事我男友全日都話要食拉麵🙈,係葵芳行咗成日仲睇埋戲,跟住又比佢睇到呢度有間樂麵,🙉見佢咁想食就陪陪佢,睇到呢度既價錢都相對抵食,🙊拉麵仲可以自由再加小食,🐵同埋呢度整拉麵都好快脆日式煎餃子🐷完全無諗過可以做得如此好食🌸煎出來既餸子係特別惹味🌸外皮煎到脆脆仲帶有金黃色🌸裡面既豬肉好軟腍🌸再加埋餸子醋真係味道一流既椒鹽唐揚日本池魚🐠反而呢個小菜我男友好鐘意食🌸日本池魚一向都係日本好受歡迎又常食🌸係日本呢道小食真係好常見🌸而呢度既池魚係炸得好甘香又惹味🌸全隻都係好香脆🌸而且啲油唔好飛晒出來🌸可以講係恰到好處🌸加埋椒鹽既味道真係襯到絕 鰹魚雞白湯🐓剛剛食完一啲比較有味道既小食🌸呢個湯都好好食喎🌸佢既湯底唔知點解係好好飲🌸飲得到係用好長時間去煲出嚟🌸加上完全零味精🌸另外仲有一份好香濃既鰹魚雞白湯味道🌸好似有兩款味咁🌸但係又融合到一齊真贅雞白湯🐓呢個湯可以話都係好正既🌸除麵都好多之外🌸上面既配料都唔惹少🌸一樣咁多🌸拉麵吸到好多湯汁🌸入晒味🌸拉麵又有種彈牙既口感🌸可以用極之好食來形容啦
日式煎餃子🐷
椒鹽唐揚日本池魚🐠
鰹魚雞白湯🐓
真贅雞白湯🐓
2023-08-04 75 瀏覽
呢間餐廳想食好耐,但系因為前排太忙喇,一直都冇機會食過。男朋友竟然琴晚竟然book左!~~~~~~鰹魚雞白湯/////口感鮮嫩,湯汁濃郁。新鮮的鰹魚和雞肉搭配上清淡的白湯,鰹魚的鮮味與雞肉的鮮嫩相互融合,湯汁中還加入了適量的醬油和味噌,增添了一絲濃郁的味道。🏻👍🏻👍🏻~~~~~~胡椒豚肚湯/////以豬肚為主要材料,搭配上濃郁的胡椒調味,豬肚的韌勁與胡椒的辛辣相互融合,增添了一絲深厚的味道。🏻👍🏻👍🏻~~~~~~椒鹽唐揚日本池魚/////香脆可口,池魚為裹上椒鹽粉炸至金黃酥脆。魚肉鮮嫩多汁,外層的椒鹽粉增添了一絲香辣的味道。🏻👍🏻👍🏻~~~~花雕醉雞湯,成個湯底非常香濃。~~~~秋葵釀蝦膠炸串,鮮嫩既秋葵配爽口的蝦膠,增加成個set既層次感,唔錯。~~~~京蔥薑油手撕元氣雞,微微辣口嘅味道,足料,份量幾好~👍🏻👍🏻👍🏻

2023-08-04 38 瀏覽
打完羽毛球好肚餓,就近揀咗間餐廳食飯,味道唔錯,值得推薦,我order咗~~真贅雞白湯~湯鮮甜美味,暖暖地好好飲,飲落好暖胃,小朋友都啱飲。湯頭清新唔膩,配麵食好正,一口一啖美味,爽到爆!💥🥢🈵麻油炒筍絲~~筍絲好脆,💫💎易入口,做開胃菜就最好。麻油調味得好好,一試就愛上,一直食都冇問題。👍🏻🌟秋葵釀蝦膠炸串,食落有咬口,幾有韌性,彈吓彈吓真係好正,物超所值,嚟呢度食野一定要order!!!👄👌🏻🌟總括嚟講,野食唔錯,價錢合理,店員笑容好好,好幫得手,有機會再試吓其他野食。💚
今次想同大家推介近期最心愛嘅日本餐廳《樂麵🍜》,除咗佢哋嘅拉麵好食,無論係小食定係丼飯都非常之高質😋🌟秋葵釀蝦膠炸串呢個秋葵釀蝦膠有驚喜,蝦膠非常之彈牙!🌟麻香胡椒豚肚絲豚肚絲幾濃胡椒同埋麻香味,入口相當煙韌!🌟豚角丼呢個真係好抵食嘅選擇,咁大個豚角丼都只係$42,非常之多料,有好多香蔥同埋筍絲,佢哋啲炒筍絲好好食,好香麻油味!所以我仲有特登單點!而豚肉肉質都好鬆軟!🌟鰹魚雞白湯重點一定要食嘅拉麵,湯底好濃郁,飲得出湯底係烹調咗好耐,豚肉都好鬆軟,仲有隻流心嘅糖心蛋,超級完美!
🌟秋葵釀蝦膠炸串
呢個秋葵釀蝦膠有驚喜,蝦膠非常之彈牙!
🌟麻香胡椒豚肚絲
豚肚絲幾濃胡椒同埋麻香味,入口相當煙韌!
🌟豚角丼
🌟鰹魚雞白湯
2023-08-03 19 瀏覽
琴日放假,好懶唔想煮飯,咪同屋企人搵到呢間餐廳,老公都好中意食拉麵,所以我地就入左去。見到餐廳既環境都好乾淨,而且好多日式風情既裝修,猶如去左日本甘,感覺不錯。今日既menu:日式餃子🌟🌟秋葵釀蝦膠炸串💯💯💯真熬雞白湯❤️🔥❤️豚肉,鴨肉,雞肉,醬油溏心蛋。花雕醉雞湯🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(雞肉,鴨肉,醬油糖心蛋)日式餃子🌟🌟 非常惹味🔥,價錢合理,份量足夠,好抵食。秋葵釀蝦膠炸串💯💯💯 新鮮有趣既食法,我都係第一次食~好正好吸引😍真熬雞白湯❤️🔥好足料,入面有豚肉,鴨肉,雞肉,醬油溏心蛋。最後一個係花雕醉雞湯🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻配料有雞肉,鴨肉,醬油糖心蛋,好鍾意個雞肉豬肉鮮嫩可口,爽滑,唔會好肥。湯頭好fresh好鮮甜味。呢度交通都方便,搭巴士or mtr其實都得,跟住google map行過來都唔算偏僻。歡迎大家來支持下小店。
今日既menu:
日式餃子🌟🌟秋葵釀蝦膠炸串💯💯💯
(雞肉,鴨肉,醬油糖心蛋)
2023-08-03 47 瀏覽
同班fd嚟葵芳難得唔掃街走嚟呢間拉麵店試一試佢先😻朋友嗌咗個麻香胡椒豚肚絲小食🤪口感香辣麻辣,豚肚絲質地軟嫩,配合豐富的香辣調味,一啖接一啖咁樣不停食呀😝勁開胃,啱晒鍾意食辣味既人😌主食方面,我哋嗌咗🤏鰹魚雞白湯,有豚肉同糖心蛋🥚湯底好濃鰹魚🐟同雞🐓湯味,面軟硬度適中,份量都足夠😗至於真贅雞白湯,雞湯濃郁,配料有糖心蛋同豚肉,鴨肉同雞肉,三款肉都算軟林。拉麵份量都算多同彈牙有咬口,可按個人口味選擇軟硬度,唔錯唔錯😉啲拉麵索晒啲汁食好正,湯底真係超濃郁啊🤤我哋仲叫咗個日本雞油豚角炒飯,炒飯上面染咗雞油勁香口,豚肉切成一粒粒,口感相當唔錯👍味道 5/5環境 5/5服務5/5衛生 5/5抵食5/5總分10/10
同班fd嚟葵芳難得唔掃街走嚟呢間拉麵店試一試佢先😻

味道 5/5
環境 5/5
服務5/5
衛生 5/5
抵食5/5
總分10/10
2023-07-31 164 瀏覽
其實好多拉麵店都有飯,今日我地就試佐豚角丼,飯既份量唔會太多,岩岩好呀,丼飯好多角切豚肉,一粒粒有啲肥膏,食落更加腍更加滑,加上海量既蔥粒蔥絲同筍片,一個口感豐富既丼飯呀!拉麵先試佐鰹魚雞白湯拉麵,估唔到配料都有豚肉,雞肉同鴨肉,仲有流心蛋添,湯底又鮮又濃,有魚既鮮又有雞既濃味,唔會太稠太咸,質地岩岩好,流心蛋都整得好好,有醬油味亦好濃蛋香,好味道!之後再試埋真熬雞白湯拉麵,呢個配料只有豚肉同醬油流心蛋,但已經好足夠,雞白湯好濃味,但又唔係咸得好過分果啲,會飲到雞既鮮味,亦都真係好奶白色,好靚,豚肉肉質好柔軟,流心蛋都真係好流心!仲有最後試埋小食椒鹽唐揚日本池魚,細細條既池魚炸到好脆,骨都食得,crispy既口感加上池魚既鮮味,再點少少醋,超正的!
我同屋企人係中午見間野有位所以走左入去試下,真係試完後悔一生💀我地叫左兩碗基本款加個豚肉丼,首先個丼啲肉勁鹹,啲米仲要係生嘅,完全食唔落搵左佢退錢。其次啲麵黎得勁慢,等左15分鐘左右頂唔算催單,終於黎左一碗,但係催完都可以漏咗另一個麵,等左半個鐘真係頂唔順再催,結果又係一催就黎,我真係懷疑啲員工個個都未訓醒咁😒😒最尾冇意外,碗麵都係好難食,三個人好似咩都係食到就比左200幾蚊真係唔好黎食,第一次食個飯都咁嬲
真係唔好黎食,第一次食個飯都咁嬲
2023-07-31
2023-07-31 59 瀏覽
15-7-2023 (Sat)晏晝,同老公躲到葵芳新都會廣場避暑兼食晏,我記得呢間YEAH店,於是走嚟.我哋嚟到時,等咗一陣就有位,個bar位對住開得好大嘅冷氣,睇吓menu,啲嘢食咁港式嘅?原來呢喥玩港日fusion,咁我哋就要咗:2. $108.00嘅甘口鰹魚雞白湯,加$20.00要永樂伊麵甘口鰹魚雞白湯有豚肉同醬油溏心蛋,永樂伊麵揀正常口感.嚟到,我就根據佢哋嘅指示去食,先飲啖湯,味道好濃郁,口感亦好杰,三片豚肉同伊麵嘅口感都正常,食到底至見到我嗰半隻醬油溏心蛋. 味道:4分1. $98.00嘅真熬雞白湯藜麥拉麵,加$3.00要雙倍京蔥真熬雞白湯有豚肉,鴨肉,雞肉同醬油溏心蛋,而藜麥拉麵就揀軟嘅口感.呢個係老公嘅,湯嘅味道比我嗰碗較清同舒服;藜麥拉麵亦好食;鴨肉同雞肉都OK冇問題.味道:5分3. $38.00嘅椒鹽唐揚日本池魚上枱時連埋悅和嘅鎮江醋,本身椒鹽味唔重,都炸得脆,魚亦唔鯹.味道:3分服務:大致上冇乜問題,不過佢哋落咗單,交低俾我時叫我睇睇有冇錯,我就發現係落錯,我揀永樂伊麵但仍落藜麥拉麵,呢點要留心喇.4.8分環境:開大冷氣倀熱騰騰湯麵係啱啱好,但bar枱冇掛勾俾客人

咁我哋就要咗:

甘口鰹魚雞白湯永樂伊麵
甘口鰹魚雞白湯有豚肉同醬油溏心蛋,永樂伊麵揀正常口感.
甘口鰹魚雞白湯永樂伊麵
三片豚肉同伊麵嘅口感都正常,
甘口鰹魚雞白湯永樂伊麵
食到底至見到我嗰半隻醬油溏心蛋.
味道:4分

真熬雞白湯藜麥拉麵加京蔥
呢個係老公嘅,湯嘅味道比我嗰碗較清同舒服;藜麥拉麵亦好食;
真熬雞白湯藜麥拉麵加京蔥
鴨肉同雞肉都OK冇問題.
味道:5分

3. $38.00嘅椒鹽唐揚日本池魚
椒鹽唐揚日本池魚
味道:3分

服務:
4.8分

環境:
開大冷氣倀熱騰騰湯麵係啱啱好,但bar枱冇掛勾俾客人掛住隨身物品就唔係幾好.
4.8分

價錢:
連加一係$294.00
2.8分
2023-07-15
1 分鐘 (堂食)