2022-07-25
呢間餐廳好特別,由門口到入店面都係用黃色主題去裝修,餐廳以檸檬做主題🍋!食物種類繁多,而且價錢親民,真係好檸抵食💛😆😆😆💂🏻♀️《超值套餐Special Set》$158當日同娘娘都幾肚餓,想食啲小菜配個飯食下,就試下呢個超值套餐,個set包餐湯x2+小菜x2+白飯x2+飲品x2!所以2人食一定夠飽~🍅當日中湯係蕃茄豬骨湯,西湯係羅宋湯,2個湯都好飲唔會好鹹同無味精,飲完都唔會覺行口渴🥣💂🏻♀️《茄子班腩煲》食呢啲煲仔小菜最緊要夠熱,呢個煲一上枱已經聽到”gi gi”聲😍職員都叫我地小心啲唔好掂到。茄子🍆整得啱啱好,唔會太硬/太淋,同個汁又好夾!個汁唔會話好鹹,撈飯食一流。另外啲班腩炸到外脆內軟,同埋肉質鮮嫩,唔會食到雪味同腥味,非常新鮮🤤🤤評分:85/100💂🏻♀️《魷鬚蒸肉餅》肉餅係送飯必備的小菜,都係香港特色小菜!呢個肉餅食個陣唔會好鬆散,而且啖啖食到魷香味🦑啲肉餅仲好juicy好有肉汁,真係好好食,值得嗌阿呢個~評分:85/100跟套餐特飲+$8💂🏻♀️《無冰奶茶》💂🏻♀️《華田紅豆冰》無冰奶茶好香茶味,無冰就算飲到味,個奶茶都唔會淡咗😉keep住成杯飲到尾都有茶香味!另外華田
💂🏻♀️《超值套餐Special Set》$158
💂🏻♀️《茄子班腩煲》
評分:85/100
💂🏻♀️《魷鬚蒸肉餅》
評分:85/100
跟套餐特飲+$8
💂🏻♀️《無冰奶茶》
💂🏻♀️《華田紅豆冰》
另外華田紅豆冰🫘一上枱嚇親娘娘,好抵飲,因為超級大杯!一開始擔心會好甜,但飲落又唔會,似飲緊紅豆沙冰,加$8就飲到好抵!
評分:80/100
總結:
🍋環境裝修都好特別好舒服,員工服務態度好好,而且食物種類好多,可以有好多選擇,CP值又高,大家可以去試吓❤️
頒發軍階:上將🎖🎖🎖🎖