2024-02-02 175 瀏覽
前幾日去買佐一杯烏龍珍珠奶茶,有個staff男人好高中等肥胖,俾佐佢30蚊找3蚊銀仔,用揼嘅掉係我面前檯面。非常冇禮貌,我好好禮貌落單俾錢,俾個staff咁樣掉銀仔彈落檯!其實係咪想要tips?做服務性行業餐飲業味道都係其次,服務態度咁差咁大怨氣就唔應該翻呢行,翻屋企打機對住部電腦發脾氣!!唔會再幫襯包括任何一間分店!行業對招募員工要求低,公司冇培訓,員工帶住情緒翻工!對客戶基本禮貌都做唔到!差差差差差差差差差差!
2023-08-23 499 瀏覽
前一排喺其他分店,試咗佢嘅楊枝甘露,出乎意料好飲之後,作為草莓愛好者,點可以唔試埋呢個?呢個係草莓甘露,同楊枝甘露嘅分別都係將芒果轉咗做草莓。同埋發現楊枝甘露有鮮奶成份,而呢一杯係冇。飲落都幾重士多啤梨味,不過西柚有少少酸,同埋佢冇奶就覺得冇咁好飲。打卡幾靚。

2023-07-26 308 瀏覽
手搖茶手搖茶經過見到,做緊$28少甜茶系列,可以揀三樣配料,揀咗豆腐花咖啡啫喱,同埋椰果,都算幾好飲價錢都算經濟有三樣配料嘅話,都幫襯的過,不過一定要少甜,如果要正常嘅甜度就唔可以揀呢款
手搖茶手搖茶
2023-03-09 957 瀏覽
平時好少飲呢間, 記憶中唔太特別好飲LUNCH經過突然想飲下野, 見到唔洗等。 叫了一杯芋香混珠奶綠少甜少冰.第一口飲已經覺得好難飲, 好似飲緊奶+水一樣. 完全冇芋香味珍珠又冇咬口, 痴痴淋淋
平時好少飲呢間, 記憶中唔太特別好飲
LUNCH經過突然想飲下野, 見到唔洗等。

叫了一杯芋香混珠奶綠少甜少冰.
第一口飲已經覺得好難飲,
好似飲緊奶+水一樣. 完全冇芋香味
珍珠又冇咬口, 痴痴淋淋
2023-03-08
午餐
2023-03-08 398 瀏覽
Share tea可以話係由細飲到大嘅奶茶舖,但係隨着奶茶越嚟越盛行,呢一間手搖已經比香港人標籤為劣質手搖店。我自己都好耐冇去過,今次就口痕再試吓係唔係真係咁伏🤨珍珠手感芋頭鮮奶(熱)$34美味指數:👅👅👅 (3/5)杯嘢飲入面有芋頭粒粒同埋珍珠配上鮮奶,比我想像中多配料,飲到最尾都仲剩好多料,不過美中不足在啲芋頭粒粒有少少硬,但係味道其實不錯🤨起司奶蓋抹茶 (凍)$26美味指數:👅 (1/5)你杯嘢飲不論係果茶定係奶蓋都好差,首先奶蓋有浸臭味,真係聞落去已經好反感,而個抹茶都有浸草味咁,抹茶唔似抹茶、奶蓋唔似奶蓋,真係超伏,以後都唔會再叫👋🏻浪費咗我$26😂服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻呢個需要特別一提❣️因為實在太耐冇飲過share tea,但係又好想飲芋頭嘅嘢,所以就問店員,而個女店員都非常之有耐性每一樣有芋頭嘅嘢都同我詳細解釋有咩唔同同埋推介❣️真係好抵讚🤍

珍珠手感芋頭鮮奶(熱)$34
美味指數:👅👅👅 (3/5)
杯嘢飲入面有芋頭粒粒同埋珍珠配上鮮奶,

起司奶蓋抹茶 (凍)$26
美味指數:👅 (1/5)

服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

2022-12-08 595 瀏覽
order佐杯鮮奶仙草凍,只有兩啖奶,9成都係冰同仙草。我order既時候講到明要少D仙草多D奶,結果我飲佐兩啖得返D甜到嘔既仙草,直接掉佐垃圾桶。我傾斜杯野飲裡面明明睇到好full,但冇任何奶,得返冰同仙草。個女員工聽到我既要求明明話OK,幫我整,我唔係好明佢係聽唔明定係聽到但唔理,係咪要慳返戈少少奶錢????如果唔係趕住返工我一定會行返去問下究竟係咩事,好嬲,30蚊一杯垃圾,破壞我一日既心情。
2022-01-13 1382 瀏覽
放完學去嗌杯咖啡凍奶茶,買嘅人都幾多,不過要等候嘅時間都唔算長,店員都做得十分之快,咖啡凍奶茶入面嘅咖啡凍都好多,而且咬落去彈牙,冇椰果咁煙韌,但又冇仙草凍咁淋,配合埋甜甜嘅奶茶好正。咖啡加奶茶就,有少少好似鴛鴦咁嘅感覺,整體味道很不錯。
2021-09-05 1396 瀏覽
呢排天氣都熱辣辣☀️☀️,最好既消暑🔥食品莫過於係咁既涼浸浸既甜品。今晚嘴饞😋😋,行過位於馬蹄徑既歇腳亭Sharetea,買左兩個甜品,拎番去🏠同屋企人分享。我點左分別係中杯既紅豆芋圓涼粉同埋芋蓉芋圓涼粉,等左唔駛五分鐘⏱就可以拎走了。呢兩杯甜品個杯底係有沙冰既,涼粉滑滑脫脫,小朋友一定好喜歡食,而兩杯野既甜度主要黎自紅豆同芋蓉,我地都覺得都係偏甜,不過算係放肆一晚,慰勞一下一日工作嘅辛勞啦

呢兩杯甜品個杯底係有沙冰既
2021-09-01
5 分鐘 (外賣自取)
2019-10-13 2068 瀏覽
今日同事請飲野,店員好有禮貌,我地叫左益力多綠茶同抹茶奶蓋😌先講益力多綠茶先,第一淡飲到濃濃嘅益力多味,但綠茶味唔算濃。我地初初以為係益力多混抹茶所以出到黎有點落差🤣不過好彩嘅係味道都ok,但係建議要快些飲用,唔好等冰融左先飲。味道會更佳☺️到抹茶奶蓋茶,顏色好美😍,最上層係滿滿的奶蓋,飲落好濃,建議大家飲左一淡奶蓋先,低層係抹茶配上鮮奶好夾🥰有d 似日式嘅抹茶味。鮮奶味都好重☺️所以都唔會覺得苦澀味😎

2019-05-22 937 瀏覽
今天和朋友出去天氣也熱就想喝杯飲料,之前就看過好幾次歇腳亭的飲料店,今天終於有空來喝喝看了,我朋友點了杯珍珠奶茶我點了杯芋泥混珠奶茶,芋泥味道還蠻重的~也很好喝,點微糖走冰就很好喝
2019-02-19 722 瀏覽
二月中旬星期六晚上,晚飯後。於觀塘吃完點心後到處散散步,經過這家台灣手搖店時友人突然提出說要買,看到沒甚麼客人不用等於是走進去選一選。歇腳亭於台灣發跡,原身是一個小茶攤,9年前進駐香港,分店迅速遍及港九新界以及澳門,到處都能找到門市。記得之前到澳洲旅遊竟然也看到他們,看來已經世界知名。由於不想喝冰的,就點了熱的黑糖老薑茶,黑糖喝跟薑同為補身體的營養品,熱呼呼的,一打開薑茶香氣撲面而來,急不及待喝一口,混合黑糖香中和一下薑茶的辣度,頓時肚子暖和起來,實是不錯。友人買了珍珠奶茶,事後才發現店員忘了給粗吸管,兩支同為幼身的,弄的他最後狂吞珍珠,這些細節位我想是應該要認真一點的。
二月中旬星期六晚上,晚飯後。

黑糖老薑茶

2019-02-16
5 分鐘 (堂食)
$28 (其他)
黑糖老薑茶
2019-01-01 438 瀏覽
呢排天氣咁凍,隨時都想飲返標熱飲暖下,仲有個杯拎係手 隻手都暖d! 其實我平時都好少飲個d手調店既飲品,例如而家大熱既黑糖珍珠奶茶,因為之前飲過一杯 覺得超級甜!唔係咁鐘意咁甜!所以就無再想要飲既諗頭喇!所以今日簡杯熱飲 我會選擇簡養心少少既茶,佢有好多選擇!簡左一輪 最後簡左紅棗桂圓茶既熱飲!唔係話好多人排隊 所以等左一陣就有喇 !見到個個都係叫熱飲簡左呢杯茶 好強既紅棗味 甜甜地 好暖 係凍既天氣 又可以暖胃 隻手拎住又可以暖下隻手 正!

2018-11-14 320 瀏覽
因為甘岩係附近食完飯去左呢間到飲黑糖珍珠鮮奶睇到價錢都$30同出面專賣黑糖珍奶既差唔多所以試一試佢有分兩種 一個係厚奶霜 一個係正常我試左厚奶 味道好重奶味對我黎講太甜黑糖珍珠味道唔錯但整體性價比不太高
因為甘岩係附近食完飯
對我黎講太甜
黑糖珍珠味道唔錯
但整體性價比不太高
2018-11-10
7 分鐘 (堂食)
2018-08-18 449 瀏覽
話說跟朋友飯後買了一杯芝士奶蓋抹茶,由於一向都習慣了去糖去冰,所以下單時跟職員要求去糖去冰,結果被拒絕了,因為他們沒有去冰只有少冰。Well, 我在別的地區的sharetea買同款飲品,例如旺角,得寶,炮台山,還有九龍城都能去冰,為啥只有這家不行呢? 也算了,只能少冰那就少冰麻。。。 結果,少冰的飲品竟然都有近半八成冰在杯內? 在開玩笑嗎? 這叫少冰嗎? 那正常冰會是什麼情況? 跟服務員表示這應該不是少冰的飲品,兩位店員立刻面黑,一副不情願的把冰塊取去一點。 還給我們時還要有一副不屑的語氣說句“少冰喇”! 怪不得有顧客在柜枱前看著店員弄飲品,大叫“少冰呀少冰呀”! 原來店員根本無視客人下單要求。 我不會再去這家sharetea了!
2018-07-28 468 瀏覽
酷熱警告之下,在戶外待著真的有一種想死的心。剛好經過歇腳亭發現推出了黑糖系列,既然完全不用排隊,就買來消消暑了。下單五分鐘內不到就拿到這杯厚黑糖珍珠鮮奶,上層是鮮忌廉,中層是鮮奶,底層有少量冰塊和黑糖珍珠。杯邊有黑糖漿掛杯,外表來說蠻吸引的,而使用的杯子設計和台灣的幸福堂一樣,個人比較喜歡杯蓋直接封起來的,因為這種可以打開的杯蓋不便於搖均飲料。牛奶濃厚度一般,所以不會有齒頰留香的效果。但這並不代表不好喝,牛奶最後混合忌廉後口感非常滑溜,由於整個甜度都只從黑糖珍珠而來,所以整杯飲料不會死甜。要挑剔的是分量太少,幾口就喝完了。在這個高溫的天氣下,這杯厚黑糖珍珠鮮奶非常夠冰凍,卻又不會加入過多冰塊沖淡味道,冰凍的飲料從口中順著喉嚨慢慢滑落入胃,爽!
厚黑糖珍珠鮮奶。濃乳霜

2018-07-28
5 分鐘 (外賣自取)
下午茶
厚黑糖珍珠鮮奶。濃乳霜