2012-05-08 250 瀏覽
覺得名字蠻有趣就試試味道我點了一杯檸檬綠茶($12),朋友點了紅豆布丁奶綠$16(本來是奶茶轉成綠茶)飲料的選擇蠻多的,熱飲也有不少款式要讚的是服務態度真的很好,非常有耐性,而且有細心聆聽顧客的要求!!!這一點真的買少見少 另外,要讚的是價錢合理,份量十足,十幾元一大杯,真的是超值!而味道也不錯,終於找到一家的檸檬綠茶夠酸,也有綠茶味,而不是只有單一味道(只有綠茶or檸檬味)朋友的紅豆布丁奶綠也不錯,不會太甜,換了綠茶味蠻好喝的,紅豆布丁中有淡淡的綠茶味!!!!喜歡喝紅豆布丁奶茶但又不想太甜的人,不妨一試,把奶茶轉成綠茶,可以中和一下
覺得名字蠻有趣就試試味道
飲料的選擇蠻多的,熱飲也有不少款式

2012-05-05
2012-04-27 201 瀏覽
我姐姐最愛這間的珍珠奶茶,而我對很多間也沒有太大的好感,覺得間間也差不多吧某天半價發售所以就來到了買人不算太多,看見是曾子偉做代言,原來這間店也頗有錢的買了立即喝,好像真的比一般店還要好喝奶茶不太重奶味,茶味適中,配合得自然,剛剛好珍珠不會太硬,而且煙煙unun很有咬感不會太大大細小的珍珠之前我喝過happy lemon,太細小了,有些還沒有咬便進入喉嚨了這裡的珍珠真的煮得不錯,我嘗過其他店,有的生生的,內裡還有點粉團原來這間的珍珠奶茶的確比較好喝,雖然不是最出名
某天半價發售所以就來到了買
人不算太多,看見是曾子偉做代言,原來這間店也頗有錢的
買了立即喝,好像真的比一般店還要好喝
奶茶不太重奶味,茶味適中,配合得自然,剛剛好
珍珠不會太硬,而且煙煙unun很有咬感
不會太大大細小的珍珠
原來這間的珍珠奶茶的確比較好喝,雖然不是最出名
1 分鐘 (外賣自取)
$6 (其他)
  • 珍珠奶茶
2011-05-30 182 瀏覽
我好喜歡飲奶茶, 所以試左好間既奶茶, 都幾喜歡share tea的珍珠奶茶, 因為d 黑珍珠好彈牙, 不過有時會食到d 沙... 另外佢d 奶茶好夠咪!!可惜優惠只限於學生, 同埋如果有細杯就好啦, 太多有時飲唔完, 會好浪費嫁嘛.
2 分鐘 (外賣自取)
$12 (其他)
2010-10-17 185 瀏覽
百橙柚果粒茶 行完商場就見到呢間野, 心思思想試下 就保守d揀左呢杯尼飲一飲落去 甜甜酸酸幾開胃但係d核呢.. 就真係多到你吐都吐唔切 含係口入面 都唔知食好定係拎紙巾吐左去好d再核突d就吐返入去 不斷重複不過真係幾好飲 下次經過都會去買返杯~
百橙柚果粒茶

行完商場就見到呢間野, 心思思想試下
就保守d揀左呢杯尼飲
一飲落去 甜甜酸酸幾開胃

但係d核呢.. 就真係多到你吐都吐唔切
含係口入面 都唔知食好定係拎紙巾吐左去好d
再核突d就吐返入去 不斷重複

不過真係幾好飲
下次經過都會去買返杯~
2010-10-13
2010-09-17 143 瀏覽
食物選擇‧布丁奶茶 味道‧之前飲慣Happy Lemon的布丁奶茶,第一次試這裡的,最明顯的不同就是歇腳亭的奶茶不夠茶味,奶味偏重‧布丁幾好味,不過有少部分太大塊,啜不到其他‧不太喜歡這裡沒有大中細杯的自由選擇,凍飲只得750mL的「珍寶」size

食物選擇
‧布丁奶茶
‧布丁幾好味,不過有少部分太大塊,啜不到
其他
2010-09-10
外賣自取
$15 (其他)
2010-09-08 130 瀏覽
食物選擇‧百橙柚果粒茶 味道‧百橙柚應該即是百香果(熱情果)、柳橙和葡萄柚,果味夠濃,不過太多百香果核(保守估計超過50粒),如果不想吃下肚就要不停吐出來,很煩......‧如果是拿回家喝或者不介意不是冰凍,就一定要走冰,因為以前試過叫「少冰」都仍然有很多冰,溶少少個果味即刻淡了,沒那麼好喝

食物選擇
‧百橙柚果粒茶

2010-09-02
2 分鐘 (外賣自取)
$15 (其他)
2010-08-18 37 瀏覽
見新開就試下...點左最基本既珍珠奶茶少甜由於當日都係星期日,都幾多人下~我見後過我買果D仲快過我呀...我等一杯等左差唔多10分鐘呀!!飲第一啖,茶底薄,奶味偏重,好一般,好似飲緊奶水咁!我要的少甜就符合我要求同埋珍珠夠煙un彈牙~歇腳亭的奶茶不是我杯茶,我唔會再幫襯了因為我試過咁多間歇腳亭的奶茶都參差不一
見新開就試下...
點左最基本既珍珠奶茶少甜
飲第一啖,茶底薄,奶味偏重,好一般,好似飲緊奶水咁!
我要的少甜就符合我要求同埋珍珠夠煙un彈牙~

歇腳亭的奶茶不是我杯茶,我唔會再幫襯了
因為我試過咁多間歇腳亭的奶茶都參差不一
奶水
10 分鐘 (外賣自取)
2010-07-25 37 瀏覽
藍田開咗呢間歇腳亭, 就諗住佢試吓佢水準如何見到有個相思奶綠, 應該就係紅豆加奶綠茶叫咗走冰半糖加細珍珠, 看似係老闆娘嘅女士都可能驚錯, 都好有禮貌咁再repeat一次可能杯嘢製作需時, 我見有人後過我買反而仲快過我拎, 嗰陣計埋我都係四個人等, 我等咗差唔多七分鐘先到飲第一啖就皺皺哋眉頭, 點解叫咗半糖都好似正常咁? 好難想像正常嘅甜度會甜成點?奶味亦偏重, 唔太夠茶味值得讚嘅係珍珠真係唔錯, 夠煙靭又夠多, 紅豆亦煮得夠綿身, 飲哂成杯嘢啲料仲喺度
藍田開咗呢間歇腳亭, 就諗住佢試吓佢水準如何
見到有個相思奶綠, 應該就係紅豆加奶綠茶

奶味亦偏重, 唔太夠茶味

每啖都有細珠同紅豆
叫咗半糖都仲好甜