第一次食完後,就會想再去但今次簡直是非常失望。今次叫了煙肉焗薯皮、杳仁焦糖牛肋骨,一個PIZZA好像是夏威夷和藍苺CAKE,薯皮比上次的料少了很多根本是看到邊和皮之間是有空位的,PIZZA的價錢和SIZE不合比例,$38都不到9吋在那間對面的差不多價錢已是9吋SIZE了,不抵食而PIZZA是蘇皮底我不太喜歡,藍苺CAKE就比較好些,而最名不付實的就是那碟杳仁焦糖牛肋骨,根本骨都無條是牛柳來的而又很少,薯條就大把,價錢更加不合理$150,對面那間店平過他但我未試過只看過餐牌,類型多過他,所以我下次會試在他對面的店,而服務就不太好特別是那個TOMBOY的人,態度是看人的而老板好像不在,而其他人又比較新,上菜SPEED超慢,每食完一款食物,還要再等多最少五分鐘才可上,而當是的時間只是7:00P.M.都不多人,都要上得這麼慢太不合理了,綜合以上各種原因我不會再去了。
2008-01-14 6 瀏覽
同一班舊同學gathering,喺網上搵左好多資料,以及朋友推介,因此選擇左呢間cafe。首先,因為我係搞手,會以朋友0既感覺為依歸,但佢地都一致都話果度0既環境及食物好OK,所以我都覺得好高興。食物份量都足够,尤其係啲意粉,好似辣肉丸茄汁意粉(類似咁上下名)等。不過,Pizza0既size真係好細,似乎有少少唔抵食。唯一覺得欠缺就係一啲軟件措施。因為我係上網搵資料先至得知有呢間cafe,因此都去過佢地個網頁,瞭解有啲咩食物同優惠。但去到之後,問啲侍應點做會員,佢地話要交三十蚊會員費,同網上講0既十蚊唔同;之後又問佢地係唔係做左會員之後免收加一,但果位待應就話唔係,都係要加一不過有番九折。同佢地網上講免加一又唔同。我諗係因為佢地個網頁未能upgrade到,所以果日都有點兒失望。總括來說,佢地啲食物OK,環境同侍應0既服務都幾好,我諗我都會keep住幫襯,我0既意見係希望佢地注重硬件服務之餘,都要顧及到軟件服務。

2008-01-11 6 瀏覽
話說前日打算同朋友仔去食tea,見呢度對讚不絕口,於是決定去試一試~當日3:15pm打去,佢話3pm開門,而家可以上去,就約埋朋友一齊上去。去到,個侍應好求其咁叫我:「坐呢度la」我一望,嘩!成間野無人你叫我坐廚房門口﹖坐底後,放低左份menu就同另一個侍應企埋一邊吹水。當日想食沙律,見佢有3款,就打算問下佢有咩唔同。點知有兩款無之餘第三款佢仲要答:「都係普通沙律囉,只係加幾隻蝦同橙咁之嘛,無咩特別咁囉」似乎呢位侍應想幫公司倒米...既然無,我就叫個蜜桃雞肉酥皮卷+ LATTE,朋友就叫左個芒果夾心cheese cake + 果茶。Latte細細杯,味道尚算唔錯,朋友既cheese cake味道真係不俗,不過個質感好似moouse cake咁,咁岩朋友最怕moouse cake既感覺,所以佢無加分,而佢杯野飲就約15mins後先到我個酥皮卷等左30mins都未到,就搵個侍應黎追下,好辛苦先令到佢地知我叫緊佢地(因為佢地好忙咁吹緊水),叫佢追完之後,完全無交帶過我知發生咩事之餘,我要再等多約15mins先見到我既酥皮卷!其實我已經將我既latte清哂,但係佢地本身坐底連水都無杯俾我地,仲

其實我已經將我既latte清哂,但係佢地本身坐底連水都無杯俾我地,仲要我主動叫佢俾水我地~ 唉~

等左45mins先有得食,理論上應該不俗,但係入口個感覺發現蜜桃同雞既口味好怪,加埋竟然係酸的!等咁耐只等到呢個咁難入口既野食,真係... 無言!

總括黎講,我只可以覺得呢度個cake唔錯,好可惜服務實在太唔掂,以咁既價錢好多cafe服務好佢好多,個人覺得絕對唔值得為個cake而黎呢度~
2007-12-28 3 瀏覽
經過兜兜轉轉之下,最尾都可以同M小姐係呢個\"扑醒day\"食下午茶...我地去左好景商場三樓食....呢間水瓶座cafe去過幾次...我覺得o個度d嘢幾好食...服務態度都幾好...大約三點半,我地去到水瓶座cafe坐低..揀左個位係望到個餅櫃o既...我諗o個陣應該係arm arm開..因為都係見到d職員arm arm返....有一個廚師出嚟問我地係咪take order..都幾有禮貌..仲叫我地稍等...拎左兩杯水比我地...無諗到廚師都咁有禮貌....可能我見過好多不禮貌/或者串串貢的...所以那個圓圓面廚師值得讚~~我地叫個兩個下午茶餐\....一個叫做迷你三色多士,其實個樣有d似某個delifance o既下午茶餐\..不過食落去係唔同o既....另一個係特濃朱古力餅...個餅幾好味咖...唔太甜o個度好呀嘛....M小姐叫左咖啡,我就叫左奶茶....至於咖啡同奶茶,就唔post喇...因為冇咩特別....不過只係冇諗到最尾竟然找錯錢...但還可以的...這間cafe還是印象蠻好的...有d人嫌燈唔夠光...其實我好想講cafe係人relax o既地方,要咁光做咩呢?

至於咖啡同奶茶,就唔post喇...因為冇咩特別....
2007-12-20 7 瀏覽
I had cakes with my friends after dinner. We found that the cakes here taste good and seems different from outside coffer shops. I would like to know if the cakes are homemade or not. I prefer the double chocolate cheese cake the most because I'm a super chocolate fans indeed~ I'm sure that it should be the best cake that I ever tried.Please think about more variety of cakes for us!
我去之前訂了位因為是星期五怕無位,去到才知原來給人訂場所以留了門口位那只好坐吧,我和朋友叫了肉碎焗薯皮,焗芝士海鮮闊麵和香酥炸豬骨,之後見到個餐牌話要每人叫一杯野飲,咁食這些東西最好都會叫一杯野飲的,但要注意這些字是很小的,你不叫就問清楚了。等了十五分鐘還未來唯有問下啦,好在有個話得事的人在所以就很快就來東西食,肉碎焗薯皮很多材料很好味我覺得還好過ruby tuesday因為很大件之餘真的食到薯仔的味道,香酥炸豬骨這個就麻麻了,有些骨很干不好食,投訴後換左個火焰蒜片雞,這個除了咸左d之外d肉還可以生一些就好味,而這個焗芝士海鮮闊麵就是除了薯皮外最滿意的一個了很好味,所以我一定會再去一次。
2007-12-10 6 瀏覽
上星期六我跟六位朋友總共七個人去了水瓶座Cafe吃晚飯,一同替兩位朋友慶祝生日.水瓶座Cafe地方雖然不算太過寬敞,不過地方尚算清潔及寧靜,絕對適合跟朋友們吃吃飯談談天.我們七個人點了七道食物(不好意思我不太記得食物的名稱)雞軟骨配薯條十分美味,夠熱夠爽脆;煙鴨胸Pizza和香菇素菜焗薯蒜份量略為細小,味道不過不失;另外有四道意粉,其中以芝士海鮮寬條麵最為美味(我們點了雙份)香草番茄海鮮天使麵的味道應該不是每個人都喜好,因為番茄的味道比較濃郁;最後是白汁吞拿魚長通粉就略為平淡一些.哎...還要提及水瓶座Cafe的侍應生,他們的服務態度很不錯,有禮貌,不怕麻煩,除了替我們結帳的那一位短頭髮侍應,不知道他為何替我們結帳的時候,全程也是將眼睛爭得大大的看著我們,面上擺著一副很突然的表情對著我們,令人有一點兒不安呢!水瓶座Cafe大致上也是一個不錯的地方.
水瓶座Cafe大致上也是一個不錯的地方.
2007-12-06 15 瀏覽
尋日我同我男友2年紀念..係到睇完d食評,,見到咁多人讚呢間cafe..咁尋日睇完戲..就同埋2個朋友上去食飯,,坐露天位..好舒服..涼涼地..個tb waiter好搞笑-0-同我朋友介紹得好詳盡..上野食都好快..尋日食左4樣野..1.芝士海鮮闊面2.茄汁肉丸意粉..3.白汁x拿魚長通粉,,4.set dinner.. 豚肉配青胡椒汁..頭3個都好好味,,但個dinner個汁同d肉唔夾.. 好怪..最後甜品食左個puff..好漏,,不過其實都唔差..呢間cafe真係值得一去..4個人埋單403蚊..
尋日我同我男友2年紀念..
係到睇完d食評,,
見到咁多人讚呢間cafe..
咁尋日睇完戲..就同埋2個朋友上去食飯,,
坐露天位..好舒服..
涼涼地..個tb waiter好搞笑-0-
同我朋友介紹得好詳盡..
上野食都好快..
尋日食左4樣野..
1.芝士海鮮闊面
2.茄汁肉丸意粉..
3.白汁x拿魚長通粉,,
4.set dinner..
豚肉配青胡椒汁..

頭3個都好好味,,
但個dinner個汁同d肉唔夾.. 好怪..

最後甜品食左個puff..
好漏,,不過其實都唔差..

呢間cafe真係值得一去..
4個人埋單403蚊..
南瓜湯,,
朋友想食飯吐苦水,更想抽口煙…之前一路知道有此地步,就同人來一試。平日晚上8點幾來到,唔多人,選擇坐露天位,幾舒服喎幾浪漫feel,啱晒談心氣氛。是晚點左:地中海沙律白汁煙肉貝殼粉炸雞軟骨拼薯條以價錢地點來講,質素係唔錯。沙律用的係雪蝦,不過都夠大大隻。貝殼粉個白汁夠傑身夠濃。雞軟就略為細粒…不過都夠香夠脆。除左個雞軟骨上得較慢之外,其他都ok…反而做得唔夠好係d侍應有d散漫…唔爆場的情況下都要客人出聲先識得攞d匙羹丫(來分沙律&意份)追單丫(個雞軟骨)…係咪個個太後生唔夠經驗之過呢?MK好的餐廳已買小見小,既然食物水準還可以就請服務方面加把勁啦。

是晚點左:
地中海沙律
白汁煙肉貝殼粉
炸雞軟骨拼薯條

以價錢地點來講,質素係唔錯。

2007-11-25 13 瀏覽
我係同朋友23nov去食的,因為之前一晚睇openrice見到好似幾ok,所以去試下,約7點45分上到去,門口冇人招呼,我地走入去,行左兩個卡位到,有人見到我地,就問我地有冇book枱,我話冇,佢話今晚(星期五)已經full哂,話得返露天位,我地都話ok,諗住都係試下啫,但係我經過室內既時候係見到有好多位剩冇人坐,佢帶我地出左去室外最遠既一個地方坐低,側邊係一大塊密密麻麻用綠色葉布置成既圍牆,環境好暗,好驚有昆蟲走出嚟,兩個人,2人枱,張枱好細,叫兩碟應該已經唔係好夠位擺,張椅又唔舒服,好似頂起左大脾咁,攪到有D”掉腳”,我坐低冇耐已經聞到一陣燒膠既臭味,我係咁周圍望,睇下係咪火燭,但係個度好暗,唔係好睇度,隔一陣又有味,隔一陣又有味,我有D驚,叫左個侍應過嚟問,佢話係因為隔離枱個個燒烤爐開著左,但未掀開個蓋,所以有陣味,但真係好臭囉~~~好影響食慾下!!個侍應話陣間就冇,我地信佢咪照叫野食囉,睇完餐牌,唔覺得特別有特色,加上聞完燒膠味已經冇乜謂口,叫了雞軟骨拼薯條(好似30幾蚊),肉碎焗薯皮(約30幾蚊),另外1個set dinner炸雞胸拼薯條(98蚊連湯及飲品),20分鐘到薯皮就到,覺得唔係焗薯皮,似係焗薯仔多D,因為薯仔太厚喇,同埋芝士唔夠,焗得時間太短,再等了20分鐘左右,個炸雞胸先嚟,一大舊吉列炸野咁唔知想點,切開佢原來內有乾坤,入面讓左D白汁雞肉既物體,都ok,幾好食,幾特別,再等了半個鍾,個雞軟骨先嚟埋,前前後後上齊個3碟野都要個幾鍾,中途仲要嚟錯左樣唔知咩炸骨,真係慢囉,雞軟骨睇過賣相都唔得,油泣泣咁,同埋D薯條都唔好食,好淡,食剩左好多!!!!埋單190幾,唔係話貴,普普通通,但個環境真係唔值,個燒膠臭味雖然半個鍾之後冇左,但係我地都聞了半個鍾,同埋個度大廈外面好似維修緊,有D綠色既網網係我地頭頂,感覺真係麻麻地,食飯其間仲有2隻蟲仔係張木枱度走出嚟!我地離開既時候9點幾,都係仲有一半既枱係冇人坐,我真係唔明點解我地要坐係個度囉!

P.S.希望可以改善下個室外環境同埋盡量分配好D坐位囉! 野食最好快少少上!
2007-11-24 8 瀏覽
之前黎過覺得呢度d野幾好食,所以星期三再同朋友上黎.兩個餐,等左差不多四十分鍾,吹左三次都未黎,待應既解釋竟然係廚房多單,有乜理由多單就要我地等咁耐,杯飲品就飲完先有野食,完全唔合理囉!!
之前黎過覺得呢度d野幾好食,所以星期三再同朋友上黎.
2007-11-20 22 瀏覽
多謝Food King對本店一直以來的支持,亦多謝閣下為本店寫上食評,本店在食品種類上即將加上多項新菜式,敬請繼續支持. 至於甜品及蛋糕方便, 本店已購置大型焗爐及一系列製餅工具, 並已在店內加設製餅房, 由諾士佛臺製餅師親自焗製特式自家蛋糕, 保證令你滿意感到滿意後,下次還可預定一個作朋友生日之用呢,希望多項款式味道能滿足閣下要求.

2007-11-06 10 瀏覽
呢度似乎都幾好喎!但我想問會唔會有人食煙ga?因知道有些cafe是容許人客食煙的,我最憎食食下野時聞到煙味...謝謝。
2007-11-04 20 瀏覽
食完返,跟老死甲去飲野,先知原來呢度有間cafe。本來唔係好想入,因為個環境好似適合女仔多D。入到去都OK,幾多款小食比我地呢D麻甩佬去揀,同埋都幾大碟,同普通D 樓上CAFE唔同,好好多。有一大發現﹕就係呢度真係幾多女仔上來架!我有D朋友唔飲酒,都有幾多款野飲比佢地揀,好多都係出面無得賣嘅COCKTAIL,有D我就響尖咀飲過,但呢度平D添!呢度,可以再上黎吹水,都係一個幾好嘅吹水勝地,勝在乜都(飲同食)有揀下嘛!可唔可以提供多D炸海鮮小食﹖﹖
有一大發現﹕就係呢度真係幾多女仔上來架!
可唔可以提供多D炸海鮮小食﹖﹖
2007-11-03 23 瀏覽
琴晚同我永遠心愛既女友Lorraine去過我地五週年紀念,去完行街買左份心意禮物之後就黎到水瓶座食飯環境尚可接受,有點暗,但亦因此有浪漫feel叫左兩份野食~真係要大讚好味!!! P.S - 當然唔夠我老婆煲既鮑魚粥咁好食啦我又比唔到服務分數皆因只係落單,同結賬價錢佰四,以食物水準, 絕對值得

環境尚可接受,有點暗,但亦因此有浪漫feel

我又比唔到服務分數皆因只係落單,同結賬

價錢佰四,以食物水準, 絕對值得