餐廳: 永年士多 (香港逸東酒店)
資訊:

2024-11-24 620 瀏覽
喺逸東酒店嘅永年士多分店裝修好有特色加入咗好多本地嘅元素入邊仲有好多裝置嘅擺設,可以俾人打卡自選麵嗰份真係幾豪氣 🥢揀咗米粉配微辣咖喱,米粉軟熟但唔會爛,啲咖喱香而唔會太濃郁。牛腩牛根煮得入味又軟腍,一啖咬落去即刻溶喺口裡面。墨魚蝦卷外入面蝦滑彈牙,真係好惹味!至尊麵就更加豐富啦 🥘油麵彈牙爽滑,啲小辣咖喱香濃得啱啱好。豬手油香軟腍,豬腸同豬皮個口感一流,魚蛋彈彈地,雞翼入味多汁。最正係啲蘿蔔吸晒啲湯汁,好開胃!韮菜花炒豬紅係我嘅心水之選 🥬豬紅新鮮冇羶味,啲韮菜花爽口清香,配埋啲蒜蓉炒到香噴噴,簡單但係好正!蠔油菜心清甜爽口 🥗菜心嫩綠清脆,蠔油調味啱啱好,唔會蓋過菜嘅本味。辣串Combo就啲辣味勁咖 🌶️豬腸、牛柏葉、魚蛋,魷魚逐樣都入味,辣得過癮!奶茶同涼粉就係標準嘅解渴之選 🥤樽裝奶茶香濃夠滑,甜度適中。涼粉冰就清甜解膩,好解辣!份量同價錢都幾抵食,最重要係啲嘢食份量夠,味道又好食,餐廳乾淨企理。
喺逸東酒店嘅永年士多分店裝修好有特色
加入咗好多本地嘅元素
入邊仲有好多裝置嘅擺設,可以俾人打卡

自選麵嗰份真係幾豪氣 🥢

至尊麵就更加豐富啦 🥘

韮菜花炒豬紅係我嘅心水之選 🥬

蠔油菜心清甜爽口 🥗
菜心嫩綠清脆,蠔油調味啱啱好,唔會蓋過菜嘅本味。

辣串Combo就啲辣味勁咖 🌶️
豬腸、牛柏葉、魚蛋,魷魚逐樣都入味,辣得過癮!

奶茶同涼粉就係標準嘅解渴之選 🥤
樽裝奶茶香濃夠滑,甜度適中。涼粉冰就清甜解膩,好解辣!

2024-11-22
午餐
  • 自選車仔麵
2024-10-06 1378 瀏覽
位於📍佐敦📍永年車仔麵老字號,今晚就想同阿仔試一試下!首先用QR CODE 下單,既方便又快捷,好快已order哂野食!🧱🧱懷舊裝修:車仔麵的懷舊裝修總讓人一種溫馨而親切的氣氛!裝修以綠白光猛為主,木質桌椅,讓人感到舒適。店舖內仲設有古式郵筒,可提供客人寄名信片,梗是獨有!車仔麵懷舊嘅裝飾,相似度100%十足十真一樣!增添懷舊感更可以看到老式的用具及視覺享受!👀🍜🍜大碗麵(油麵)微咖哩辣$76+韮菜花豬紅$20這碗車仔麵特色是用大碗盛裝,搭配多種配料,如豬大腸、豬紅、陳皮魚旦、蘿蔔、豬皮等並配上濃郁的湯底或醬汁,非常惹味!揀左油麵做麵底,麵條的口感彈牙。湯底非常濃郁,增添麵條的風味。🍜🍜韮菜花豬紅:韮菜呈鮮綠色,豬紅則是深紅色,兩者配在一起,色彩對比強烈,讓人食慾大增。韮菜爽脆,帶有一種獨特的香氣,而豬紅則滑嫩,口感豐富。🍜🍜🍜小寶麵(幼麵)走辣$49:包括三樣餸豬紅、豬大腸及陳皮魚蛋!當然加左牛筋$13同牛腩$18牛筋:質地韌帶膠質口感滑嫩,牛筋的味道較為清淡,能吸收湯汁的味道。牛腩:口感鮮嫩。肉質較為多汁,味道濃郁!🧇🧇斑蘭咖央多士$18外層可能稍微焦脆,內在則柔軟濕潤,口感層次分

🍜大碗麵(油麵)微咖哩辣$76+韮菜花豬紅$20

韮菜爽脆,帶有一種獨特的香氣,而豬紅則滑嫩,口感豐富。

牛筋:
牛腩:
口感鮮嫩。肉質較為多汁,味道濃郁!
🧇🧇斑蘭咖央多士$18
外層可能稍微焦脆,內在則柔軟濕潤,口感層次分明。斑蘭的香氣清新,帶有淡淡的甜香及椰子味,非常吸引。

🥬🥬腐乳生菜$27
生菜脆嫩,吃起來清爽,腐乳帶有柔軟質地,融化在口中,開胃菜!

🍵🧊抹茶紅豆冰$15
抹茶的清香與紅豆的甜美,抹茶淡淡的苦味配埋紅豆的軟糯和甜香,形成了絕妙的拍擋。

🍑🍑白桃多多$15
這杯清新可口的飲品,主要以白桃為主,再配合益力多,帶來香氣,喝上一口,像置身夏日的果園中,享受著新鮮的果香,能夠迅速解渴,增添活力也是一個不錯的選擇。

總括來說:如果喜歡吃懷舊車仔麵及配上一杯凍飲,簡單一餐令人很回味!

2024-09-26
  • 大碗麵
  • 白桃多多
  • 斑蘭西多士
2024-09-21 1308 瀏覽
永年士多喺香港車仔麵老字號傳承逾30載,由社區小販攤檔擴充至開分店,分店有九間之多遍佈香港、九龍、新界 ,今次我們在佐敦附近所以揀了逸東酒店的分店試一試。分店面積不是太大但座位坐得舒服唔擠迫,有一幅大壁畫和小販攤檔場景可給食客打卡之用,現在做緊推廣如果拍照放上社交平台可以獲贈明信片一張。餐牌有自選麵食、麵食套餐、小食、飲品🥤,價錢一啲都唔貴,抵食。👍💯麵食用豬腸汁做湯底,可選多汁、走汁、走麻油、走菜、素食全走。有兩種辣醬選擇:咖哩辣、麻辣(可選微辣、小、中、大、勁辣,如果不吃辣也可選擇走辣)至尊麵$72油麵,小咖哩辣材料有:豬手、雞翼、豬紅、豬腸、豬皮、魚蛋、蘿蔔、菜🥬加配:牛肚$13,牛筋$13小咖哩辣對我來講啱啱好,唔會太辣,油麵和豬皮索曬啲汁好正。🤤👍💯牛肚好厚好大塊,牛筋煮得很淋。豬腸入味唔肥。蘿蔔冇渣很淋。豬皮唔韌,索曬啲湯汁好味。大碗麵$76粗麵、微麻辣材料有:豬腸、魚蛋、蘿蔔、豬紅、豬皮、雞翼、雞翼尖、魷魚、紅腸、菜粗麵煮得軟硬適中唔會太淋,微麻辣帶有少少麻味不辣,正!😋👍💯小食加配:淨酸齋$20,韭菜花豬紅$20酸齋食落酸酸甜甜,唔會淨係得個酸字,食得很開胃。韭菜花食落

有兩種辣醬選擇:咖哩辣、麻辣
(可選微辣、小、中、大、勁辣,如果不吃辣也可選擇走辣)

至尊麵$72

油麵,小咖哩辣

材料有:豬手、雞翼、豬紅、豬腸、豬皮、魚蛋、蘿蔔、菜🥬
加配:牛肚$13,牛筋$13

牛肚好厚好大塊,牛筋煮得很淋。
豬腸入味唔肥。
蘿蔔冇渣很淋。
豬皮唔韌,索曬啲湯汁好味。

大碗麵$76

粗麵、微麻辣

小食加配:淨酸齋$20,韭菜花豬紅$20

酸齋食落酸酸甜甜,唔會淨係得個酸字,食得很開胃。

韭菜花食落冇渣,豬紅冇腥味,食落爽口。👍😋

飲品跟餐加配:白桃🍑多多🥤$15,抹茶紅豆🫘冰🥤$15

抹茶味道香濃,紅豆🫘有半杯之多,入口軟綿綿兩者很配合,飲落不是太甜。

白桃🍑多多是我喜歡的飲品,白桃汁🍑配益力多味道好夾,而且還加入一些白桃肉碎🍑增加了口感。🥰😋👍💯

2024-09-21
  • 抹茶紅豆冰
  • 白桃多多
  • 大碗麵
  • 至尊麵
2024-09-20 917 瀏覽
今日去左間企理乾淨嘅車仔麵店食個晚飯,永年都有好幾間分店,今日就喺附近,去左逸東酒店地下嘅永年食車仔麵。 唔知係咪因為旅遊區,有個打卡位重現下以前嘅車仔麵檔,懷舊感十足。餐廳可以先坐低,用qrcode落單,再出櫃台或者網上付款,跟號碼取餐。車仔麵嘅餸都好多款式。我就叫左 豬腸 蘿蔔 豬手 韮菜餃 粗麵扣底 微咖哩辣粗麵扣底後都仲有唔少,麵質正常如果想硬d淋d都可以喺落單時候揀埋,幾方便。豬腸 炆得夠諗夠入味,處理得都乾淨,食落有咬口都唔會有羶味。落單仲見到有瘦腸同肥腸可以揀蘿蔔 份量多,超級入味,咬落成口湯汁,味道好清甜。蘿蔔咬落都唔會有渣,好食!豬手 同樣炆得夠諗,有肉嘅地方唔會好難咬出黎,豬皮,筋,肉都食得到,味道唔錯!韮菜餃 兩大隻,韮菜肉饀用醬油調味韮菜切得細,香氣十足。皮薄饀靚!飲品叫左一枝樽仔奶茶樽仔奶茶預先都會落左糖,永年嘅糖份量預得唔錯。一啖飲落茶味香濃,伴隨住淡奶嘅香滑。少少嘅甜味每茶味天出,唔會得死甜。如果想食店面乾淨,坐得舒服嘅港式車仔麵,可以到永年一試。食完要記得自己整理好擺返托盤~

車仔麵嘅餸都好多款式。
我就叫左 豬腸 蘿蔔 豬手 韮菜餃 粗麵扣底 微咖哩辣

粗麵扣底後都仲有唔少,麵質正常

如果想硬d淋d都可以喺落單時候揀埋,幾方便。

落單仲見到有瘦腸同肥腸可以揀

韮菜餃 兩大隻,韮菜肉饀用醬油調味

韮菜切得細,香氣十足。皮薄饀靚!

飲品叫左一枝樽仔奶茶

如果想食店面乾淨,坐得舒服嘅港式車仔麵,可以到永年一試。

食完要記得自己整理好擺返托盤~

2024-09-20
今日出黎尖沙咀,決定夜晚一齊食個豐盛大餐!呢間永年喺逸東酒店地下,自成一角,仲有個車仔麵檔打卡corner,仲有送明信片,幾盞鬼😂背景仲播住經典廣東歌,環境氣氛幾好~1️⃣自選三餸菜底($48 )微咖哩辣 、三餸(魷魚 (+$2)、墨魚蝦卷(+$6)、麻辣豬耳(+$6))另外加餸(牛柏葉(+$13) )菜底係菜芯,比較輕盈,嗌餸Heavy啲都無問題!墨魚蝦卷墨魚味較突出,豬耳嘅麻辣味好香,魷魚就不過不失,牛柏葉都好爽,撈埋咖喱汁更正2️⃣牛筋腩蝦籽撈麵($66)撈粗麵、微咖哩辣汁加豬腸汁 加餸(瘦豬腸(+$11) 、流心蛋(+$11))最鍾意食撈麵,唔落湯先,蝦籽嘅鹹香味好出,加咗湯又有另一番風味,會有種藥膳香滲出嚟,跟麵嘅牛筋腩份量都多,而且真係幾正,牛腩比望落更軟稔香口,牛味好夠,而牛筋係入口即溶果種,膠質較強個人都幾鍾意食豬腸,呢款腸洗得乾淨,又唔會韌,都好正流心蛋就熟咗少少~不過都好香口加配樽仔奶茶(+$17) 呢款係永年自家製奶茶,無冰溝淡茶味,甜香味更突出!另外加配紅豆奶茶冰(+$15) 經典港式飲品,無得輸!3️⃣小食鹵水雞翼($30) 呢個價錢有五隻雞翼,簡直係抵到爛!而且雞翼一啲
今日出黎尖沙咀,決定夜晚一齊食個豐盛大餐!

幾盞鬼😂背景仲播住經典廣東歌,環境氣氛幾好~

1️⃣自選三餸菜底($48 )

另外加餸(牛柏葉(+$13) )
菜底係菜芯,比較輕盈,嗌餸Heavy啲都無問題!
墨魚蝦卷墨魚味較突出,豬耳嘅麻辣味好香,魷魚就不過不失,
牛柏葉都好爽,撈埋咖喱汁更正

2️⃣牛筋腩蝦籽撈麵($66)

撈粗麵、微咖哩辣汁加豬腸汁
加餸(瘦豬腸(+$11) 、流心蛋(+$11))
最鍾意食撈麵,唔落湯先,蝦籽嘅鹹香味好出,
加咗湯又有另一番風味,會有種藥膳香滲出嚟,
跟麵嘅牛筋腩份量都多,而且真係幾正,
牛腩比望落更軟稔香口,牛味好夠,
而牛筋係入口即溶果種,膠質較強
個人都幾鍾意食豬腸,呢款腸洗得乾淨,又唔會韌,都好正
流心蛋就熟咗少少~不過都好香口

加配樽仔奶茶(+$17)
呢款係永年自家製奶茶,無冰溝淡茶味,
甜香味更突出!

另外加配紅豆奶茶冰(+$15)
經典港式飲品,無得輸!

3️⃣小食
鹵水雞翼($30)

呢個價錢有五隻雞翼,簡直係抵到爛!
而且雞翼一啲都唔欺場,滷水醃得好入味,配麵食非常夾

4️⃣淨酸齋($24)

依家唔多車仔麵店會有酸齋食,果種酸香味勾起無限回憶,
又為成個麵餐注入不同嘅味道

最重要係埋單二人只係$249,實在太抵食!
$124.5 (晚餐)
2025-01-30 0 瀏覽
和朋友來吃車仔麵,一起分享了不同的食物及飲品。碗裡的湯麵看起來豐富,湯頭清爽,帶有一點鹹味,裡面的肉質鮮嫩,蔬菜也很脆,整體口感很好。每一口都能感受到不同食材的風味,讓人覺得很滿足。肥牛,肉質鮮嫩,煮熟後油脂融化,入口滑順,帶著濃郁的肉香,令人滿足。牛柏葉則是瘦肉與脂肪的完美結合,咬下去有嚼勁,肉香與油脂的味道交織在一起,讓人一口接一口。芝心丸外脆內嫩,咬開時芝士流出,濃郁的奶香與肉味融合,讓味蕾享受到驚喜的美味。最後是豬手,經過長時間燉煮,肉質軟爛,膠原蛋白豐富,吃起來特別滑口,醬汁的鹹香讓整道菜更加美味。烏龍茶,清香四溢,口感滑順,帶有淡淡的甘甜,特別適合搭配各種美食。抹茶紅豆冰則是一種創新的組合,抹茶的香氣濃郁,與紅豆的甜味相得益彰,口感綿密,讓人感受到日式風味的甜美。菠蘿冰,清涼解渴,菠蘿的香甜與冰的冰爽完美結合,喝下去瞬間提神。港式奶茶的茶底醇厚與奶的柔滑,讓人回味無窮。
和朋友來吃車仔麵,一起分享了不同的食物及飲品。

2025-01-25
2025-01-25 0 瀏覽
相信大家對永年一啲都唔陌生。而咁岩見到逸東酒店有間分店就入去試試!菜底車仔麵 + 3 餸想叫多個小食又怕食唔晒,所以叫菜底就最岩!我今次特登想有碗暖湯,所以一定叫湯麵😍湯底黎講,唔知點解我覺得同尖沙咀個間有分別🤔但都唔影響佢成個味道嘅。食永年就係想要佢嘅濃濃湯底加埋蘿白,真係好正😍當然另外2個配菜(雞翼同冬菇)都唔錯滷水鳳爪見到佢有新品當然要試吓!佢成隻鳳爪係勁入味同好冧。值得一試! 不過期間限定就唔知幾時會下架🥹

菜底車仔麵 + 3 餸

滷水鳳爪
2025-01-24
2025-01-22 0 瀏覽
今日同個朋友傾開原來逸東除左有自助餐外,近年都有唔少食店進駐,今日甘岩黎佐敦,就揀左永年,車仔麵黎講佢都好有名。朋友叫左個自選麵,豬紅好味,有好重既蒜香味,配搭唔錯。牛筋滷到好入味,入口都仲有少少彈牙,唔錯。牛柏葉燙到剛剛好,有口感爽爽地之餘都好掛汁,正!我就叫左佢個套餐有營有素,配流心蛋、蘿蔔、豆卜、冬菇、紫菜。首先要講一下湯底,加左紫菜提鮮真係唔錯。蘿白係香甜既,最正係流心蛋,煮到真係剛剛好,蛋汁流出黎再撈埋個粉一齊食,好正!值得一提係佢d 辣醬超惹味,食辣既朋友一定要試!小食方面鹵水虎皮鳳爪,同平時飲茶既鳳爪味道唔同,依度係醬香味濃d 加上有少少辣,幾惹味。辣串Combo set ,包左有魚蛋串,牛柏葉,豬腸,魷魚串,配有香濃咖哩汁,好正。腐乳生菜,生菜爽脆腐乳汁香濃,用黎配住d 辣野食就最岩啦!另外值得一提係佢既野飲,叫左樽仔烏龍茶,冷泡香味比較出,解辣一流!

小食方面

腐乳生菜,生菜爽脆腐乳汁香濃,用黎配住d 辣野食就最岩啦!

凍冰冰嘅天氣,玩完九龍公園😋見到間連鎖出名麵檔暖心嘅🍜店,即刻坐低食暖笠笠Lunch先🤤港式風味嘅車仔麵,想食乜嘢就揀乜嘢🎉都幾多選擇!🍽️ 至尊麵 + 抹茶紅豆冰香港人叫車仔麵叫藞䕢麵,唔係代表佢污糟,係因為佢種類繁多,乜都有得食,咁我叫咗個至尊麵餐,有豬紅、豬大腸、豬手、雞翼、蘿蔔、魚蛋等等嘅配料😍加埋香濃嘅豬腸汁同粗麵,真係食出街邊車仔麵嘅風味,個麵底仲煙煙韌韌夠晒彈牙,鍾意食內臟嘅朋友一定唔可以錯過!而杯抹茶紅豆冰都好正係用咗維他抹茶豆奶再溝紅豆製成,全部都係香港獨有嘅味道😋🍽️ 牛筋腩蟹籽撈麵 + 紅豆冰撈麵係 Lisba最愛😍叫咗牛筋腩蟹籽撈粗😋 估唔到有咁多件牛筋同埋牛腩,件件都炆到入晒味好腍😋真係啖啖肉食得好滋味!🍽️ 街頭辣串串童年回憶一定要叫街頭串燒,喺呢度食乾淨得好多,我哋叫咗牛柏葉、魷魚、魚蛋同豬大腸串😋串串都夠晒風味,牛柏葉配少少辣醬,有咬口,唞而且魚蛋係我哋細個食開嘅陳皮魚蛋😋已經食到回憶!🍽️ 紫菜丸湯我地3個人叫咗兩餐,另外叫咗個紫菜丸湯比Lisboy🍲佢食咗少少牛腩同埋粗麵,再配埋個牛丸開心到好飽😋紫菜湯夠清新,牛丸有牛味!不得不提呢間分店嘅裝修係比較特別喺酒

🍽️ 至尊麵 + 抹茶紅豆冰

🍽️ 牛筋腩蟹籽撈麵 + 紅豆冰

🍽️ 街頭辣串串

🍽️ 紫菜丸湯

不得不提呢間分店嘅裝修係比較特別喺酒店入邊之餘仲有一大架懷舊嘅車仔檔裝飾品俾大家打卡,真係食得幾開心!
2025-01-08 45 瀏覽
今日在佐敦吃了香港地道的車仔麵,車仔麵的特色,就是可以自選餸菜、麵類和辣味程度,亦有不同的街頭小吃可以在這裏吃到。辣串Combo x 燒賣:豬腸,牛柏葉、魚蛋和燒賣,配上永年自家咖喱醬汁,這醬汁帶有獨特的辛香味,香辣適中,沾在Q彈有嚼勁的魚蛋、豬腸、牛柏葉和燒賣度十分惹味,停唔到口。菜單上有已搭配好的麵餸項目,適合有選擇困難症的我不用想太多。今次就嗌了「三豬麵」和「小寶麵」三豬麵:是豬皮、豬紅和豬腸,粗麵另加魚皮餃,港式樽仔奶茶。小寶麵:豬腸,豬紅和魚蛋,米粉,另加了豆卜,走辣,抹茶維他奶紅豆冰車仔麵有濃郁的湯底,豬皮夠彈牙,豬紅夠滑溜,豬腸彈牙有質感。自己特別喜歡吃粗麵,因為喜歡它的質感。港式樽仔奶茶香濃順滑,帶有濃郁的茶香和奶香,與車仔麵的鹹香形成完美的搭配,既解膩又提味。抹茶維他奶紅豆冰飲到淡淡獨有的維他奶味道,和抹茶和紅豆十分搭配。這裡還有一個「車仔麵檔模型」給食客打卡,彷彿就返回舊香港一齊在吃車仔麵的感覺。

三豬麵:是豬皮、豬紅和豬腸,粗麵另加魚皮餃,港式樽仔奶茶。

2025-01-08 47 瀏覽
好鐘意食永年,因為佢嘅車仔麵、車仔餸全部都高質好食,一試難忘🔸貢丸菇味好香,口感實淨好食🔸生根索晒湯底好正🔸豬腸 牛腩燜得入味🔸墨魚蝦卷第一次食呢到嘅蝦卷,彈牙蝦味濃,有蝦肉粒更有口感🥢辣串 combo 有牛柏葉、魚蛋、豬腸、魷魚,全部都高質好食,牛柏葉爽口,豬腸入味又稔,兩樣索晒醬汁好好食🥢腐乳通菜經典地道,好食🥤樽仔奶茶奶味茶味各有各突出,又香又滑,不會太甜

🔸貢丸
菇味好香,口感實淨好食

🔸生根
索晒湯底好正

🔸豬腸 牛腩
燜得入味

🔸墨魚蝦卷
第一次食呢到嘅蝦卷,彈牙蝦味濃,有蝦肉粒更有口感

🥢辣串 combo

🥢腐乳通菜
經典地道,好食

🥤樽仔奶茶
奶味茶味各有各突出,又香又滑,不會太甜
2024-12-20 110 瀏覽
嚟到佐敦見到哩間餐廳裝修超特別😮就比佢吸引咗入嚟食😂🍲自選麵(粗麵)微咖哩辣 $77車仔麵緊係要夾粗麵先係最match😆份量勁大碗 我加咗牛腩 魷魚 蜂巢豆腐 吉品飽魚四個餸😆 ps: 加唔同餸唔同價錢$18飽魚都大粒而且煮得唔會好韌👍🏻湯底加咗咖哩辣醬 超惹味又唔會太咸😋🌶️辣串Combo X燒賣 $39哩個Combo有豬腸+牛柏葉+魚蛋+燒賣各一串 魚蛋係陳皮魚蛋嚟勁彈牙🤤 牛柏葉同豬腸都整得冧勁入味 個醬偏辣但愈食愈過癮😋🥬蠔油生菜$20生菜係西生菜嚟☺️ 比常見嘅生菜食落更脆更嫩😋平時食得多肉食翻啲菜感覺上會健康啲😆💬 餐廳用懷舊嘅裝修令人覺得好親切🥹 店入面仲有架舊式車仔麵檔嘅車仔 連埋牆幅畫令人諗翻起以前細個嘅時候🥹 真係勁啱打卡📸🧀🧀🧀🧀📍 永年士多 (香港逸東酒店) (佐敦)佐敦彌敦道380號香港逸東酒店地下1號舖 #廟街 #油麻地警局 #油麻地
嚟到佐敦見到哩間餐廳裝修超特別😮

湯底加咗咖哩辣醬 超惹味又唔會太咸😋

🌶️辣串Combo X燒賣 $39

🥬蠔油生菜$20

🧀🧀🧀🧀

📍 永年士多 (香港逸東酒店) (佐敦)
佐敦彌敦道380號香港逸東酒店地下1號舖

#廟街 #油麻地警局 #油麻地
2024-12-14
2024-11-18 221 瀏覽
一入門就被餐廳的懷舊香港打卡位吸引,趕緊和朋友先打卡,還送了明信片!然後坐下來吃便宜又美味的香港特色車仔麵!#### 大碗麵集合了多種肉菜,色香味俱全,湯底濃郁,散發著誘人的香氣。豬腸口感彈牙,蘿蔔吸收了湯汁的精華好鮮甜可口,豬紅細膩,豬皮很有咬勁,雞翼肉質鮮嫩,魷魚鮮味,再加上香脆的紅腸和清新的青菜,整碗麵豐富多彩!#### 至尊麵至尊麵選了中等咖喱辣,無疑是對味蕾的挑戰,湯頭濃厚而不膩,充分展現了各種食材的美味,是舌尖的美妙體驗,回味無窮!#### 鹵水雞翼尖醇厚的鹵水味滲透每一寸肉質,雞鹹香四溢的小食!#### 麻辣牛柏葉入口瞬間感受到味覺的刺激,香氣四溢!#### 魚蛋串魚蛋的Q彈口感配上特製醬料,讓每一口都充滿幸福感,是小吃中的經典!#### 涼粉冰涼粉滑順,清涼的口感伴隨著淡淡的甜味,讓人感受到絲絲清新!#### 菠蘿冰菠蘿的香甜與冰涼的口感交融,像是夏日陽光的味道,清爽又解渴!另外,吉品鮑鱼豬手蝦子捞麵期間限定優惠價只需要$ 68,吃一個鮑魚都值回來這個價格了!下次一定來吃!

#### 大碗麵

#### 至尊麵

#### 鹵水雞翼尖
醇厚的鹵水味滲透每一寸肉質,雞鹹香四溢的小食!

#### 麻辣牛柏葉
入口瞬間感受到味覺的刺激,香氣四溢!

#### 魚蛋串

#### 涼粉冰
涼粉滑順,清涼的口感伴隨著淡淡的甜味,讓人感受到絲絲清新!

#### 菠蘿冰

2024-11-15 113 瀏覽
行過經過成日都聽過呢個名,今次經過終於的起心肝去試吓🤣佐敦分店嘅懷舊味極重,果然係食得又睇得😚▪️街頭辣串串 🍢呢個ᴄᴏᴍʙᴏ入面有魚蛋、牛柏葉、豬腸同魷魚🦑勁有細個嗰陣喺街邊轉轉食嘅感覺🤣 而且佢哋亦特調咗一隻串串辣醬,勁惹味😚▫️至尊麵🍜極豐富超多料麵,幾乎每樣餸都可以試到🙈 呢份入面有豬手、豬腸、豬紅、豬皮、魚蛋、雞翼同蘿蔔🤣 仲額外加咗芝士腸同埋魚腐🤫 豬手好多骨膠原好正,大讚豬紅💢 食落係甜甜哋嫁💓▪️牛筋腩蝦籽撈麵🐮👸🏻揀咗要乾身嘅撈麵✨ 撈麵面個層有滿滿嘅蝦籽,係好濃郁嘅味道🤙🏻 牛腩啖啖肉,俾嘅牛筋量都唔少,口感ǫ彈🥢 想食多幾款餸可以好似我咁加餸亦得🥰▫️飲品🥤次次見到有樽仔奶茶一定會嗌,飲唔晒嘅話拎走放入袋都好方便🤣 另外都揀咗新出嘅涼粉冰,邊飲邊啜到啲涼粉💯
行過經過成日都聽過呢個名,今次經過終於的起心肝去試吓🤣

佐敦分店嘅懷舊味極重,果然係食得又睇得😚

▪️街頭辣串串 🍢
街頭辣串串

呢個ᴄᴏᴍʙᴏ入面有魚蛋、牛柏葉、豬腸同魷魚🦑

▫️至尊麵🍜

至尊麵
牛筋腩蝦籽撈麵
樽仔奶茶
2024-11-08 110 瀏覽
經過想食下.✨街頭辣串串|新出,有魚蛋、牛栢葉、豬腸、魷魚,個永年咖喱辣醬正,惹味辣辣✨.✨蒜油撈麵係乾身撈麵,可以因應喜好添加湯濕潤麵身!食時有啖啖蒜香味! 配料我加咗我鐘意嘅蘿蔔、紅腸、魷魚。清甜無渣又入味✨.✨大碗麵朋友食!大大碗有齊10種人氣配料:雞翼尖、菜、紅腸、魷魚、雞翼、蘿蔔、魚蛋、豬紅、豬皮、豬腸。食一碗好滿足✨.✨腐乳生菜✨蠔油菜心食菜健康啲,腐乳同蠔油醬汁都畀好多!!唔驚食到口寡寡✨~
經過想食下
✨蒜油撈麵
✨大碗麵
✨腐乳生菜
✨蠔油菜心
食菜健康啲,腐乳同蠔油醬汁都畀好多!!唔驚食到口寡寡✨~