2023-07-30 169 瀏覽
黃咖喱厚切吉列豬扒飯🍽️💰HKD $78 (另收加一服務費)👦🏻每日最煩惱就係Lunch time食咩好呢, 沙嗲王都係一個唔錯嘅選擇😋!呢個黃咖喱厚切吉列豬扒飯絕對係我嘅首選, 新鮮炸起嘅豬扒食完真係隨時生返幾粒暗瘡🤣。(但係就相對要等多一陣啦, 始終新鮮炸出嚟。)相比佢出名嘅白咖喱, 我都係覺得黄咖喱好食啲, 不過呢啲都係因人而異 加上佢夠哂份量, 食完之後又飽又有罪惡感🤭收工要去跑返兩個圈先🏃🏻!
黃咖喱厚切吉列豬扒飯🍽️
💰HKD $78 (另收加一服務費)

黃咖喱厚切吉列豬扒飯
2023-07-24
黃咖喱厚切吉列豬扒飯
真係太耐冇食喇其實我本來以為執晒,耐到已經係依稀記得響旺角現時點果一間我每次都係食白咖喱醋扒飯,今次我都唔例外,依家好多餐廳都已經係轉晒用QR Code自己落單可以方便客人知道有重有D 咩額外野可以加同埋加野食要額外加幾多錢我今次就額外加左一個 濃蝦湯係濃郁蝦湯 唔係 龍蝦湯 唔好搞錯天氣熱飲返杯凍檸茶落單好快就上左杯野飲然後係湯黎先上面靚靚咁劃左一圈忌廉攪勻後一拎起感覺到個湯係非常厚身如果下次黎食我都會再叫飲到半路就飯來了以前係分開一個長形頭尾都係尖ga 細碟裝住勁大一碟飯依家變左碟頭飯插支兒童餐旗仔依落比以前係有少少唔同左味好似係冇咁忌廉不過我今次食的事回憶所以食得好開心食食下突然有印象係沙嗲王以前成日搞合作印象中最後果次食係同Monster Hunter 合作因為餐牌會有大回復藥,鬼人藥果時個樽係會比你拎埋走其實我果時d想要個樽,哈哈填飽個肚差唔多埋單前就dl 左個apps 拎埋個新人$5 現金卷
真係太耐冇食喇

其實我本來以為執晒,

耐到已經係依稀記得響旺角現時點果一間

我每次都係食白咖喱醋扒飯,

今次我都唔例外,

好似係冇咁忌廉

不過我今次食的事回憶所以食得好開心

食食下突然有印象係沙嗲王以前成日搞合作

印象中最後果次食係同Monster Hunter 合作

因為餐牌會有大回復藥,鬼人藥

果時個樽係會比你拎埋走

其實我果時d想要個樽,哈哈

題外話/補充資料: 以前都成日會派細細張現金卷 如果返娘家話唔定會搵到 不過埋單就覺得有d貴 一個人食$80落樓,因為有加一 我重要扣埋現金卷 令人有D卻步 本來我重想試下佢其他野 可能又會隔好耐先再幫襯lu 今次姐吃的是回憶中的味道同感覺
2023-07-07
用餐優惠
現金券
  • 白咖喔醋扒飯
2023-07-01 121 瀏覽
早餐時間方面呢度算不過不失座位與座位之間空間感絕對足夠環境舒適坐得舒服又沒有壓迫感今次選了「煎蛋雞扒濃湯公仔麵」🍜+凍奶茶麪方面可以轉通粉、米線;湯底可以轉白咖喱湯+$3,不過早餐選擇唔多,勝在價錢方面合理!飲品也可隨自己心意去選擇合適嘅口味例如:多奶、少奶、多冰、少甜、少冰等。
早餐時間方面呢度算不過不失
座位與座位之間空間感絕對足夠
環境舒適坐得舒服又沒有壓迫感

今次選了「煎蛋雞扒濃湯公仔麵」🍜+凍奶茶
2023-05-22 386 瀏覽
記得從前經常跟家人一同來《沙嗲王》吃飯(主要是銅鑼灣分店),每次都會點滿一整桌。記憶中的《沙嗲王》是加勒比海盜主題,而且食物款式很多元化。除了最深刻的白咖哩香茅豬扒飯、印度薄餅、石鍋系列,還有一堆很吸引的小食。.多年不見,餐廳風格已經大幅改變了。由微暗燈光氣氛的主題餐廳,換成快餐廳式小店。整體感覺變得「街坊」起來。.食物方面比從前少選擇,我們二人共點了:▪️印度薄餅配黃咖哩汁($25)▪️芝士條($22)▪️蒜蓉牛油雞翼($29)▪️煙肉上湯娃娃菜($44)▪️越南春卷($38)▪️啤酒($38)另收加一服務費。.🧡印度薄餅配黃咖哩汁($25)抱著有點擔心食物質素會大不如前的心態,點了昔日很愛吃的印度薄餅配咖哩。一咬下去,幸好跟從前的味道差不多,熱騰騰的薄餅沾上香濃傳統黃咖哩汁,很好吃!🧡芝士條($22)賣相平平無奇的芝士條,比想像中美味!新鮮出爐的脆皮芝心條,芝士控一定會喜歡吧!🧡蒜蓉牛油雞翼($29)正正常常一份炸雞翼,偏油膩,吃不出蒜蓉味道。性價比不太高,還不如再來一份芝士條~🧡煙肉上湯娃娃菜($44)本餐價目中最貴最飽腹的一道菜。整體味道不過不失,勝在可以一解油膩感。偶然有幾塊厚切煙肉,不
食物方面比從前少選擇,我們二人共點了:
▪️印度薄餅配黃咖哩汁($25)
▪️芝士條($22)
▪️蒜蓉牛油雞翼($29)
▪️煙肉上湯娃娃菜($44)
▪️越南春卷($38)
▪️啤酒($38)
另收加一服務費。
🧡印度薄餅配黃咖哩汁($25)

印度薄餅配黃咖哩汁

🧡芝士條($22)

芝士條

🧡蒜蓉牛油雞翼($29)

蒜蓉牛油雞翼

🧡煙肉上湯娃娃菜($44)

本餐價目中最貴最飽腹的一道菜。整體味道不過不失,勝在可以一解油膩感。偶然有幾塊厚切煙肉,不錯。
煙肉上湯娃娃菜

🧡越南春卷($38)

雖然春卷皮炸至金黃,可是味道還好,偏淡味,略為普通。(可能因為人大了,吃過更美味的東南亞菜,自然地有了比較吧?
越南春卷

2023-05-17
印度薄餅配黃咖哩汁
芝士條
煙肉上湯娃娃菜
  • 印度薄餅
2023-04-05 230 瀏覽
職員態度差,繁忙時間要排隊,職員嗌一位兩位,因為我地四人行,咁排我後面既一對情侶上前,當佢地入到去果陣,就有四人卡位準備離開,情侶就向職員要求想坐卡位,咁果位男職員就要情侶係門口等一陣,我就以為情侶要等其他卡位,點知男職員就帶佢地去坐四人卡位,咁我就問男職員,點解情侶排我後面可以兩人坐大枱,男職員死都話情侶排我前面,講到兇我咁款,就算佢地排我前面係咪都要安排好二人枱同四人枱呢,位男職員可以去收錢,我見唔係個個可以收錢,我諗店員知我講邊個,野食係ok既,不過坐位安排得唔好同態度差
2023-03-02 265 瀏覽
餐廳坐得舒服,唔會太迫,望落都乾淨企理。平日晚上等位時間唔算太耐。一坐低會俾個QR code 你自己落單,如果想人手落單,侍應都會幫手。食物質素一貫沙嗲王水平,白咖喱豬扒蛋包飯豬扒厚切,亦炸得香脆,白咖喱唔辣,易入口;沙嗲香茅豬扒烏冬沙嗲食到花生香,香茅豬扒肉質唔韌,食到香茅味。越式春卷就感覺一般,唔太特別。如果食量大或者人多,其實叫套餐會經濟d,2人餐連加一約300蚊左右,包2個主食加小食及飲品,但選擇會比散叫少。

2023-02-14 171 瀏覽
80蚊買個酸才魚外賣 細到得三舊魚片 譚仔炸醬咁細份 嚇都嚇死人 成個配菜咁得兩舊 到底係點好意思拎黎賣 廿蚊都唔知值唔值 真係見到火都黎 同堂食d相完全唔係一回事 小過你5塊魚生
2023-02-13 169 瀏覽
白咖喱部隊公仔麵配日本溏心蛋 $49(燒雞扒、午餐肉、香腸)Army Instant Noodles Bowl in White Curry Soup(Chicken Steak, Luncheon Meat, Sausage, Soft-boiled Egg)好味指數 4/5 🍭🍭🍭🍭{白咖喱不辣 每口麵都沾到白咖喱既香 燒雞扒脂肪很少 肉質嫩口 溏心蛋整得很入味 外層醬油香 裡面有蛋黃又香又甜}黑松露滑lulu蛋 $44配 燒雞扒、香腸、茄汁豆、蒜香烤餅Scrambled Egg w/ Black Truffleserved w/ Grilled Chicken Steak,Sausage, Baked Bean in TomatoSauce & Baked Carlic Butter Roti好味指數 4/5 🍭🍭🍭🍭{黑松露滑蛋望落油很多 入口沒有太重油味 黑松露味很突出 蛋很滑 蒜香烤餅蒜香味很少 烤餅很鬆軟香口}白咖喱湯迷你火腿通粉 +$9For Mini Macaroni w/ Hamin White Curry Soup
白咖喱部隊公仔麵配日本溏心蛋 $49
(燒雞扒、午餐肉、香腸)

黑松露滑lulu蛋 $44
配 燒雞扒、香腸、
茄汁豆、蒜香烤餅
Sausage, Baked Bean in Tomato

白咖喱湯迷你火腿通粉 +$9
For Mini Macaroni w/ Ham
in White Curry Soup
2023-01-27 161 瀏覽
滑lulu蛋 $89蒲燒鰻魚飯Scrambled Egg & Grilled Eel Rice好味指數 4/5 🍭🍭🍭🍭{整體份量好多 蛋又香又滑 鰻魚有3大件都係厚切 入口啖啖肉好滿足😋}蟹粉豆腐鍋 $83薄餅(兩件)Tofu in Crab Roe Sauce w/Roti Canai (2pcs)好味指數 5/5 🍭🍭🍭🍭🍭{每次黎每次都有點這蟹粉豆腐鍋 因為佢地真係做得唔錯 整體非常香口 豆腐很滑 有少少既蟹肉 蟹肉亦食得出甜味}
滑lulu蛋 $89
蒲燒鰻魚飯

蟹粉豆腐鍋 $83
薄餅(兩件)
Tofu in Crab Roe Sauce w/
Roti Canai (2pcs)
好味指數 5/5 🍭🍭🍭🍭🍭
2022-12-14 189 瀏覽
沙嗲王做緊印度六吋烤餅推廣。鮮茄醬煙肉烤餅 $39 (仲有沙嗲王Memo紙送)印度烤餅,餅底脆薄。清爽嘅菠蘿蘑菇,加脆脆煙肉,配上茄汁,令到薄餅非常開胃,啱大人細路食。印度烤餅餐雖然送memo紙,但沒有包飲品,份量偏小,另加一。下次再嚟沙嗲王都係食返王牌嘅焗豬扒飯。
沙嗲王做緊印度六吋烤餅推廣。

鮮茄醬煙肉烤餅 $39 (仲有沙嗲王Memo紙送)
鮮茄醬煙肉烤餅

5 分鐘 (堂食)
同屋企人去開屯門,係大型商場想普通食個晚飯,決定試試有唔少分店既沙嗲王。🔴白咖哩香茅豬扒飯 $64招牌飯款,白咖哩濃郁椰香唔辣,送飯一流。豬扒好香香茅味,質地都處理得唔錯。🔴 沙嗲肩胛肥牛粉絲 $65叫得沙嗲王自然想試佢沙嗲,湯底飲落濃厚唔死咸。牛肉唔會太肥厚薄程度適中口感唔錯。粉絲索哂味,係令人幾回味既配搭。🔴沙嗲牛more王通菜 $54雖然都係沙嗲,但今次唔係湯而係經典沙嗲牛肉既掛汁,比沙嗲湯更濃郁,送通菜的確唔錯。🔴椒鹽脆豆腐 $34同酒樓質素差唔多,炸皮又脆又薄熱辣辣食好香口。🏠 沙嗲王📍 屯門屯隆街1號錦薈坊2樓201A號舖

🔴白咖哩香茅豬扒飯 $64

🔴 沙嗲肩胛肥牛粉絲 $65

🔴沙嗲牛more王通菜 $54

🔴椒鹽脆豆腐 $34
酒樓質素差唔多,炸皮又脆又薄熱辣辣食好香口。

🏠 沙嗲王
📍 屯門屯隆街1號錦薈坊2樓201A號舖
2022-08-12 359 瀏覽
好耐冇去食沙嗲王、見佢有乜嘢會員制度有coupon又掛住白咖喱汁再試下啦!首先我要講嘅係佢哋嘅員工應該好多都係新人、都唔緊要嘅每個人都有新入職嘅時候、但係其實個環境比較嘈同埋掛住傾偈有啲亂咁、都唔緊要~但係一個餐真係等咗好耐好耐有半個鐘先至有囉、唔止我一台其他璀出餐嘅聲音都有。希望出餐速度真係要認真改善啦。但係總括嚟講下午茶輕量白咖喱魚柳飯。真係超乎我嘅驚喜、白咖喱汁一如以往好食再配炸魚柳、好食好食😋!加上而家呢一排推行什麼消費券優惠、減$8、我個餐都只係40頭、所以最後我都係懷着一種美味滿足嘅心情而買單離開嘅。

2022-08-08 301 瀏覽
今日食午餐經過沙嗲王,見佢餐牌有個鮮嫩魚片鍋推介。剛坐下,上Wi-Fi,然後網上點餐,我點了個午餐B一個主菜配一款飲品($78)。我選了泰式鮮嫩魚片鍋配凍紅茶寒天飲品。 紅茶寒天凍飲🥤,我選擇少甜,紅茶寒天幾好飲,甜度適中,一粒粒寒天好像啫喱好好味。 可惜的是,泰式酸辣魚片鍋配白飯,湯底太酸又咸又濃味,喝了一啖已經不想喝下去,鈉質肯定嚴重超標。其次,魚片不彈牙,肉質較梅,沒有爽口彈牙的感覺,不太新鮮!而且,魚片的數量只不過十片左右,物無所值!下次就算幫襯,也不會再選擇這個魚片鍋,另外一款冬陰功魚片鍋我也不會嘗試!
今日食午餐經過沙嗲王

。其次,魚片不彈牙,肉質較梅,沒有爽口彈牙的感覺
泰式酸辣魚片鍋配白飯
泰式酸辣魚片鍋配白飯
2022-06-12 332 瀏覽
打算來吃下午茶,入左去坐低找不到下午茶menu,原因係星期日沒有下午茶,我看漏了。既然坐下,都照叫食物醫肚。叫左個白咖喱豬扒湯烏冬,滑蛋沙牛飯。白咖啡是一直的味道,好香,但一定是好肥。個沙牛個汁好麻麻,我不太喜愛,餐飲配熱檸水同熱檸茶
既然坐下,都照叫食物醫肚。

叫左個白咖喱豬扒湯烏冬,滑蛋沙牛飯。
2022-06-12 244 瀏覽
招牌動作 白咖哩豬扒飯 加薄餅之後再叫左小食同一個面佢有2人餐 我同友人2個人本身想食個2人餐 不過諗諗吓散叫仲正份量好多 價錢又合理 好可惜佢尖沙咀間沙爹王汁左 希望佢之後會開返
招牌動作 白咖哩豬扒飯 加薄餅
之後再叫左小食同一個面