2025-01-11 5 瀏覽
以前細個成日買,又方便又好食😝宜家屯門西鐵站都有,收工買翻屋企食😆😆佢哋比起以前真係多左好多選擇,連甜品都勁多款選擇😎✨乾炒牛河食落又吾會太乾喎,都keep到好似平時出街食咁👍🏻👍🏻吾會乾爭爭,性價比高👍🏻👍🏻✨黑椒雞髀勁大隻雞髀🍗啖啖肉,岩哂我呢啲懶人用嚟做宵夜,好食又夠飽肚🤭🤭✨瑞士卷估唔到咁出色,特別係楊枝甘露😆中間真係好似糖水咁,流心感覺😋😋😋值得一試😍😍😍
以前細個成日買,又方便又好食😝

宜家屯門西鐵站都有,收工買翻屋企食😆😆

佢哋比起以前真係多左好多選擇,連甜品都勁多款選擇😎

✨乾炒牛河

✨黑椒雞髀

✨瑞士卷
2025-01-09 138 瀏覽
唔經唔覺工人回鄉探親已經接近1個月喇終於捱到佢4日後就回來喇😭又湊仔又煮飯真心攰...尤其是天氣凍嗰幾日真係唔想對手濕水煮飯洗碗呀!好彩有 波仔 幫下手最重要佢一盒盒自己鍾意食邊款就揀邊款買定多幾盒唔同款放喺雪櫃想幾時叮嚟食都得我個仔話佢好開心可以食外賣飯盒話食厭咗工人姐姐煮嘅住家飯🙈其實間唔中偷懶食下外賣係幾開心嘅🤣鍾意波仔份量啱啱好汁同飯餸分開獨愛 ❤️#鮮茄豬扒蛋炒飯真係有炒蛋做飯底鮮茄汁做得好出色豬扒都好好味❤️#日式照燒雞扒意粉 嘅意粉亦都唔會過冧最重要其調味適中完全無過醎或淡味嘅情況出現啱哂我地一家食呀!點名推介必定係 ❤️#黑椒雞脾黑椒夠入味雞脾又juicy👍🏻連大仔食過都話好好食🤭最後食埋佢新推出嘅2款甜品厚重而軟熟的蛋糕質感好正絕對不是空氣感重的蛋糕性價比高的瑞士卷呀~❤️#楊枝甘露瑞士卷❤️#椰香拿鐵瑞士卷食埋甜品絕對係大滿足呀!😍
唔經唔覺工人回鄉探親已經接近1個月喇
終於捱到佢4日後就回來喇😭
又湊仔又煮飯真心攰...
尤其是天氣凍嗰幾日真係唔想對手濕水煮飯洗碗呀!
好彩有 波仔 幫下手

豬扒都好好味

❤️#日式照燒雞扒意粉 嘅意粉亦都唔會過冧

最重要其調味適中
完全無過醎或淡味嘅情況出現
啱哂我地一家食呀!
點名推介必定係 ❤️#黑椒雞脾
黑椒夠入味
雞脾又juicy👍🏻
連大仔食過都話好好食🤭

最後食埋佢新推出嘅2款甜品
厚重而軟熟的蛋糕質感好正
絕對不是空氣感重的蛋糕
性價比高的瑞士卷呀~
❤️#楊枝甘露瑞士卷
❤️#椰香拿鐵瑞士卷
食埋甜品絕對係大滿足呀!😍

2024-12-26 133 瀏覽
近日去屯門食完飯,路經港鐵屯門站,順便買埋波仔新出嘅瑞士卷及雞脾返家作小食 ~楊枝甘露瑞士卷最近喜歡吃瑞士卷既我,呢款新出品楊枝甘露瑞士卷,口感鬆軟,中間夾住流心 熔岩爆漿楊枝甘露,清甜不滯,入口綿密細膩,楊枝甘露味濃郁,令人一試難忘!椰香拿鐵瑞士卷另一款新出嘅瑞士卷係椰香拿鐵,椰香味都幾濃,口感幼滑、鬆軟,香濃嘅咖啡配合幼滑忌廉,食落多重味覺層次。黑椒雞脾雞脾油光亮澤,肉質軟腍,內裏仍保持肉汁,黑椒味香濃,但唔會蓋過雞肉嘅味道,回家叮一叮,好方便。咖喱牛腩飯叮完散發陣陣咖喱香氣,牛腩炆煮至軟淋嫩滑,咖喱汁香濃微辣,配上白飯,食落好暖心。咖喱牛肉飯咖喱汁夠香,但唔會好辣,牛肉有嚼勁唔會靱,加埋有口感嘅米飯,真係唔錯嘅。

2024-12-23 10 瀏覽
波仔既野食真係越黎越多元化甜品都玩埋 真係不得了方便又好食 直接擺出黎解凍就食得💃🏻-🍗黑椒雞脾原價 $23 優惠價 $20雞脾勁多汁 黑椒唔算好辣仲有D蒜粒提味 好入味雞肉滑嫩😙-🍰棷香拿鐵瑞士卷 原價 $13 優惠價 $10🍰楊枝甘露瑞士卷 原價 $13 優惠價 $10勁香咖啡同奶味 再加埋椰香cream仲要係滑滑的比較芒果味既楊枝甘露 都幾突出即食甜品都幾不錯😍-蕃茄牛肉醬意粉 $25日式咖哩豬扒飯 $27當然唔少得買多兩盒叮叮係屋企幾時食都咁好味 熱辣辣呢兩款都係長期係屋企冰格出現唔需要解凍直接連盒叮 👻懶人之最愛
波仔既野食真係越黎越多元化
幾時食都咁好味 熱辣辣
呢兩款都係長期係屋企冰格出現
唔需要解凍直接連盒叮 👻懶人之最愛
2024-12-19 14 瀏覽
屋企雪櫃長期都有即食食品看門口而我最常購入既就係<波仔>靠因佢地款式眾多 粥麵麵飯湯齊全連糖水小食都有 而且多分店 想補貨好easy❣️今次我就入手左以下幾款:黑椒雞髀、楊枝甘露瑞士卷、椰香拿鐵瑞士卷、日式咖喱豬扒飯同埋咖哩牛腩飯咖喱豬扒飯同埋咖喱牛腩飯係我雪櫃長備既食物有時中午可以帶返公司食或者偷懶唔煮晚飯叮一叮幾分鐘就食得 非常之方便🉐兩款瑞士卷係新產品估唔到味道都幾夾 口感軟滑有蛋香味楊枝甘露味酸酸甜甜 幾清新椰香拿鐵味椰香味濃郁 解凍即食做早餐/下午餐都得🫶🏻
屋企雪櫃長期都有即食食品看門口

楊枝甘露味酸酸甜甜 幾清新
椰香拿鐵味椰香味濃郁
解凍即食做早餐/下午餐都得🫶🏻

外賣自取
喺香港真係要爭取每分每秒, 每日時間都唔夠用, 所以有一開即食嘅食物😄真係好方便啱晒我哋放學時經過波仔見佢新出楊枝🥭甘露瑞士卷同埋椰香🥥瑞士卷,忍唔住即刻入咗手因為呢兩種味道我平時都好鍾意❤️估唔到佢哋整埋瑞士卷😚店員仲話今期大熱嘅🖤🍗黑椒雞髀叫我試吓添, 所以我都入咗手, 仲有問埋其他唔同味道嘅意粉🍝同飯🍛, 天氣咁凍見佢哋有🍲湯同粥都買埋🤪🫶🏻估唔到佢哋仲有咁多款式, 樣樣嘢都好方便一開就即食, 幾分鐘時間就可以解決一餐, 真係好啱我🥳🥳🥳😉佢哋有好多分店㗎今次我就選擇左屯門

😉佢哋有好多分店㗎今次我就選擇左屯門

2024-02-08 93 瀏覽
平時都會買佢哋啲羅宋湯同埋通菜, 因為羅宋湯太好飲又抵,所以成日賣晒咁就試吓個冬瓜湯啦, 都好味喎唔差而且裏面啲蝦仁都幾大隻, 唔好睇佢膠兜仔但係倒出嚟都一大碗有好多渣,飲完食埋啲渣都夠飽唔使再食飯😂😂😂唔想食澱粉質嘅人啱晒。
2023-05-26 177 瀏覽
冇諗過叮叮飯都幾好食今次我食呢個雞沙爹xo醬炒飯打開裏面都算係有兩串雞肉沙爹雞,都唔算好乾,甜甜地有少少椰汁味感覺都真係似沙嗲嘅飯底比較油,但係冇生硬米飯味道濃沃, 比較鹹少少,不過都係正常嘅 如果擺返落隻碟度食, 感覺都有七八成似茶餐廳另外分量都畀啲想像中多, 覺得食完都夠飽
冇諗過叮叮飯都幾好食
今次我食呢個雞沙爹xo醬炒飯
飯底比較油,但係冇生硬米飯
味道濃沃, 比較鹹少少,不過都係正常嘅
如果擺返落隻碟度食, 感覺都有七八成似茶餐廳
另外分量都畀啲想像中多, 覺得食完都夠飽

• 雞沙嗲炒飯
召集韓粉❤️來波仔日韓美食節!經過波仔見到有 #波仔日韓美食節,多款日本同韓國產地直送美食新產品登場,同埋即日起於波仔全線分店可以低至85折優惠價購買😃好似我咁就買咗3款波仔產品 同1款外購CJ Bibigo韓國泡菜,我哋每晚都會食泡菜,因為泡菜含嘅乳酸菌好有益嫁!另外白汁芝士煙肉意粉,白汁多,又有香濃芝士真係好幾好食,我就特別鍾意芝士泡菜雞粒炒飯,勁多芝士鋪面之餘又配上泡菜酸酸哋,味道唔錯!仲有好多粟米粒添,另外唔少得食返個甜品椰汁紅豆南瓜蓉 ,Hailiah當然愛不釋手啦🥰如果甜味可以再減少少就岩我食啦!
召集韓粉❤️來波仔日韓美食節!

2020-12-14 142 瀏覽
波仔出咗新產品 - 清湯牛腩! 而家買可以優惠價$42 (原價$48) 購買清湯牛腩~ 懶人想食好嘢又多個選擇啦🤩! 叮一叮就食得, 超方便, 份量又夠多, 食完好飽、好滿足!清湯牛腩 - 配上由唔同既香料及蘿蔔熬煮而成既湯, 湯頭清清地, 幾清甜, 唔會太重口味, 牛腩肉質幾淋。豬肉燒賣 - 肉質彈嫩, 啖啖都有豬肉鮮味。香蒜蜆肉炒意粉🍝 - 意粉有微微彈牙既口感, 入口有香蒜味, 味道唔會太過重, 裏面仲有粒粒蜆肉, 幾入味的。另外, 亦買咗豚肉甘藍圓白菜餃子, 適合煎一煎再食~

豬肉燒賣 - 肉質彈嫩, 啖啖都有豬肉鮮味。

另外, 亦買咗豚肉甘藍圓白菜餃子, 適合煎一煎再食~
2020-12-12
2020-12-07 104 瀏覽
波仔屯門港鐵屯門站TUM22號舖「星洲炒米」惹味香口,大量叉燒鋪面,米粉都爽口夠彈牙👍🏻咖哩味唔會太濃,啱哂淡口味既我!「麻辣雞煲」真空包裝,另可買多個白飯$8/個睇睇介紹原來係波仔既自家製🤨食得出有貼近大排擋既水準,最值得一提最吸引之處係佢份量好多,價錢都只不過係$4x不得不讚揚佢既醬汁,麻麻辣味超入味既雞膇、雞翼夠嫰之餘份量都夠二人食👍🏻菜品:「叮叮唐生菜🥬」叮生菜就好像烚菜一樣,有好香生菜味菜又嫩又綠唔會乾身,叮後加入一包蠔油調味一流,綠色清新必點👍🏻飲品:「黑芝麻豆漿」幾香幾好飲,口質好,少少🤏芝麻香同豆漿好夾呀!新登場「清湯牛腩」個牛腩湯濃淡味適中,牛肉肉質鮮美夠軟身好吃😋見到佢寫住新登場「清湯牛腩」可以用優惠價$42 購買x1清湯牛腩 大家可以試下優惠價「清湯牛腩」勝價比高👍🏻#波仔 #正餐 #早餐 #午餐 #晚餐 #宵夜 #湯 #糖水 #叮叮飯 #叮叮菜 #叮叮湯 #叮叮糖水 #叮叮粉麵 #叮叮 #新登場 #清湯
波仔屯門港鐵屯門站TUM22號舖

2020-09-21 52 瀏覽
在繁忙的上班日子中, 沒有時間慢慢煮晚餐, 所以又到了波仔買叮叮墨西哥長通粉、冬菇馬蹄肉餅, 今晚來一個中西混合晚餐~ 墨西哥長通粉 - 用微波爐叮一叮, 幾分鐘就食得了, 非常方便, 份量又多, 夠飽肚。長通粉有微彈牙的口感, 充分吸收到醬汁的味道, 裏面有火腿片、辣椒🌶️等等。微辣, 辣度剛剛好, 醬汁份量足夠, 不會乾身。冬菇馬蹄肉餅 - 蒸15至20分鐘就食得, 裏面混入香菇粒及馬蹄粒, 吃到馬蹄時有爽脆的口感; 豬肉質感嫩。

2020-09-21
2020-08-28 144 瀏覽
細細個就開始食波仔都好好奇點解佢咁多年都仲生存到原來係因為佢食物嘅種類不停有更新就好似最近行過見到竟然會有飯以外嘅野🔥麻辣雞煲雞件好完整, 全部係雞翼同雞鎚🔥水煮牛肉加熱後肉質仍舊很滑2款都係小辣小麻, 岩哂用黎過下口癮呢兩款食物除咗可以用微波爐叮之外仲可以連埋個膠袋放落個爐度煮視乎個人喜好🔥叮叮通菜配馬拉盞醬未試過微波爐煮菜跟住包裝上面的建議時間原來煮出黎都一樣嫩咁啱呢排WFH就買返屋企當儲糧真心不錯如果唔知道食啲乜嘢可以問吓啲店員呢間分店啲姐姐好Nice
細細個就開始食波仔
都好好奇點解佢咁多年都仲生存到
原來係因為佢食物嘅種類不停有更新
就好似最近行過見到
竟然會有飯以外嘅野

🔥麻辣雞煲
雞件好完整, 全部係雞翼同雞鎚
🔥水煮牛肉

如果唔知道食啲乜嘢
可以問吓啲店員
呢間分店啲姐姐好Nice
2020-06-03 65 瀏覽
疫情下日日煮飯真係人都癲,做媽媽都想休息一日,而波仔成就咗我唔洗煮飯嘅幸福,近近地買返個飯盒叮一叮就食得啦,平時諗唔到食乜好頭痕,今次有🔸漁香茄子飯醬汁適中,唔太濃味,食完唔會口渴🔸叮叮旺旺菜成包叮勁方便🤪最緊要係唔洗洗菜🔸椰汁紫米露一如既往最鍾意波仔糖水🔸羅宋湯份量超多,呢個餐真係好飽。主婦不用煮,好在有波仔🥰波仔都已經好多年 有不少童年回憶,希望繼續有得食,款式越岀越多,價錢又相宜!
🔸漁香茄子飯
醬汁適中,唔太濃味,食完唔會口渴
🔸叮叮旺旺菜
成包叮勁方便🤪最緊要係唔洗洗菜
🔸椰汁紫米露
一如既往最鍾意波仔糖水
🔸羅宋湯
份量超多,呢個餐真係好飽。

主婦不用煮,好在有波仔🥰

2020-05-13 81 瀏覽
波仔呢個品牌好耐.但係一直唔知道原來有星洲炒米姐姐都好有禮貌同我講解直接擺落微波爐六分鐘8百wow就可以啦會都唔使拆係咪真㗎.今晚諗住睇大結局食宵夜一於今晚就試下啦
波仔呢個品牌好耐.但係一直唔知道原來有星洲炒米

會都唔使拆係咪真㗎.今晚諗住睇大結局食宵夜一於今晚就試下啦