2023-03-04
和朋友行完赤柱諗住食泰國餐, 就見這間入面都有幾枱客,就入去試啦, 其中點了一款軟殼蟹芒果牛油果米卷, 食時發覺唔見有軟殼蟹,便同男職員講,佢話包在入面,我們說冇,佢堅持話有(一開始差態度己很差), 我們即時拆開米卷比佢睇,問在那, 佢最後見冇就同我們講separate😳, 唔係啩, 我們當然say no la. 最後都有包返碟有軟殼蟹嘅米卷。埋單時我們都有查單,因怕他計多碟米卷價錢,點知真係計多,但不是計多米卷而是薄餅, 我們叫了食物+飲品總數七個items, 張單有8個, 我們問男職員多出一個是什麼,佢勁惡態度勁大聲講我們加了2個薄餅,我們再追問,是叫了兩款薄餅但是有3款不同價錢嘅薄餅,問點解, 佢最後極差態度+口噏噏(唔知佢講咩)拿走張單,之後好兇咁比返張單我們。 在最後埋單時, 我聽見隔離枱食客埋單問另外個女職員,張單上這個是什麼? 我估計可能又發生錯單時件。這間又不是特別好食,態度極差, 埋單又錯嘅, 絕對冇第二次。