2024-08-15
聽講荃灣愉景新城有間好靚既泰國餐廳,做緊任食火鍋雞煲放題,放假一於約埋朋友黎試下。店面裝修好靚,地方闊落,坐得舒服。仲有餐廳一直播既歌,全部都係我地唱K會唱既廣東同國語歌,由新到舊都有播😂我邊食邊跟住唱😂夠晒爽。我地點左$278雞煲加牛板腱火鍋放題餐,任食2個鐘。火鍋湯底我地簡左 冬陰功 同芫荽皮蛋湯。冬陰功酸酸辣辣好開胃,芫荽皮蛋夠晒清熱降火。❤️自助區多款火鍋配料,蔬菜、金菇、魷魚、牛栢葉、芝士腸,多種丸類,仲有響鈴、炸魚皮、支竹等;小食有多款炸物;泰式小食,木瓜沙律,泰式粉絲,泰式鳳爪等; 甜品有多款泰式糕點同芝士蛋糕,仲有雪櫃有多款韓國雪條同埋雪糕任拎。飲品有香茅茶任斟。❤️QR CODE 自助點餐豚肉,牛板腱,肥牛都可以QR Code 自助任點。仲有奶茶,泰茶,多款特飲,乳酸,梳打,汽水等都可以任點。我地豚肉,牛板腱,肥牛 各點一份,份量多到已經食唔晒,d肉亦都新鮮,唔會話擺到梅晒。黎食泰國野點可以唔點泰茶,仲點多杯榴槤雪香試試,果然好香榴槤味。最後食番支西瓜雪條埋尾,成餐好豐富,好滿足。餐廳: 泰·初夏地址:荃灣青山公路 - 荃灣段398號愉景新城2樓2030號舖#荃灣 #愉
我地點左$278雞煲加牛板腱火鍋放題餐,任食2個鐘。
❤️自助區
小食有多款炸物;泰式小食,木瓜沙律,泰式粉絲,泰式鳳爪等;
飲品有香茅茶任斟。
❤️QR CODE 自助點餐
最後食番支西瓜雪條埋尾,成餐好豐富,好滿足。
餐廳: 泰·初夏
#荃灣 #愉景新城 #荃灣美食 #荃灣美食推介 #食好西 #美食打卡 #香港旅行 #香港美食 #火鍋放題 #泰式 #泰國#foodie #hongkong #hongkongfood #thaifood