2021-08-19 2542 瀏覽
抱著一試都心態來食,反而有少少驚喜。 除了大頭蝦外,還有其他海鮮 包蜆 聖子 蠔 ,還有其他食物。 其中職員會幫你處理大頭蝦,可以比你放多幾隻係爐上面燒 。怕你吃不飽,不停幫你處理大頭蝦。 PS 大頭蝦好生猛

大頭蝦
大頭蝦
2021-08-17 1603 瀏覽
🦐🦐🦐泰夯蝦最近又去泰夯蝦食野而家好似係蝦旺季😍?差唔多隻隻蝦都有膏🦐全部都係自己夾返嚟好生猛🤓(識食一定燒前沈啲鹽再燒🤫👍🏻)佢整定嘅蝦蝦我就無要到🥰因為我鍾意自己夾除咗蝦之外仲有扇貝,小聖子,沙白蜆,蜆,仲有好多燒肉食添🎊不過我要自己都係食蝦同海鮮😁每人仲會送一隻鮑魚添😁😁記得有一季佢係送龍蝦🦞🤨勁正🤣麻辣雞翼亦係我至愛😏食完仲有雪糕🍦雪糕🍦榴槤同椰子味🥥👍🏻👍🏻👍🏻
🦐🦐🦐
泰夯蝦

最近又去泰夯蝦食野
(識食一定燒前沈啲鹽再燒🤫👍🏻)
佢整定嘅蝦蝦我就無要到🥰因為我鍾意自己夾
每人仲會送一隻鮑魚添😁😁
記得有一季佢係送龍蝦🦞🤨勁正🤣

麻辣雞翼亦係我至愛😏食完仲有雪糕🍦
雪糕🍦榴槤同椰子味🥥👍🏻👍🏻👍🏻

2021-08-13
2 分鐘 (堂食)
  • 扇貝
  • 沙白蜆
  • 麻辣雞翼
  • 榴槤雪糕球
  • 椰子雪糕球
  • 聖子
2021-08-01 2309 瀏覽
今晚終於品嘗到釣蝦 🦐BBQ, 簡直令我喜出望外👍。 蝦係主角生猛到紮紮跳 ,超大隻,畀我想像中還要大隻, 鉗上嚟嘅時候, 啲水彈到周圍係。坐蝦缸 側邊啲客都整濕咗, 不過啲客都明白, 而我不停講唔好意思。 員工👦🏻非常之有耐性超級有禮貌🥰又細心🤗教我哋點樣可以喺兩個鐘頭 盡食海鮮😋。熟食較一般,酥炸生蠔唔錯, 炒蟶子有啲沙要改善 , 甜品雪糕非常好。 其他食品就一般。 但對於我嚟講主角係蝦 , 我同朋友兩個人食咗大概60至80隻蝦。 佢哋refill 速度都好快, 全部非常極之新鮮, 又多膏超大隻, 極力推薦。 有鮑魚 超大隻 每人送一隻, 如果五點鐘至七點三 有七折優惠 非常抵食。

2021-07-20 2059 瀏覽
2021年7月17日 晴今晚約左朋友黎食流水蝦, 一早book 定枱話想坐係缸邊隔離, 咁可以唔洗成日走黎走去啊ma。餐廳一入去係熟食區, 有d 炸野、湯、炒野同台灣腸。隔離有海鮮區, 放左d 生ge 貝類同一d 處理過ge 大頭蝦。再隔離係一d 菜同肉類, 有玻璃門關住, 感覺衛生。一去到店員會講解一下要點做, 想拎野食可以去邊區咁。餐廳仲有一d 手套、濕紙巾同紙巾提供。每一隻都好生猛同好大隻而每枱會有個冰桶俾你夾出黎放入去雪暈佢。一開始唔太忍心, 好像係自己魚缸夾出黎咁但因為佢地太好食la, 都係忍唔住手食到中途仲見到隻蝦r 痕! 好好笑!店員提點話放滿d 會燒得快d, 同都好細心幫我地燒下而調味料出面都有得自己拎吸引! 不過我覺得出面處理好ge 方便又好食, 佢已經剪左d 腳同鬚, 仲灑左d 鹽, 食落口多左陣咸香味, 正r 因為男朋友同朋友唔食蝦頭, 成晚食左好多蝦頭, 仲要隻隻有蝦膏!開心不過餐廳抽氣唔太夠, 有一段時間有d 熱同大熱。
2021年7月17日 晴

每一隻都好生猛同好大隻
但因為佢地太好食la, 都係忍唔住手
食到中途仲見到隻蝦r 痕! 好好笑!

店員提點話放滿d 會燒得快d, 同都好細心幫我地燒下
而調味料出面都有得自己拎

吸引!

不過餐廳抽氣唔太夠, 有一段時間有d 熱同大熱。
2021-07-17
$368.5 (晚餐)
2021-07-17 2000 瀏覽
之前成日見朋友打卡,食流水蝦,一路都想試,不過一係好遠,一係好爆book唔到位,現在開多左,d人熱情又減退左,終於有機會試!體驗過之後覺得應該未必會再食,不過其實又唔係太差,野食種類多,味道又唔錯,有燒烤既,例如雞翼嗰啲,好好食,又有蜆又有蠔又有鮑魚,重有熟食任攞!呢part其實我比滿分💯,好滿意!不過最失敗係,我黎呢度係為食新鮮生猛流水蝦,但好多死蝦,就算未死果d都好似無咩反應,又唔會掙扎,似死左大半咁,呢part我好失望!所以應該唔會再試!價錢唔貴,兩個人連飲野,每人$4xx
2021-06-11 2864 瀏覽
扺食,服務好,蝦新鮮,肉都好食,由其是d牛蝦無哂店員會主動refill,小朋友夾蝦玩得開心。爐既火力唔算大,但係都夠燒,不過可惜冇得較大細火。食5點果轉無乜人,好舒服,重可以坐近流水道夾蝦2大1小600幾$,下次會再去(不過個位有啲難搵,最好問下人)
扺食,服務好,蝦新鮮,肉都好食,由其是d牛

蝦無哂店員會主動refill,小朋友夾蝦玩得開心。

爐既火力唔算大,但係都夠燒,不過可惜冇得較大細火。

食5點果轉無乜人,好舒服,重可以坐近流水道夾蝦
2大1小600幾$,下次會再去

(不過個位有啲難搵,最好問下人)
2021-06-09 2835 瀏覽
經Openrice訂位,成功五點入場!安排一個二人位。呢度係夾蝦區自由、愉快、簡單直接!基本上唔洗爭。要幾多夾幾多,夾落個冰桶整暈佢地。其中見到有窗邊位置下次試下request!海鮮區,基本上都係任夾有蠔有帶子等。燒蝦,有分兩種!一種係自己夾既另一種係佢已經醃定。我覺得就自己夾既更多膏肉就更彈牙,唔知係咪心理作用基本上主打既蝦係不敗的!順手講一講隻帶子好食可以自助區加牛油加蒜!蠔就中規中舉啦!牛肉都係任食唔錯啦,當然同出面主打食牛既燒肉店冇得比啦!順帶一提呢間店既員工都好Nice特別係冬菇頭細粒既哥哥仔特別表揚!下次蝦癮起會再黎😎

經Openrice訂位,
成功五點入場!
安排一個二人位。

呢度係夾蝦區
自由、愉快、簡單直接!
基本上唔洗爭。
要幾多夾幾多,夾落個冰桶整暈佢地。

其中見到有窗邊位置
下次試下request!

海鮮區,基本上都係任夾
有蠔有帶子等。

燒蝦

燒蝦,有分兩種!

一種係自己夾既
另一種係佢已經醃定。
我覺得就自己夾既更多膏
肉就更彈牙,唔知係咪心理作用

基本上主打既蝦係不敗的!

順手講一講隻帶子好食
可以自助區加牛油加蒜!

蠔就中規中舉啦!

牛牛

牛肉都係任食
唔錯啦,當然同出面主打食牛既燒肉店冇得比啦!

順帶一提呢間店既員工都好Nice
特別係冬菇頭細粒既哥哥仔
特別表揚!

下次蝦癮起會再黎😎
牛牛
  • 燒帶子
2021-06-02 2430 瀏覽
首先,要自己捉嘅蝦全部都冇味。佢地會遞啲已經燒好嘅蝦比你,但嗰啲係媒咗嘅。第二,所有食材冇樣新鮮,生蠔又細隻,全部食落口都唔好食,我要靠蒜蓉嚟掩蓋啲腥味。第三,餐廳又窄,又細,個爐仲要好唔靠普。總括而言,一啲都唔好食
第三,餐廳又窄,又細,個爐仲要好唔靠普。
總括而言,一啲都唔好食
2021-05-29 1564 瀏覽
大頭蝦生猛,但食物一般但各位服務員細心嘅服務超讚👍🏻👍🏻👍🏻希望能提高食物水準,榴連雪糕要貨源充足就超好海鮮最好即開即燒,就可以keep到新鮮熟食提供多少少選擇
大頭蝦生猛,但食物一般
但各位服務員細心嘅服務超讚👍🏻👍🏻👍🏻
希望能提高食物水準,榴連雪糕要貨源充足就超好
海鮮最好即開即燒,就可以keep到新鮮
熟食提供多少少選擇
之前去泰國都知有流水蝦呢樣野,但實在太多行程所以無時間食🤭🤭今日係食晚餐時段$388 有85折再收原價加一,同行有朋友生日,夠4人生日果一位半價加原價加一,最後4人總共$13xx 價錢有少少貴,但食最早時段5:00-7:30 會有7折咁就唔港三百一位就抵食D食物方面:除咗有基本的流水蝦,仲有帶子、迷你象拔蚌、蜆、鹽醃大蝦、少量肉類,腸仔、蔬菜及熟食係自助形式任食,刺身要同店員order都可以任食的另外每人一隻鮑魚+扇貝由店員派比每枱食客有大量不同款式飲品任飲味道方面:新鮮的流水蝦係彈牙的,鹽醃大蝦都ok,不過當然新鮮就最好食啦⋯⋯其他海鮮都食得出鮮味😋肉類我地無乜點食,主力食海鮮😆😆,都有食過雞翼,芝士腸,牛仔骨,厚切午餐肉😋開頭店員服務正常,到中段時間老闆出現了,服務即時level up 🔝老闆仲話我地燒得太慢,方法唔岩等等,仲親自幫我地燒左一陣👍🏻👍🏻隔左一陣仲有店員問我地飲唔飲啤酒,話可以每人送一支,不過我地飲梳打水就夠🤣🤣隔離枱唔飲啤酒,仲可以送每人一個大椰青添呀.......本來係限時兩個鐘?定兩個半鐘? 不過個場唔full所以可以由18:40燒到21:40先走,足足食咗三小

另外每人一隻鮑魚+扇貝由店員派比每枱食客
有大量不同款式飲品任飲

隔離枱唔飲啤酒,仲可以送每人一個大椰青添呀.......

本來係限時兩個鐘?定兩個半鐘? 不過個場唔full所以可以由18:40燒到21:40先走,足足食咗三小時,不過好彩無限時,否則一定食唔飽😌

整體來講我滿意的,但又未必會再食😜
不過店員服務ok,老闆好用心對待客人,所以要推薦比大家試吓👍🏻👍🏻👍🏻
2021-05-20
慶祝紀念
生日
2021-05-16 1302 瀏覽
被困香港的日子實在太長,有時也會想念在泰國吃到的泰國蝦,那麼這間餐廳就能滿足你的貪吃慾望餐廳內搭建多條長形水箱,可以一邊燒,一邊在水箱內夾蝦,真的非常過癮😆隻隻蝦都非常生猛,需要花多一點時間才通夾到,但也證明大蝦們非常新鮮和Juicy(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)除了泰國蝦外,還有其他海鮮和肉類供應,如有生蠔,帶子和聖子等,都是任食而鮑魚則是每人一隻,但它的新鮮度,讓人嚇了一跳,第一次看見鮑魚在跳舞(見圖4)!(◎_◎;)整體而言確實是一間很不錯的餐廳,雖然燒烤爐火力較弱,但就海鮮的新鮮度而言,也非常值回票價消費:$420左右(1人)(任食)CP值:✮ ✮ ✮ ✮ 交通:✮ ✮ ✮ ✮ 環境:✮ ✮ ✮ 食物:✮ ✮ ✮ ✮——————————————————————————————。你的每個讚好和分享都是小妹的動力💕

被困香港的日子實在太長,
有時也會想念在泰國吃到的泰國蝦,
那麼這間餐廳就能滿足你的貪吃慾望

餐廳內搭建多條長形水箱,
可以一邊燒,一邊在水箱內夾蝦,
真的非常過癮😆

隻隻蝦都非常生猛,
需要花多一點時間才通夾到,
但也證明大蝦們非常新鮮和Juicy
(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)

除了泰國蝦外,
還有其他海鮮和肉類供應,
如有生蠔,帶子和聖子等,
都是任食

而鮑魚則是每人一隻,
但它的新鮮度,讓人嚇了一跳,
第一次看見鮑魚在跳舞(見圖4)
!(◎_◎;)

整體而言確實是一間很不錯的餐廳,
雖然燒烤爐火力較弱,
但就海鮮的新鮮度而言,
也非常值回票價

消費:$420左右(1人)(任食)
CP值:✮ ✮ ✮ ✮
交通:✮ ✮ ✮ ✮
環境:✮ ✮ ✮

你的每個讚好和分享都是小妹的動力💕
2021-05-16 1078 瀏覽
流水蝦放題 (星期五至日.黃金時段) $388*85折.每枱再有一盤鹽醃製的河蝦、一盤魚生刺、大帶子 (按人數) 、鮑魚 (按人數).自助區有: ▫️熟食區: 餃子, 春卷, 榴槤丸, 吉列蝦, 台灣腸, 湯等等... ▫️生食區: 多種口味雞翼, 鴨胸, 芝士腸, 豬頸肉, 串燒, 丸, 菜, 茄子等等... ▫️海鮮區: 新鮮蝦, 生蠔, 蜆, 沙白, 細聖子等等....泰國流水蝦hit過一排, 今次系第一次食流水蝦放題。現場系水缸入面啲蝦都好生猛&新鮮。職員會俾每枱一個冰桶, 系水缸夾地d蝦後要先放入個冰桶入面,凍暈左d蝦先再拎去燒。.當晚就同朋友4人咁去食, 慶祝其中一位朋友生日, 餐廳仲俾左個生日燈牌我地影相,好貼心。服務上, 間店真系一流。系燒鮑魚時,有職員會幫我地處理左隻鮑魚,以免d汁會爆開彈到我地。.食物上, 燒烤食物種類都叫多, 就自行出去個自助區到拎返去燒。飲品就任飲,除左額外俾錢個d。海鮮都系自己出去任拎返去燒,d生蠔就唔叫好肥。熟食方面, 都系自己出去夾, 仲有糖品拎。.整體, 即夾即燒新鮮蝦都幾特別, 愛食蝦之人可以去試下。其他d燒烤食物個種類同出面都系差不多,
流水蝦放題 (星期五至日.黃金時段) $388*85折
自助區有:
整體, 即夾即燒新鮮蝦都幾特別, 愛食蝦之人可以去試下。其他d燒烤食物個種類同出面都系差不多, 正常發揮。服務上系唔錯。
2021-05-15 761 瀏覽
今日無端端行過諾士佛台見到間泰式餐廳,直情walk in問reception 有無位,佢話full booking,但未confirmed 其他客人,於是留waiting list 7:40就比我地入座,平時我去得酒店多,環境梗係正,咁今日食下地道美食,首先值得一讚,侍應招呼非常非常非常之好👍🏻👍🏻👍🏻,我真係好少咁講,由接待到入座到埋單,首先我係第一次來,佢教我地點樣燒,點樣排位,幾時熟食得都講得好清楚,又定時幫我地清垃圾,刺身話唔夠可以再加咁等等,講真我每樣試少少就算,唔會浪費。講返嘢食,蝦好多膏、刺身有帶子、螺片好爽口、我最中意就係甜品😍😍😍,最好就係食唔晒佢地個兜我地打包啲蝦走👍🏻👍🏻👍🏻,同埋叫我地攞多個雪糕邊行邊食,飲品都得,呢樣真係無得輸,我係一定會再來食
多春魚
流水蝦
2021-05-14
流水蝦
2021-05-05 1396 瀏覽
呢間野想食好耐。今晚突然約到朋友食飯,就打去問有冇位。咁啱又真係有位梗係即刻上去。上到去帶左我哋去個位,見到張枱有少少逼,因為佢係用一塊勁厚嘅板隔住隔離張枱。個侍應見到即刻好好咁換左塊薄膠板,個感覺好咗少少。之後坐低後侍應乜都無講就走左去喇🤔雖然睇得出用返枱面嘅盤出去拎野食,價錢都無講解下(雖然大約知係幾多)。感覺呢啲基本野都唔做下😂。佢哋主要清枱面野,但都無清,係隔離枱走咗見佢執野就順手搬過隔離枱同自己行過去倒落個桶😅鍾意食蝦嘅就早啲訂位上去,因為差不多last order前大約二十分鐘已經無乜蝦,得返瞓咗覺嘅蝦~ 雪糕好食😋

之後坐低後侍應乜都無講就走左去喇🤔

雪糕好食😋

2021-04-30 1299 瀏覽
這是我寫的第一篇食評,值得我花時間去寫係因為呢間的店長經理實在太好服務好想表揚他。我曾經幫襯過銅鑼灣店,喜歡它食物水準不錯但唔貴,坐位唔狹迫又可以食2個半鐘(我坐了3個鐘都没有催趕我走),朋友見我推介就想試試,今日行程在九龍就去尖沙咀店。尖沙咀店坐位更寬趟,肉類燒烤選擇多(淨係鷄翼都4款口味),也有送带子鮑魚和刺身,但個爐不知是否有問題,感覺比平時花多咗時間才能燒好,其中一位朋友臨時有事,只坐了半個鐘没食多少就走了,跟店長經理反映下,没想到他立即再開另一個爐,並親自操刀幫我們燒,同一樣的雞翼和扇貝,他燒得比我們燒的好食好多😋,還不斷問我們有什麽想食想燒,我們都不好意思呢😬埋單時還給我們早走了的朋友折扣。呢個係店長經理燒的😋😋呢碟都係雪糕好多款口味😋有時選擇餐廳食飯,除了食物質素外,服務態度都好重要,這樣才能留住客人再幫襯😊😊
好想表揚他。

呢個係店長經理燒的😋😋