2018-03-17 645 瀏覽
平時放假都會同屋企人去添好運食點心,貪佢平靚正!假期好多人,都要等幾個字位,今日等左4個字左右,最出色係佢個叉燒包,我每次黎都要食!外脆內軟又唔會好乾爭爭其他唔係好多點心可以揀,但都已經好足夠,其他點心都係正正常常,啲店員服務都唔會因為好多人而態度唔好,讚!
平時放假都會同屋企人去添好運食點心,貪佢平靚正!

20 分鐘 (堂食)
2018-03-06 531 瀏覽
今晚特然好想食點心,酒樓夜晚又無得食啦,就諗起其實有添好運!我地兩個人叫左七樣點心,有燒賣,粉果,菠蘿叉燒包,蝦腸,炒麵,同煎堆。雖然知道食點心好油膩,但我都唔理得咁多。點心叫完唔洗5分鐘即刻送到,熱辣辣。推薦:菠蘿叉燒包個皮非常香脆,面包鬆軟,個涵好足料,咬到粒粒叉燒,真係想食多幾個。奶皇煎堆炸到金黃香脆,個奶黃甜度恰到好處,一啖咬落去,熱到咀都辣親。唔推:炒麵超級油,食完成個咀唇好似搽完潤唇膏咁,而且塊量超少。其實個茶真係只係有色既水,大可以唔收茶位錢。另外啲碗同杯都幾污糟,呢一個要改善下。
推薦:

唔推:
炒麵超級油,食完成個咀唇好似搽完潤唇膏咁,而且塊量超少。

2018-02-04 804 瀏覽
上星期日想同屋企人去飲茶,康城係一個了不生蛋既地方,我哋一家人就決定搭的士,出將軍澳飲茶而添好運就係我哋落車附近,素來聞名佢係米芝蓮星級香港美食之一,加上茶位/$3及免加一,就去排隊攞位。我哋去到見到,午市時間特別多人排隊,目測要等半個鐘,攞完飛就企埋一邊等。終於叫到我哋,但我哋攞4人飛得3個人到咗,佢就堅持一定要齊人先俾入座。過多陣終於齊咗人,反而又要再等多15分鐘坐低咗,d職員好快手舖好枱面,俾點心紙我哋寫。之前嚟過兩次都無鮑汁鳳爪(HK$29),今次終於有仲叫咗晶瑩鮮蝦餃(HK$27)、鮮蝦燒賣皇(HK$27)、鳳爪排骨飯(HK$29)、蝦腸($26)等11碟點心。個場好忙,連經理都幫手上菜,幾碟幾碟咁上🥟酥皮焗叉燒包:呢個都係次次嚟必點,外脆內軟,配帶入味既叉燒汁,但略嫌份量較少,不夠飽肚。蝦餃:4粒都大大粒,外皮熟既程度恰到好處,唔會一拎就散哂,蝦仁都好足料,啱啱好俾我哋4個人分呢度好啱兩三個人嚟飲,每碟份量都剛剛好,如果遇到大食既朋友,就要考慮清楚啦總括而言,人均消費$60-$70,咁既價錢,味道都保持水平,值得回頭

餐牌

個場好忙,連經理都幫手上菜,幾碟幾碟咁上🥟

酥皮焗叉燒包

晶瑩鮮蝦餃

2018-01-28
30 分鐘 (堂食)
酥皮焗叉燒包
  • 鮑汁鳳爪
2018-02-01 371 瀏覽
已經很多次來添好運食飯了,以前在旺角廣華街很出名,等位最少2-3小時的時期過了,現在幾乎不用等位了(平日)。今日和朋友中午來到了將軍澳添好運店食午飯,我們三個人叫了17樣食品,全部吃曬,好過癮。每個時期都會有一些新加入的特色食品,我今日就叫了 京蔥牛肉餃,賽螃蟹春捲。京蔥牛肉餃不如叫牛肉球升級版⋯因為內餡真的是牛肉球料加入了一點點蔥,不過就是牛肉球吧,可能我的期望過高了,味道okay。賽螃蟹春捲不錯,就是味道不夠出,但算是真材實料吧,唯一就是希望餡在多一些就好了其他菜色還叫了大眾那些,例如蝦餃,燒賣,腸粉之類的,水準依舊保持。非常要稱讚一下店員的上菜速度!快到讓人還沒有反應過來,菜就端上來了⋯厲害!

2017-12-26 582 瀏覽
本人在2017年12月26日中午四點左右,在將軍澳店吃東西,蒸排骨非常咸至於煎釀青椒是落油炸,不是煎的.上完碟放在檯面上的青椒全是油底.希望有人跟進這問題.比我上一次吃品質差好多及失準好多.
希望有人跟進這問題.比我上一次吃品質差好多及失準好多.
2017-12-06 593 瀏覽
之前好喜歡到中環添好運分店、但中午或放工後往往大排長龍、非要等半小時不可。但將軍澳店開幕後就成為我們經常去吃點心的地方、又或者OT過後買外賣回家作晚餐。尤其喜歡它的雪山叉燒包、黃沙豬膶腸和大大隻糯米雞。添好運必食的雪山叉燒包外皮酥脆、內裏义燒餡料很juicy。我一個人也能吃三個呢另外其他點心- 燒汁釀茄子及虎皮尖椒亦做得很不錯。兩個人吃得超飽都只不過百元、好抵食。唯一可改善是牛肉蒸飯的牛肉感覺太生。

2017-10-13 967 瀏覽
呢度幾乎係我屋企嘅飯堂。今日紅日,四圍d酒樓都要等勁耐位。同一時間,呢度等20張,但樓上翠園要等200幾張。咁梗係食添好運啦!酥皮叉燒包、菜苗餃、粉果都係正嘅!我個人超鍾意叉燒包炸両、豬潤腸又係大愛呀!杞子桂花糕😝
呢度幾乎係我屋企嘅飯堂。

酥皮叉燒包、菜苗餃、粉果都係正嘅!我個人超鍾意叉燒包

炸両、豬潤腸又係大愛呀!

杞子桂花糕😝
  • 酥皮叉燒包
2017-10-11 635 瀏覽
晚上打完波就即刻去添好運添返個好運😍由於太肚餓既關係🙊眼闊肚窄地點左好多野食😂添好運既點心不嬲都好食~所以點左幾個點心有菠蘿叉燒包、蝦餃、牛肉球、馬拉糕、叉燒腸等一上台即係被清空!🤤🤤🤤我地仲試左個豬手~本人對豬手比較嚴格~所以佢雖不是太嚴重~但仍有少許聲味我都唔係幾接受到~其他人就幾滿意此菜式既~個牛肉蛋蒸飯同鳳💪🏿排骨飯都幾好食~不過可惜太飽食唔曬~最後特別order既桂花糕真係好濃桂花味又清爽~食多幾件都唔會'仔'❤️❤️❤️
個牛肉蛋蒸飯同鳳💪🏿排骨飯都幾好食~不過可惜太飽食唔曬~
2017-10-08
2017-10-02 577 瀏覽
周不時都會有啲想食添好運嘅癮,就係因為佢嘅酥皮叉燒包(其他點心其實冇乜特別)!今日一場嚟到將軍澳,行到攰攰地又想坐下,就入咗去叫咗兩份點心食,因為其實都係淨係想食佢嘅王牌酥皮叉燒包!酥皮叉燒包$20:等左10分鐘到就上枱,個包非常熱非常脆,仲好香添!其實每一次食呢個包都唔會失望,水準keep得非常好,果然係王牌!叉燒腸$22:腸粉個皮好薄,而且叉燒都幾多,不過豉油就淡左啲。總括來講識食就淨係食佢嘅叉燒包下午茶時間來坐下都唔錯。

酥皮叉燒包$20:
酥皮叉燒包

叉燒腸$22:
腸粉個皮好薄,而且叉燒都幾多,不過豉油就淡左啲。
叉燒腸

總括來講識食就淨係食佢嘅叉燒包
下午茶時間來坐下都唔錯。

酥皮叉燒包
叉燒腸
2017-09-17 621 瀏覽
身為將軍友 眼見日日都多人排隊 就連原本對佢無咩興趣既我都有想一試既衝動。今日下午一行三人一於去試下啦, 咁等左一陣就入去,點左鳳爪,燒賣,蝦餃,咸水角,叉腸,煎蘿蔔糕同津白餃,滿心歡喜以為唔會差得去邊,點知大失所望。個鮑汁鳳爪個味似"老"水味,鮑汁味失蹤了,質感不過不失燒賣賣相不討好,味道一般蝦餃無汁乾身,食之無味棄之可惜咸水角味道不錯,但皮厚餸少叉腸又係食之無味 棄之可惜, 叉燒好珍貴 三條入面得啲零碎既叉粒,沒有丁點蜜味 甜也沒有蘿蔔就煎得夠香 但一夾就散 好明顯係整既問題津白餃就正常一般貨 蒸過左時候個茶就得色無味👎🏾👎🏾👎🏾👎🏾👎🏾👎🏾👎🏾不會再去今餐咁就165元 不算貴 但性價比不值

個鮑汁鳳爪個味似"老"水味,鮑汁味失蹤了,質感不過不失

燒賣賣相不討好,味道一般

蝦餃無汁乾身,食之無味棄之可惜

咸水角味道不錯,但皮厚餸少

蘿蔔就煎得夠香 但一夾就散 好明顯係整既問題

津白餃就正常一般貨 蒸過左時候

個茶就得色無味

👎🏾👎🏾👎🏾👎🏾👎🏾👎🏾👎🏾不會再去
今餐咁就165元 不算貴 但性價比不值

2017-08-08 811 瀏覽
今晚男人的浪漫 一個人唔知食乜好 行過泰國菜一個人又好似冇咩好叫 行去太興 又好似一個人叫餸又唔係 叫碟頭飯又好似寡得滯 係個商場到左行左行 諗左諗右 啱啱行到落地下落到地下就見到添好運 都好喎食點心 有好多選擇喎 咁就行咗入去坐 門口位服務員非常有禮貌招呼我入去坐 當其時客人不多 佢見我去一個人 佢安排我坐張二人枱 係舒服的二人枱 佢唔會專登安排你去一啲好逼夾嘅二人枱度坐 佢服務態度非常好一個人叫咗 晶瑩蝦餃 鳳爪排骨飯 香西牛肉腸 連埋茶錢都係$79 冇加一服務費 食物新鮮 味道也不錯 坐得也舒服 d普洱茶也是不錯 大家不妨一試😊👍

點心
2017-08-08
點心
2017-08-08 362 瀏覽
添好運係出名嘅米芝蓮餐廳,點心價錢算係比出面便宜。茶位都平。但能夠食到米芝蓮水平嘅點心,性價比算高。我最鍾意食嘅就係酥皮叉燒包同鳳爪排骨飯。酥皮叉燒包依然一向既香酥,惹味。就算一個人食兩三個都唔覺得厭。另外鳳爪排骨飯個醬汁好好味,排骨唔似出面喇到冇晒味咁,佢係有肉味的。不過唔好處就係呢度坐得唔耐,不是朋友敘舊聊天的地方。
2017-07-28 393 瀏覽
添好運一向係我飲茶嘅首選之一,果到啲點心價錢合理又幾好食😋而我每次去都會叫呢個酥皮叉燒包💕佢嘅外皮同一般叉燒包唔一樣,而係好似菠蘿包咁,食落鬆軟又有少少甜。但係最近添好運啲點心好似縮左水😂蝦餃比以前細粒左🤔所以要扣少少分😛

先要講一句“深水埗總店係天堂既話,呢間將軍澳分店就係地獄”慢慢解釋下我點解禁講,平日晚上6點入到黎,人影都唔多個,一台起兩台止以為未到飯市所以禁靜,原來唔係落左紙無耐,個叉燒酥已經上台,我心諗:禁快?一摸個包面,凍既?再咬埋落去,都只係暖再上係個鳳爪排骨飯,e,點解隻鳳爪禁既?好嘔心,我老公問佢:呢隻鴨腳黎架?鴨腳又挎大左既,似花生雞腳個啲囉,我見到隔離台豉汁鳳爪都係呢個樣,好彩無叫!係咪唔夠貨頂檔用先?我只係知面前呢種,係街買會平過真係用黎整豉汁個重羅而且啲飯好爛,排骨好咸再黎個咸水角,已經係一上台即食,係凍架,連個心都係凍架總店既咸水角係我至愛,而呢度,我咬左半粒,已經想掉呢度真係得杯茶係熱過總店,因為總店冷氣位比較低,唔洗10分鐘已經由熱吹到凍,但係啲點心好食到一上台,唔洗10分鐘已經清哂,呢間一黎已經係凍既,放到走都唔願食再加埋呢間啲服務好差,明明成張台面都吉既,啲食物一黎就禁罷落隔離台邊,全部都要自己羅多次放返去自己張台度,明明我台既右手邊,成條走廊,都要放去左手邊既另一張台上面離哂譜,放左水壺,都要你羅開個壺比佢放落去個張唔係坐緊既台度,不知所謂開分店如果keep唔到啲質素
先要講一句“深水埗總店係天堂既話,呢間將軍澳分店就係地獄”

慢慢解釋下我點解禁講,

平日晚上6點入到黎,人影都唔多個,一台起兩台止
以為未到飯市所以禁靜,原來唔係

落左紙無耐,個叉燒酥已經上台,我心諗:禁快?
一摸個包面,凍既?再咬埋落去,都只係暖

再上係個鳳爪排骨飯,e,點解隻鳳爪禁既?
好嘔心,我老公問佢:呢隻鴨腳黎架?
鴨腳又挎大左既,似花生雞腳個啲囉,
我見到隔離台豉汁鳳爪都係呢個樣,好彩無叫!

而且啲飯好爛,排骨好咸

再黎個咸水角,已經係一上台即食,係凍架,連個心都係凍架
總店既咸水角係我至愛,而呢度,我咬左半粒,已經想掉

再加埋呢間啲服務好差,明明成張台面都吉既,
明明我台既右手邊,成條走廊,都要放去左手邊既另一張台上面

開分店如果keep唔到啲質素,不如唔好開啦

整差哂個名
2017-07-25
2017-06-04 582 瀏覽
本身想趕在11:30惠顧將軍澳廣場某一間歐陸+泰國餐廳食早餐,等了一陣仍未能入座,怎料餐廳說早餐是按入座時間計,我們過了時間仍在等候則是代表沒早餐吃。他們早餐生意太好了,不太願意安排未能入坐的客人點早餐。我們就這樣白等了好一陣子。那早餐吃不成,亦不想再那裡吃,於是我們決定去添好運飲茶,星期日下午惠顧既客人不算少,也有叫外賣的客人在等候。我和友人等了十分鐘左右也可以入坐。鮑汁鳳爪$28酥皮叉燒包$20鮮蝦燒賣王黃沙豬膶腸$22蒜香雞絲春卷$20店內滿坐,而且外面等候的人也開始很多。茶位每人$3,共5個點心埋單都只係$122。雖然這裡沒有大酒樓這樣多選揀,反正二個人吃也不會多,這裡又沒加一呢。

鮑汁鳳爪$28

酥皮叉燒包$20

鮮蝦燒賣王

黃沙豬膶腸$22

蒜香雞絲春卷$20

店內滿坐,而且外面等候的人也開始很多。