2023-03-19 87 瀏覽
銅鑼灣駱克道食肆林立,好多人氣美食喺呢度都搵到,今日竟然比我食到間高質西餐廳,佢嘅高質係在於煮法同味道,每樣餸菜都好精緻,而價錢亦相當合理。香煎三文魚柳配意大利米餅及蕃茄忌廉汁($189)三文魚煎得剛剛好,外皮少少香脆,肉質非常嫩滑多汁。下面配置嘅係意大利米餅,其實就係類似risotto整成既飯焦,重點係佢嘅蕃茄忌廉汁調配得好香,加埋三文魚油嘅香令到個意大利米餅好好味,味道層次好豐富,係一個高質嘅菜式。大蝦及大啡菇意粉配香辣龍蝦汁($115)首先大蝦嘅肉質仲係好新鮮,食鮮甜嘅蝦味,另外就係個龍蝦汁調配得非常惹味,少少辣辣地令到成個意粉都好出色,其他西餐廳好少食到,值得讚一讚廚師嘅心思。而main course係包餐湯或者餐飲而今日嘅是日餐湯係南瓜忌廉湯,不過不失未去到好濃郁,但都幾好飲。

香煎三文魚柳配意大利米餅及蕃茄忌廉汁($189)

大蝦及大啡菇意粉配香辣龍蝦汁($115)

而main course係包餐湯或者餐飲
2023-03-13 109 瀏覽
星期日同fd行街shopping,行到見到間樓上西餐廳,見menu幾吸引就上咗去食飯,跟住一出𨋢就見到姜濤同Edan嘅牌!😍喺等食物嘅期間,見到原來餐廳平時有幾晚會有live band演出!可惜我地嚟嘅係星期日冇演出,下次一定擇日過嚟再食!1. 粟米忌廉湯&凍朱古力我同朋友一個叫咗粟米忌廉湯,同埋凍朱古力。作為湯控嘅我,真心覺得好好飲,入口好幼滑,仲要最緊要有cream,飲完冇耐好快就到主菜上菜,值得一讚係上菜速度快!呢樣好重要!!啱哂啱啱行完街又攰嘅我哋🤣2.豬助骨主菜方面,BBQ sauce嘅豬肋骨係今日嘅Chef’s special,豬肋骨肉質好淋,最緊要係唔會乾。因為之前喺其他餐廳食豬肋骨成日都會整得較為乾冇咁juicy,但呢間整得好好味。個sauce應該仲落咗孜然粉嘅味,配埋bbq sauce,幾夾,令到豬肋骨更加香!另外,配菜薯角係即炸,好香口,唔會淋!👍🏻3.香煎三文魚柳配意大利米餅至於另一個主菜,香煎三文魚柳配意大利米餅,呢個配搭好新鮮!三文魚好香脆又開胃,啱哂鍾意食魚嘅我。同埋本身仲諗住米餅可能只會脆身,但食落係外脆內軟,內裡仲有米飯嘅軟,幾驚喜!餐廳環境幾好,又有播

1. 粟米忌廉湯&凍朱古力

2.豬助骨

3.香煎三文魚柳配意大利米餅

餐廳環境幾好,又有播音樂,一邊食一邊同fd傾計傾今日買咗嘅戰利品,最緊要食物好好食,大大加分!
2023-03-11 90 瀏覽
呢間新開餐廳位於銅鑼灣,設有室內及室外用餐區都幾舒服,最特別有個小小舞台,逢星期四至星期六晚上6:30後有live band表演,食客可點唱之餘,興致到自己上台表演都冇問題,講到食物都唔錯。Dinner Set (Soup of the day + Main + Soft Drink/Coffee/ Tea)~忌廉雜菜湯$0餐湯超開胃酸酸甜甜好creamy。~香煎蒙古羊架配焗薯仔及野菌燒汁$189肉質鮮嫩,juicy,唔會好羶,焗薯仔🥔青瓜粒、蕃茄仔配合野菌燒汁,味道好啱。~香煎三文魚柳配意大利米餅及蕃茄忌廉汁$189個廚師真係將每一件食材處理得好好,個三文魚扒好嫩滑,煎都可以煮到好似慢煮咁,特別配上意大利米餅外面有啲焦香,配菜同樣出色。

Dinner Set

~忌廉雜菜湯$0
餐湯超開胃酸酸甜甜好creamy。

~香煎蒙古羊架配焗薯仔及野菌燒汁$189

~香煎三文魚柳配意大利米餅及蕃茄忌廉汁$189
2023-03-07
2023-03-11 110 瀏覽
星期六同老公去銅鑼灣滿天星食晚餐。星期六有現場live表演,另外星期四同五都會有表演,好有氣氛。粟米忌廉湯原來忌廉係晒底部,記得要撈勻晒佢先好飲,正常發揮。美國牛肉芝士漢堡配煙肉、煎蛋、大啡菇及薯條呢個漢堡真係好大個,夾住太陽蛋、脆既煙肉、厚身既漢堡扒,仲有大啡菇、芝士、番茄、沙律菜,薯條亦都好香脆,好滿足好正。香煎蒙古羊架配焗茨仔及野菌燒汁羊架有兩件,無咩羊羶味,羊架夾雜啲肥膏,伴碟有唔少蔬菜同薯仔。
星期六同老公去銅鑼灣滿天星食晚餐。
粟米忌廉湯
原來忌廉係晒底部,記得要撈勻晒佢先好飲,正常發揮。
美國牛肉芝士漢堡配煙肉、煎蛋、大啡菇及薯條
美國牛肉芝士漢堡配煙肉、煎蛋、大啡菇及薯條

2023-03-11
2023-03-11 36 瀏覽
美國牛肉芝士漢堡,配煙肉煎蛋,大啡菇及薯條 178漢堡非常大個,大啡茹又juicy。煙肉用左比較咸既,變相幫牛肉調左味。兩塊包好香牛油又哄得好脆! 薯條有質感,夠哂鹽,夠粗又脆精選晚餐香煎三文魚柳配意大利米餅蕃茄忌廉汁 189三文魚扒好長好大塊,啖啖肉。濺到塊皮好脆。調味料鹽同埋黑椒粉落恰到好處。。意大利米餅好夠味,個面又脆。配咗嘅蔬菜又grill得好香蕃茄忌廉雜菜湯湯非常香濃!仲有一層忌廉,撈勻咗之後少少咸,但係唔會係咁飲水。非常建議大家都飲一碗順帶一提,每逢禮拜四都會有live!
美國牛肉芝士漢堡,配煙肉煎蛋,大啡菇及薯條 178

精選晚餐
香煎三文魚柳配意大利米餅蕃茄忌廉汁 189
蕃茄忌廉雜菜湯

順帶一提,每逢禮拜四都會有live!
  • 香煎三文魚柳配黑松露飯及忌廉蕃茄濃汁
2023-03-11 45 瀏覽
京都廣場嘢食多,令人眼花繚亂,呢日喺水牌見到有間餐廳叫滿天星,然後上OpenRice,見到餐廳有現場音樂表演,好似幾有氣氛,於是上黎一試。呢日我地叫左香煎三文魚柳配意大利米餅及蕃茄忌廉汁($189)同埋蒙古羊架配焗薯仔及野菌燒汁($189),跟餐有兩個是日蕃茄忌廉湯。香煎三文魚柳,新鮮嫩滑,意大利米餅非常香脆,配上蕃茄忌廉汁,口感豐富味濃😊😊至於蒙古羊架配,野菌燒汁非常惹味,而羊架整身亦已好好烹調醃製,全無騷味,肉質鮮嫩😁而蕃茄忌廉湯,忌廉蕃茄味濃,想再飲多一碗😋👍🏻是次是一次唔錯的用餐體驗☺️☺️滿天星(Stella Cafe)地址:銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場4樓

滿天星(Stella Cafe)
地址:銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場4樓
2023-03-10
2023-03-08 38 瀏覽
約左朋友去銅鑼灣附近食晚飯上網做下功課 搵到間餐廳個名幾特別睇相好似唔錯 就決定試試!餐廳入邊有室內位同室外室有陣時有live band睇 幾chill環境舒適 坐得舒服 好適合三五知己一齊去食!餐牌有好多唔同選擇 價錢合理~一上到去見到有牛扒豬扒放題 好似幾正不過今次無留肚 下次試吓先!我地簡單嗌左2個dinner set ~首先黎左個雜菜忌廉湯 份量同賣相都好好 飲落去好creamy 仲有雜菜 多左唔同口感!🥘西班牙黑毛豬鞍配巴馬火腿熱辣辣上菜第一次豬鞍配巴馬火腿 感覺好fresh食落去都好夾豬鞍唔韌 呢好重要 因為有返咁上下厚度好juice 連埋啲配菜都好正 🥘香煎蒙古羊架配焗薯仔及野菌燒汁嗌左5成熟 黎到真係5成口感柔軟 有少少羊臊味 唔係好濃配埋燒汁岩岩好佢地d配菜真好好食 翠玉瓜 菇 同個汁好夾♡📍 滿天星 (銅鑼灣)銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場4樓
約左朋友去銅鑼灣附近食晚飯
上網做下功課 搵到間餐廳個名幾特別
睇相好似唔錯 就決定試試!
餐廳入邊有室內位同室外室
有陣時有live band睇 幾chill
環境舒適 坐得舒服 好適合三五知己一齊去食!
餐牌有好多唔同選擇 價錢合理~
一上到去見到有牛扒豬扒放題 好似幾正
不過今次無留肚 下次試吓先!
我地簡單嗌左2個dinner set ~
首先黎左個雜菜忌廉湯 份量同賣相都好好
飲落去好creamy 仲有雜菜 多左唔同口感!

🥘西班牙黑毛豬鞍配巴馬火腿

口感柔軟 有少少羊臊味 唔係好濃
配埋燒汁岩岩好
佢地d配菜真好好食
翠玉瓜 菇 同個汁好夾♡

📍 滿天星 (銅鑼灣)
銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場4樓
2023-03-08
  • 香煎蒙古羊架
2023-03-07 780 瀏覽
自從疫情後,很多餐廳的live music都被取消,最近光顧的滿天星原來逢星期四五六晚上六點半後有駐場歌手。當晚雖然不是聽了很多首歌,但好像以廣東歌為主。粟米忌廉湯是日餐湯為粟米忌廉湯,此湯質感較稀,但粟米鮮甜味十足,似是自家炮製。香煎三文魚柳配意大利米餅及番茄忌廉汁煎三文魚柳放在意大利米餅及瓜菜之上,疊得高高的。意大利米餅是將米飯煮熟,壓成圓形,入口與一般米飯沒有兩樣,但造型比較特別。番茄忌廉汁酸甜滑溜,提升三文魚質感味道。大蝦及大啡菇意粉配香辣龍蝦汁 晚餐以扒類為主,如果選擇意粉的話可以散叫。大蝦及大啡菇意粉份量不少,香辣龍蝦汁濃郁鮮甜,非常美味,大大提升整道菜的味道。

香煎三文魚柳配意大利米餅及番茄忌廉汁

大蝦及大啡菇意粉配香辣龍蝦汁

2023-03-04
2023-03-06 48 瀏覽
適逢有現場嘅live band,真係好有氣氛!🎵一邊聽住歌,一路食西餐,感覺好寫意🫶🏻D4) Pan Fried Salmon Fillet on Risotto Rice Cake & Tomato Cream Sauce($189)香煎三文魚柳配意大利米餅及蕃茄忌廉汁三文魚柳都幾大塊,🐟而且煎過之後。配埋特色嘅意大利米餅,🍚口感更加提昇一個層次。D5) Mongolian Lamb Rack with Potato Gratin & Mushroom Sauce($179)香煎蒙古羊架配焗茨仔及野菌燒汁鍾意嫩滑騷香的羊架,🐑而且有兩大塊,可以搭配埋🥰特色嘅野菌燒汁。

香煎三文魚柳配意大利米餅及蕃茄忌廉汁

2023-03-05 40 瀏覽
滿天星 (銅鑼灣)📍銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場4樓👍🏻香煎蒙古羊架配焗茨仔及野菌燒汁 $179 X形既擺設,賣相一流,羊架無傳統既腥味,反而食得到好juicy 既羊味,配上西蘭花同薯仔去點綴,仲有小量磨菇,夠哂營養 👍🏻香煎石斑魚柳配意大利米餅及蕃茄忌廉汁 $189 色彩繽紛,忌廉汁好濃郁,堆砌成山甘高,中間有菜、瓜、菇,唔同顏色好吸引😜 味道都好正,舊石班好滑😜👍🏻是日餐湯 南瓜湯可升級至黑松露忌廉湯配仿魚翅/匈牙利牛肉濃湯/ 龍蝦濃湯
滿天星 (銅鑼灣)
📍銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場4樓

👍🏻香煎蒙古羊架配焗茨仔及野菌燒汁 $179

👍🏻香煎石斑魚柳配意大利米餅及蕃茄忌廉汁 $189

👍🏻是日餐湯
南瓜湯
可升級至黑松露忌廉湯配仿魚翅/匈牙利牛肉濃湯/ 龍蝦濃湯

2023-03-04 34 瀏覽
晚飯時間經過見到呢間餐廳新開就上去試吓~呢度環境唔算太大,但都有分室外同室內,坐得都幾舒服,佢哋星期四至六都會有live music~~星期四就6:30~9:30,星期五六就到10:30,仲可以上去唱同點歌氣氛好好😆媽咪平時係食完就要返屋企既人,今日坐左好耐,好開心陶醉~佢仲話要帶埋朋友過嚟😂黎岩地方喇☺️-DINNER SET-Soup南瓜忌廉湯🎃南瓜味好香濃又creamy又唔會太杰好好飲🥰-香煎三文魚柳配意大利米餅及蕃茄忌廉汁 $189三文魚外脆內軟魚肉鮮味嫩滑juicy😋特別既係佢用左米餅做底我仲以為係薯餅撈埋蕃茄忌廉汁酸酸地幾開胃~-香煎蒙古羊架配焗薯仔及野菌燒汁 $179 p羊架我叫左六成熟肉質鮮嫩柔軟、肉汁鎖住係入面冇羊羶味👍🏻👍🏻👍🏻燒汁味道唔會好重岩岩好可以調出羊既鮮味底下有啲焗薯有啲一絲絲咁配埋燒汁一齊食唔錯😋-因為呢度氣氛太好,仲想坐多陣就叫埋個甜品慢慢聽😉-法式榛子芭菲配窩夫生果、什果仁及朱古力忌廉酒汁 $57窩夫上面有啲榛子雪糕窩夫都好香蛋味~好多配料唔會單調😍-流心朱古力蛋糕配雪糕及生果 $59個心太軟真係好流心好熱騰騰😆加埋佢配既cream同雪糕夾埋心太軟一齊
晚飯時間經過見到呢間餐廳新開就上去試吓~

DINNER SET

三文魚外脆內軟
魚肉鮮味嫩滑juicy😋
特別既係佢用左米餅做底
我仲以為係薯餅
撈埋蕃茄忌廉汁酸酸地幾開胃~

香煎蒙古羊架配焗薯仔及野菌燒汁 $179 p
羊架我叫左六成熟
肉質鮮嫩柔軟、肉汁鎖住係入面
冇羊羶味👍🏻👍🏻👍🏻
燒汁味道唔會好重
岩岩好可以調出羊既鮮味
底下有啲焗薯
有啲一絲絲咁配埋燒汁一齊食唔錯😋

因為呢度氣氛太好,仲想坐多陣就叫埋個甜品慢慢聽😉
法式榛子芭菲配窩夫生果、什果仁及朱古力忌廉酒汁 $57
窩夫上面有啲榛子雪糕
窩夫都好香蛋味~
好多配料唔會單調😍

流心朱古力蛋糕配雪糕及生果 $59
個心太軟真係好流心
好熱騰騰😆
加埋佢配既cream同雪糕夾埋心太軟一齊食真係好正😋

呢個價錢仲要有埋live music🎶聽係好吸引🥰🥰

2023-03-03 34 瀏覽
來銅鑼灣嘗試新餐廳 滿天星我地叫了晚市套餐:羊架配焗茨仔,配野菌燒汁 $179; 和燒春雞及栗子卷,配焗茨仔,配野菌燒汁 $179呢個價錢包湯 飲品,同區來說都OK羊架肉肥,配燒汁好惹味😬底部嘅薯仔🥔口感幾得意,唔係好粉,有啲香草herbs🌿味,好食!佢個燒春雞將栗子釀喺雞肉裡面,吸收曬啲精華,今次就係配薯蓉,都好味道!套餐可以選擇玉米湯或者餐飲,玉米湯味道美味,賣相都好看。而且店鋪食物用熱碟上,保持食物溫度,抵讚!
來銅鑼灣嘗試新餐廳 滿天星

呢個價錢包湯 飲品,同區來說都OK

套餐可以選擇玉米湯或者餐飲,玉米湯味道美味,賣相都好看。

而且店鋪食物用熱碟上,保持食物溫度,抵讚!
2023-03-02 30 瀏覽
新開張餐廳上次朋友食過話幾好食,今晚我地叫左個精選晚餐,我揀左西班牙黑毛豬鞍配巴馬火腿,新薯及香草燒汁,賣相十分精緻,有我最中意食既火腿,鹹鹹地,我個人幾中意佢個香草燒汁調味,豬鞍肉質濕潤稔身,熟透粉嫩色,薯仔大大件都煮到夠軟身,同醬汁一齊食又係好味道,我朋友就點左香煎三文魚柳配意大利米餅及蕃茄忌廉汁,因為佢中意食海鮮多啲,三文魚皮煎得微脆,蕃茄忌廉汁酸酸甜甜,頗開胃,廚師手勢好好僻曬嗰魚嘅腥味,啖啖三文魚無骨就最正,食得好放心,飲品我地點左熱朱古力同南瓜忌廉湯,南瓜忌廉口感細滑夠creamy,朱古力都十分濃郁,另外要讚下餐廳職員好熱情,上菜效率快,食得好舒服,見到佢哋原來有live band,下次夾啱時間再去先!

2023-03-01 27 瀏覽
有班老人記一齊唱歌現場有band隊表演,環境氣氛好既懷舊西餐廳味道野食幾好 會邀請歌手演唱,食客都可以參與唱歌😁Bar台位置裝修幾leng戶外場地滿天星主題多多支持小店💪
2023-02-10
是日餐湯
  • 香煎蒙古羊架配焗薯仔及野菌燒汁
  • 燒焗春雞及栗子卷配焗薯仔及野菌燒汁
2023-02-27 47 瀏覽
前晚同朋友去咗間氣氛熱鬧既樓上小店食西餐~當晚係星期六,所以有live music店內既氣氛好熱鬧:)我同朋友每人點左一份晚市套餐~朋友要左羊架,而我就要左黑毛豬💕當晚既餐湯係粟米忌廉湯味道香甜又creamy ```豬鞍同羊架既賣相都好不錯,份量不少!!我既豬鞍厚度十足,肉質香軟調味剛好,伴旁既薯菜烤至金黃,絕不馬虎😘😘朋友話佢既羊架都幾好配上既薯蓉仲好香好好食,好有驚喜添~呢度既店員都好有禮貌,整體感覺都唔差架👍👍
前晚同朋友去咗間氣氛熱鬧既樓上小店食西餐~

當晚係星期六,所以有live music

店內既氣氛好熱鬧:)

我同朋友每人點左一份晚市套餐~

朋友要左羊架,而我就要左黑毛豬💕

當晚既餐湯係粟米忌廉湯

味道香甜又creamy ```

豬鞍同羊架既賣相都好不錯,份量不少!!

我既豬鞍厚度十足,肉質香軟

調味剛好,伴旁既薯菜烤至金黃,絕不馬虎😘😘

朋友話佢既羊架都幾好

配上既薯蓉仲好香好好食,好有驚喜添~

呢度既店員都好有禮貌,整體感覺都唔差架👍👍