餐廳: 漁樂 (欣田商場)
資訊:

2019-01-12 569 瀏覽
依排漁樂係屯門開左左好多間下心水前嘅大家應該都知道佢哋係集團式,同意樂、百分百佢哋係朋友再來係欣田村依依間,佢哋就揀咗去星馬泰代表漁樂(個人比較想佢開意樂)因為工作地點喺附近今日嚟咗食下午茶(已經食過早晚餐,無影相,不過一陣都要講下)今次叫左依個香辣肉碎炒泰式金邊粉飲熱好立克金邊粉有啲油+啲粉仲係一餅好立克個底仲係一舊全間舖得兩個職員,完全唔得閒理你順便講埋之前嘅經驗晚餐去食佢個火車頭河粉,哇!嬲到呢!清水嚟㗎?我同我個friend覺得佢係因為趕收工所以我哋都冇出聲,食幾啖就走咗!慘,人哋已經夜收工㗎啦,重要比啲咁難食嘅嘢我哋食海南雞飯正常豬扒包同薯條嘅下午茶,算不錯早餐個番茄湯米線,係茄汁開水即磨咖啡好低質素(7-11可能好過佢)外賣個杯蓋永遠都閂唔實,返到去永遠都倒瀉哂講咁多點解都仲食因為依度係食物的沙漠希望快啲開返多啲好食嘅嘢順帶一提,其實佢最近做緊銀聯雲X付優惠$30-$20好抵,不過我最近果次食完佢先講用唔到部機壞咗要收反正價,所以如果想用呢個優惠可以問清楚先!
依排漁樂係屯門開左左好多間下
心水前嘅大家應該都知道
佢哋係集團式,
同意樂、百分百佢哋係朋友

再來係欣田村依依間,
佢哋就揀咗去星馬泰代表漁樂
(個人比較想佢開意樂)

因為工作地點喺附近
今日嚟咗食下午茶
(已經食過早晚餐,無影相,
不過一陣都要講下

香辣肉碎炒泰式金邊粉

今次叫左依個香辣肉碎炒泰式金邊粉
飲熱好立克
金邊粉有啲油+啲粉仲係一餅
好立克個底仲係一舊
全間舖得兩個職員,完全唔得閒理你

順便講埋之前嘅經驗
晚餐去食佢個火車頭河粉,
哇!嬲到呢!清水嚟㗎?

我同我個friend覺得佢係因為趕收工
所以我哋都冇出聲,食幾啖就走咗!
慘,
人哋已經夜收工㗎啦,
重要比啲咁難食嘅嘢我哋食

海南雞飯正常

豬扒包同薯條嘅下午茶,算不錯

早餐個番茄湯米線,係茄汁開水

即磨咖啡好低質素
(7-11可能好過佢)

外賣個杯蓋永遠都閂唔實,
返到去永遠都倒瀉哂

講咁多點解都仲食

因為依度係食物的沙漠
希望快啲開返多啲好食嘅嘢

順帶一提,其實佢最近做緊銀聯雲X付優惠
$30-$20
好抵,不過我最近果次食完佢先講用唔到
部機壞咗要收反正價,

所以如果想用呢個優惠可以問清楚先!

2019-01-04 359 瀏覽
雖然外賣但都唔會馬虎札肉香,但就太薄了河粉一舊舊,是太凍嗎?不過味道都幾好另外個魚片頭都彈牙,如果大舊d 會好d lor雞奕係招牌真係可以試下外脆內軟的個齋春卷都係意外之作,值得一讚
雖然外賣但都唔會馬虎
札肉香,但就太薄了
河粉一舊舊,是太凍嗎?
不過味道都幾好
另外個魚片頭都彈牙,如果大舊d 會好d lor
雞奕係招牌
真係可以試下
外脆內軟的

個齋春卷都係意外之作,值得一讚
2018-11-15 460 瀏覽
><兆康食嚟食去到個幾間於是行咗去紫田邨 欣田邨個頭搵食呢間稍為多人食 裝修有特色 環境幾企理坐低等咗陣 到下午茶時間2點正先嗌餐香辣肉碎炒泰式金邊粉($42)一開始覺得好濃味 唔錯食多幾啖就會好鹹好重調味洋蔥 芽菜 蔥都爽脆 金邊粉都多如果整體冇咁濃味就好好多餐飲朱古力又沖到唔錯喎食完拎張單出去收銀畀錢><><><><><><><><><><><><><><><漁樂 Lime Fish屯門欣田邨欣田商場地下G05號舖
兆康食嚟食去到個幾間
於是行咗去紫田邨 欣田邨個頭搵食
呢間稍為多人食 裝修有特色 環境幾企理

坐低等咗陣 到下午茶時間2點正先嗌餐
香辣肉碎炒泰式金邊粉($42)
一開始覺得好濃味 唔錯

漁樂 Lime Fish
屯門欣田邨欣田商場地下G05號舖
下午茶
2018-11-12 450 瀏覽
今次第一次食呢間分店嘅早餐,自從隔離大快活開咗之後,呢間野變咗冇乜人食,咁啱今朝經過就可以試吓呢度嘅早餐。叫咗個番茄肉碎雜菌通粉飲熱奶茶再額外加$3叫咗個蒜蓉多士蕃茄湯底幾濃,有幾種唔同菇類,如果佢有埋隻雞蛋咁就完美,話晒早餐時間,應該要食啲有營養嘅嘢個蒜蓉多士就真係好大塊,$3簡直係必叫,令到個餐更加之飽飽熱奶茶就同茶餐廳爭小小,根本同佢同集團的意樂餐廳冇乜分別,算中規中矩呢度環境幾好,坐得舒適,又可以用八達通值得推薦

叫咗個番茄肉碎雜菌通粉
飲熱奶茶
再額外加$3叫咗個蒜蓉多士
番茄肉碎雜菌通粉

個蒜蓉多士就真係好大塊,$3簡直係必叫,令到個餐更加之飽飽
早餐

呢度環境幾好,坐得舒適,又可以用八達通
值得推薦
一個美好嘅開始
番茄肉碎雜菌通粉
早餐
一個美好嘅開始
  • 早安早餐
2018-10-19 366 瀏覽
之前因為親戚搬左去欣田邨新屋,新開左間餐所以試左第一次。因為好好味,所以今日又黎食過。推薦既有海南雞飯(第二次再食),平時唔食雞皮,不過佢令我破格地連皮連肉一齊食,真係好好味,配埋個醬料,超正! 馬拉盞通菜少少辣都好味,仲有個冬蔭公湯,不過份量叫多左有d浪費,店員郭仔建議下次叫個細既,咁可以試埋其他野,甜品有焦糖燉蛋,甜品控既我一定讚,不解釋。今次加左個烏頭魚,不過略嫌淡味不及外邊打冷店。不過非常讚呢間店既店員服務態度好好,尤其一位姓郭既四眼男店員,會詳細為客人介紹小菜又有笑容。次次都食完先記得未影相,希望下次記得啦~

次次都食完先記得未影相,希望下次記得啦~
  • 焦糖燉蛋
  • 馬拉盞通菜
  • 冬蔭公湯
  • 海南雞飯
2018-10-16 304 瀏覽
自己就係住附近,但係兆康以前不嬲乜嘢都冇得食。自從欣田邨落成之後,呢度終於多番啲餐廳選擇。間餐廳主打東南亞菜,泰國菜越南菜咁。平時都鍾意食啲比較重口味嘅餸,梗係要叫呢度嘅咖喱啦。今次叫咗個紅咖喱雞飯,居然有驚喜喎。入面啲雞件好嫩滑,配菜同咖哩好夾,睇得出佢好有誠意。咖喱味香濃又唔膩,我好想清晒啲汁佢。如果啲雞份量多少少就好啦,食得有啲唔夠喉,可能我太大食既關係。而佢嘅賣相都好吸引,價錢都唔算好貴既,值得一試喎。希望佢可以keep住個水準啦。

2018-08-25
15 分鐘 (堂食)
  • 紅咖哩雞飯
2018-08-31 297 瀏覽
新開張,很期待,果然無失望,食過兩次,也很滿意,價錢合理,食物很多選擇,上菜很快,食物都是熱辣辣,服務也友善和積極,將會再去,主要是屋企留下有得食,太方便,還有裝飾也很靚
新開張,很期待,果然無失望,
將會再去,主要是屋企留下有得食,太方便,還有裝飾也很靚
2018-08-25
30 分鐘 (堂食)
  • 牛油雞中翼