2020-01-04 362 瀏覽
朋友推介下5點半入內食, 但至6點半已經多人排隊。前菜食了糖芯蛋,萵筍絲, 主菜食了酸菜魚, 口水雞, 粒粒蠔。糖心蛋幾好, 有小小酒味, 唔食得嘅人留意。 萵筍絲可以不試, 太酸。酸菜魚就失望, 魚質好滑,但我覺得該滑不是魚本身的滑, 似是加工後的滑, 而且一咬即散,酸菜不突出。口水雞又係普通到唔普通。反而粒粒蠔(即蠔餅)好味, 外層唔厚, 皮脆。3大一小埋單6百幾, 而整體黎講, 一般貨色, 我唔會再食, 以上意見純粹個人口味, 所以好主觀。
朋友推介下5點半入內食, 但至6點半已經多人排隊。
反而粒粒蠔(即蠔餅)好味
, 外層唔厚, 皮脆。
2020-01-04
2019-12-23 413 瀏覽
見呢間新開專食老壇酸菜魚嘅餐廳今晚兩個人去試 叫左花膠酸菜魚2人份量 有五種辣度選擇 我哋選咗「少少辣」魚肉非常嫩滑 完全無骨可以放心大啖大啖咁食湯底唔錯但有點淡 個人覺得主要係酸菜太淡完全無味另外叫左涼拌萵荀絲 切得非常幼 入口好爽脆 糖心蛋係必食推介 有煙薰味 做到流心半生熟 口感 味道都很好最後仲有米酒浸花螺 螺肉很新鮮 但酒味不夠濃 幸好螺本身很鮮甜 整體都算好吃的整體來說價錢合理 但選擇不太多 沒有川菜最基本的薯粉和炒薯絲供應 希望將來會多一點選擇
見呢間新開專食老壇酸菜魚嘅餐廳

魚肉非常嫩滑 完全無骨可以放心大啖大啖咁食