2019-07-05 5171 瀏覽
今日中午到了漢和韓式燒烤放題吃中午飯,有多種品種選擇,而且各款肉類味道也掩得不錯,另外韓式飯前小食品種繁多,味道也還可接受,中午價錢來說都要抵食,甜品有幾款可供選擇,是不錯的午飯推介。
甜品有幾款可供選擇,是不錯的午飯推介。
2019-06-13 5381 瀏覽
一進入,我說3位,有個帶位我哋跟住佢 ,畀咗張兩人枱我哋,覺得唔夠坐叫佢換位 , 當時十分多空位😳😳 我唔明白點解去畀張兩人枱我 😡😡佢啲態度超差咁你咪自己搵位囉😓😓 如果可自己搵位使乜要你帶位😳😳 之後佢仲同其他同事說三道四🤬🤬 令到我非常不滿😡😡, 一家人想食得開心😑😑 重比人指指點點 😖😖真掃興😤😤, 食物一般 環境衛差, 其實石門百幾食店 😑😑無需要去你嗰間受氣😤😤 服務態度咁差😡😡 好難返轉頭🤔🤔
2019-05-12 4404 瀏覽
今日節目打去問價錢睇下會唔會唔同點知答嗰個人又好吋唔願答咁Book 位就話今日無然後即刻cut 綫🤷🏾‍♀️諗住問可唔可以book 聽日都已經比佢cut 埋🤷🏾‍♀️
今日節目打去問價錢睇下會唔會唔同
點知答嗰個人又好吋唔願答咁
Book 位就話今日無然後即刻cut 綫🤷🏾‍♀️
諗住問可唔可以book 聽日都已經比佢cut 埋🤷🏾‍♀️
宵夜
慶祝紀念
母親節
2019-05-11 4634 瀏覽
漢和韓式燒肉放題🔥🐮.超級耐冇食過韓式燒肉放題啦‼️款式應有盡有,刺身、湯品、熟食、燒肉、甜品齊晒,其實幾岩一家大細,可以滿足到各人要求。.先食刺身,估唔到三文魚咁好食😱食落好滑溜又夠肥美!熟食有炒飯、燒三文魚、韓式粉絲炒青菜🥬,質素平平無咩特別,反而菜又幾好食😂想飲湯既朋友都有面豉湯同辣海鮮湯🥣後者試過只有辣味但欠缺麻香👎🏻失望~.終於到燒肉環節啦‼️選擇多到不得了,雞牛豬都各自有唔同部位,只係牛肉本身都有肥牛/西冷/牛舌...小編仲拎左五花腩、雞翼、魷魚🦑、大腸、羊肉...都數唔晒了😅推薦羊肉啊好重味道炒完更加香味撲鼻🤤其實韓燒既好處,就係啲肉類全部醃過了,係優勝過屋企整既😌講真食完兩三輪肉都已經好夠,除非你本身堅食得,否則都會覺得油膩同飽濟。.最後有甜品環節🍮有涼粉、豆腐花、啫喱、綿花糖同雪糕(雀巢黎架不過😂)玩左mix and match,自製左啫喱涼粉,加埋球雲呢拿雪糕🍦,成件事係正架!😋🤣
漢和韓式燒肉放題🔥🐮
2019-05-05 3281 瀏覽
由門口叫位的女服員開始, 已經面黑黑, 無笑容。 入到去坐低左, 問中年阿姐攞menu。個阿姐一句: 咩事呀!? 我: 唔該想睇睇menu?另一個中年男人亦行埋來: 你地唔係食餐(任依韓燒)咩? 無menu! 無其他午市套餐(定食)! 服務員垃圾級水準, 老老土土, 睇得出公司無培養。但餐廳環境其實唔錯, 好大, 拎食物位置亦算闊。

個阿姐一句: 咩事呀!?
我: 唔該想睇睇menu?

服務員垃圾級水準, 老老土土, 睇得出公司無培養。

但餐廳環境其實唔錯, 好大, 拎食物位置亦算闊。
2019-05-05
5 分鐘 (堂食)
午餐
之前試過BOOK左台但張台比左其他今日都係BOOK左8人台去到已排了一條長隊我向那陳姓男侍應了解與walk in 客一同排隊之安排他: 今日是假期(第一句已黑面)我: 有咩關係他:而家好忙(極差態度)我:你服務態度咁差......他:係!投訴我丫我:咁你貴姓他:陳我:不知所謂他:你唔好食丫其他服務員沒有問題!只是這位人兄吧!
之前試過BOOK左台但張台比左其他
今日都係BOOK左8人台去到已排了一條長隊
我向那陳姓男侍應了解與walk in 客一同排隊之安排
他: 今日是假期(第一句已黑面)
我: 有咩關係
他:而家好忙(極差態度)
我:你服務態度咁差......
他:係!投訴我丫
我:咁你貴姓
他:陳
我:不知所謂
他:你唔好食丫

其他服務員沒有問題!只是這位人兄吧!
2019-05-01
20 分鐘 (堂食)
  • 脆麻花、薑醋、菠蘿
2019-03-02 3394 瀏覽
超差的服務態度,排隊不公平,排第1位但侍應出來就喜歡叫你排另一邊,就要從頭再排?香港人真係有錢冇地方使嗎?仍要光顧你?連貼張紙寫在那位置排隊都唔識,管理差到咁,製造混亂,在競爭激烈的社會應該要淘汰這種店舖。
2019-02-27 3822 瀏覽
每隔一段長時日,我就會一支公走去食一次自助韓國燒烤。點解一支公?好簡單啫,因為老婆同個仔都唔鍾意,唯有間唔中一條友去食個lunch bbq buffet。石門商場新開咁耐都未去過,第一次踏足發現都好旺喎! 商場一、二期分別有兩間韓燒,本來係去咗京瑞二期嘅金滿洞先,$118, ok吖,但要滿二百先碌得咭,噢! 我係一個唔帶錢出街嘅人嘛。So,過對面一期漢和八吓,$118, 滿一百碌得咭,good! 坐低。就咁睇落漢和比金滿洞旺好多,可謂非常熱鬧。攞咗個靚位就即刻郁手! 百二蚊當然唔可能有太好材料,但我係嗰種鍾意花園鐵板西冷多過日本A級和牛嘅人,所以,呢種貨式可謂啱啱好。夾起西冷、牛肋肉、牛脷、豬頸肉、五花腩、雞肉、雞腎、冬菇、洋葱、金菇菜,共燒五輪;大荳牙、菠菜、泡菜、粉絲;碗仔翅、人蔘雞湯各一;兩碗炒飯一碗白飯;一罐zero,食到呢……飽都係其次,係個口咢骨已經好攰!甜品本來唔好,但竟然有涼粉,整番碗先! (依家喺街好少有淨涼粉賣,係都要加乜加物收我貴D)埋單計數百三蚊,我覺得佢會蝕俾我囉!

一罐zero,食到呢……飽都係其次,係個口咢骨已經好攰!

埋單計數百三蚊,我覺得佢會蝕俾我囉!
2019-01-11 5018 瀏覽
今日放假見中午得閒就同屋企人去石門食韓國燒烤來到呢間店見價錢唔係太貴,而且可以坐幾個鐘就入去打發吓時間先入到去見到都幾多嘢食燒烤料有:唔同款式、部位、味道既(豬、牛、羊、魚、雞、腸仔)南瓜、金菇、洋䓤熟食有:炸薯條、雞翼、韓國粉絲、炒飯、海鮮辣湯、豬腳薑醋、燒三文魚頭、壽司手卷、老火湯、人蔘雞湯、碗仔翅、白飯、白粥,還有好多蔬菜和生果自己做沙律,唔同甜品糕點,杞子桂花糕、紅豆和綠豆沙、豆腐花、芝麻糊,飲品任飲。d嘢食味道都唔差,肉類都新鮮不停轉換添加需然嘢食都係d普通嘢,但已呢個價錢任食又可以坐噤耐,算超值
今日放假見中午得閒就同屋企人去石門食韓國燒烤
入到去見到都幾多嘢食

d嘢食味道都唔差,肉類都新鮮不停轉換添加
需然嘢食都係d普通嘢,但已呢個價錢任食又可以坐噤耐,算超值

2018-12-05
2019-01-01 3228 瀏覽
Food: -meet: chicken, beef, lamb, pork...fish, squid-dessert: coconut pudding, steamed egg custard with milk, ice cream (red bean, chocolate, vanilla, taro), jelly, 涼粉...-drinks: soft drinks, drinks in carton...(taken from refrigerator)-others: sushi, curry fish balls, salad, fruits...Price: $16x for 4 hrs
Food:
Price: $16x for 4 hrs
2018-12-25
2 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
聖誕節
來漢和吃午餐,簡直一肚氣!因工作關係來到附近,午膳時間有限,見漢和不用排隊就入去啦。。。。。。我叫了一個牛骨湯烏冬套餐,接着就係等待店員呀姐送餐。。。。。。同行同事的餐已經到哂,我便問問店員呀姐我個餐幾時有,呀姐只係敷衍答:黎緊啦!好!我再等!如是者時間一分一秒過去,我的牛骨湯烏冬都未有蹤影!再追店員呀姐,呀姐都只係話個餐黎緊。。。完全冇入過廚房幫手跟進!連翻查落單機得動作都冇到我午膳時間只剩十分鐘,再問之下呀姐先話原來漏左單!有無搞錯呀!我問左好幾次都話黎緊,完全冇跟進,做野求其態度敷洐!只剩十分鐘我都食唔切啦!咁咪同呀姐講取消!結果同事埋單個呀姐先端個餐過來!係咪玩野先!話左食唔切取消又扮曬野出餐!浪費食物呀!呢間漢和有D咁既員工真係不會回頭呀,浪費了我的午膳時間,乜都冇得食!如果個呀姐一早認真跟單就不會發生呢D情況啦希望相關人士檢討下工作態度
來漢和吃午餐,簡直一肚氣!

好!我再等!

到我午膳時間只剩十分鐘,再問之下呀姐先話原來漏左單!

希望相關人士檢討下工作態度
2018-11-20 3403 瀏覽
放學揾野食, 見漢和平平哋嘅lunch set, 又吾洗排隊就揀咗佢。 同fd食, 一個叫人參雞湯, 一個牛骨湯。一開始唸住應該係人參雞湯重味d, 牛骨湯淡d, 點知相反。人參雞湯聞落係幾香既, 不過食落就淡左d, 無咩人蔘味, 反而雞味濃啲 雖然唔係差但係比想像中有差距。而牛骨湯呢都幾香, 亦都幾足了, 不過呢就唔知點解有好多蔥好彩我係食蔥既, 我個fd就完全連掂都唔想掂。我個人覺得還可接受, 不過吾食蔥既朋友記得走蔥啦。下次再食應該會試多d其他野, 性比價嚟講都ok嘅

下次再食應該會試多d其他野, 性比價嚟講都ok嘅
2018-11-20
10 分鐘 (堂食)
2018-09-16 6683 瀏覽
今日女友返半就,諗住去試吓石門間船麵,點知去到要等位,周圍行吓,見到漢和的午餐任食韓燒,連加一141/位可食三個小時,見有D肚餓又不用等位,就燒一燒啦!位置闊落,先取生肉,慢慢燒,我有D肚餓,取D熟食食吓先,薑豬腳薑,韓式炒粉絲、燒秋刀魚、滷水雞翼、炒飯,味道普通,好快女友已燒好d肉,牛肉比校銀牛肉比較硬,豬頸肉好食、羊肉更出色入味,尤魚更加出色,肉軟、好吃。飲料除左一般汽水、烏龍茶烏龍茶仲有韓國啤酒任飲,最欣賞係服務非常好,會主動幫手更換燒烤網。最後仲有雪糕食。
位置闊落,先取生肉,慢慢燒,我有D肚餓,取D熟食食吓先,
2018-09-15
2018-09-04 3453 瀏覽
中午叫左個咖哩牛腩飯同枱的餐都到晒 得我果個未到跟住我就問下店員跟跟無耐個餐到左熱騰騰都覺得應該幾好食但係當開始食時就發現中伏了牛腩硬到好似擦紙膠肉係完全沒味仲要一點腩都無 完全純硬肉似係風乾左好耐因為太乾,又無味 真心難食咖哩酸的本來肉唔掂都算啦 諗住撈咖哩汁食飯就算啦但估唔到係有微酸的唔知係咪落左泡菜 搞到個汁個味道勁古怪 又酸又辣的咖哩唔知係咪平時無人叫呢個餐所以勁難食都無人投訴啦但真心建議鐘意食咖哩牛腩飯的朋友唔好叫呢個餐完全係唔掂
中午叫左個咖哩牛腩飯
牛腩硬到好似擦紙膠

肉係完全沒味
仲要一點腩都無 完全純硬肉
似係風乾左好耐
因為太乾,又無味 真心難食

咖哩酸的

但真心建議鐘意食咖哩牛腩飯的朋友唔好叫呢個餐
完全係唔掂
咖哩牛腩飯
2018-09-04
20 分鐘 (堂食)
2018-07-31 4991 瀏覽
馬鐵沿線石門站一出就到, 交通方便, 店舖不算細, 座位之間亦非常寬敝, 服務員態度可以, 進餐時間視乎人數, 我們一行五人, 可以進食兩小時, 食物放置整齊歸一, 有三文魚刺身, 尚算新鮮, 還有幾款壽司選擇, 人參雞湯, 好甘甜,  韓式前菜有泡菜, 蘿蔔, 酸青瓜(唔夠入味), 雲耳等等, 沙律, 水果, 飲品, 甜品(推介泰式椰汁糕)及雪糕一應俱全, 還有10數款熟食, 味道不過不失,  至於燒烤食物就有三十款之多, 肉頪醃得入味, 必食之選有雞翼, 牛舌, 西冷牛扒, 雖然佢寫牛扒, 但同牛肉分別不大, 但味道和口感都唔錯, 如果無人等位, 就算夠鐘, 服務員亦唔會要求客人即時離座, 值得一讚.
2018-07-30
5 分鐘 (堂食)