2011-12-01 477 瀏覽
每次黃昏步行上山頂 , 都必定會到此一遊 , 雖然價錢較老麥貴少少天椒華堡 勁大個包包内 , 有美味的生菜及蕃茄 , 反而塊牛肉就一般香脆薯條 食完唔想再食老麥的淋身薯條香辣雞槌 炸得較為乾身 , 不過辣辣地都幾好味可能因為運動過後 , 加上有維港靚景色 , 所以總覺得較其它分店的好味

香脆薯條 食完唔想再食老麥的淋身薯條
香辣雞槌 炸得較為乾身 , 不過辣辣地都幾好味

2011-11-14
  • 薯條
  • 雞槌
2011-08-14 288 瀏覽
自已好鍾意食 burger king...因為味道很不錯,經常會去旺角、尖沙咀兩間分店。但今日到山頂的 burger king光顧,真係驚嘆非常。首先價錢已經比其他貴,唔緊要…我明白的。再望望地下,噢…有茄汁、薯條、漢堡扒,好 dirty~還有檯面嘅托盤,無人理會,該鋪又唔係好旺好多人,職員有四五個都無人出嚟執檯。真係唔明點解呢一間分店會同其他咁大分別。
無人執檯的情況好嚴重
2011-08-14
無人執檯的情況好嚴重
2010-12-20 213 瀏覽
Onion ringFreshly fried which is very crispy, the outer layer is very thick….it’s not oily and the onion inside can keep juicy….but when eat it without any sauce then not much taste..needa eat with tomato sauceIce cream Very creamy, rich in milk taste, however it melts very fast…not too sweet overall…the cone is crispy and rich in egg tasteservice is fast and nice
Onion ring

Ice cream

service is fast and nice
2 分鐘 (堂食)
2010-10-17 228 瀏覽
除了"豆沙夫人蠟像館"外,Burger King是我第二個目的地。記得早幾年爸媽專程上山頂和我吃burger king,那時候burger king還是剛回香港再開店子...現在,我經常和爸媽到附近沙田burger king吃晚餐。但我們總覺味道和山頂的有很大的距離。今晚,我點了炸雞堡、dad點了whopper、媽則點了燒烤芝士煙肉漢堡。另再加了我喜歡的炸雞柳和雞槌。還是這間Burger King最好味和給了我最多的回憶!
還是這間Burger King最好味和給了我最多的回憶!
哇!
不知道這張相會否登出來呢?
2010-10-10
哇!
不知道這張相會否登出來呢?
2009-12-09 147 瀏覽
大約兩年前啊全港的burger king也只有機場和山頂共三間分店這一個笑是給burger king給我們的共同回憶記得有一次是一行十幾人特意上山頂的,食這burger king。當時叫的跟以后叫的是一樣,就是最主打的whopper。這里的whopper會比現在布滿全港的厚,如果是double了的或話是很滋味的!加上一股沙拉醬的鮮味,還有很fresh的蔬菜番茄,對我們一群還‘小’的朋友來說,係正果麥記很多的,當然在哪個moment是天上有地上無。薯條方面,比麥記粗很多,也很脆。出色的是可以不加錢就換成onion rings!onion rings很香,中意洋蔥的刺激味道!到了現在,全港的burger king可以說是存在感很強,但whopper的size小了,patty薄了,賣相也沒有以前這麼好。再次打入香港,要加把勁去維持當除少分店時的quality。
大約兩年前啊
全港的burger king也只有機場和山頂共三間分店

這一個笑是給burger king給我們的共同回憶

2009-11-22 135 瀏覽
當日 我學校有全方位學習日上山頂訪問英國人當我訪問完成我就搵下有咩食啦(睇下邊間平)(因為我得一百蚊)不過我班fd就話去下呢間啦(有同學想去麥當當 我就話山頂去麥當當好似無咩新意)就去呢間不過睇下價錢我諗無40$你都食唔到(除左小食)我食左個脆嫩雞包同薯絛加大飲可樂見到個包同加大薯條係麥當當加大既一半我就心諗(山頂真係山頂)之後就出去望風景食之後出到去食西風咁樣食落去果時真係想大叫一聲真係超好味薯絛脆得黎岩岩好個包軟 雞肉脆咬落去爆開肉汁 汁好野味計埋咁多樣我比85分可能大家覺得作大但係食落你就知道我唔係作大
當日 我學校有全方位學習日
上山頂訪問英國人
當我訪問完成
我就搵下有咩食啦(睇下邊間平)(因為我得一百蚊)
就去呢間
不過睇下價錢
我諗無40$你都食唔到(除左小食)
我食左個脆嫩雞包同薯絛加大飲可樂
見到個包同加大薯條係麥當當加大既一半
我就心諗(山頂真係山頂)
之後就出去望風景食
慶祝紀念
紀念日
  • 薯絛
2009-09-09 134 瀏覽
今日我同個FRD上山體夜景啦,上山后見到BURGER KING,我就諗起果度D薯條啦,于是我就決定我晚餐系BURGER KING搞掂!去到無咩人,見到距已經有D薯條擺系到,跟住我講,我想食D脆架,新鮮既,點知個店員話,好無問題,跟住就馬上幫我去炸啦!!哇!!服務好啊~~我地叫左個法式雞腿餐,我趁距炸薯條既過程,出去體左下景,景色真系唔錯啊~~當薯條炸完后,我地拿埋個餐就食啦,點知我地唔記得叫距HALF,跟住,個服務員好好甘話,我地馬上幫你切開個包·~真系好服務·!!!~個薯條真系脆到無得頂啊~~~!!
2009-09-08
2009-07-31 96 瀏覽
今天原本行程是去書展但因為今天是8模的簽名會wanchai地鐵站10點已塞到水涉不通同3位朋友商量後決定臨時走上山頂大約2pm先吃lunch其實我老早已叫餓-_-在山頂 學生們的選擇只有2個麥當當 和 這一間 漢堡王未吃過的我嚷著吃這1間所以進去了很快已想好吃什麼 美式芝士條18元 有4條是友人S遲到 所以他請客這個~但又因為我要的包包遲送來我們都等到齊才1起吃的~等這麼久 終於可以吃了~滿心歡喜地咬1口微暖的芝士條神奇的是扯不開的!1直很大力的扯-_-扯了良久才咬開咀嚼1下......好咸 omg 好咸啊微暖的芝士像1舊咸的口香糖我1邊吃1邊苦著臉芝士味不濃 真的只有咸的味道吃完 只是覺得咀巴 好苦啊好失望...鱈魚包餐因為我們有3個人都是吃這餐而又碰巧只有1個現成所以我吃的是新鮮弄起的那1個吃完芝士條我已有點呆滯畢竟burgerking是我想吃好久了今次包來到時我馬上就吃-_-所以燙到了咀咬1口omg again.....好咸!! 看1看兇手就是在熱呼呼的鱈魚上溶化中的芝士好咸生菜絲少得可憐我敢說 還比麥當當的脆辣雞腿包的生菜還要少!!!加上已吃了滯滯的芝士條整個包也是咸的吃剩了1
今天原本行程是去書展

所以進去了
很快已想好吃什麼

美式芝士條
18元 有4條
是友人S遲到 所以他請客這個~
但又因為我要的包包遲送來
我們都等到齊才1起吃的~
等這麼久 終於可以吃了~
滿心歡喜地咬1口微暖的芝士條
神奇的
是扯不開的!1直很大力的扯-_-扯了良久才咬開
咀嚼1下......

好咸 omg 好咸啊

畢竟burgerking是我想吃好久了
今次包來到時我馬上就吃
-_-所以燙到了咀
咬1口
omg again.....
好咸!! 看1看
兇手就是在熱呼呼的鱈魚上溶化中的芝士
好咸
生菜絲少得可憐
我敢說 還比麥當當的脆辣雞腿包的生菜還要少!!!
加上已吃了滯滯的芝士條
整個包也是咸的
吃剩了1/4 就停下了(還繼續吃是因為37元 好昂貴啊
另2位朋友吃包時的樣子
和不想溫書時的表情是1樣的-_-
不過 真的不得不承認
這店的鱈魚很肥(肥的鱈魚才好吃麻~)
吃下去滑溜滑溜的魚肉
很讚的說!!!
如果不是那片芝士累事的話-_-

薯條
我不太好脆脆的薯條
也沒吃得出薯味來
所以我只吃了幾條

唉 走出門口後
我被2位朋友圍剿.....
我想
不會有下次
咸 奶撻
咸 奶撻
雖是脆口卻沒薯味
2009-07-24
2009-07-23 48 瀏覽
今日出左港島呢邊~BF勁肚餓! 而山頂比較平少少都係呢間,加上佢宗食過想試叫左個華堡加大既SET真係好大= ="""好味,多菜,多醬料!!一大啖咬落去好好味!薯條可能岩岩炸起!好脆好脆!!我中意!杯檸茶就太多冰了~~~~~~~~~
今日出左港島呢邊~

BF勁肚餓! 而山頂比較平少少都係呢間,加上佢宗食過想試

叫左個華堡加大既SET

真係好大= ="""

好味,多菜,多醬料!!一大啖咬落去好好味!

薯條可能岩岩炸起!好脆好脆!!我中意!

杯檸茶就太多冰了~~~~~~~~~
2009-07-22
2009-07-22 36 瀏覽
第一次食burger king就係黎山頂呢間~~好多年前, 仲要係阿公阿婆請ga!嗰時覺得burger king好好味!!但周圍都無分店, 所以無咩機會再食而家burger king好多分店但我仍然覺得山頂呢間最好味!!今次重遊舊地~~d包熱辣辣, 又軟熟, 又香~~~~~~仍然咁好味~~~~下次再黎!!
第一次食burger king就係黎山頂呢間~~
好多年前, 仲要係阿公阿婆請ga!
嗰時覺得burger king好好味!!
但周圍都無分店, 所以無咩機會再食

而家burger king好多分店
但我仍然覺得山頂呢間最好味!!

今次重遊舊地~~
d包熱辣辣, 又軟熟, 又香~~~~~~
仍然咁好味~~~~

下次再黎!!
mushroon cheese
2009-01-12
mushroon cheese
2009-04-11 33 瀏覽
試了招牌漢堡,個包同塊臉咁大,要唔辣,仲有洋蔥圈和薯寶。幸好有兩個人吃,先吃得哂。洋蔥炸得唔好兼凍凍地,薯寶帶有芝士味,環境光淨,望到風景。

2009-04-09
2009-02-11 366 瀏覽
大家唔好誤會我去錯地方寫評語, 因為我以前響澳洲讀書, Burger King又叫Hungry Jack, 但係響我心目中, 佢永遠都係叫Hungry Jack唔知係咪香港得果幾間分店, 定係巿場策略問題, Burger King 響香港要賣得咁貴!? 我都知好多人覺得已經算平, 但係響澳洲, 佢o既價錢其實係同麥當勞基本上可以話係一樣價錢! 如果無記錯, 汽水仲要係任酙添!印象中自己好少會叫 Double Whopper, 除非係肚餓到死就另當別論啦 通常係普通Whopper, 或者係.....唔記得叫咩包, 總之入面有塊煙肉果隻! 我鐘意食佢o既 "Grilled Chicken", 唔知點解, 或者係個包唔似一般Mac記/ KFC 啲雞包, 而且味道都幾等別!

2009-01-27 44 瀏覽
今日我同男朋友同埋屋企人去山頂行新春大運, 一早已經諗住食burger king, 嘩~ 竟然冇咩人呀~ 好易搵位呀.我地叫左雙層燒烤培根堡, 薯條, 可樂, 樣樣都幾好, 尤其係薯條呀, 炸得唔燶又唔油,總之就幾好啦!個飽d燒烤汁好味呀, 唔係太多, 又唔係太甜, 感覺好正呀, d 牛肉仲熱嫁, 總之就一句掂啦! 希望食完之後牛年行好運!
嘩~ 竟然冇咩人呀~ 好易搵位呀.

2009-01-01 46 瀏覽
除夕係凌屑角倒數完就落去BURGER KING我要左個天椒華堡,另外我朋友就要左蘋果批,黃金芝士薯寶同洋蔥圈個包真係好大個 而入面既餡都排得好好唔會好似M記咁亂食落去可以感覺得塊漢堡好juicy 而且原塊生菜都好新鮮因為塊漢堡扒既厚度 所以食落去啖啖肉 食完之後已經好飽 黃金芝士薯寶感覺普通 只係薯仔入面有芝士而已 而洋蔥圈就真係好難食 冇洋蔥既甜味之餘 仲有苦味同澀味呢個真係比較失望另外薯條亦乏善可陳至於蘋果批我就冇試到如果我d朋友冇嗌洋蔥圈我都唔會俾總評ok
除夕係凌屑角倒數完就落去BURGER KING

至於蘋果批我就冇試到

如果我d朋友冇嗌洋蔥圈我都唔會俾總評ok
薯寶
apple pie
$40 (宵夜)
2008-12-26 41 瀏覽
北角新開的分店不喜歡,反而回味山頂的Burger King。是日天朗氣清,行得累了坐低食個包。悠閒的心情,開揚的環境,確是能提升味覺的興奮度。無論外觀和內涵 ,都有可觀性。看一看,一層層材料排列整齊,配菜新鮮,牛肉漢堡鬆軟多汁,已令人垂涎;嘗一嘗,牛肉漢堡肉味豐富,醬汁香而不油膩,加上清新的蕃茄生菜,確是快餐食物中的精品。
是日天朗氣清,行得累了坐低食個包

餐廳一角
差點忘記影它的內涵