2005-08-11 12 瀏覽
昨天我們同學們敍舊。去着此處食韓國燒烤,我們一共八位,一入去有待應安排一張大枱比我們,但我們食着一陣其中有一個燒烤爐時常冇火。我們便叫待應來看。他們弄了一會,但是都係唔得,於是我們要求換枱。他們都很樂意幫我們換。換着枱之後就再無此情況發生。當晚我們亦食得很開心。
2005-08-09 15 瀏覽
本人於星期日第一次惠顧此歺餐,一行五人,一共兩個爐,我們要着一個打邊爐(因為渴底送的,可以一爐兩食)。我們便出去取東西食,食物款式唔算多,但勝在燒烤肉類味道夠野味,真係很入味,尤其牛肉及牛仔骨,正。至於熟食方面,本人較為喜歡食咖哩炒蟹及韓式泡菜。咖哩炒蟹很新鮮,很好味。以每位$96.00全包,值得一式。
以每位$96.00全包,值得一式。
2005-08-07 3 瀏覽
食完會肚痛和肚瀉.真的不再食了.本人曾經試過食完不潔食物而腸胃炎.所以一向對食物衛生都有所要求.尤其進食火鍋或燒烤時.夾起生和熟的食物時,我一定會分開筷子用.因為我愛護我的家人,希望各人都會食得衛生開心.所以我會要求我的家人同樣做法.上次我同家人到這間食店進食時.大家都依照我的要求,分開筷子夾食物的做法來進食.但是結果不如理想,我們當中有一部份人出現肚痛和肚瀉現象.這件事情令到本人感到不開心!經過反思之後,我相信此間食店生和熟的食物都有問題.因為食店擺放生同熟的食物空間不足,導致放食物與生肉位置太逼,可能會有交叉感染的問題出現.OH!真的有些可怕.
食完會肚痛和肚瀉.真的不再食了.
本人曾經試過食完不潔食物而腸胃炎.
所以一向對食物衛生都有所要求.
尤其進食火鍋或燒烤時.
夾起生和熟的食物時,我一定會分開筷子用.
因為我愛護我的家人,希望各人都會食得衛生開心.
所以我會要求我的家人同樣做法.
上次我同家人到這間食店進食時.
大家都依照我的要求,分開筷子夾食物的做法來進食.
但是結果不如理想,
我們當中有一部份人出現肚痛和肚瀉現象.
這件事情令到本人感到不開心!
經過反思之後,
我相信此間食店生和熟的食物都有問題.
可能會有交叉感染的問題出現.
OH!真的有些可怕.
2005-07-30 4 瀏覽
以前都有食過呢度燒烤覺得無問題.所以早幾日咪同埋班朋友係附近找地方晚餐時,我就推介去呢間燒烤食.點知今次食得好唔開心.環境好似差左好多.食物唔新鮮,地方又污穢不堪.食完個晚之後,我同兩個朋友肚痛肚痾.今次仲係我自己一力推介去呢間食...唉!真係到而家都好唔開心!
以前都有食過呢度燒烤覺得無問題.
點知今次食得好唔開心.
環境好似差左好多.
食物唔新鮮,地方又污穢不堪.
食完個晚之後,我同兩個朋友肚痛肚痾.
今次仲係我自己一力推介去呢間食...
唉!真係到而家都好唔開心!
2005-07-27 2 瀏覽
今日去食午餐,咪求其一間啦!!見有新午餐,咪睇下有乜食,有五種套餐選擇.好,就去試下!!我叫了黑椒雞扒,我朋友叫了生炒骨.試下先,黑椒汁有少許辣,但很香!!生炒骨甜酸適中,$22一套,加埋杯凍飲都係$24就可以埋單.
2005-07-26 1 瀏覽
今日下午行經漢陽苑門口,見有新午餐,咪停下來睇睇,有五種套餐選擇,貪得意就上去試下如何.我叫了鴛鴦扒,我朋友叫了椒鹽豬扒,鴛鴦扒很大份,椒鹽豬扒的椒鹽很香,我的朋友吃完也大讚好食,而我就讚大份夾抵食!!$22一套,加埋杯凍檸茶一共$24埋單.真抵食!!值得推介!!
2005-07-18 5 瀏覽
早幾日食過.食物麻麻地.地方唔得.坐一陣就頭暈暈.招待好差.有個女人成日口黑面黑咁望住人.食左一陣間就走人.因為食得唔舒服.走左個人就舒服哂.無話再頭暈暈咁.結果要到附近另一間食店再食過.
早幾日食過.食物麻麻地.
地方唔得.坐一陣就頭暈暈.
招待好差.有個女人成日口黑面黑咁望住人.
食左一陣間就走人.因為食得唔舒服.
走左個人就舒服哂.無話再頭暈暈咁.
結果要到附近另一間食店再食過.

2005-07-18 1 瀏覽
我第一次惠顧管塘漢陽苑,環境算不錯,食物新鮮及燒烤食物都很夠味。尤其牛仔骨特別嘢味,值得一試。熟食都有很多款,還有韓式配菜都唔錯,特別係泡菜最美味。以$86.00一位任食自肋算係超值。
2005-07-17 169 瀏覽
上個星期去到, 要3個位. 有個女人(應該是主管級)指我地到1張(毫無笑容).佢叫坐緊o的人坐埋1邊. 坐緊個o的人話仲有人到, o的位要留. 個女人便發脾氣佢地坐另1張, 跟住佢地開始嘈, 亦同時執o野走.我..... 快o的去第2間....

我..... 快o的去第2間....
2005-07-08 107 瀏覽
我覺得此間韓國燒烤食物都很美味,我本身在觀塘返工,很多時會約埋成班同事一齊去漢陽苑食飯。我地食完都沒有問題。我覺得這裏的泡菜很好食,牛肉都很美味,服務都幾好。又免加一。晚市自助每位都係$86.00。值得一試。
2005-07-05 1 瀏覽
以為無所謂,同班朋友行開觀塘.夜晚想去食D野, 決定去食漢陽苑.上到去無乜大問題咪坐低開位食野.點知食到一件春卷有酸味.係好怪味道,應該係變壞左.其他食物無乜大問題.不過魚生數量欠奉.叫人收野同埋單都要等好耐咁.可食可唔食.
以為無所謂,同班朋友行開觀塘.
夜晚想去食D野, 決定去食漢陽苑.
上到去無乜大問題咪坐低開位食野.
點知食到一件春卷有酸味.
係好怪味道,應該係變壞左.
其他食物無乜大問題.
不過魚生數量欠奉.
叫人收野同埋單都要等好耐咁.
可食可唔食.
2005-07-04 5 瀏覽
其實打算係漢陽苑食韓國燒烤己經唔需要有任何高質數要求但係尼間真係超乎想像d位坐得唔舒服枱底唔知放左乜野阻住對腳空氣好焗好煙咁d野食放得好迫好似無位擺咁d員工又口黑面黑咁甜品上面有油浮浮下唔知想點又話有三文魚刺身但係好少見到一出魚生d客就要去爭咁最後食左好少野就走人真係唔想再食呀!
其實打算係漢陽苑食韓國燒烤
又話有三文魚刺身
但係好少見到
一出魚生d客就要去爭咁
最後食左好少野就走人
真係唔想再食呀!
2005-06-30 4 瀏覽
hello!各位網上朋友!睇黎呢間漢陽苑都幾多評語喎!我前排係新聞中知道,係旺角個間分舖有人食物中毒.我就想起呢個網頁.我試過有段時間去呢個網頁睇野,係呀!我都覺得呢個係一個好網頁.講返正題先~~我曾經都試過係呢間漢陽苑食晚飯.食就麻麻地咁啦!跟住個次食完我都有肚痛同肚痾!雖然唔清楚係咪一定關呢間漢陽苑事.但係我已經好耐無再食韓國燒烤,因為我都覺得衛生唔係咁得.擺食物個位好細,生食物隔離己經係熟食.然後好近地方己經係擺荳腐花.當時,我有個朋友已經講覺得咁擺野食係有問題.個時我仲覺得呢個老友咁樣出街食野法,係過份小心.點知自己衰左<肚痛>...算啦!我仲聽聞過類似漢陽苑呢種燒烤餐廳好唔乾淨.係廚房擺野食方法仲恐佈咁話.例如將客人食淨或淨低係枱面未曾整熟的食物,再次擺出餐廳比第二批客人食.其實我已經唔敢再食呀!怕怕...
hello!各位網上朋友!
睇黎呢間漢陽苑都幾多評語喎!
我前排係新聞中知道,係旺角個間分舖有人食物中毒.
我就想起呢個網頁.
我試過有段時間去呢個網頁睇野,
係呀!我都覺得呢個係一個好網頁.
講返正題先~~
我曾經都試過係呢間漢陽苑食晚飯.
食就麻麻地咁啦!
跟住個次食完我都有肚痛同肚痾!
雖然唔清楚係咪一定關呢間漢陽苑事.
但係我已經好耐無再食韓國燒烤,
因為我都覺得衛生唔係咁得.
擺食物個位好細,生食物隔離己經係熟食.
然後好近地方己經係擺荳腐花.
當時,我有個朋友已經講覺得咁擺野食係有問題.
個時我仲覺得呢個老友咁樣出街食野法,係過份小心.
點知自己衰左<肚痛>...算啦!
我仲聽聞過類似漢陽苑呢種燒烤餐廳好唔乾淨.
係廚房擺野食方法仲恐佈咁話.
例如將客人食淨或淨低係枱面未曾整熟的食物,
再次擺出餐廳比第二批客人食.
其實我已經唔敢再食呀!怕怕...

2005-06-30 3 瀏覽
無睇一排,俾人寫到咁誇張啊!!我不是為此間觀塘漢陽苑講說話,而只是我個人意見供大家參考!!有好多人話此間觀塘漢陽苑油煙勁多,我去的時候,簡直係冇發生!!油煙不算太大,週圍燈光足夠,不會暗黑!!我真係唔明,為什麼d人食完會肚痛,就話係間o野o的食物唔乾淨!!難道d人身體本身無問題嗎?我去的時候,枱上有兩對筷子,我見d人有時唔記得分開夾生同熟o既o野食!!我去的時候,我都見到呢個女職員!(我估計大家講都係同一個女士),佢對d客d態度ok啦,不失我所望!你點對人,人點對你啫!!值得一讚係,呢度的韓式泡菜最美味,唔知有冇外賣韓式泡菜呢??我會再幫襯的!!!
2005-06-28 116 瀏覽
食物不潔~食物亂糟糟咁擺放古古怪怪服務不佳~ 職員面口唔好睇無心做生意咁環境不良~週圍燈光燻暗油煙勁多焗到嘔食一次就夠哂數!
食物不潔~食物亂糟糟咁
擺放古古怪怪
服務不佳~ 職員面口唔好睇
無心做生意咁
環境不良~週圍燈光燻暗
油煙勁多焗到嘔
食一次就夠哂數!