2020-02-09 236 瀏覽
以前有兩間舖頭 而家唔知點解得番一間舖 人手好少 啲枱同凳細細張 經典糖水舖格式 附近食完飯想食糖水都一定要黎呢間食 超級多選擇 基本所有典型款式典型味道都有*牛奶台式刨冰 $32煉奶即係牛奶 超級正 超級甜 個羹係刮唔到 直接用口去咬先係最爽 不過食到最低已經冇咩味芋圓煙韌不過冇咩芋圓味 仙草凍動L動L 仙草味正常 紅豆少少甜 偏硬少少 豆腐花幾滑 不過豆味弱*今次已經係我第二次食呢個刨冰啦 好味好甜 食完超飽 話說 隔離枱兩個人見到我呢個刨冰塔 好似就係咁樣跟我叫牛奶台式刨冰 嘻嘻
牛奶台式刨冰 $32

牛奶台式刨冰
2020-01-16
$38 (宵夜)
牛奶台式刨冰
2019-11-05 216 瀏覽
潤一潤有勁多選擇,有傳統糖水、雪糕、雪花冰、刨冰、窩夫等等,任君選擇🤤🤤一定揀到個啱心水!價錢超級相宜,學生都完全負擔得起👍🏻最中意就係黎食佢地個牛奶紅豆梛果刨冰🤤🤤呢個刨冰上面仲會淋左d煉奶,超正丫,再加埋紅豆同椰果,簡直一流💕出面真係好少可食到咁重牛奶味嘅刨冰架🤣
2019-08-05 251 瀏覽
好鐘意食呢度嘅刨冰,見到賣相已經好吸引,色彩繽紛。d冰打得好綿滑,甜度啱啱好,而且入口即溶。唔會咬到索索聲,個冰用雪糕黎打真係好唔同,食過番尋味!食完真係好滿足!
2019-07-24 239 瀏覽
好耐冇行過紅磡,咁岩經過潤一潤,就諗住過下口癮🤣🤣🤣🤣原來間野cut左一半,淨返以前舖位既一半。呢間勝在平,普普通通既糖水還可以,綠豆沙芝麻糊嗰啲仲可以接受。芋圓嗰啲就真係麻麻地,好削太軟身🥴🥴🥴🥴好失望!!心太軟嗰啲新式野都唔係做得好好😭😭😭環境就正正常常,有時多人都坐得有啲逼🤢員工態度都唔錯。但未必會再幫襯,除左傳統糖水可以接受之外,新式嗰啲都幾差,如果要係紅磡食糖水大把選擇。
2019-05-19 274 瀏覽
紅館睇完演唱會都十一點多,覺得需要食一點甜品,就近近地行去紅磡,去返間以前常吃的甜品屋懷緬一下😗因為當日有點焗,所以諗住叫冰類涼一涼😎我叫左牛奶四寶冰 ($32)配料不錯,但牛奶冰感覺唔夠煉奶,食唔夠一半就已經淡淡的,同埋小丸子食落有榴連味,健先生好厭棄,應該要注意一下器皿要分開放本身諗住叫牛奶台式冰,但憑相片睇唔出有什麼配料,所以問店員,店員都不清不楚🙄健先生就叫綜合芋圓 ($33)佢話材配料好豐富,中上之選👍🏻
因為當日有點焗,所以諗住叫冰類涼一涼😎

我叫左牛奶四寶冰 ($32)

牛奶四寶冰

健先生就叫綜合芋圓 ($33)
綜合芋圓

佢話材配料好豐富,中上之選👍🏻
綜合芋圓
2019-05-08 214 瀏覽
呢間同樣係大學生宵夜必到之地好多人鍾意食佢嘅牛奶四寶刨冰其實只係涼粉椰果紅豆小丸子加煉奶刨冰 就$32夜晚都好多人幫襯不過坦白講質素就一般而且環境都比較污糟餐具一般都要再抹先會用其實附近都仲有唔少糖水舖貴啲但質素可能會仲好 睇吓大家追求啲咩啦如果只係求一個地方傾吓計食吓舊式嘅甜品咁潤一潤 都係個唔錯嘅選擇因為佢有兩個舖位除非你好夜去啦一般都唔使等位嘅而且環境都好近美味佳呢啲食店 又近紅磡地鐵站行去黃埔都唔會好耐
呢間同樣係大學生宵夜必到之地
好多人鍾意食佢嘅牛奶四寶刨冰
其實只係涼粉椰果紅豆小丸子加煉奶刨冰 就$32
夜晚都好多人幫襯不過坦白講質素就一般而且環境都比較污糟
餐具一般都要再抹先會用

2019-04-11 200 瀏覽
潤一潤 係一間係紅磡小角落的一間糖水店在紅磡眾多新開的餐廳中 佢冇五光十色的招牌 卻一直默默為大家帶來價廉物美的糖水由以前住紅磡 到而家搬左 我黎親紅磡都一定會帶埋朋友黎食因為呢度的刨冰 真 係 好 好 食刨冰系列有唔同味道 我最中意食牛奶同芒果味 今次就叫左牛奶椰果丸子刨冰刨冰上場 目測20cm高 一個人真係未必食得哂 我就同幾個朋友一齊share煉奶淋滿成個刨冰 椰果同丸子份量都好多食的時候要小心 太大力會成個冰倒下另外都叫左個豆腐綿綿冰 不過在刨冰旁邊就稍嫌失色啦

潤一潤 係一間係紅磡小角落的一間糖水

食的時候要小心 太大力會成個冰倒下
豆腐綿綿冰

另外都叫左個豆腐綿綿冰 不過在刨冰旁邊就稍嫌失色啦
2019-04-11 158 瀏覽
潤一潤出名食糖水平又多款揀 今次嗌既係招牌G01牛奶冰($28)同埋H04豆腐雪花冰($38) 五個人share食都係$66咋 H04豆腐雪花冰($38) 一黎到就俾我哋以暴風式吸入 灑上Oreo餅乾碎係清新既豆腐味雪花冰上面 淡淡既豆腐味加上Orea餅乾碎既脆卜卜口感 一食就食唔停另一個就係今次既重點 二發牛奶冰G01牛奶刨冰($28)一個手掌咁高既牛奶刨冰 配兩款配料(紅豆/丸子/椰果/涼粉) 都只係$28咋五個人圍剿呢座牛奶山 一邊傾閒計一邊研究點食先唔會塌落黎 好味之餘又不失趣味 係同三五知己食既好糖水

另一個就係今次既重點 二發牛奶冰
G01牛奶刨冰($28)

2019-04-01 97 瀏覽
Went for a chinese sweet soup dessert after dinner. Opted for a sesame sweet soup with glutinous rice ball. It was made fresh,not too sweet and very smooth. The glutinous rice balls were chewy and delicious. $25 dollars proved to be good value too
2019-03-08 103 瀏覽
同夫君在家吃完晚飯便落街逛逛消化。原本想買雞蛋糕和仔,但已經關門。上星期又去左同區的芝麻綠豆,所以今次便黎試試位於寶石戲院巷內的街坊甜品站。一入去已聞到好大陣榴槤味,包子是不喜歡吃榴槤的❌ 夫君卻很喜歡,但因我的關係,今天他不淮吃任何榴槤製品。🤪Menu 有好多甜品選舉,有中式有西式!我們偏好中式糖水,所以各自點了紅綠豆沙以及芒果椰汁黑糯米!甜品正常,但芒果不夠鮮甜,沒有太大驚喜,價錢合理。可能嘗試刨冰或雪花冰系列會較好。

2019-03-04
2019-01-31 152 瀏覽
#MJ紅磡#MJ甜品 .🍧鮮雜果刨冰($30)(🤤6.5/10)🔽唔係講笑無諗過呢個價位 佢會俾咁大份既野食俾我地。個刨冰大約有成兩個水樽咁高 而側邊仲有唔少生果,呢個量真係幾抵食。生果方面有芒果 香蕉 火龍果 西瓜同菠蘿,都算幾新鮮幾甜。而個刨冰就淋上左芒果同士多啤梨兩種口味既果醬,但由於啲果醬唔太滲透到入個冰裹面 所以只有外層係甜甜地既 裹面既都只係食到無味既冰,同埋啲果醬有啲過甜。⬇️🍨牛奶雪花冰($38)(🤤7.5/10)🔽雪花冰既味道幾濃幾有奶味 味道甜甜地岩岩好,食落口感軟綿 而且份量好多,真心幾正 少有可以食到咁濃既冰,旁邊有啲生果 椰果等 俾我地換下味,整體都幾唔錯 呢個甜品點得過。📍潤一潤甜品屋📍紅磡湖光街1-7號聯成大廈10A及10F地鋪#hkig#hkfood#foodpics#foodblogger#instafood#foodies#cuisine#foodshare#foodgasm#foodphotography#hkfoodie#manjai_foodhunter#吃貨#相機食先#美食#香港美食#紅磡美食#食好西#鮮雜果刨冰
#MJ紅磡#MJ甜品 .
🍧鮮雜果刨冰($30)(🤤6.5/10)

🔽
⬇️
🍨牛奶雪花冰($38)(🤤7.5/10)

🔽

📍潤一潤甜品
📍紅磡湖光街1-7號聯成大廈10A及10F地鋪

2019-01-17 119 瀏覽
同朋友係附近食完飯,想食芋圓 ,於是就黎左呢間潤一潤呢度款式都算多,而且價錢合理 之前食過呢度既牛奶冰,所以都推薦左朋友叫一黎到大家都嘩左聲,因為個冰真係好高😂完全無從入手點樣食😂 最後我地隔硬斬斷佢先可以安心食可以見到個冰上面全部都係煉奶,每啖都可以食到甜甜既煉奶,唔會好似出面d舖淨係一開頭食到d醬食到後尾齋食冰。而且上面仲有芋圓紅豆同牛奶布甸,真係超推薦!😍另外仲叫左個芒果河粉加芋圓河粉好滑而且厚薄適中,仲有好多好甜既芒果,加埋芋圓,大滿足!
同朋友係附近食完飯,想食芋圓 ,於是就黎左呢間潤一潤
呢度款式都算多,而且價錢合理
之前食過呢度既牛奶冰,所以都推薦左朋友叫

一黎到大家都嘩左聲,因為個冰真係好高😂
完全無從入手點樣食😂 最後我地隔硬斬斷佢先可以安心食

另外仲叫左個芒果河粉加芋圓

宵夜
2018-10-21 185 瀏覽
四寶台式牛奶刨冰 $32 5/5 👅-又係呢間糖水舖 又加咗價 (cry)都仲係好抵食!!!!!!!!!!!!!-四寶有紅豆 仙草 芋圓 豆腐花查實就無牛奶味😂但煉奶係重點😍😍😍芋圓煙韌 但唔夠味!整體都仲係好好食😚溶曬都要飲埋d水🙈😂舊冰越黎越高 食落好麻煩😂不過分量夠兩至三個share希望佢加價速度唔好太咁快啦~~~~--📍 潤一潤甜品屋紅磡湖光街1-7號聯成大廈地下10F號舖
四寶台式牛奶刨冰 $32 5/5 👅
又係呢間糖水舖 又加咗價 (cry)
都仲係好抵食!!!!!!!!!!!!!
四寶有紅豆 仙草 芋圓 豆腐花
查實就無牛奶味😂
但煉奶係重點😍😍😍
芋圓煙韌 但唔夠味!
整體都仲係好好食😚
溶曬都要飲埋d水🙈😂
舊冰越黎越高 食落好麻煩😂
不過分量夠兩至三個share

希望佢加價速度唔好太咁快啦~~~~
-📍 潤一潤甜品
紅磡湖光街1-7號聯成大廈地下10F號舖
2018-10-10
10 分鐘 (堂食)
2018-10-11 188 瀏覽
潤一潤平就周街都知但可以要薄利多銷 快快手手做多幾輪生意啦 我朋友叫左個牛奶刨冰 肥佢手套都唔戴直接用手五指張開「那」起d紅豆.. jelly..士多啤梨等配料放入隻碟之後放個刨冰入機都係...之後佢放低我地碟野同糖水 就去左收錢...之後又番轉頭整豆腐味刨冰今次就好左d...戴一隻手套咁大把但最好笑既係用冇戴手套果隻去「那」 配料真係...........好噁心啊🤮真係做果行就唔會食果行既野 係真但大佬 我係客 唔想知真相啊🤦‍♀️🤦‍♀️
潤一潤平就周街都知
但可以要薄利多銷 快快手手做多幾輪生意啦
我朋友叫左個牛奶刨冰 肥佢手套都唔戴

之後放個刨冰入機都係...
之後佢放低我地碟野同糖水 就去左收錢...
之後又番轉頭整豆腐味刨冰

今次就好左d...戴一隻手套咁大把
但最好笑既係用冇戴手套果隻去「那」 配料
真係...........好噁心啊🤮
真係做果行就唔會食果行既野 係真
但大佬 我係客 唔想知真相啊🤦‍♀️🤦‍♀️
2018-10-06 137 瀏覽
其實紅磡真係有好多糖水簡,要突圍而出,就係唔容易。呢間糖水鋪冇華麗既裝修,舒服既環境,但佢晚晚都超多人排隊等食糖水,點解呢?因為佢又平又好食。雖然平既糖水都好多,但要有質素保証就比較少,今次我哋叫咗個芒果雪花冰,因為我哋冇簡到配料,佢就比咗小丸子我哋,但小丸子冇味,我哋都冇食哂,反正個雪花冰我哋就食哂。佢呢個雪花冰好重芒果味,絕對係真材實料,而且d冰好綿,唔會有冰粒,一拎上台成座山咁高,但都只係賣38蚊,非常抵,2個人分嚟食啱啱好。