2024-02-14
今次黎到粉嶺呢間日式餐廳📍瀧刺身便當🍱配迷你烏冬 $88個便當好豐富,有3片三文魚刺身,炸蝦卷🍤,沙律🥗月,兩件卷蛋同埋兩件腐皮壽司仲加一碗迷你烏冬🍜首先,佢啲三文魚刺身真係麻麻地🤨口感有啲淋,似係急凍完之後啱啱解凍冇耐😐又冇乜味道😶其他野食就普普通通,但同個餐牌個圖有啲出入🤔個餐牌唔係腐皮壽司同埋個炸蝦卷大件好多同靚好多🤭跟餐仲可以半價享用特飲😀我就揀左杯叫紫瀧🟣 $18(原價$36)成杯野好啱打卡😀好靚,佢係有荔枝、青檸同碟豆花嘅梳打黎😀飲落有啲酸酸地,冇想像中咁特別,因為碟豆花冇乜味,所以淨係飲到有少少荔枝味但俾陣酸味蓋左🤔汁燒牛肉🐮溫泉蛋🥚定食 $72牛肉都正正常常,牛肉唔會靭😀,佢個餐仲配埋沙律🥗同有幾件橙添🍊吉列廣島蠔 $38/4件最好食就係呢個廣島蠔😀外層炸得好香脆,入面啲蠔就juicy😃總括黎講,如果想黎食日本野就唔好咁高期望🤭😃不過以呢個價錢都不過不失啦,不過就未必會再黎😆jan_foodie
📍瀧
刺身便當🍱配迷你烏冬 $88
跟餐仲可以半價享用特飲😀
我就揀左杯叫紫瀧🟣 $18(原價$36)
汁燒牛肉🐮溫泉蛋🥚定食 $72
吉列廣島蠔 $38/4件