招聘中
$17,000-$23,000
$17,000-$20,000
$16,000-$16,500
2023-02-26 552 瀏覽
Yoho有午巿時段有豚肉丼食。未夠鐘睇戲, 喺商場內行陣街睇吓食咩醫肚先。行經Aburi-Yen, 睇個Menu, 有丼飯, 和牛及拉麵食,啱我口味都幾吸引就入去試吓。環境幾光猛闊落, 坐得舒服🤩👍🥓豚肉用醬汁燒過, 肉較薄, 燒得又比較乾身, 入口味道我覺得淡咗啲。可能我喜愛有多啲醬汁淋喺上面啦, 我問職員拎咗少少醬汁倒落豚肉及飯上面食。咁就啱啱好。價錢$88另加一
Yoho有午巿時段有豚肉丼食。

環境幾光猛闊落, 坐得舒服🤩👍

價錢$88另加一
我和另一半都頗喜歡吃日式丼飯,這間從日本開過來的炙燒丼飯專門店一直未有機會嘗試,趁着這個新年來試試嚕!環境餐廳很大,內裏位置眾多,適逢新年的下午時段也是人潮湧湧!餐牌 酥炸宮崎青眼魚 $48青眼魚其實常在福島縣沿海捕獲,由於骨頭非常地軟,用來油炸做小吃一流,別看小小的魚,內裏白肉可不少喔! 沖繩風昆布炒豬肉 $48昆布切成絲,配上炒豬肉,鹹鹹點很開胃,簡單美味。 特選宮崎和牛飯 $179主角宮崎和牛!特選A5級別,選用每頭牛只有3-4kg的稀有部位,厚度件件均稱,一咬下去鬆軟帶肉汁,肥瘦均勻,油脂不會太重,幾乎入口即溶,配日本米,很快吃光光! 宮崎和牛芝士黑咖喱飯 $128另一款點了這個比較特別的芝士黑咖喱,咖喱加入墨魚汁,這個配搭不錯呢!墨魚咖喱汁很香,不能吃辣的不用擔心,不辣反而帶甜味,牛肉粒大大一件,同樣肉質鬆軟,還配了薯菜,很飽肚! 香檸蝶豆花梳打及 香桃檸檬茶 $38底層是香檸糖漿,上面是蝶豆花,有層次的一杯飲料;香桃檸檬茶不太甜,兩杯都很清爽喔!

餐廳很大,內裏位置眾多,適逢新年的下午時段也是人潮湧湧!

餐牌
1901 瀏覽

酥炸宮崎青眼魚 $48
酥炸宮崎青眼魚

沖繩風昆布炒豬肉 $48
沖繩風昆布炒豬肉

昆布切成絲,配上炒豬肉,鹹鹹點很開胃,簡單美味。

特選宮崎和牛飯 $179

宮崎和牛芝士黑咖喱飯 $128

香檸蝶豆花梳打及 香桃檸檬茶 $38
香檸蝶豆花梳打及 香桃檸檬茶

酥炸宮崎青眼魚
宮崎和牛芝士黑咖喱飯
難得有下午茶最最最抵食,係生薑燒豚肉丼🐷🍚+🥛$48+10%飯底好食,日本米煮得好燒豚肉片加醬汁配飯一流😋沖繩四季柑汁,啫係濃縮柑汁加七喜~okay la以下呢個火炙沖繩琉香豚辣味噌豬骨拉麵$68Staff有提醒下午茶拉麵個size是細的😂😂😂無諗過細到咁啫真係😅唔需要試出去元朗巿中心食拉麵🍜好過多多聲同埋那三粒$22的小餃子🥟😂試過就夠真係黎食個生薑燒豚肉丼🐽🍚就值的其他的😏算吧啦🤣
難得有下午茶
最最最抵食,係生薑燒豚肉丼
🐷🍚+🥛$48+10%
飯底好食,日本米煮得好
燒豚肉片加醬汁配飯
一流😋
沖繩四季柑汁,啫係濃縮柑汁加七喜~okay la

以下呢個
同埋那三粒$22的小餃子🥟😂試過就夠

真係黎食個生薑燒豚肉丼🐽🍚就值的
其他的😏算吧啦🤣

2022-12-30 399 瀏覽
食完之後太嬲 真係要即刻寫上嚟🤮本身唔諗住寫食評 大家睇到嘅相都係食完之後影嘅 都係證明比大家睇我真係有食 不是打手係我人生食過最難食嘅拉麵 完全唔係拉麵嘅質地 而係擔擔麵面嗰種質地 呢啲都算 個面仲要係凍嘅 仲要好細碗😊真係俾錢我都唔會食鰻魚雞扒飯啲飯仲要好腥😵‍💫又貴又難食 俾錢買難受😡個壽喜燒鹹到阿媽都唔認得$200得三嚿牛 好食都話算🫠仲有幾條菜、金菇、芋絲、蘿蔔,成本低到轉烏冬仲要加$10 份量好小仲要有咁多好評 真係一頭霧水😅認真Blacklist咗 奉勸大家唔好嚟🙏🏻有其他更好選擇
食完之後太嬲 真係要即刻寫上嚟🤮

鰻魚雞扒飯啲飯仲要好腥😵‍💫
又貴又難食 俾錢買難受😡
個壽喜燒鹹到阿媽都唔認得
轉烏冬仲要加$10 份量好小
仲要有咁多好評 真係一頭霧水😅
認真Blacklist咗 奉勸大家唔好嚟🙏🏻有其他更好選擇
2022-12-22 235 瀏覽
約8pm 係門口行入去無人,等咗陣無人理自己scan 針卡先有人黎叫我自己入去坐,坐低咗想飲啖水但有水樽無杯,揮咗手好耐都無人見到,到落單時叫佢比杯,等到野食黎都無比到🥺sukiyaki 湯超濃好正,宮琦和牛好香牛味,入面d 配料都好高質新鮮。海鮮丼好食,尤其是啲白飯好彈口醋味剛好😋環境裝修唔錯,隔離枱有啲位下面有兜可以放手袋我嗰張台2個位都無,配置唔太完善。現場燈光柔和好岩影相打卡,好有日本feel✔️

2022-12-11 229 瀏覽
依間元朗既炙宴地去都算幾闊落,有bar枱,又有卡位。今次叫左兩個餐,一個你壽司餐一個係天婦羅餐。壽司餐跟茶碗蒸、麵豉湯同沙律。茶碗蒸有瑤柱、冬菇、蟹柳,料都算好多,味道不錯。沙律有粟米粒、生菜同車厘茄,淋有麻醬,同出面食到既沙律差唔多。隔離就係醃咗嘅蘿蔔絲,味道都普通。麵豉湯入面有海帶、魚餅之類,料都算多,味道尚算普通。吞拿魚壽司有燒香味道,油脂唔算多,但易咬又冇根。左口魚壽司有油脂燒香嘅味道,又有少少爽口,冇根好正。帶子壽司味道,雖然有燒過,但唔算好香。三文魚壽司雖然有燒過,但唔算香,不過脂肪剛剛好。鰻魚壽司鰻魚比較薄,但魚身好長卷埋一齊,亦都有鰻魚汁味道,味道一般。牛壽司肥瘦適中,而且上邊有蔥、炸蒜增加口感,十分香又易咬,味道不錯。蝦壽司上邊有蟹膏,係膏味十分香,唔會太鹹,又唔會搶咗蝦原本嘅咩鮮味。蛋壽司味道亦不錯,中間有一啲菇,成日蛋甜甜地,中間包住啲飯,出邊有d餐廳會整到有啲過甜過膩,但呢個唔會。壽司套餐整體嚟講不錯。天婦羅套餐配一個烏冬同壽司飯。烏冬都算煙靭,佢比起稻庭烏冬厚dd。壽司飯就普通入邊有三文魚、蟹籽,三文魚籽同一啲瓜,味道一般。天婦羅有蝦、四季豆同番薯。炸蝦熱辣辣
依間元朗既炙宴地去都算幾闊落,有bar枱,又有卡位。

今次叫左兩個餐,一個你壽司餐一個係天婦羅餐。
壽司餐跟茶碗蒸、麵豉湯同沙律。
茶碗蒸有瑤柱、冬菇、蟹柳,料都算好多,味道不錯。

麵豉湯入面有海帶、魚餅之類,料都算多,味道尚算普通。

吞拿魚壽司有燒香味道,油脂唔算多,但易咬又冇根。
左口魚壽司有油脂燒香嘅味道,又有少少爽口,冇根好正。
帶子壽司味道,雖然有燒過,但唔算好香。
三文魚壽司雖然有燒過,但唔算香,不過脂肪剛剛好。

壽司套餐整體嚟講不錯。

天婦羅套餐配一個烏冬同壽司飯。

烏冬都算煙靭,佢比起稻庭烏冬厚dd。

天婦羅有蝦、四季豆同番薯。

炸蝦熱辣辣,但係蝦稍為有根,而且唔夠爽。
四季豆就普通,都算脆同爽口。
番薯唔夠熟,仲係有一啲爽口,有索索聲。

天婦羅係一個可以試嘅套餐,但唔會十分推薦。

2022-11-23 224 瀏覽
宮崎和牛芝士黑咖喱飯 $88Miyazaki Wagyu Black Curry Rice with Cheese好味指數 3.5/5 🍭🍭🍭🍬{黑咖喱顏色很特別 辣度🌶️0.5/5 味道與平時咖喱一樣 感覺帶有少少甜味 和牛有好多粒 每粒都好厚身 油份不多 肉質軟身 配菜有薯條 西蘭花 醃蘿蔔}宮崎和牛・鰻魚 $179Miyazaki Wagyu & Premium Eel Combo Rice Box好味指數 4.5/5 🍭🍭🍭🍭🍬{和牛約有4片 大小厚薄適中 脂肪與肉分佈平均 油膩感少許 牛香味突出 鰻魚較細條 肉質軟腍 配菜有菇菌 蔥絲 豆苗}ABURI-EN豚肉丼 $88ABURI-EN Pork Rice Bowl好味指數 3/5 🍭🍭🍭{豚肉約有五大片 感覺好多好抵食 跟淋上既醬汁很配襯 豚肉的脂肪很少 肉味不濃}+$50配小食&飲品沖繩豬肉煎餃(5件)Okinawa Pork Dumpling (5pcs)好味指數 3.5/5 🍭🍭🍭🍬{餃子皮很薄 肉汁豐富 煎得很香脆}香桃檸檬茶Peach Lemon Tea沖繩風炸豬肉芋蓉餅 (
宮崎和牛芝士黑咖喱飯 $88
好味指數 3.5/5 🍭🍭🍭🍬

宮崎和牛・鰻魚 $179
好味指數 4.5/5 🍭🍭🍭🍭🍬

ABURI-EN豚肉丼 $88
ABURI-EN Pork Rice Bowl
好味指數 3/5 🍭🍭🍭

+$50配小食&飲品

沖繩豬肉煎餃(5件)
Okinawa Pork Dumpling (5pcs)
好味指數 3.5/5 🍭🍭🍭🍬
{餃子皮很薄 肉汁豐富 煎得很香脆}

香桃檸檬茶
Peach Lemon Tea

沖繩風炸豬肉芋蓉餅 (1件) $22
Okinawa Style Deep Fried Pork & Taro (1pc)
好味指數 3/5 🍭🍭🍭
{皮很薄 芋蓉好香口 豬肉味不突出}

火炙牛舌 $68
Seared Ox Tongue
好味指數 2.5/5 🍭🍭🍬
{牛舌約有4片 薄身 牛味香濃 不太腍亦不太爽口 味道不錯 但性價比不高}
2022-11-12 243 瀏覽
工作一直忙得很😵‍💫、忙不了、忙不完,壓力也伴隨著,所以今天決定光顧「炙·宴」,皆因實在很久很久沒吃過炙的「特選宮崎和牛飯」了卡位坐滿,被安排坐bar位,猶豫之際,侍應說有距離的。原來隔了一個位沒人坐,疫情下,滿意有這距離的安排💁🏻經我推介後,叫了兩份特選宮崎和牛飯👇🏼特選宮崎和牛飯$179,和牛質感軟嫩,入口溶化,皆因從肉的表面看到其脂肪紋理,還有拌飯的小菇仔,和有醬汁的珍珠飯,三方輝映下,好吃非常👇🏼菠蘿梳打$38和香檸蝶豆花梳打$38,各有特色,兩者的味道都調配得不錯,梳打氣夠

💁🏻經我推介後,叫了兩份特選宮崎和牛飯

特選宮崎和牛飯

香檸蝶豆花梳打、菠蘿梳打

2022-11-01
2022-11-10 141 瀏覽
🔹️炙・宴 (形點)🔹️難得九龍既朋友入黎元朗探我😆又話想行下商場買下衫,就帶左佢去元朗形點,形點都好多種類既餐廳選擇,朋友話唔想食後咁油膩,可能係到左Lunch Time特別多人,好多餐廳都排晒長龍見到有間日本餐廳炙・宴門面好有特色,係豬仔既大擺設,而且店舖光線充足環境又寬闊,服務周到。當日門口發生左啲事而不斷有嘈吵聲影響進食,職員立即安排我地調去另一安靜既坐位,真係好好👍讚🥢火炙豬腩肉豬骨湯拉麵 🥢櫻花蝦叉燒拉麵🥢沖繩豬肉煎餃5件
🔹️炙・宴 (形點)🔹️

🥢火炙豬腩肉豬骨湯拉麵

🥢櫻花蝦叉燒拉麵

🥢沖繩豬肉煎餃5件
2022-10-22 194 瀏覽
𝐀𝐛𝐮𝐫𝐢-𝐄𝐍 . 雖然已經可以✈️ 但係喺仲未有假未有得返家鄉嘅時候,唯有食餐好嘅日本嘢頂住癮先🥹🥹同朋友都係住大西北,所以去咗Yoho分店食,佢地menu 好多選擇揀到心大心細🤣咁啱佢地最近係「沖繩祭」有好多沖繩美食🥰- 期間限定 -✨沖繩豬軟骨湯麵套餐 $118 豬軟骨係沖繩黑糖燉煮,入口好嫩同juicy,仲有豐富嘅骨膠原🥰啲麵係沖繩麵,爽口彈牙🤩✨ 厚炸沖繩島豆腐 $42 本身就好鍾意食炸豆腐,呢碟真係食到停唔到🤣外皮金黃香脆但係入面嘅豆腐好幼嫩😋- 特別推介 -⭐️Aburi-EN 豚肉丼 $88賣相好靚 味道都一流🥰 豚肉厚度適中,燒到邊邊有啲脆,但係啲肉仲係好juicy😍⭐️宮崎和牛併特上日本豚一人鍋天氣開始轉,好想打邊爐,呢個一人鍋啱啱好夠我地2 個分🤣 因為已經食咗麵同飯,其實飽飽地,但係佢個壽喜燒湯底好入面,明知飽都忍唔住再食😂 和牛鮮嫩柔軟同埋油脂分明 好好味😋😋
𝐀𝐛𝐮𝐫𝐢-𝐄𝐍 .

咁啱佢地最近係「沖繩祭」有好多沖繩美食🥰

2022-10-19
  • 厚炸沖繩島豆腐
  • Aburi-EN 豚肉丼
2022-09-26 1129 瀏覽
這間炙・宴位於元朗形點一期2樓店舖,係一間日式餐廳,店面環境好有日式風格🤔,坐著地方寬鬆舒適😙感覺都唔錯,同時店員服務對客人態度都好有禮貌,我覺得都唔錯食得開心😊!.今期呢間餐廳冲繩祭出咗新食物!沖繩豬軟骨湯麵 $88呢一碗豬軟骨湯麵賣相都幾好🤔色香味都唔錯,尤其是佢嘅豬軟骨色澤肉質鬆而腍口一咬即鬆,味道完全入哂味😋,烏冬口感彈牙又有咬口,湯底清而味道鮮甜!.原炸沖繩島豆腐 $42呢一碟島豆腐望著都覺得幾好🤔,奶黄香口一件件賣相一啖一口,外脆內軟嘅口感特別味道都唔錯😋,都唔需要點其他醬汁都好食!.沖繩水雲醋物 $38呢一款係前菜細細碗🤔,酸酸甜甜開胃前菜,口感軟綿綿都好滑口😋!.沖繩雜炊飯糰1個 $15呢一款雜炊飯糰賣相都幾好🤔,食到入口帶點小咸味道,口感粒粒帶點軟綿😋,整個嚟講都唔錯!.沖繩豚肉煎餃5件 $48呢一碟豚肉煎餃一共有5隻,賣相外皮香煎脆口帶點煙韌,裹面豚肉肉質嫰口,味道帶點肉香鮮甜味😋,再點埋佢嘅醬汁真添美味!.宮崎和牛丼 $159呢款和牛丼望著都睇得吓🤔,色香味俱全😙,整份套餐+$15 味噌湯 、迷你沙律,牛肉丼金黄煎香嘅賣相🤤睇見都好想食,牛肉味道濃厚😋好香口😙,厚
我覺得都唔錯食得開心😊!
今期呢間餐廳冲繩祭出咗新食物!
沖繩豬軟骨湯麵 $88

原炸沖繩島豆腐 $42

沖繩水雲醋物 $38
沖繩雜炊飯糰1個 $15

呢一款雜炊飯糰賣相都幾好🤔,
食到入口帶點小咸味道,口感粒粒帶點軟綿😋,整個嚟講都唔錯!
沖繩豚肉煎餃5件 $48

宮崎和牛丼 $159

呢款和牛丼望著都睇得吓🤔,色香味俱全😙,

整份套餐+$15 味噌湯 、迷你沙律,牛肉丼金黄煎香嘅賣相🤤睇見都好想食,牛肉味道濃厚😋好香口😙,厚薄一塊塊適中又有咬口,配埋D丼飯粒粒口感就恰恰好!
特上鰻魚 照燒雞肉 $128

呢款特上一盒有兩款鰻魚及雞肉,賣相十分之吸引🤤,真係睇得又食得,整塊照燒雞肉外皮金黄香噴噴脆口😙,色澤夠哂惹味肉質腍嫩又有咬口😋,

鰻魚大半條夠哂份量😮,香煎到賣相惹味,同時整份鰻魚沾滿醬汁同芝麻夠哂吸引😍,味道十足鰻魚厚薄適中,一次過食到一款兩食真係好正!
南蠻炸雞 $58

呢款炸雞金黃大大嚿🤔,外皮脆口裹面腍嫩夠哂香口,加埋D沙律醬酸甜味道都好醒胃😋,同時都有三色椒絲同D沙律菜墊底,食完D雞肉同肥膩嘢都唔錯之選!
果味威士忌梳打 $48

呢一杯威士忌梳打望見都幾靚又特別🤔,有漸變色嘅賣相😍夠哂吸引,飲到入口好香嘅果香😙又帶點威士忌嘅味道😋,我覺得口感都幾別🤔唔錯幾好飲👍!
香桃檸檬茶 $38

呢杯香桃檸檬茶望著冇乜特別🤔,茶味都好濃郁😋,又飲到桃香清甜味同埋檸檬清新味😙,一杯有三種同嘅味道!
2022-09-24
15 分鐘 (堂食)
午餐
2022-08-07 574 瀏覽
Lunch time忽然好想食飯所以就出左YOHO試吓呢間豚肉招牌既日式丼🍚呢間都幾多分店 成日都見到 但就真係未食過平日晏晝都唔算多人好快就可以入去🎈豚肉丼叫咗個套餐有埋沙律🥗同埋麵豉湯 🥣再加左隻溫泉蛋🥚🫢🫢🫢豚肉塊塊都大大塊 本身以為好似牛舌咁薄點知原來都有返個厚度一上菜已經聞到好香好香既烤肉味醬汁燒真係好好味 唔會好漏加上豚肉肥肥地 又再加埋豚肉啲油 啲飯轉頭就KO晒 唔夠食🥲如果飯既份量多返少少就好😅😅😅
Lunch time忽然好想食飯

啲飯轉頭就KO晒 唔夠食🥲
如果飯既份量多返少少就好😅😅😅

2022-07-08
2022-07-31 374 瀏覽
今日晚餐家人想食日本嘢,睇咗一輪決定試下Aburi-En (炙. 宴)。家人想食麵,叫咗火炙宮崎和牛拉麵,和牛大約有4塊,都算幾嫩及大塊,不過麵就少咗啲,同埋麵質都未夠淋,如果係預計客人落咗湯後自行控制,個湯又唔太夠熱喎,呢點要改善一下。我就想食飯,叫咗個特上豚肉飯,豚肉夠大塊,而且煎得夠香,有啲驚喜,飯的份量對於男性來講,同樣都係唔係太夠。沖繩豬肉煎餃 (5件),豬肉餡OK,不過個餃子略為煎得唔夠,如果可以脆啲會更加好味。整體都算美味的。

整體都算美味的。
2022-07-31
外賣自取
  • 特上日本豚肉飯
2022-06-29 550 瀏覽
今次叫咗一客豚肉飯,加錢轉左做套餐,有湯及沙律。另一份係特上鰻魚、照燒雞肉雙拼飯,再點多了一份厚炸沖繩島豆腐。豚肉飯面都多蔥👍,豚肉係熱,飯都熱,加埋個汁,好味道😄特上鰻魚、照燒雞肉雙拼飯,件鰻魚都幾厚身,都係熱嘅,照燒雞嘅雞皮都燒得有啲脆口,整體來講都係好味😄份厚炸沖繩島豆腐係需要多少少時間製作😌 我哋食完兩個飯就上。個外皮係幾脆,裡面嘅豆腐都滑,可能因為個外面比較脆及只係跟鹽上,我覺得乾咗少少今次被安排了坐卡位,都好寛鬆,坐得都舒適😌

豚肉飯面都多蔥👍,豚肉係熱,飯都熱,加埋個汁,好味道😄

今次被安排了坐卡位,都好寛鬆,坐得都舒適😌

2022-06-18
10 分鐘 (堂食)
2022-06-11 461 瀏覽
我哋一家人四個人👨🏻👩🏻‍🦰👧🏻👦🏻來吃晚飯,🍱🍱🍱🫕🫕🥘🥘🥘其實食物方面味道都可以 ,只係坐位有點迫🫣🫣,飯未食完放下匙🥄未夠3秒已經問要唔要想收, 有點壓力🥹🥹,職員服務態度都好👍,雖然好多人都忙🤐🤐🤐🤐🤐🤐🤐🤐🤐 ,但有一位短頭髮女服務員態度依然好好、好勤力👍👍👍值得一讚🤗👍👍👍👍👍🙏🏻👍🥰👍🥰🥰🥰🥰🥰🥰