2023-11-29 11 瀏覽
烤魚的外觀金黃誘人,入口鮮嫩多汁,配上香氣四溢的調味料,令人回味無窮。它的烤製技巧使魚肉保持了天然的鮮味,每一口都充滿了魚的原汁原味。至於串燒,它的獨特風味絕對讓我驚艷。嫩嫩的肉串經過川菜的獨特調味,燒烤出外脆內嫩的口感,辣味和香氣融合在一起,令人食指大動。整體而言,這兩道美食都給我留下了深刻的印象,我會毫不猶豫地再次品嚐它們。在服務方面,我對這家餐廳的印象也非常良好。服務人員熱情友善,總是微笑著迎接客人。他們樂於解答我的問題,並提供建議和推薦。不僅如此,他們對待每一位客人都非常細心,確保每道菜品的送餐速度和準確性。他們的專業態度和周到的服務讓我感到賓至如歸。此外,餐廳的環境舒適整潔,音樂輕柔宜人,營造出愉悅的用餐氛圍。整體而言,這家餐廳不僅提供美味的食物,還提供出色的服務,使我在用餐過程中感到無比滿意。我會毫不猶豫地向他人推薦這個地方。
2023-11-29 20 瀏覽
好味到正,魚肉有魚味,豆腐夠潤,辣到啱啱好,總之就好好味啦,吾食由之河,食完返吾到,好味既野要重覆一次,魚肉有魚味,豆腐夠潤,辣到岩岩好,總之就好好味啦,吾食就吾得
2023-11-27 39 瀏覽
餐廳環境幾好,空間夠大, 坐得舒服 。服務員都夠主動,會主動幫我哋收碗 同 加湯 加火。現場冷氣夠凍, 唔會有一般火鍋嘅侷促感,所以好舒適。餐廳有提無一次性手套 及 一次性食物圍巾, 方便為食又唔小心既你🤣嗌咗一個唔辣嘅鹹蛋黃蒜香酸菜烤魚蒜味夠,魚肉滑 。lunch time 可以 免費 加好多款 配菜重點 : 配菜有 海苔饗鈴 、午餐肉 、腐竹 、娃娃菜 、金針菇。另外餐廳仲有串燒。肥腸 : 外脆內軟, 非常惹味,超驚喜燒茄子: 茄子配蒜蓉,其實都冇得輸羊架偏乾身, 但好夠羊味。大多數燒烤食品都自由選擇辣度。特別飲品都有6杯可選水果茶夠料, 水果式款多記得: 下單時間要在90分鐘內
餐廳環境幾好,空間夠大, 坐得舒服 。

服務員都夠主動,會主動幫我哋收碗 同 加湯 加火。

嗌咗一個唔辣嘅鹹蛋黃蒜香酸菜烤魚

另外餐廳仲有串燒。

肥腸 : 外脆內軟, 非常惹味,超驚喜

燒茄子: 茄子配蒜蓉,其實都冇得輸

羊架偏乾身, 但好夠羊味。

大多數燒烤食品都自由選擇辣度。

特別飲品都有6杯可選

水果茶夠料, 水果式款多

記得: 下單時間要在90分鐘內
2023-11-26 32 瀏覽
最近試咗好多之前冇食過嘅嘢,今次就近近地去咗元朗食烤魚,呢間烤魚店門口大大隻字寫住係烤魚界嘅天花板,入到去裝修風格係走年輕人路線,店內好多霓虹燈,相比起傳統嘅烤魚店非常時尚😈鐵板包漿豆腐 $38|芥末魚皮 $52食烤魚之前我哋叫咗啲小食食住先,個包漿豆腐用鐵板上放咗好耐都仲係超熱,外皮好薄好脆身,可以揀多蔥多蒜,超惹味;另外芥末魚皮係純粹供鼻嘅芥末味,唔係好辣,魚皮本身都夠爽脆🌶️香辣豆花清江魚 $289我哋其實都係第一次食烤魚,豆花唔係我哋平時食開甜品嗰隻豆腐花,佢係一款比普通豆腐更加軟同嫩嘅豆腐,索咗啲辣汁好好味;至於條魚外皮烤到小小脆,食落啲魚肉都係嫩嘅,完全唔腥🐟門口見到個牌寫住呢套星期一到星期四下午配料都係任食,不過我哋一心諗住食串燒就冇叫啦烤士豆片 $15|烤小饅頭 $15烤臺灣香腸 $19|烤豆皮 $26烤魚豆腐 $29|烤雞腎串 $29蒜香烤茄子 $36|厚燒牛舌串 $36Emi覺得呢度啲串燒簡直係比烤魚耽誤咗,全部串燒啲調味料都落得超重手,可以揀多蔥多蒜多孜然同埋大中小辣BB辣;其中個烤豆皮Emi encore左兩次,塊豆皮入邊包住大量嘅蔥蒜,真係超正呢🤪芒果沙冰 $3

鐵板包漿豆腐 $38|芥末魚皮 $52

香辣豆花清江魚 $289

烤士豆片 $15|烤小饅頭 $15
烤臺灣香腸 $19|烤豆皮 $26
烤魚豆腐 $29|烤雞腎串 $29
蒜香烤茄子 $36|厚燒牛舌串 $36

芒果沙冰 $39|冰爽葡萄紅柚 $36
食咗咁多辣嘢飲返杯沙冰就正啦,呢度仲有Hoegaarden呀生啤之類,配串燒真係一流🍻
2023-11-17
  • 芥末魚皮
  • 烤豆皮
1K
2023-11-25 72 瀏覽
📍 烤魚工房(元朗)終於食到烤魚工房~今年冇食過烤魚,今晚食番夠本😍最近成為年輕人必打卡網紅熱點店最近元朗舊店搬左位置,去左對面既2樓鋪位以夜店風,烤魚界天花板裝修,係最受歡迎烤魚店 ,香港最正宗、最地道、最受香港年輕人歡迎的烤魚品牌店 - 口味 道地大陸烤魚 連續6年排隊王 可以媲美深圳探魚的烤魚 - 用料新鮮 口味驚艷 😍🔸 剁椒味+ 清江魚我地揀左剁椒味既清江魚 集鮮甜結實肥美於一身唔會腥 唔多骨 啖啖肉魚皮煎到燶邊,不停翻滾,剁椒味好入味😉呢條魚真係冇得輸😮‍💨🔸 優惠組合呢盤蔬菜,真心令我佩服,看似細細碟,但份量超多,仲有好多款,有娃娃菜·金針菇 ·士豆·蓮藕片·海帶苗,食完魚再食蔬菜🥬己經飽唒,仲要好抵食~仼嗌一款烤魚加$69都可以食到👍娃娃菜非常鮮甜🥬🔸 蔥油拌麵個人更推的是「蔥油拌麵」,蔥油的鹹香滋味頗有古早味的懷舊感,煸過的蔥段帶點脆度且越嚼越香,餘韻繚繞在口腔讓人意猶末盡!🔸 蜂蜜蘋果蘆薈綠茶青蘋果汁加少許蜜糖,十分滋潤,食完辣嘢最好飲番杯滋潤喉嚨,個底撈一撈原來勁多蘆薈果肉,好有咬口😍🔸 蒜香烤茄子惹味蒜蓉生燒茄子🍆燒得好淋身,蒜蓉份量好多,茄子燒到好入味,淡淡
📍 烤魚工房(元朗)
終於食到烤魚工房~
今年冇食過烤魚,今晚食番夠本😍
最近成為年輕人必打卡網紅熱點店
最近元朗舊店搬左位置,去左對面既2樓鋪位

🔸 剁椒味+ 清江魚
我地揀左剁椒味既清江魚
集鮮甜結實肥美於一身
唔會腥 唔多骨 啖啖肉
魚皮煎到燶邊,不停翻滾,剁椒味好入味😉
呢條魚真係冇得輸😮‍💨

🔸 優惠組合

🔸 蔥油拌麵
個人更推的是「蔥油拌麵」,蔥油的鹹香滋味

🔸 蜂蜜蘋果蘆薈綠茶
🔸 蒜香烤茄子
惹味蒜蓉生燒茄子🍆燒得好淋身,蒜蓉份量好多,茄子燒到好入味,淡淡茄子肉🍆

🔸 鐵板包漿豆腐
鐵板香氣超級濃郁,軟嫩的囗感,滾燙的溫度,是我超級愛既味道,豆腐相當入味~

2023-11-24 25 瀏覽
近排去咗元朗香港烤魚界天花板嘅烤魚工房到食烤魚,去到已經有好多人,餐廳裝潢走夜店風,除左元朗,旺角亦有分店,以家打卡出post,餐廳仲會送無骨鳳爪, 另外星期一至四12:00 - 17:00仲可以任食配菜,十分抵食香辣豆花烤魚清江魚$289清江魚肉質肥美嫩滑,而且少碎骨,湯底濃厚香辣,味道夠哂正宗又地道,而且用料新鮮,配料仲有香滑豆花做配搭海帶苗$20海苔響鈴$20出前一丁$20食完烤魚就可以用埋湯底打邊爐,海帶苗清爽脆口,海苔響鈴索湯底一流,出前一丁食落煙韌飽肚烤小饅頭$15小饅頭烤得脆脆地,又夠熱辣辣,沾上煉奶更香甜蒜香烤茄子$36軟綿綿嘅茄子,面頭鋪滿粒粒蒜蓉,十分香口烤雞中翼$36雞中翼外皮香脆,肉質又香又滑烤雞軟骨$29雞軟骨好有嚼口,食落脆卜卜冰爽葡萄紅柚$36味道酸酸甜甜,飲落清新又冰爽至尊水果茶$43有火龍果、西瓜、香橙、百香果等水果,味道清甜

香辣豆花烤魚清江魚$289

海帶苗$20
海苔響鈴$20
出前一丁$20

烤小饅頭$15

小饅頭烤得脆脆地,又夠熱辣辣,沾上煉奶更香甜

蒜香烤茄子$36

軟綿綿嘅茄子,面頭鋪滿粒粒蒜蓉,十分香口

烤雞中翼$36

雞中翼外皮香脆,肉質又香又滑

烤雞軟骨$29
雞軟骨好有嚼口,食落脆卜卜

冰爽葡萄紅柚$36

味道酸酸甜甜,飲落清新又冰爽

至尊水果茶$43

有火龍果、西瓜、香橙、百香果等水果,味道清甜

鮮青椒味烤魚 $329叫咗江團魚 🐟魚肉鮮嫩多汁🤤 青椒同湯底🌶️🍲唔會完全蓋過魚嘅鮮味👻好食🥳🫶🏻💞9/10乾鍋紫蘇田雞 $139乾鍋落咗好多配料 田雞份量都多有炸🔥過再炒👩🏼‍🍳 所以外層脆脆地要讚田雞好入味🤪同好惹味 🫶🏻8/10蜂蜜🍯蘋果🍏蘆薈綠茶🍵 $33呢個組合好夾 💞😎蜂蜜🍯嘅甜 蘋果嘅清新微酸🍏🍎 而綠茶🍵平衡返蜂蜜嘅甜 加上蘆薈爽口嘅質感🥳口感清新 ☘️ 好飲 解渴解辣🌶️一流👍🏼7.5/10至尊水果茶 🍓🍈🍉🫐$43賣相幾靚 大大杯 🍹百香果味較出 酸酸甜甜都幾開胃解辣不過就略嫌甜咗少少🤏7/10牛乳雪糕 🍦呢個只要社交平台打卡 就可以有牛乳雪糕奶味超濃 好食 😋💯8.5/10總結: 環境🌃真係好吸睛👀 好多霓虹燈💡🧞‍♀️打卡位 都幾靚 坐得舒服🛋️食物質素高 烤魚用料新鮮👍🏼👍🏼😋可以稱得上香港烤魚界天花板 ,聽講呢間係烤魚店 長期要排隊,係好受歡迎嘅烤魚店 佢地服務都好好 嗰個員工👯‍♀️會主動幫你 每一個都好好笑容另外佢地12:00 - 17:00 星期一至四午市 任食配菜回頭度:🌟🌟🌟🌟🌟(滿分)

鮮青椒味烤魚 $329

牛乳雪糕 🍦
呢個只要社交平台打卡 就可以有牛乳雪糕
奶味超濃 好食 😋💯
8.5/10

回頭度:🌟🌟🌟🌟🌟(滿分)
  • 鮮青椒味烤魚
  • 蜂蜜蘋果蘆薈綠茶
2023-11-20 36 瀏覽
喜歡吃辣的我周不時都想吃烤魚疫情幾年無法到內地吃便到這間烤魚🐟工房過口癮一試之下發現味道非常正宗地道絕對可以說是香港烤魚界天花板因此經常大排長龍烤魚有多款味道選擇✤ 今次點了鮮青椒味烤江團魚($329)賣相非常討好烤魚上面放了大量鮮綠青椒🫑用料非常新鮮魚肉嫩滑口味濃郁驚艷配料分別加了金針菇($20)及午餐肉($20)令整個烤魚更豐富✤ 串烤肥腸($36)肥腸果然夠哂肥一口咬下去油脂爆發加上燒到很香脆的外層口感層次好豐富✤ 蒜香烤茄子 ($36)重口味的我點了多蒜蓉大量蒜蓉舖面完全掩沒了茄子🍆已經看不到茄子的本體了🤣香甜茄子配蒜蓉絕對不能錯過✤ 錫紙鴨血($39)底層有粉絲鴨血🪿和粉絲都相當入味✤ 冰爽葡萄紅柚($36)超大的一杯非常吸睛難怪餐牌寫着網紅飲品🤣味道好清新酸酸甜甜配串燒烤魚勁夾總結烤魚味道夠正宗惹味不用到內地都可以吃到出色的烤魚食物和氣氛都不錯員工亦細心體貼會主動加湯加火🔥好推介大家和朋友一同光顧
喜歡吃辣的我周不時都想吃烤魚
疫情幾年無法到內地吃
便到這間烤魚🐟工房過口癮
一試之下發現味道非常正宗地道
絕對可以說是香港烤魚界天花板
因此經常大排長龍

烤魚有多款味道選擇
✤ 今次點了鮮青椒味烤江團魚($329)
賣相非常討好
烤魚上面放了大量鮮綠青椒🫑
用料非常新鮮
魚肉嫩滑口味濃郁驚艷
配料分別加了金針菇($20)及午餐肉($20)
令整個烤魚更豐富

✤ 串烤肥腸($36)
肥腸果然夠哂肥
一口咬下去油脂爆發
加上燒到很香脆的外層
口感層次好豐富

✤ 蒜香烤茄子 ($36)
重口味的我點了多蒜蓉
大量蒜蓉舖面
完全掩沒了茄子🍆
已經看不到茄子的本體了🤣
香甜茄子配蒜蓉絕對不能錯過

✤ 錫紙鴨血($39)
底層有粉絲
鴨血🪿和粉絲都相當入味

✤ 冰爽葡萄紅柚($36)
超大的一杯非常吸睛

員工亦細心體貼
會主動加湯加火🔥
好推介大家和朋友一同光顧
2023-11-19 34 瀏覽
超好食,-這家餐廳的烤魚味道鮮美,魚肉鮮嫩多汁,外皮烤得酥脆,口感極佳。搭配著獨特的香料調味,增添了豐富的風味。魚的大小適中,份量十足。整體而言,這道烤魚絕對值得一試,是一道讓人回味無窮的美味佳餚。
2023-11-19 23 瀏覽
一段時間無來,店鋪搬左樓上鋪,新裝修好舒服,食物質素一如既往。烤蠔新鮮熱辣辣,正正子烤韭菜好嫩好好食烤魚真係好耐無食,回味回味金桔檸檬解辣世一,來到必點,推薦推薦

烤蠔新鮮熱辣辣,正正子

烤韭菜好嫩好好食

烤魚真係好耐無食,回味回味

金桔檸檬解辣世一,來到必點,推薦推薦
2023-11-18 26 瀏覽
好大條好食服務態度非常好又親切唔洗返大6都食到大6既味道😃而且上枱都好快就滾🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤
好大條好食
服務態度非常好又親切
唔洗返大6都食到大6既味道😃
2023-11-15 31 瀏覽
第一次食,環境乾淨闊落。 價錢屬於中等,不便宜但也合理。 食物賣相不俗,烤魚香辣惹味,十分入味。 另外嘗試了水果茶,水果亦新鮮,賣相打卡一流,甚至不輸知名連鎖水果茶店。
血毛旺
2023-11-15
慶祝紀念
生日
血毛旺
  • 毛血旺烤魚
作為一個烤魚愛好者,我最近造訪了一家以烤魚聞名的餐廳。這間餐廳以其精緻的室內裝潢和舒適的用餐環境給我留下了深刻的印象。點了他們的招牌菜─烤魚,它的外觀讓我垂涎欲滴。魚肉金黃酥脆,散發著誘人的香氣。一口咬下去,魚肉鮮嫩多汁,完全保持了魚本身的原汁原味。烤魚的調味料恰到好處,既突出了魚肉的鮮美,又不會掩蓋其天然的風味。此外,餐廳的服務也是一大亮點。服務員熱情友好,態度親切周到,不僅給予了我們充分的專業建議,還確保我們的用餐體驗無懈可擊。飲品和配菜也都是新鮮度極高,味道豐富,與烤魚相得益彰。總體而言,這家餐廳的堂食烤魚給我留下了深刻的印象。無論是從菜品的味道,環境的舒適度還是服務的滿意度來看,這裡都是一個值得推薦的用餐選擇。如果你是一個烤魚愛好者,絕對不能錯過這裡的美味。我已經迫不及待想再次品嚐這道令人垂涎的烤魚了!

2023-11-15
  • 鮮青椒味烤魚
2023-11-15 43 瀏覽
又來烤魚晚餐,今次就嚟咗呢間烤魚工房,之前都已經見到喺地舖,不過就次次都好多人,所以就冇等到,今次見佢哋搬咗上樓上鋪,仲好闊落好大,亦都好多位置,就上咗去食期待已久嘅烤魚😍鮮青椒味烤魚(清江魚)你都已經聞到好香,魚嘅份量都大大條,亦都有少少配菜,我哋叫左中麻中辣,呢度超級好,因為有得俾你分開揀麻同辣,味道真係超級正,完全拍得住國內嘅味道,魚嘅肉質好鮮嫩,亦都好夠入味,食完魚仲會有打邊爐配菜俾你order,唔怕唔夠食🤩重慶把把燒見到呢一個串燒超級抵,$169有48串,入面包括五花肉,毛肚,粟米粒,雞軟骨,羊肉,雞腎,魷魚串,每一寸嘅味道都好濃郁,好鮮香,真係一串追住一串咁食唔停☺️

鮮青椒味烤魚(清江魚)

重慶把把燒
2023-11-07
10 分鐘 (堂食)
2023-11-14 25 瀏覽
地方大,整齊乾淨,衛生好。氣氛好,服務態度好。飲品份量大,食材足料,蒜香烤魚很香,很好食呀~價錢便宜,人均約200多元左右。性價比高,適合與朋友們、家人們聚餐。

地方大,整齊乾淨,衛生好。氣氛好,服務態度好。
飲品份量大,食材足料,蒜香烤魚很香,很好食呀~
  • 烤魚