2023-11-11 24 瀏覽
我們品嚐了店裡的招牌烤魚。魚肉烤得恰到好處,外皮酥脆,裡面的肉質鮮嫩多汁,每一口都能感受到魚肉的鮮美和炭火的香氣。接著,我們嘗試了店裡的串燒。串燒的選擇多樣,有雞肉、豬肉、牛肉和各種蔬菜。每一種串燒都烤得剛剛好,肉質鮮嫩,配上店家獨特的醬汁,味道絕佳。整體來說,這家店的烤魚和串燒都非常美味,是一個值得推薦的好地方
2023-11-09 14 瀏覽
我同太太好耐冇食好野 平時都要湊女今日難得可以放低個女🤩即刻過來食好西😋想食好耐!!今日特登忍肚餓到九點後先黎 有優惠好扺☺️點左麻辣條魚好滑 辣味啱啱好👍🏼羊肉串都非常讚🤩🤩
我同太太好耐冇食好野 平時都要湊女
2023-11-09
宵夜
  • 鮮青椒味烤魚
2023-11-08 14 瀏覽
這家餐廳的烤魚真是太好吃了!首先,魚肉鮮嫩多汁,口感非常棒。烤得剛剛好,外皮金黃酥脆,充滿了香氣。魚肉內部保持了原汁原味,沒有過熟或過乾。而且,魚肉表面塗抹的調味料恰到好處,增添了豐富的味道,讓人回味無窮。配菜也非常搭配,清爽的沙拉和香氣四溢的米飯,完美地平衡了整體口感。總的來說,這道烤魚給我留下了深刻的印象,我會毫不猶豫地比滿分❤️❤️
2023-11-08
2023-11-08 13 瀏覽
好味!這一家燒烤有適度的香氣和烤焦的味道,並且 調味料能夠提升食物的風味,而不是壓倒性地掩蓋食材 的原味。除了食物本身,服務和環境也是很好,包括友 好的服務態度、迅速的服務和有效的點菜系統。環境應 該舒適、乾淨,並且提供了舒適的用餐體驗。 用餐途徑
2023-11-07 19 瀏覽
今晚一家三口又嚟食烤魚,已經唔知記得第幾次嚟呢度食嘢,呢間每次嚟食味道都算保持到, 呢度烤魚嘅種類都算幾多,啲特式飲品亦都好好飲,價錢亦算公道,總之過一段時間,老婆就會提議過嚟呢度食。
剁椒烤魚
芒果冰沙
2023-11-07
剁椒烤魚
芒果冰沙
2023-11-06 12 瀏覽
超抵食,比深圳仲好食烤魚味道真係好正宗金吉青檸特飲,好爽,去辣一流烤豆皮,好入味,烤得好香員工服務非常貼心,上菜速度好快環境氣氛一流,音樂好好聽,卡座好闊,坐得好舒服,90分
超抵食,比深圳仲好食
烤魚味道真係好正宗
金吉青檸特飲,好爽,去辣一流
烤豆皮,好入味,烤得好香
員工服務非常貼心,上菜速度好快
環境氣氛一流,音樂好好聽,卡座好闊,坐得好舒服,90分
2023-11-05 17 瀏覽
作為晚餐嚟講幾好食,正宗烤魚,值得推介,推薦大家去試。試咗位於元朗嘅烤魚工坊分店,咁啱呢日藍妹生啤仲有買二送一優惠,抵食👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
香港食正宗烤魚嘅地方比較少,今次又入咗元朗食一間正宗烤魚。佢仲有另外一間分店喺旺角~繁忙時間去食記得要book位!當日去食嘅時間都等左一段時間。而環境方面十分有特色,以霓虹燈做燈光效果,座位亦坐得好舒適,食物色香味俱全!🥢▪️鮮青椒味江團鮮 ($329)🐟江團魚十分大條,魚肉滑嫩。大量鮮青椒配上特調醬汁,令魚肉更加香同濃味。▪️錫紙魷魚圈 ($59)🦑魷魚切左一圈圈,好新鮮!加上粉絲吸晒蒜蓉同醬汁係超惹味嘅小食。▪️鐵板包漿豆腐($39)💛鋪左大量蒜蓉,搭配左細細粒嘅菜脯,口感更加豐富!令到平凡嘅豆腐不再單調。豆腐外脆內軟,十分香口。▪️芥末魚皮 ($52)🐠涼拌薄薄爽口嘅魚皮,芥末味道比較重,而且好爽口,底下仲有青瓜絲,真係一款好特別嘅涼菜!▪️蒜香烤茄子 ($36)🍆滿滿嘅蒜蓉鋪係茄子上,蒜蓉嘅香味融入到茄子,每一啖都係蒜香味,香味十足。▪️烤土豆片 ($15)🥔土豆切得大片又入味,重點係燒得夠淋身😍▪️至尊水果茶 ($43)🍹唔講以為係水果拼盤😍用左熱情果同橙汁做基底。入面仲有椰果!有咬口🤣有西瓜、火龍果、奇異果、士多啤梨、藍莓、蘋果,真係超級豐富,甜度適中✨▪️冰爽葡萄紅柚 ($36)❤️落咗梳

▪️鮮青椒味江團鮮 ($329)🐟

▪️錫紙魷魚圈 ($59)🦑

▪️鐵板包漿豆腐($39)💛

▪️芥末魚皮 ($52)🐠

▪️蒜香烤茄子 ($36)🍆

▪️烤土豆片 ($15)🥔
土豆切得大片又入味,重點係燒得夠淋身😍

▪️至尊水果茶 ($43)🍹

▪️冰爽葡萄紅柚 ($36)❤️
落咗梳打水去混合紅柚汁,味道唔會似平時西柚有苦味,反而越飲越清新!消滯解辣。
#港女覓食到元朗大陸雖然食烤魚好抵,但係香港嘅烤魚都有吸引之處,就係可以再揀邊爐料,令到烤魚更加吸引🤩✨毛血旺烤魚 小麻小辣 $359揀左江團魚,貪佢啖啖肉又較少魚刺。而且呢款烤魚入面配料勁豐富(有蓮藕、薯仔、青瓜、午餐肉、牛柏葉、鴨血等)唔洗補錢再加黎食,感覺變相抵食好多🤭烤魚做到肉質嫩滑,湯底夠濃味,仲會越烤越濃味,食到最尾就會覺得好咸🤣邊爐配料我加左萵筍仲有邊爐粉,邊爐粉即係寬粉😂不過放落去,就覺得係吸油多過索到陣烤魚味,個人覺得個粉可以唔加🙈✨傳統炸酥肉 $52熱辣辣食嘅係最好食,攤凍咗之後嘗試放入烤魚度烚下佢至食,不過外邊層皮會吸曬油😂無咁好食。✨烤茄子 $36蒜蓉味道好濃,茄子唔會烤到好乾。✨冰爽葡萄紅柚 $36解渴,飲到有少少紅柚嘅苦澀味。✨芒果沙冰 $39還可以,不過味道有啲似假嘅芒果味。餐廳座位寬敞,而且設有九點後優惠套餐。✨總結人均消費💸:$300/1人味道:🌕🌕🌕🌕🌑份量:🌕🌕🌕🌑🌑服務:🌕🌕🌕🌕🌑 質素:🌕🌕🌕🌕🌑🍴 烤魚工房 (元朗)📍元朗教育路54-66號順發大樓地下及1樓::::::::୨୧::::::::୨୧::::::::୨୧:::::::::୨୧::
#港女覓食到元朗

✨毛血旺烤魚 小麻小辣 $359
唔洗補錢再加黎食,感覺變相抵食好多🤭

✨傳統炸酥肉 $52

✨烤茄子 $36
蒜蓉味道好濃,茄子唔會烤到好乾。

✨冰爽葡萄紅柚 $36
解渴,飲到有少少紅柚嘅苦澀味。

✨芒果沙冰 $39
還可以,不過味道有啲似假嘅芒果味。

餐廳座位寬敞,而且設有九點後優惠套餐。

✨總結
人均消費💸:$300/1人
味道:🌕🌕🌕🌕🌑
份量:🌕🌕🌕🌑🌑
服務:🌕🌕🌕🌕🌑
質素:🌕🌕🌕🌕🌑

🍴 烤魚工房 (元朗)
📍元朗教育路54-66號順發大樓地下及1樓

::::::::୨୧::::::::୨୧::::::::୨୧:::::::::୨୧:::::::::
#hkfoodie#eat#gathering
#food #foodphotography #foodblogger #foodstagram #instafood #hkfood #foodpics #photooftheday #foodie #foodlover#foodholiceatdiary #foodielife#元朗美食
#元朗烤魚
2023-11-02 12 瀏覽
这道烤鱼让我重新认识了烤鱼的美味和口感,是我在家里绝对做不出来的皮烤得恰到好处,肉质鲜美味道 绝对值得再来一次 饮品都好大杯 满满的西柚果粒 甜度刚好 味道值得再来一次.
饮品都好大杯 满满的西柚果粒 甜度刚好 味道值得再来一次.
2023-11-02 15 瀏覽
閒時下午時段,火煱料任叫,抵食泊車方便,食物真心好食,魚就更不在話下飲品又係出色,辣物+凍飲特飲無得頂推推推下次再黎試其他 - 48串把把燒一定要試價錢ok, 唔算貴,性價比高既餐廳
閒時下午時段,火煱料任叫,抵食
泊車方便,食物真心好食,魚就更不在話下
飲品又係出色,辣物+凍飲特飲無得頂
推推推
下次再黎試其他 - 48串把把燒一定要試
價錢ok, 唔算貴,性價比高既餐廳
2023-11-02
  • 重慶把把燒
2023-11-02 10 瀏覽
不止來過10次了,一如既往的好吃,服務又好👍烤魚又好吃,下午來還有無限加配菜,只是這個月限時活動,所以一個月來了兩次又不趕時間,可以慢慢享受食物,燒烤也好吃,性價比不錯
不止來過10次了,一如既往的好吃,服務又好👍
又不趕時間,可以慢慢享受食物,
燒烤也好吃,性價比不錯

• 至尊水果茶
2023-11-01 10 瀏覽
終於嚟咗食心心念念嘅烤魚工房 食物味道一流 👍員工服務態度親切😎環境舒適 魚肉嫩滑 味道濃郁 再加埋自己鐘意嘅配菜 真係冇得頂呀飯都食多兩碗呀👍真心推介大家 值得一試呀
今日黎到一間拍得上深圳「探魚」,號稱有「香港烤魚界天花板」,而且標明連續6年排隊王既既烤魚店「烤魚工房」,等我試下堅定流先😂🐟鮮青椒味烤魚 (江團魚)因為今次有老人家,今次就叫小麻小辣,少油濃味,多湯魚身好大,估計有3斤重;肉厚又少骨,但一夾起好鮮嫩,估唔到大魚都可以咁滑;魚肉入味,嫩得黎充滿鮮味同埋青椒清香,加埋青花椒麻香,有驚艶到!🐟隨附上一碟有機黑豆花,放湯汁滾起即食,比用黃豆造豆味更綿密,再加獨特黑豆味,吸收左湯汁,再淥埋加左HKD 20既一款配菜 - 萵筍片,配料唔洗一陣就食晒😅而依度侍應服務到好周到細心,會自動加湯,換Gas同清枱,值得一讚👍🏻🐟重慶把把燒 第二重頭戲🤗繼烤魚後繼續精彩,48串入面包括: 羊肉、雞腎、魷魚、五花肉、牛肚、雞軟骨、魚豆腐、粟米粒,份量十足,以川式灑上孜然粉再烤,微微香辣,相當惹味🐟烤生蠔今次要左蒜蓉 (另有鮮青椒 / 剁椒味 選擇),生蠔的鮮味和蒜香,加上烘烤火喉掌握得好好,唔會過熟變老🐟 傳統炸酥肉聽講係「海底撈」爆紅既其中一道料理,但依度味道質素一啲都不輸蝕,Q彈鮮嫩,酥炸香脆既口感,麵衣不油膩,滿口肉汁,佐酒一流👍🏻🐟至尊水果茶滿滿新鮮水

🐟鮮青椒味烤魚 (江團魚)
因為今次有老人家,今次就叫小麻小辣,少油濃味,多湯

🐟重慶把把燒

🐟烤生蠔

🐟 傳統炸酥肉

🐟至尊水果茶
滿滿新鮮水果片,有橙,紅火龍果,藍莓,奇異果,士多啤梨等,唔太甜又解渴,老人家飲得開心😃

最後一提,店舖裝修氛圍完全係為左後生打卡而設,霓虹燈既佈置,加上不停播放近期既外語歌(有趣,又唔會太嘈喎),所有都好有型格,令人有啲錯覺置身夜店,下次叫一大班朋友黎,氣氛一定好好☺️
對於香港人黎都係好忙碌既生活,依家有時番大陸都要費時,依家系元朗都可以食到加上第一次帶男朋友黎,連一個唔食魚既人都會開始嘗試,問番矩又覺得不錯🥰元朗人有福了。
  • 重慶把把燒