2022-07-29 138 瀏覽
平日約咗朋友喺呢度食午餐,環境唔錯,唔迫。可以同朋友靜靜地傾下計。午餐份量好夠,食到好飽,而且擺盤好靚。午餐叫咗lunch set,有餐湯同埋以優惠價加飲品。餐湯:係忌廉湯,啱我口味!國王全天早餐:用一塊五角形嘅雲石碟盛載,靚到嘩一聲!份量好夠,仲有個牛角包。飲品:叫咗杯咖啡,帶少少酸味嘅,我覺得ok。

午餐份量好夠,食到好飽,而且擺盤好靚。

午餐叫咗lunch set,有餐湯同埋以優惠價加飲品。

餐湯:
係忌廉湯,啱我口味!

國王全天早餐:

飲品:
叫咗杯咖啡,帶少少酸味嘅,我覺得ok。
2022-07-20 174 瀏覽
🍚 𝐊𝐢𝐧𝐠 𝐏𝐫𝐚𝐰𝐧 & 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐑𝐢𝐬𝐨𝐭𝐭𝐨 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐓𝐨𝐦𝐚𝐭𝐨 𝐏𝐚𝐬𝐬𝐚𝐭𝐚 ❸.❻/➄海虎蝦雞粒蕃茄意大利飯望落去個賣相都幾精緻 有三隻大蝦係上面 意大利飯煮得岩岩好唔硬唔軟 成個飯都好有蕃茄汁味匯得好均勻 雞粒都幾多令成個飯食落都無咁單調☺️🍫𝐈𝐜𝐞𝐝 𝐎𝐫𝐞𝐨 𝐂𝐡𝐨𝐜𝐨𝐥𝐚𝐭𝐞 ❸.➄/➄身為一個Oreo 控當然要嗌呢杯邪惡嘅Iced Oreo Chocolate不過啲cream真係太多同埋係幾甜嘅 整體味道都唔錯
海虎蝦雞粒蕃茄意大利飯

🍫𝐈𝐜𝐞𝐝 𝐎𝐫𝐞𝐨 𝐂𝐡𝐨𝐜𝐨𝐥𝐚𝐭𝐞 ❸.➄/➄
2022-07-02 172 瀏覽
今日晚餐同老公撐枱腳🫣搵咗間光光猛猛,白白淨淨嘅西餐廳北角和富道呢條街度幾多西餐廳,食嘅嘢都差唔多,所以搵咗間感覺可以坐舒舒服服嘅試吓😂打開餐牌,見到招牌菜係德國豬手好想order 🥺但係又驚食唔晒,最後叫咗個BBQ Pork Ribs做主食 加多2個snacks. 一個係德國腸切片(本身諗住叫一份德國腸,但感覺好大份)同Nachos 🤗個Ribs,意外地好食,因為通常出面食到有啲乾,但呢個好林,條骨人拉就出嚟,味道都好濃郁,可能有啲人會覺得太重口味,但我本人食得重口味所以覺得OK👍🏽Nachos 個醬汁唔係一般嘅芝士醬,係好似餐廳自己調嘅酸酸甜甜地類似蕃茄汁,幾開胃德國腸切片好似炒埋啲芝士粉,好香,份量兩個人share啱啱好唔知係咪因為平日晚事去食,幾乎包場咁濟,可能附近競爭太多,呢間嘢又白雪雪有啲似cafe,所以夜晚冇乜人食嘢,但見餐牌都幾多選擇,又有意大利粉飯,下次可以試埋其他嘢食😙😙扺食💛💛💛服務💛💛💛味道💛💛💛💛環境💛💛💛💛💛
今日晚餐同老公撐枱腳🫣
搵咗間光光猛猛,白白淨淨嘅西餐廳

Nachos

扺食💛💛💛
服務💛💛💛
味道💛💛💛💛
環境💛💛💛💛💛

2022-06-30
Nachos
2022-06-28 112 瀏覽
白白亮亮All Day 🤗同姊妹閨蜜食好西系列🥐🥐今日做完健身,補充翻啲澱粉質,叫咗兩個意大利飯🍚🍚隻煎蛋好吸引!個意大利飯底係牛肉同蕃茄汁,酸酸美味,好開胃,不知不覺成個食晒,罪惡感up👆🏼👆🏼閨蜜叫咗雞肉意大利飯,都幾Creamy 同埋好多😂😂嘢飲叫咗兩杯咖啡,解下油膩👍🏽環境唔錯,平日去冇乜人,差唔到包埸咁滯🥲兩個人嗌咗lunch set,一人大概$100又找,咖啡好似加幾蚊,唔記得咗🫣
白白亮亮All Day 🤗
閨蜜叫咗雞肉意大利飯,都幾Creamy 同埋好多😂😂
嘢飲叫咗兩杯咖啡,解下油膩👍🏽

環境唔錯,平日去冇乜人,差唔到包埸咁滯🥲
2022-06-24
2022-06-21 109 瀏覽
一日之計在於早餐🤤本人十分中意去cafe食早餐 因為茶餐廳有時太油 所以成日想搵間cafe坐下飲下啡咁☕️☕️今日去左北角一間白色咖啡店,一睇個menu,原來好多野食 仲開到10點🥹我同個friend叫左個2個大牛角包🥐🥐一到情不自禁咁wah一聲,個牛角包🥐飲面塞滿晒蛋😂🍳上面仲有滿滿嘅黑松露醬汁,好香濃。另一份係牛油果三文魚,同樣,啲料都係多到滿瀉😆之後叫咗兩杯咖啡,iced latte 隻杯好靚🥺好想帶番屋企總括嚟講依家餐廳真係好適合打卡,嘢食味道正常發揮,係有意外驚喜💛重點係。。💛💛大家自己發掘啦
一日之計在於早餐🤤
我同個friend叫左個2個大牛角包🥐🥐
重點係。。💛💛大家自己發掘啦
2022-06-19 95 瀏覽
北角搵食!平日大概11點幾想搵野食,行過見到全白餐廳覺得好型格!所以就入左去了兩個人叫左1份all day, 1份Benedict Benedict 額外加咗一份三文魚(三文魚控)All day breakfast 兩隻煎蛋不得了,唔只benedict 流心,煎蛋🍳都有得流打卡一流,食落都好滿足,飽到咖啡正常,Order 左一杯Iced Americano, 一杯Hot latte 。兩個人大概食左$2xx , 飲品套餐有包
北角搵食!

兩個人叫左1份all day, 1份Benedict
Benedict 額外加咗一份三文魚(三文魚控)
打卡一流,食落都好滿足,飽到

兩個人大概食左$2xx , 飲品套餐有包
2022-04-21 317 瀏覽
第二次幫襯,今日帶朋友,去開尖沙咀食d質素差不多,價錢底,又大份,值得介紹👍👍👍👏雞翼大隻脆脆,沙律一大碟,平時叫一碟份量都冇佢甘多,大蝦飯,茄汁夠味,酒店都食唔到
2022-04-19 208 瀏覽
最近過左北角同朋友仔食Lunch🙌🏽行行下見肚餓就走左入No Boundary食野🍴-聽就聽過呢間餐廳好耐 食就真係第一次食All day breakfast有好多款種類我就叫左一份Knight Breakfast🥐-分量正正常常 都食得飽有蛋 (本身係太陽蛋 我轉左做炒蛋)腸 菇 牛角包 茄汁豆 蕃茄 煙肉-擺盤擺得幾靚 不過食就好唔方便啦🫢隻碟係冇邊 好易會碌左啲野落枱🙃-另外我個fd叫左個Iced Oreo Chocolate, 一個字甜😂-整體黎講 不過不失 如果想食all day breakfast都可以考慮一下呢間餐廳👏🏼
最近過左北角同朋友仔食Lunch🙌🏽
分量正正常常 都食得飽
Knight  Breakfast
Knight  Breakfast
2022-02-20 390 瀏覽
早排見d foodie 推介一試 No boundary ,今日經過北角,決定一戰。可能因為疫情的關係,店內只有我們一台。甫踏進餐廳,店員沒有好熱情的態度迎接我哋。冷淡叫我哋將雨傘放外面,嘟完安心出行再show 比佢哋睇。前後一句thank you 都無。心諗,唔緊要,可能時間尚早,大家都未瞓醒,反正都係一間Cafe啫。今日order 咗一個 Classic all day breakfast $68 + 棉花糖熱朱古力(跟餐加$18)。整份早餐包括茄汁豆,牛角包,沙律同煙肉。牛角包又凍又硬,已經食唔落第二啖。分量亦唔見得有各大foodie形容既抵食。雖然價錢比其他Cafe便宜,但係比$68食堆我唔enjoy嘅嘢,不如返屋企煮好過。跟餐嘅熱朱古力,亦冇咩特別,不過不失。第二份早餐order在一份Egg Benedict。原先係因為見到網上有人推介,賣相唔錯先至order。Egg Benedict 上面有七味粉,諗住少少味精粉點都無伏,點知個七味粉比起市面上既奇怪唔落好過落。最後,餐廳既背景音樂係播放緊EDM,晨早流流聽到EDM,令我諗起hangover嘅感覺🥲雖然係黃店,但係食物質素真
可能因為疫情的關係,店內只有我們一台。

跟餐嘅熱朱古力,亦冇咩特別,不過不失。

唔落好過落。

雖然係黃店,但係食物質素真係唔得
只係一個俾人打卡嘅地方,有待改善。
Classic  all  day  breakfast
2022-02-14 223 瀏覽
叫左個墨魚汁意粉,all day breakfast外賣,拎到返屋企5分鐘唔夠已經係完全凍哂,好明顯一早整定好耐。個墨魚帶子意粉,犀利到完全冇墨魚味,啲意粉又無汁又凍未食過All day breakfast 個牛角包係硬㗎,叻👍🏻
個墨魚帶子意粉,犀利到完全冇墨魚味,啲意粉又無汁又凍

外賣自取
2021-11-07 742 瀏覽
💛餐廳成間餐廳都是全白色的裝修。菠菜忌廉意粉係確實比較漏會滯啲,我叫左royal breakfast,真係好大份。食唔晒。全餐廳待應係講英文。位都好舒服,我同媽咪叫一人叫一份,有南瓜湯,都幾好味。不過我講英文都ok,所以又冇乜野。野飲有套餐價+12蚊,成餐都食得好舒服,大份抵食,值得再去!
💛餐廳
2021-10-08
午餐
好日唔打食講平都忍唔住要補打返篇黎泄下氣當晚起北角附近搵食,搵openrice同行路搵都唔覺有咩好食。橫風又橫雨,成八點幾九點,都放棄再去搵驚再行要食杯麵收科。於是求其入咗間叫無邊嘅cafe 。我估臨收鋪/落雨天啦,就冇人咁滯,不過事後我估無咩人都係不意外嘅事。咁好快就叫咗個煙鴨胸蒜香炒意粉同菠蘿汁啡菇意大利飯同兩杯野飲啦。開頭唔知有送餐湯,應該係忌廉南瓜湯。兩個字形容哂,甜同‘漏’,飲唔到一半放棄咗。無耐黎埋主食,首先講菠菜汁啡菇意大利飯,重忌廉,淡,無落鹽?好‘漏’,飯好硬,得隻菇正常。兩個字,難食。跟住係煙鴨胸蒜香炒意粉,睇落無野,食落嚇死。極甜,燒汁炒。完全癲覆咗我對蒜香炒意粉嘅印象。鴨胸都完全食哂隻甜到極嘅燒汁,完全食唔到。兩碟主菜都食唔到一半就放棄,真係頂唔順。至於Oreo朱古力,上面pad creamy係唔知咩事,完全冇必要一郁就跌咗落黎,而且係甜到嘔兩個人成四舊水食餐咁嘅野,真心後悔
好日唔打食講平都忍唔住要補打返篇黎泄下氣

兩碟主菜都食唔到一半就放棄,真係頂唔順。

一郁就跌咗落黎,而且係甜到嘔

兩個人成四舊水食餐咁嘅野,真心後悔
2021-10-08
2021-10-26 361 瀏覽
每次行過和富道,都會見到有間裝修簡約的白色cafe。適逢周末有多點時間吃brunch, 決定去試試。原來周末沒有套餐,主食只可單點,可加$38配餐湯,想點特色咖啡要另外再加飲品的半價(+$19)選配,所以這個自選套餐CP值也蠻低的。餐湯正常開粉的質素,麵包薄薄烘得香脆。咖啡要有全脂奶可選,味道沒有特別香濃。手撕豬肉漢堡,request了薯條轉沙律。建議店家轉用大一點的碟子。雖然食品鋪滿一碟打卡很適合打卡,但員工把食物放上枱時難免會稍微倒瀉食物,而且食客用刀切食物時也會覺得碟子空間不夠,不太方便。味道方面頗一般,跟想像中帶微甜的西式手撕豬肉有出入。這裡的手撕豬肉吃起來有點似是咸豬手的肉,肉質偏油膩,個人不太喜愛。可能是土地問題,坐得有點逼。員工服務態度一般,可能其他分店會更好?

餐湯、麵包、熱Flat  white

Pulled  Pork  Burger

手撕豬肉漢堡,request了薯條轉沙律。

2021-10-02
2021-10-10 353 瀏覽
千祈唔好來,服務態度好差,無禮貌,午餐竟然要最低消費!每人一定要叫一樣食物,唔可以share,我以為自己去左酒店用餐!食物質素好一般,價錢貴,絕對唔會再來!!!
2021-10-08 294 瀏覽
這家餐廳以食All day breakfast 為主,Pasta 和 Risotto都唔錯,另外值得一提既係飲品,好大杯好足料😋,今次我去既係北角既分店,地方唔大既,白色裝修,坐得幾舒服,悠悠閒閒食個Lunch ,唔錯既選擇👍🏻▪️咸牛肉,野菌,拉絲芝士,流心蛋配厚多士 $ 98睇材料就知道份量唔野少,一切開D料多到有點誇張,整份多士首先個麵包底烘得好脆好香口,其他材料全溶在芝士裏,加上流心蛋,好邪惡但好好味,尤其芝士控一定鐘意💛💛▪️Ica Double Chocolate $38又是一杯邪惡的東西,濃濃的朱古力奶加朱古力醬再上Cream ,正加肥🤣🤣▪️ Caramel Latte $28好抵飲既一杯香濃咖啡▪️溫馨提示,食物份量頗大,女仔應該食唔哂一份,因為連我咁大食都食唔晒🤣🤣🤣🤣

▪️咸牛肉,野菌,拉絲芝士,流心蛋配厚多士 $ 98
▪️Ica Double Chocolate $38