2022-09-30 38 瀏覽
其實鋪頭離地鐵站都唔算遠,只要我話係好出名果間餃子店就知😆串燒店係新開,經過聞到啲串燒實在太香,忍唔住停低試下😚每串串燒都係即叫即燒,見住師傅燒到香噴噴真係食指大動😍😍😍🐟赤魚一夜干$53呢條魚係最驚喜🐟魚肉燒得黃金,肉質出奇地嫩滑多汁,火喉岩岩好,既有燒烤既香口感,食落更有魚鮮味,冇添加過多調味料蓋過魚肉既鮮味😋🐥日本雞皮串 $10雞皮脆既程度去到咬落去卜卜聲😂貌似好邪惡,但係冇乜雞皮既多餘脂肪,超脆口,食過唔會啖啖肥膏,即刻平衡返心理🤣🐷豬頸肉串 $16因為用左蜜汁燒,所以好似食緊叉燒咁🤣豬頸肉半肥瘦,唔係用晒全部脂肪部位搞到勁油膩果啲,啖啖肉,甜甜地,眨下眼食晒成串😂師傅好細心問我食唔食辣,不過我就揀左唔辣,見到其他人叫既落左辣椒粉仲勁加香😂鍾意食辣既朋友一定要試下😆🌶

每串串燒都係即叫即燒,見住師傅燒到香噴噴真係食指大動😍😍😍
赤魚一夜干

2022-09-30
赤魚一夜干
日本雞皮串
豬頸肉串
屋企附近新開日式燒鳥店,成日經過終於有機會試到燒鳥很不錯,即叫即整,鮮嫩多汁,整體口味偏甜。雖然腩肉略鹹,不過燒鳥店都係燒鳥最出色啦,呢個價錢好值得回頭。另外辣椒粉超香超惹味,諗起都流口水燒雞翼好好味!不過俾朋友啪曬冇相可comment哈哈今次試曬雞肉類,加一串五花腩,承惠$120,質素又頗不錯!👍🐔京蔥燒雞肉:超級多汁香嫩的雞肉搭配香甜京蔥,是必食的燒鳥🐔日式燒雞心:雞心冇血味亦冇雪味抵讚,燒得啱啱好,唔會過老過韌,咬落係爆汁嗰下真係驚喜,鍾意食雞心人士絕對要試!🐔日式燒雞肝:雖然其貌不揚,但係食落美味!不會鞋口,火候恰到好處,食落有肝臟香氣但又唔腥,鍾意肝臟人士可嘗試下
屋企附近新開日式燒鳥店,成日經過終於有機會試到

燒雞翼好好味!不過俾朋友啪曬冇相可comment哈哈

🐔京蔥燒雞肉:超級多汁香嫩的雞肉搭配香甜京蔥,是必食的燒鳥
京蔥燒雞肉

日式燒雞心
日式燒雞肝
  • 日式燒雞翼
2022-08-26 204 瀏覽
之後買過俾男友做晚餐,冇份食,搞到我成日心思思想去買返串!今日終於去買左兩串, 仲要燒好之後,坐係門口即刻試~熱辣辣🔥京蔥雞肉串🌟🌟🌟🌟($13)🐔🍢CP值好高,雞肉大大嚿,冇雪味,超嫩,京蔥一咬就吱哂d汁,超juicy!外層就掃左日式燒汁,甜甜地!煙腩肉車厘茄🌟🌟($18)🐷🍅車厘茄燒得有d過火,開袋已經爆哂汁扁左,如果可以掌握好dd, 應該會更好!不過煙肉同車厘茄嘅味道都幾夾~第一次試!E間串燒嘅juicy程度,係成個紙袋底都係串燒肉汁!!crazy !下次一定會再試下其他!例如燒雞翼~題外話,店主好好人見我食到爆哂汁,即刻遞紙巾俾我抹😆😆成件衫都係哂京蔥汁
之後買過俾男友做晚餐,冇份食,搞到我成日心思思想去買返串!

京蔥雞肉串🌟🌟🌟🌟($13)🐔🍢
外層就掃左日式燒汁,甜甜地!

煙腩肉車厘茄🌟🌟($18)🐷🍅
不過煙肉同車厘茄嘅味道都幾夾~第一次試!

京蔥雞肉串,煙肉車厘茄
2022-08-26
5 分鐘 (堂食)
京蔥雞肉串,煙肉車厘茄
  • 京蔥雞肉串