2023-05-12 154 瀏覽
嗱,老實講一句啦。今日黎到Megabox嘉禾睇戲,同一層有間隱蔽的親子餐廳—熊小館 🐻入到黎,見到有個play area,專俾小朋友睇兒童刊物,玩熊仔,好多小朋友,好熱鬧,營造個氣氛都幾好👍每一台都有一隻熊仔陪住你,好似個slogan:總有一隻喺左近。BBQ豬仔骨。估唔到個份量都好足夠,燒得好香,肉質鮮美,啖啖都係豐富的膠原蛋白和骨髓,表皮金黃酥脆。安格斯漢堡。肉質鮮嫩,非常Juicy。唔好睇佢好似細細個,其實塊牛肉好厚,而且脂肪分布均勻、肉質鮮嫩多汁,我地見到好多人都係食呢個餐,非常受歡迎。熊小館平民化西餐,注入親子元素,小朋友玩得開心,大人食得開心,值得一試。
嗱,老實講一句啦。

2023-05-11 93 瀏覽
今日同朋友逛九龍灣MEGABOX的宜家家居,臨近晚餐,朋友約去樓上熊小館食西餐。我來到先發現熊小館原來還是一家充滿歡樂氣氛的親子餐廳。餐廳不僅有大大小小的熊公仔擺設,還設有遊樂區,有玩具廚房,讓小朋友們在等待用餐的同時,也不會感到無聊。而且來緊是母親節,餐廳還推出母親節套餐,好抵食。小朋友套餐飲品甜品擺盤好靚,等母親節時可以帶我仔一起來享受一下。首先先嗌份小食:唐揚脆脆雞翼,雞翼有4隻,熱辣辣,咬一啖,肉汁四溢,好味。主食我嗌左鐵板肉眼扒(黑椒汁)份量好大份,牛扒軟淋,肉汁豐富,牛味濃郁。搭配忌簾蒜蓉包,忌簾口感幼滑,蒜蓉包烤得爽脆。一份食完撐到爆!!朋友嗌左特濃芝士鐵板雞扒,雞扒好大份。雞肉鮮嫩,芝士味濃。搭配飲品清涼仲夏,薄荷味濃郁,好解膩。今日體驗很不錯,朋友約下次帶小朋友一起聚餐。
我好童真架😜今晚去左一間勁多熊bear bear 🧸公仔同擺設的餐廳食晚飯🤓順便同媽咪慶祝母親節🤭預祝各位母親和大家👩母親節快樂🎉🎁Happy Mother Day 😁💖💗💓🥗凱撤沙律 $64份量比我地想像中多😄沙律生菜🥬非常新鮮😊仲有勁多香脆可口的麵包粒🥖同煙肉碎🥓更重要❗️沙律醬味道好特別🤫問過店員先知原來沙律醬係自家制架👏❤️🦑意大利魷魚墨汁意粉 $82又濃郁又入味的墨魚汁意粉🫶魷魚🦑輕輕煎過好好味😋哈哈😆食完之後個嘴會黑晒😶唔緊要🤠好味到不得了就得啦🤫蜂蜜味BBQ燒豬仔骨 $140豬仔骨一排過🤓燒得好香😮配上甜蜜蜜的醬汁🤤跟豬仔骨好夾😏仲有輕盈黑醋汁沙律🥗粒粒栗米同番茄仔架🥸再加上香口炸薯條🍟成個set好豐富🥳升級優惠🤪單點食品+$28可享用是日餐湯+牛油法包+凍熱飲品(轉特飲A +$16)我地加左一個升級優惠試試🤩是日餐湯係忌廉湯😃湯夠熱同好creamy 😊配上香脆蒜蓉味法包🙂就咁食個包都好滋味😜🌹薔薇之戀 轉特飲A (+$16)玫瑰花茶柚子味😍媽咪鍾意的熱茶😚果然係開懷特飲😲橙色派對(凍)$28有我最愛最愛的芒果🥭配上橙汁🍊好開胃的特飲😎😝甜品🍮特別驚喜🤫為我地成餐飯畫上完美句

🥗凱撤沙律 $64

🦑意大利魷魚墨汁意粉 $82

蜂蜜味BBQ燒豬仔骨 $140

我地加左一個升級優惠試試🤩

🌹薔薇之戀 轉特飲A (+$16)
玫瑰花茶柚子味😍媽咪鍾意的熱茶😚
果然係開懷特飲😲

橙色派對(凍)$28
有我最愛最愛的芒果🥭配上橙汁🍊
好開胃的特飲😎

😝甜品🍮特別驚喜🤫
為我地成餐飯畫上完美句號☺️
焦糖燉蛋🤩食完之後笑哈哈 😄大滿足🫡

📍熊小館 (九龍灣)
🔍九龍灣宏照道38號企業廣場5期Megabox 11樓
  • 歐陸式濃湯+牛油法包
  • 意大利魷魚墨汁意粉
  • 凱撤沙律
  • 橙色派對
嚟MegaBox睇完戲梗係要搵下附近有咩好野食見到呢間以熊仔作主題嘅Cafe仲有玩具.圖書角 同 打卡位,每張枱面都擺放著熊仔小朋友有得食有得玩,好開心好適合一家大細嚟餐廳嘅面積都好大,坐位充足下午茶時段超抵食四十零蚊 仲跟埋飲品性價比極高✨烤雞肉羅宋湯螺絲粉香濃嘅羅宋湯,加入洋蔥.紅蘿蔔配螺絲粉一齊食,帶點微辣幾好味仲有嫩滑嘅雞肉✨漢堡炸雞包漢堡包夾著熱辣辣嘅炸雞香脆得嚟又好邪惡加埋爽口生菜 同新鮮蕃茄更滋味✨意大利墨汁魷魚意粉將墨魚汁加入意粉食到滿咀黑蚊蚊,記得要留倩影😆魷魚圈爽口彈牙食緊嘅時候仲可以欣賞住冰上曲棍球比賽,下次嚟行完街都可以上嚟食野

嚟MegaBox睇完戲梗係要搵下附近有咩好野食

見到呢間以熊仔作主題嘅Cafe

仲有玩具.圖書角 同 打卡位,
每張枱面都擺放著熊仔
小朋友有得食有得玩,好開心

好適合一家大細嚟
餐廳嘅面積都好大,坐位充足

下午茶時段超抵食
四十零蚊 仲跟埋飲品
性價比極高

✨烤雞肉羅宋湯螺絲粉
香濃嘅羅宋湯,加入洋蔥.紅蘿蔔
配螺絲粉一齊食,帶點微辣幾好味
仲有嫩滑嘅雞肉

✨漢堡炸雞
漢堡包夾著熱辣辣嘅炸雞
香脆得嚟又好邪惡
加埋爽口生菜 同新鮮蕃茄更滋味

✨意大利墨汁魷魚意粉
將墨魚汁加入意粉
食到滿咀黑蚊蚊,記得要留倩影😆
魷魚圈爽口彈牙

食緊嘅時候仲可以欣賞住冰上曲棍球比賽,
下次嚟行完街都可以上嚟食野

2023-05-06
2023-05-01 142 瀏覽
同小朋友係MEGABOX 玩完溜冰就黎左呢間熊小館親子餐廳,入面有個遊戲角係專俾小朋友玩既,餐廳每個角落都有小熊既身影,小朋友係遊戲角都係主要玩廚房玩具。食物方面,揀左兒童餐同假日午餐蜜糖菠蘿汁煎豬扒。兒童餐有肉醬意粉,芝士雞尾腸同粟米啫喱。食物都幾啱小朋友食,仲包埋杯雪糕,小朋友食得幾開心。至於份假日午餐就失色D,個沙律得一種菜同兩粒蕃茄,個菜好爽口但無沙侓汁,感覺好乾。個薯菜有翠玉瓜和紅蘿蔔同幾粒粟米,賣相一般,蜜糖菠蘿汁偏酸豬扒就正常。

2023-04-30 160 瀏覽
今日同小朋友去MEGA BOX 行街,佢就話要去熊小館食飯,CAFÉ MED有一種魔力令到小朋友好鐘意去,因為門口已經有一隻好大既 BEAR BEAR 熊🧸每次小朋友經過都會攬下佢唔捨得走😆⭐️蒜片煙肉🥓扁意粉 (走辣椒🌶同埋芫茜) 小朋友既至愛🥰餐廳真係細心,好主動提出可以走辣椒&芫茜,知道小朋友未必可以食辣⭐️加$28 套餐,餐包加餐湯 (鮮橙汁+3)個蒜蓉包🧄是非常香脆的😌⭐️安格斯西冷牛排 🥩牛排煎得好好👍🏻口感唔錯,配薯條🍟好正😋配料仲有蕃茄🍅同埋西蘭花🥦⭐️心太軟 朱古力🍫真係自己流出黎,好吸睛🤩⭐️單球雪糕🍦最後一定要加番個雪糕,好完美既結束😌走既時候小朋友又攬左好大既 BEAR BEAR 熊🧸先走~

⭐️蒜片煙肉🥓扁意粉 (走辣椒🌶同埋芫茜)

蒜片煙肉扁意粉

⭐️加$28 套餐,餐包加餐湯 (鮮橙汁+3)
個蒜蓉包🧄是非常香脆的😌

餐包餐湯

⭐️安格斯西冷牛排 🥩

安格斯西冷牛排

⭐️心太軟
朱古力🍫真係自己流出黎,好吸睛🤩

心太軟

⭐️單球雪糕🍦
最後一定要加番個雪糕,好完美既結束😌

芒果雪糕

走既時候小朋友又攬左好大既 BEAR BEAR 熊🧸先走~

餐包餐湯
安格斯西冷牛排
心太軟
芒果雪糕
  • 歐陸式濃湯+牛油法包
2023-04-30 52 瀏覽
而家放假湊囡, -諗唔到去邊就會去mega box , d 個地方係囡囡至愛, 又有🉐️食熊小館, 又可以去玩具反斗城睇下玩具, 又可以去ikea 行下.我地今日又去啦, 阿囡一聽到非常興奮, 搭車已經諗定食咩好白熊: 有雪糕+ 汽水, 必叫, 小朋友至愛兒童餐: 有三款選擇, 今次叫B餐, 次次都清曬, 阿媽我可以靜靜食飯, bear bear 軟糖就留返食曬其他嘢當獎勵👍燒美國牛小扒伴醋漬野菌: 件扒份量多, 燒得啱啱好, 牛味濃, 肉質冧, 醋漬野菌好開胃玫瑰法式燉旦白: 唔算好甜😋生日版心太軟: 其實冇人生日, 不過囡囡覺得有個bear bear 圖案好得意, 又可以吹蠟燭🤣🉐️

我地今日又去啦, 阿囡一聽到非常興奮, 搭車已經諗定食咩好

白熊: 有雪糕+ 汽水, 必叫, 小朋友至愛

玫瑰法式燉旦白: 唔算好甜😋

2023-04-24
在繁忙的工作和生活中,我們經常忽略了陪伴家人的重要性,特別是孩子們。今天放工決定帶著家人到位於九龍灣MEGABOX的親子餐廳「熊小館」度過一個愉快的生日晚餐。熊小館是一家充滿歡樂氣氛的親子餐廳。進門後,你會看到大大小小的熊公仔擺設,營造出溫馨可愛的氛圍。餐廳內還設有遊樂區,有玩具廚房,讓小朋友們在等待用餐的同時,也不會感到無聊。我們一行四人,其中有兩個小朋友。餐廳提供兒童餐,如肉醬意粉、芝士腸及金等,讓孩子們能夠品嚐到適合他們口味的美食。此外,餐廳的黑松露帶子意大利飯、蒜片煙肉意粉以及美國小牛扒也讓我們大人們大飽口福。美國小牛扒是餐廳的亮點之一。肉質鮮嫩多汁,烹調得恰到好處,讓我這個疲憊的上班族在品嚐過後,感覺仿佛充滿了活力。在這裡,我們不僅能品嚐到美味佳餚,還能與家人共度美好時光,緩解工作帶來的壓力。當然,一頓美好的晚餐怎能少了甜品和飲品呢?熊小館的甜品有生日版心太軟和法式燉蛋白,口感細膩,甜而不膩,讓人回味無窮。而餐廳特色的熊仔形狀冰飲品,不僅造型可愛,還讓孩子們樂在其中。總的來說,熊小館給我們留下了深刻的印象。在這裡,我們品嚐到了美味的食物,享受了親子共樂的時光。無論是親子活動還

總的來說,熊小館給我們留下了深刻的印象。在這裡,我們品嚐到了美味的食物,享受了親子共樂的時光。無論是親子活動還是家庭聚餐,熊小館都是一個不容錯過的好去處。在這個充滿愛的地方,我們度過了一個難忘的生日晚餐,讓我深感陪伴家人的幸福。
美國小牛扒
蒜片煙肉意粉
兒童餐
熊仔頭形狀果凍
  • 肉醬意粉
Megabox嘅餐廳普遍都比較大間,由於好多人會一家大細咁嚟,「小朋友-friendly」都好緊要。呢間熊小館除咗有好多可愛嘅小熊同大熊,亦都有一個玩樂corner,可以俾小朋友安全咁走動吓,睇吓圖書。🧸烤美國安格斯漢堡伴炸薯假日除咗light d嘅下午茶,亦都有飽肚啲嘅選擇。呢個漢堡入面嘅安格斯牛肉質素都唔錯,配有酸瓜同蕃茄。🧸紅酒燴牛肉伴闊麵條牛肉肉質處理得幾好,相信係用上加入了紅酒嘅汁料燴了不少時間,腍身得嚟亦非常入味。醬汁都多,足夠整個闊條麵。🧸餐湯及餐包我哋加咗是日餐湯-羅宋湯,隨湯配有一件鬆脆嘅蒜蓉包。🧸熱即磨咖啡☕️佢無提供另外加錢嘅特色咖啡,對咖啡要求甚高嘅我哋,亦覺得杯即磨咖啡都算幾香濃,唔係即溶咖啡果種,算係唔錯。🐷🛎️必試指數:8/10🔆

🧸烤美國安格斯漢堡伴炸薯

🧸紅酒燴牛肉伴闊麵條

🧸餐湯及餐包
我哋加咗是日餐湯-羅宋湯,隨湯配有一件鬆脆嘅蒜蓉包。

🧸熱即磨咖啡☕️

🐷🛎️必試指數:8/10🔆
2023-04-22
  • 羅宋湯
  • 紅酒燴牛肉伴闊麵條
2023-04-20 113 瀏覽
經過表妹極力推薦既熊小館餐廳,地點就係九龍灣 Megabox ,九龍灣地鐵站德福商場就有接駁車直到方便易搵。今日到我地黎喇,阿囡主動要求坐近冰場睇曲棍球比賽,Bear's Meal 都係阿囡自己睇餐牌選左- 肉醬意粉、芝士雞尾腸、牛油粟米、小熊啫喱 $75 ~ 特別一定要揀黑熊特飲 +$18,吸引度相當高,一杯有齊至愛可樂、朱古力雪糕,冰熊, 大人都走唔甩要返杯喇! 邊食邊睇氣氛十足! 等緊野食黎既時間可以係餐廳四周圍搵 bear bear 打卡,大大細細又可以攬攬,心情環境影響好緊要,小朋友胃口都開胃啲,食下食下就話咁快食哂喇!媽媽都要嗌返個甜品~ 玫瑰法式燉蛋白作總結!最後仲唔捨得走添!!

媽媽都要嗌返個甜品~ 玫瑰法式燉蛋白作總結!

最後仲唔捨得走添!!

2023-04-09 176 瀏覽
熊小館位於九龍灣, 是一家以熊主題為特色的餐廳。我們品嚐了鐵板扒、兒童餐 (肉醬意粉和芝士雞尾腸) ,仲可以邊食邊欣賞冰上曲棍球比賽。在飲料方面,特別介紹黑熊!! 黑熊是一杯結合了可樂、朱古力雪糕和熊仔冰球的獨特飲品, 魅力驚人 !! 小朋友必點之選。甜品方面,我們品嚐曲奇、朱古力雙球雪糕。雪糕口感很細膩,不會太甜,是一個非常好的結束。熊小館能夠滿足一家大細的口味。此外餐廳提供了一些娛樂設施,整個就餐過程更加豐富有趣。絕對是一個值得考慮和小朋友打咭的最佳選擇。

2023-04-03 185 瀏覽
MegaBox呢間親子餐廳佈置非常可愛,周圍都有好多熊仔,果然店如其名🤘🏻特別係店面嘅兩隻大熊🐻,真係忍唔到愛心爆棚要狂影相🤭每張枱都有隻小熊,真係好得意😊我哋叫咗兩款食物👍🏻烤美國安格斯漢堡伴炸薯條,估唔到個漢堡咁juicy咁有牛肉香味🍔,配有生菜🥬同蕃茄🤤簡單嘅沙律醬調味,又好味!芝士忌廉汁焗龍利魚柳飯,飯底係有炒蛋同啲波菜,一啲都唔馬虎👍🏻個忌廉汁亦唔會過濃,味道剛剛好,配埋芝士認真無得頂!而且兩塊龍利魚柳都大塊,啖啖魚肉好正!

每張枱都有隻小熊,真係好得意😊

我哋叫咗兩款食物👍🏻

2023-04-01
2023-04-02 158 瀏覽
九龍灣熊仔主題餐廳,全店都好多隻熊仔做裝飾、熊仔油畫、大大小小熊仔公仔、仲有兒童遊戲室…..我哋叫咗二人套餐 $318羅宋湯足料味道濃郁、酸酸甜甜好開胃牛油法包外脆內軟、用嚟拌湯食好好味法式香草牛油焗田螺熱辣辣、薯蓉香滑、田螺口感彈牙鐵板肉眼扒牛扒軟淋、肉汁豐富 芝士焗忌廉菠菜龍利柳飯忌廉芝士香滑,龍利柳份量十足另外我哋仲叫咗甜品心太軟 $42暖笠笠香濃朱古力醬,好似熔岩湧出,甜度啱啱好總括而言:一間餐廳可以三大滿足、有得玩、適合打卡、食物質素高。

我哋叫咗二人套餐 $318
羅宋湯
足料味道濃郁、酸酸甜甜好開胃

牛油法包
外脆內軟、用嚟拌湯食好好味

法式香草牛油焗田螺
熱辣辣、薯蓉香滑、田螺口感彈牙

鐵板肉眼扒
牛扒軟淋、肉汁豐富

芝士焗忌廉菠菜龍利柳飯
忌廉芝士香滑,龍利柳份量十足

另外我哋仲叫咗甜品
心太軟 $42
暖笠笠香濃朱古力醬,好似熔岩湧出,甜度啱啱好

2023-03-27 142 瀏覽
今晚同朋友去左Megabox嘅熊小館食晚餐🍴!餐廳裝潢好可愛,到處都係熊仔,好啱影相!我哋叫咗幾款意粉同埋炸魚薯條,加埋$28就有餐湯同飲品,好抵食!餐湯係羅送湯,好香濃。白酒忌廉煮藍青口好鮮味,啱啱煮好啲藍青口都好大隻,個湯又好香濃,令人食完之後口感都好爽!👍經典焗意大利波隆拿肉醬意粉又好好味,肉醬同意粉夾埋焗得好香,好滿足!🤤意大利魷魚墨汁意粉就算係魷魚墨汁都唔會太濃,意粉都煮得好恰好,魷魚都好腍身,好好味!👌德國啤酒脆漿炸魚炸薯條就算係炸物都唔會太油,魚肉好鮮,薯條都煮得好恰好,一啖啖咬落去好脆身好味!🐟飲品係冰凍檸檬茶,好清新好解渴!🍋整體黎講,食物好味道,環境又好可愛,令人覺得好開心!下次都會再黎食嘅!😍

飲品係冰凍檸檬茶,好清新好解渴!🍋
2023-03-18 179 瀏覽
媽媽我就黎生日, 咁就問囡囡點同媽媽慶祝, 囡囡即刻話帶你去啤啤餐廳, 好開心咁介紹話咗到有個小廚房可以玩, 又可以睇人溜冰, 又可以餵啤啤食野, 好好玩, 佢重指名要去mega box 咗間🤣🤣🤣我哋一去到, 知道小朋友一定會玩小廚房, 特別安排我哋坐小廚房對出咗間房, 我個囡揀完佢既野食, 就即刻走去玩.兒童餐C:有齊囡囡最鍾意既番茄麵, 粟米, 腸仔同啤啤糖黑熊+白熊:,每次黎, 必叫生日板心太軟: 個兒童餐跟左個雪糕, 尊登等埋個心太軟一齊上,囡囡第一次食, 我教佢加d 雪糕,旦糕, cream 同芒果-齊, 囡囡話好好味👍沙律: 健康之選好似似阿囡生日多過似我生日, 不過唔緊要, 最緊要大家開心 🥳

兒童餐C:有齊囡囡最鍾意既番茄麵, 粟米, 腸仔同啤啤糖

黑熊+白熊:,每次黎, 必叫

沙律: 健康之選

2023-03-17