2023-01-20
間唔中都會癮起想食涼皮、涼麵 😋 其實屋企附近都有,不過就唔太啱口味 🙈 早幾日阿媽話出去買野見到呢間熊貓小雲吞幾特意,仲有我最愛嘅涼皮,於是就二話不說買左返黎 happy share,估唔到咁有驚喜!😍啖啖肉豬扒油葱酥熱撈麵豬扒超厚切,名副其實啖啖肉 😍 而且豬扒又香又 juicy,配合埋熱辣辣撈麵,好好食 👍🏻 撈麵有葱油香得黎唔會太咸,推介 😆傳統重慶川式涼麵勁香蒜味!麵質爽口彈牙又挂汁,配料豌豆好香好好味,唔錯 😋傳統風味手工涼皮涼皮勁彈牙又有咬口,味道酸酸辣辣,終於比我揾到屋企附近有水準的涼皮啦 😍一口小棠菜豚肉雲吞雲吞可以配湯,而且有辣有唔辣 😋 今次我就試番茄湯,超濃超甜,仲有好多番茄係入面 👍🏻 雲吞皮薄餡又鮮味,唔怪得等餐果陣 keep 住見到有人 order 啦 😆串串鍋一鍋有齊大魚蛋、貢丸、牛丸、豆腐串、海帶結、台灣腸、蘿蔔同埋蓮藕,全部都煮得好入味,少少辣好醒胃!😍軟糯香甜紅糖糍粑紅糖香香甜甜,加埋黃豆粉,糍粑就xxxx,係一個好唔錯gei甜品 🫶🏻
啖啖肉豬扒油葱酥熱撈麵
傳統重慶川式涼麵
勁香蒜味!麵質爽口彈牙又挂汁,配料豌豆好香好好味,唔錯 😋
傳統風味手工涼皮
一口小棠菜豚肉雲吞