夜晚諗唔到煮咩好,我就會去「燒洒一族」買外賣返屋企食😋😋小店主打西式燒味🔥,包括燒豬手、燒春雞、燒豬肋骨等產品~好受街坊歡迎!!今次試左佢地既幾款人氣產品,質素都唔錯~~🍖德式燒豬手(特大) $98✨份量十足!拎到返屋企仲係香噴噴😍😍豬手外皮燒到金黃色,口感脆卜卜~十分香口!!肉質比較結實,充滿鹹香!蘸蜜糖芥末醬食就最正🍯🍯🍗香甜蜜味烤雞髀 $22✨雞髀大大隻,望到已流哂口水🤤🤤外皮搽上一層蜜糖🍯,咬落皮脆肉嫩、啖啖肉!!店員話可以幫忙切件,不過我就鍾意成隻拎黎食❤️❤️🐷酒醉薰蹄 $45✨另外仲試左佢地既人氣「酒醉系列」產品~~豬皮口感爽脆,肉質柔軟~醃得好入味,完全唔腥!!入口帶濃濃酒香🍶,作為開胃菜相當唔錯👍🏻👍🏻-🥚酒醉溏心蛋 $30✨一共有4隻🥚,外形光滑飽滿!!切開後有流心效果,好香酒味同蛋黃味!送飯一流😍😍
夜晚諗唔到煮咩好,我就會去「燒洒一族」買外賣返屋企食😋😋

今次試左佢地既幾款人氣產品,質素都唔錯~~

🍖德式燒豬手(特大) $98✨
份量十足!拎到返屋企仲係香噴噴😍😍
豬手外皮燒到金黃色,口感脆卜卜~十分香口!!
肉質比較結實,充滿鹹香!蘸蜜糖芥末醬食就最正🍯🍯

🍗香甜蜜味烤雞髀 $22✨
雞髀大大隻,望到已流哂口水🤤🤤
外皮搽上一層蜜糖🍯,咬落皮脆肉嫩、啖啖肉!!
店員話可以幫忙切件,不過我就鍾意成隻拎黎食❤️❤️

🐷酒醉薰蹄 $45✨
另外仲試左佢地既人氣「酒醉系列」產品~~
豬皮口感爽脆,肉質柔軟~醃得好入味,完全唔腥!!
入口帶濃濃酒香🍶,作為開胃菜相當唔錯👍🏻👍🏻
🥚酒醉溏心蛋 $30✨
一共有4隻🥚,外形光滑飽滿!!
切開後有流心效果,好香酒味同蛋黃味!送飯一流😍😍
2022-12-17 121 瀏覽
燒洒一族主打西式燒味,將燒豬手、燒春雞、燒豬肋骨等加入「燒」味行列,有時候想加餸或是不想煮飯的日子,來外賣回家也是不錯的選擇 🥡🔸德式燒豬手這裡的招牌菜,必點!選了特大,店員原隻切好放滿一盒,裝爆🤣 外帶回家沒想到還吃到脆皮,另附了蜜糖芥末醬。份量很多,吃不完隔天氣炸一下再食味道也不錯🔹西式燒味飯本想試試燒春雞飯不過售罄了,改點了黑糖烤豬頸肉飯再追加蜜糖黑椒煙鴨胸,飯汁有蒜蓉汁、黑椒汁和蜜糖豉油選擇,價錢合理CP值很高!🔸酒醉雞卷這裡還有酒醉系列,共有十款選擇,例如有豬手粒、腎片、海蜇、溏心蛋等。我點了酒醉雞卷試試,雞卷很札實,帶濃郁酒香好入味呢,值得encore🔖除了坑口外,馬鞍山、藍田、大圍店、南昌薈、大埔店和藍田也有分店
酒醉雞卷

🔸酒醉雞卷

酒醉雞卷
酒醉系列
2022-12-13 120 瀏覽
燒洒一族呢間野真心冇得輸,個價錢配合味道同埋個服務態度,唔係好搵到野去挑剔佢了!今次幫襯係位於坑口站附近商場街巿隔離既FOOD COURT舖頭,仲要係正大門一入就係,開放式既外賣自取裝修幾唔錯,一眼睇哂所有食材燒味,乾唔乾淨,係咪靚都可以任你慢慢睇,店員全部都係青年人,態度仲幾好,唔似某啲元朗國鄉黑食店,啲後生冇良心既,呢間全後生又好禮貌都係又冇諗過WO,不過未查證到係咪良心舖頭!價錢35蚊有唔同燒味揀,我自己食親都係Lunch,所以揀大件夾抵食既燒雞飯,35蚊有半隻燒雞係個飯入面,配合開胃既黑椒汁,雞當然唔會係滑又甜,但肉係實淨同有醃到既就已經符合返呢個價錢,其他同事會買豬手飯同其他款式,評論都係正面好味抵食如果你住附近,想簡單快食醫下肚,呢個Food Court呢間舖頭都一定能夠滿足你
燒春雞飯
2022-11-21
3 分鐘 (外賣自取)
燒春雞飯
2022-12-03 77 瀏覽
身為TKO 區代表, 遊走各區就少不免 坑口TKO Gateway 街市發現左間新店近街市門口位,舖位乾淨衛生,擺放食物清晰。燒洒一族 – 有燒味有酒醉制品食物。 屋企加送斬料一舗包辦, 唔洗行嚟行去, 諗落都幾開心🥳🔺酒醉系列 淨係酒醉系列都有成十幾種, 平均都係$30-$45一樽. 可以放心買多幾款食 每樽都份量十呎, 採用透明膠樽及鋁蓋密封, 確實食物安全及鮮度 而且每樽都採用黃酒、花雕酒、胡椒粒、香葉、八角浸泡,酒味香濃, 每樣都食出陣陣酒香. 🔺燒味系列 – 有燒有烤, 各有特色, 燒豬手、燒春雞、燒豬肋骨, 同樣價錢都係幾十蚊有交易.最後我揀左幾樣返宅,洒醉果幾款洒味好夠,而且好入味,唔覺唔覺食晒🤣🤣慢煮醬烤豬肋骨,醬汁甜甜地,幾好味,骨頭都啃埋😂😂酒醉薰蹄 x1 $45酒醉溏心多x1 $30酒醉雞翼尖x1 $30酒醉腎片 x1 $45慢煮醬烤豬肋骨 (大)x 1 $58Total $208 📍燒洒一族 (TKO Gateway) 地址: 將軍澳常寧路2號TKO Gateway 東翼地下EF15號舖 📍其他分店 馬鞍山店恆安街市48號鋪 藍田店啟田市場1003號
近街市門口位,舖位乾淨衛生,擺放食物清晰。

慢煮醬烤豬肋骨,醬汁甜甜地,幾好味,骨頭都啃埋😂😂

酒醉薰蹄 x1 $45
酒醉溏心多x1 $30
酒醉雞翼尖x1 $30
酒醉腎片 x1 $45
慢煮醬烤豬肋骨 (大)x 1 $58
Total $208
📍燒洒一族 (TKO Gateway) 地址: 將軍澳常寧路2號TKO Gateway 東翼地下EF15號舖 📍其他分店 馬鞍山店恆安街市48號鋪 藍田店啟田市場1003號鋪 大圍店顯徑街市30號鋪 南昌薈店南昌薈街市5號鋪 大埔店大元街市403號鋪 藍田2店德田街市80號鋪
外賣自取
最近有好多街坊都幫襯「燒洒一族」,買燒味同冷盤醉酒系列加餸。呢晚我就揀啲換上新包裝嘅酒醉系列畀老婆食,易拉罐設計令人食得安心又放心,食品配方亦有改良,經杞子、花雕酒及鹵糟等浸過夜,酒香撲鼻,皮爽肉脆。揀咗溏心蛋($30)、豬手粒($45)、薰蹄($45)、雞中翼($45)、花雕雞($50),各有千秋👍🏻。溏心蛋酒香入味,流心一試難忘🥰。雞中翼口齒留香,皮肉皆醉😋。薰蹄薄切爽口,醉味意猶未盡❤️。

溏心蛋酒香入味,流心一試難忘🥰。
雞中翼口齒留香,皮肉皆醉😋。
薰蹄薄切爽口,醉味意猶未盡❤️。
2022-10-20
2022-10-08 73 瀏覽
平時成日係呢度買燒豬手返屋企加餸今次試下佢嘅酒醉系列 買咗幾樽返去試吓先一樽樽預先用易拉罐設計密封包裝好 望落幾衛生樽底有貼上食用有效期👍🏻酒醉花雕雞 $50酒醉薰蹄 $45酒醉雞卷 $45酒醉海蜇 $45酒醉雞軟骨 $45酒味濃郁 每款食物都浸到好入味個人特別推薦雞軟骨同海蜇 雞軟骨好有口感 份量又夠多 一路睇波一路食好鬼正至於海蜇真係浸到超級入味條條都索盡酒味 口感爽脆 做正餐又得 當小食亦得 幾唔錯花雕雞相對大樽少少 份量夠兩個人食整體酒香撲鼻 重口味之選

平時成日係呢度買燒豬手返屋企加餸

做正餐又得 當小食亦得 幾唔錯
花雕雞相對大樽少少 份量夠兩個人食
整體酒香撲鼻 重口味之選
2022-10-08 603 瀏覽
燒洒一族,自家研製市面較少有的醉酒系列。精選上等食材,以甘草、花椒、茴香等十多種上等香料烚熟,攤涼後加入杞子、花雕酒及鹵糟浸泡廿四小時至食材完全入味。糖心蛋真係超正,在家煮碗麵,加隻糖心蛋,營養和身價即時提升,軟淋淋的口感,好入酒味,糖心綿綿密密的口感,吃一口便口齒留香兼意猶未盡的味道亦是如此,讓人一試難忘。豬手爽嫩口感,由黃酒、花雕酒、胡椒粒、香葉、八角浸泡,夠入味,冷盆爽,重酒味,絕對物超所值。味道有酒樓水準。買回家自己再烚一碟菜心,便是一個豐富的晩餐。適合飲飲啤酒睇波,值得推介嘅小食,性價比高。腎片份量十足,味覺一流,好爽口,保持腎片應有的質感,而又不像坊間的腎片一樣乾爭爭,性價比高,難得適合下酒睇波小食。雞軟骨,爽口彈牙,有嚼口,每一粒都充滿酒香味,晚上一邊煲劇一邊食,煲足十二集韓劇都無問題啦。燻蹄一樣好入味,酒香味帶出燻蹄肉香味,肥瘦適中,凍食爽口清爽,熱食的話肉質更淋香。各適其適。
燒洒一族,自家研製市面較少有的醉酒系列。

2022-09-26 111 瀏覽
坑口燒酒一族,離譜,豬手飯,只得豬皮(可能是隔夜的)平時見到放了好多豬手出來,今日見唔到,但見到有人叫豬手飯,所以照叫。平時是成隻豬手拿出來斬,今日是靜雞雞在枱底拿出來細細件咁斬,當時已覺得好奇怪,原來只得豬皮無豬手就唔好賣喇。。。。
坑口燒酒一族,離譜,豬手飯,只得豬皮(可能是隔夜的)
無豬手就唔好賣喇。。。。
豬手飯
2022-09-26
5 分鐘 (外賣自取)
2022-08-09 157 瀏覽
外賣唔知食咩好燒味都係一個好好嘅選擇燒洒一族 有多款唔同嘅燒味燒腩仔 絕對係必食之選 因為佢外皮非常脆 肉都好嫩滑加埋芥末醬 就更加開胃啦蜜糖黑椒煙鴨胸 好香濃嘅黑椒味醃料好足 鴨胸香味出晒黎 仲有甜甜蜜糖味黑糖烤豬頸肉 豬頸肉份量好多黑糖口味第一次食 味道完全好夾 好新鮮南乳燒春雞 雞肉滑之餘 仲帶有淡淡南乳香當然唔少得其他小食酒醉薰蹄,雞軟骨,腎片重點係佢用既酒 濃度 香味 岩岩好 放入薰蹄,雞軟骨,腎片 會提升味道爽口彈牙之餘 配白飯食就更一流無論何時何地想加餸都冇難度呀
外賣唔知食咩好

黑糖烤豬頸肉 豬頸肉份量好多
黑糖口味第一次食 味道完全好夾 好新鮮
南乳燒春雞 雞肉滑之餘 仲帶有淡淡南乳香
當然唔少得其他小食
酒醉薰蹄,雞軟骨,腎片
重點係佢用既酒 濃度 香味 岩岩好
放入薰蹄,雞軟骨,腎片 會提升味道
爽口彈牙之餘 配白飯食就更一流
無論何時何地想加餸都冇難度呀
2022-08-09 114 瀏覽
平時食飯想加餸 一定會諗起燒味燒洒一族有多款燒味推薦酒醉系列 薰蹄 雞軟骨 腎片 要講講佢地個酒味調教岩岩好 香濃而且入味薰蹄肉爽口彈牙 酒味入晒去 口感更昇華雞軟骨唔會太硬 有咬口 而且份量好多腎片係我最愛 爽口之餘 送飯更加一流食燒味唔少得 燒腩仔 外皮超級脆口肉嫩 加埋芥末醬 更好味呀黑糖烤豬頸肉 好香黑椒味 肉大大片熱食係好軟身 惹味啊蜜糖黑椒煙鴨胸 鴨胸卑到好大驚喜我南乳燒春雞 燒春雞肉鮮美 南乳醬岩岩好而且仲有好多件 每一款都大大盒外賣排晒隊 所以最好早啲去買因為好快俾人買晒㗎啦!
平時食飯想加餸 一定會諗起燒味

蜜糖黑椒煙鴨胸 鴨胸卑到好大驚喜我
南乳燒春雞 燒春雞肉鮮美 南乳醬岩岩好
而且仲有好多件 每一款都大大盒
外賣排晒隊 所以最好早啲去買
因為好快俾人買晒㗎啦!
好味指數😋😋😋回頭指數 ⭐️⭐️⭐️開心指數🤗🤗🤗好多人都話呢間店嘅豬手好正,當然要試吓啦!咁單單買一隻豬手唔夠,就試多咗一個飯。🍴招牌德國燒豬手($98)因為係一出爐就買,所以非常熱辣辣。打開之後都真係幾大隻,配以一包酸菜同埋一包蜜糖芥末醬,咬落去個豬手皮好脆,鹹香味十足,肉質唔錯,亦都非常入味,好正!🍴醬燒豬肋骨飯($35)+香辣蜜味烤雞脾($18)豬肋骨飯得3舊豬肋骨,當然$35 嚟講我唔話得佢少餸嘅,一分錢一分貨。豬肋骨個汁係幾好味,可惜唔夠入味,得個面有味,仲要D 肉煮得唔離骨,非常難咬開。講返個飯,係世一咁難食❌️,唔係好識形容,非常硬同乾但又一餅嘢咁,我本身都鍾意食硬嘅飯,粒粒分明有咬口,但呢個真係好唔掂!好彩嘅係加咗$18要隻辣雞脾,一來咁先夠餸,二來佢嘅香辣味好惹味亦都好入味,雞肉都好嫩滑,係好味嘅。
好味指數😋😋😋
回頭指數 ⭐️⭐️⭐️
開心指數🤗🤗🤗

🍴招牌德國燒豬手($98)
招牌德國燒豬手

🍴醬燒豬肋骨飯($35)+香辣蜜味烤雞脾($18)
醬燒豬肋骨飯

招牌德國燒豬手
2022-06-17 114 瀏覽
呢間平民小店幫襯左好多次,每次都見到大量街坊排隊等新鮮燒豬手!今次就開Party,一於試下!德式燒豬手超級大份!!外皮脆卜卜,而且豬手肉質幾稔,再包埋酸菜加芥辣一齊食,都幾正!不愧係招牌菜自家製燒腩仔外皮同樣都係脆,而腩仔大部分都係肥瘦適中,雖然鹹左小小,不過送飯食就無問題!酒醉薰蹄+酒醉雞翼兩者同樣都用到酒來調味,肉質本身都幾入味,就算唔落額外配既酒,都好夠味!,加上有幾粒杞子係雞翼上面,感覺都幾中式養生~薰蹄就比起雞翼爽D,個人覺得同酒味比較夾,當一份小食或下午茶真係唔錯既選擇~之前都有食過佢地既飯盒,係大件夾抵食,味道都唔差,明白點解有咁多街坊排隊啦!!

酒醉薰蹄+酒醉雞翼

2022-06-10 394 瀏覽
時間趕急今日去咗TKO Gateway 街市嗰邊搵食,就在門口當眼處見到一間幾有特色嘅燒烤店,睇真啲原來係新派包裝嘅斬料,仲有多款冷盤小食😋店舖入面有一個大焗爐,明顯地有自家製嘅即烤美食。喺櫥窗見到大大隻嘅德式燒豬手,仲有自家製燒腩仔,香噴噴好吸引!即刻揀咗幾款外賣返去開餐😋店舖仲有外賣西式燒味飯,大大盒學生哥仲可以減$2-$3,絕對夠飽因為我都買咗返屋企一個人絕對食唔晒~黑糖燒豬頸肉飯(配蜜糖豉油醬汁)睇落個盒好淺不過其實都幾大份,以黑糖掃上豬頸肉再烤,蜜味香甜,可以媲美蜜汁叉燒嘅😄。豬頸肉超大塊,肉質爽口有彈性,配以秘製蜜糖豉油,不過略嫌太多豉油記得下次少汁或者另上唔知可唔可以~ 自家製燒腩仔 ($48)個皮厚得嚟都好脆,,燒腩仔肥瘦相稱均勻,有肉香,入口鬆化不油膩,再配點芥末就是神級嘅美食😋!酒醉燻蹄 (半份)$38包裝精美,醉雞汁分開另上,不用keep住浸醃著食物,放雪櫃第二日食都唔會過鹹。燻蹄凍食又爽又美味👍🏻酒醉雞卷 (半份)個酒醉雞汁味道唔錯,有酒嘅香氣但不苦澀,味道調校得啱啱好又唔會太鹹。雞卷啖啖肉配醉雞汁Perfect!醉雞翼雞翼超大隻,肉質結實,夏天凍食真係一流!原

店舖入面有一個大焗爐,明顯地有自家製嘅即烤美食。

即刻揀咗幾款外賣返去開餐😋

黑糖燒豬頸肉飯
黑糖燒豬頸肉飯(配蜜糖豉油醬汁)
自家製燒腩仔
自家製燒腩仔 ($48)
酒醉燻蹄
酒醉燻蹄 (半份)$38
燻蹄凍食又爽又美味👍🏻
酒醉雞捲
酒醉雞卷 (半份)
醉雞翼
雞翼超大隻,肉質結實,夏天凍食真係一流!

原來師傅超過30年經驗自設工場,燒味質素有保證!
各款美食價錢合理,食物種類夠多,西式燒味概念唔錯,注重食物美味質素也不會太過花巧。🥢😋👍🏻
黑糖燒豬頸肉飯
酒醉燻蹄
酒醉雞捲
2022-05-31 101 瀏覽
今晚去朋友屋企開生日派對🎂 煮野唔叻既我,當然首選買外賣😋😋 位於將軍澳坑口Foodlane既新派西式燒味店「燒洒一族」係我至愛。 食物款式多之餘,又價廉物美! 超抵食!所以長期都不乏捧場客! 🚶🏻🚶🏻‍♀️🚶🏾‍♂️🚶🏻🚶🏻‍♀️-每日買了三款食物上朋友屋企🐷 德式燒豬手 一向很愛吃德國豬手!這間小店的招牌燒豬手絕對很有質素! 燒豬手肉質軟嫰帶肉汁!而最令人期待的當然是那超級無敵脆香又充滿骨膠原的黃金外皮🤤 十分脆卜卜!超美味!咸香味道恰到好處,香濃惹味。 最正的是點上蜜糖芥末醬及與酸菜一併吃。-🐔蒜香南乳燒春雞與豬手一樣,燒春雞同樣香氣撲鼻😝春雞骨架軟,皮薄而脆口,肉質細嫩鮮美。 蒜香南乳味道濃郁惹味。-🐟岩鹽燒鯖魚柳鯖魚健康又味美! 魚柳雪白嫩口,簡單的用岩鹽及檸檬🍋調味,就能大大突出其鮮香風味。-大家都食到讚不絕口😝
今晚去朋友屋企開生日派對🎂
食物款式多之餘,又價廉物美! 超抵食!

每日買了三款食物上朋友屋企
🐷 德式燒豬手

一向很愛吃德國豬手!這間小店的招牌燒豬手絕對很有質素!
🐔蒜香南乳燒春雞

與豬手一樣,燒春雞同樣香氣撲鼻😝
🐟岩鹽燒鯖魚柳

大家都食到讚不絕口😝
2022-05-26 97 瀏覽
今日上男朋友屋企食飯,知佢鍾意食豬手,特意去甚有口啤的「燒洒一族」加餸。這間小店在多區街市都有分店,食物性價比高,款式選擇多,長期都有人龍排隊光顧😘 -❤️德式燒豬手玻璃櫃擺放一隻隻賣相勁靚既脆豬手。 豬手皮卜卜脆,皮下脂肪十二分香口😋 肉質嫩口不乾,味道咸香。 另配上蜜糖芥末醬,味道多一種風味。最驚喜的是另附上酸菜,起了中和膩滯感的作用。絕對能媲美德國餐廳!-❤️酒醉花雕雞醉雞是我喜歡的冷盤。酒香濃濃,浸着滑嫩的雞肉。雞皮鮮黃彈牙,雞肉嫩滑!花雕酒味香醇,很有水準。$65 份量相當多,性價比十分高。-❤️自家製燒腩仔 燒腩仔係人間極品😋 外皮夠硬夠脆。肉質咸度恰到好處;皮下脂香油豐,那種香氣總是令人回味。-大滿足🥰

❤️德式燒豬手

❤️酒醉花雕雞