2024-02-26
今次想食串燒🍢但係知道串燒都比較油膩,所以專登揀咗早時段,6pm就食,咁就起碼有時間俾我消化入座前,職員會問需唔需要熱爐,可以將串燒放上去,咁就不會變凍,幾細心👍🦪蒜蓉廣島蠔 $44/2隻大大隻廣島蠔,面頭鋪上蒜蓉及蔥去燒,蒜味香濃,廣島蠔水嫩多汁🤤⚪️浜燒活元貝 $78/隻鹹香與先甜嘅帶子配合,雖然略貴但值得一試!🌶️川燒活蟶子 $68/份除咗蟶子好靚,鮮甜爽口;用川燒作為烹飪方法真係好正!辣味平衡得剛剛好!🍢惹味爽口雞腎 $28/串嗰種燒得爽口又不會痴牙/難咬嘅感覺,實在值得讚🍢鹽燒A4宮崎和牛 $58/串驚艷到我😱😱係又淋又多汁。唔係太飽的話都想食多串🍢中切鹽燒牛舌芯 $28/串串牛舌就稍為有點韌🍢麻辣豬大腸 $24/串普通就咁烚或者滷水嘅豬大腸我都唔鍾意食。但係燒過或者炸大腸我就好鍾意🤣所以你請我都超級喜歡!麻辣味好香🍢泰式豬頸肉 $28/串串燒另外配上泰式嘅酸辣醬汁。豬頸肉非常Juicy 🍢鹽燒豚肉荔枝卷 $22/串用薄片嘅豚肉包住荔枝,荔枝唔會燒得乾身,咬落去嗰時荔枝嘅果汁會喺口腔散開😍清甜嘅荔枝中和左豚肉嘅鹹味👍🍢鹽燒白鱔 $48/串本身怕腥,但係經過鹽燒後就唔會食到腥味。白
🦪蒜蓉廣島蠔 $44/2隻
⚪️浜燒活元貝 $78/隻
鹹香與先甜嘅帶子配合,雖然略貴但值得一試!
🌶️川燒活蟶子 $68/份
🍢惹味爽口雞腎 $28/串
嗰種燒得爽口又不會痴牙/難咬嘅感覺,實在值得讚
🍢鹽燒A4宮崎和牛 $58/串
驚艷到我😱😱係又淋又多汁。唔係太飽的話都想食多串
🍢中切鹽燒牛舌芯 $28/串
串牛舌就稍為有點韌
🍢麻辣豬大腸 $24/串
🍢泰式豬頸肉 $28/串
串燒另外配上泰式嘅酸辣醬汁。豬頸肉非常Juicy
🍢鹽燒豚肉荔枝卷 $22/串
🍢鹽燒白鱔 $48/串
本身怕腥,但係經過鹽燒後就唔會食到腥味。白鱔外皮燒到香脆,魚身爽口彈牙。
🍙蟹膏燒飯團 $38/個
山型飯糰有令人垂涎嘅焦黃醬燒色澤🤣飯糰米飯的口感軟硬適中,再加埋淡淡的蟹膏充滿喺口中,值得一試!
🍢鹽燒萵筍 $18/串
平時食嘅萵筍一定係切絲或者一片片。第一次見串燒嘅方法上,係一舊舊圓形🤣🤣識落就係同平時一模一樣,只係今次就大嚿好多😂
🍆川燒茄子 $35/條
呢個真係冇得輸!!!川式燒嘅辣味同蒜蓉味配合得天衣無縫!!我係完全盡量刮晒所有茄子再加埋所有蒜蓉嚟食
🍡糖不甩燒芝麻湯丸 $22/串
又到我嘅最愛!!呢個真係好好食!湯丸嘅外層脆,入面係流心芝麻😍好幸福啊!
🍻另外餐廳仲做緊Sapporo啤酒買一送一優惠,即係兩杯只係$48咋,好抵啊!!