餐廳: 燒肉LIKE (德福廣場1期)
資訊:

通常食燒肉都會搵好多人一齊或者搵任食小店但呢間燒肉like主打一人燒肉最平嘅套餐50蚊內有交易晚市去排隊嘅人好多但都唔係話要等好耐order一個套餐就包埋白飯、湯、沙律/泡菜就算套餐嘅肉唔夠都可以追加自己需要嘅份量嘅肉❤️味道好正常而且叫壽喜燒牛小排有跟日本雞蛋檯面上都有好多醬料點肉用非常貼心
通常食燒肉都會搵好多人一齊
或者搵任食小店
但呢間燒肉like主打一人燒肉
最平嘅套餐50蚊內有交易
晚市去排隊嘅人好多
但都唔係話要等好耐

order一個套餐就包埋白飯、湯、沙律/泡菜
就算套餐嘅肉唔夠都可以追加自己需要嘅份量嘅肉❤️
味道好正常
而且叫壽喜燒牛小排有跟日本雞蛋
檯面上都有好多醬料點肉用
非常貼心
2022-10-07 1125 瀏覽
一人燒肉 毫不尷尬初次黎玩 原來要自己禁制開爐 同 用電話落單好彩仲後生 唔洗問店員 都搵到個制咋個燒烤爐唔大 一個人食 岩岩好佢個爐好猛 基本上燒幾分鐘唔洗 啲肉己經熟唔小心仲會燒燶咗添
一人燒肉 毫不尷尬
初次黎玩 原來要自己禁制開爐 同 用電話落單
好彩仲後生 唔洗問店員 都搵到個制咋

個燒烤爐唔大 一個人食 岩岩好
佢個爐好猛 基本上燒幾分鐘唔洗 啲肉己經熟
唔小心仲會燒燶咗添

2022-10-02 1049 瀏覽
自助形式一人前燒肉,連比錢都係手機自己用信用卡比錢,所以唔好期望有咩服務質素,我一行兩個人佢都淨係比一個調味碟我。提供嘅肉都唔算太多選擇,唔好預期有乜靚肉可供選擇,總括而言,唔係差亦唔係好,比較好食係個壽喜燒牛,我中意食嘅牛小排就差DD。比較介意係個燒爐都幾唔亁淨,有一舊舊污積係個爐,雖然會有塊新網,但好薄,D 食物好容易會掂到D 污糟積,另外,食到一半職員就走嚟問我地用唔用D 調味料,唔用就收走,好趕客。

2022-10-01 812 瀏覽
我1/10號帶小朋友去食嘢,我叫其中一個職員(染頭髮,長頭髮,負責叫飛同收錢,又做樓面)拿個盒打包,佢hea住做,兩次比個盒我都整跌在地下,我要比錢,佢完全唔理我,有錢都唔收,一句:唔好意思等一陣都無。最火爆既就是我要走,有盒糖放係台面,唔記得帶走,我離開了一分鐘左右就返來,我問佢,盒糖係邊,佢去垃圾桶度執翻盒糖比我,話扔左!我當時聽了惱到爆,竟然將客人的物品扔左,從來未見過有餐廳係咁樣, 一點人性化都無!一般餐廳做法都是幫客人保管住先,客人一定會返來拿,更何況我用電話order食物,有紀錄,如果餐廳做得好一定會打比客人叫佢返來拿翻物品。基於今日的種種不開心經歷,我決定將整件事講出來,大家可以評論下這件餐廳下服務態度

2022-09-22 759 瀏覽
一人燒肉之景牛份量 對我黎講岩岩好3款牛 未燒望落都唔錯燒完 前邊重有好又醬汁俾你揀燒幾熟 自己控制飯量 可在app內自選燒完牛汁撈飯 會食好多沙律可揀kimchi /日式沙律菜湯 就 fixed 都好夠味通常都會 叫碟生菜 🥬包肉 無咁油碟生菜so far食左幾次都有叫都覺得每次都新鮮 唔”梅”的98%自助式 埋單都係 scan 台上QR code 埋單好似網上買野咁 好方便快捷 唔洗攞單出去排隊 咁隻仔但 溫馨提示係 一定一定要 有等位apps睇住 number 大概重有十個好行返去附近因為佢一次過會突然叫得好快一過左5個又要再重新排過 好鬼異~ 所以等位唔好行太遠因為我試過 要跑返去 好緊張刺激😅價錢方面 大眾化 男仔黎講 可能唔夠肉 都可以單點 但 建議可叫個大碗飯試下先再單點牛因單點 叫 牛 點得太開心 就不如去任食差唔又啦🤣
一人燒肉之景

男仔黎講 可能唔夠肉 都可以單點
但 建議可叫個大碗飯試下先再單點牛
因單點 叫 牛 點得太開心 就不如去任食差唔又啦🤣
2022-07-04
30 分鐘 (堂食)
2022-09-21 667 瀏覽
之前已經聽人講話呢間燒肉店好抵食,咁岩前排約左舊同學食飯,所以就一於試下呢間燒肉啦!😆我地七點左右去到見到門口都幾多人等緊位,大約等左半個鐘就入得去。一入去環境都幾舒服,坐位好闊落,餐廳仲好貼心放咗一個大籃比我哋擺袋👍🏻shopping完過嚟拎住一袋二袋都唔怕好論盡啦!燒肉分咗100g,200g同300g,我就點左牛五花300g,仲有沙律,麵豉湯,一碗白飯,嘢飲,同埋額外加$15要芝士😋醬料方面大推蒜香醬油同原味BBQ,加落啲肉到更加惹味!肉嘅質素都不錯,燒完肉味好出,好滑好多汁👍🏻 芝士方面就正正常常300g份量都好多,飽到上心口都未食得晒,最後仲分咗幾塊肉俾我朋友食😂價錢都係百零蚊咋!而我朋友食100g就話份量啱啱好,$48左右就有一餐👍🏻整體來講,呢間餐廳唔算好貴,食物質素亦唔錯,性價比高👍🏻下次都會再嚟encore!😋

醬料方面大推蒜香醬油同原味BBQ,加落啲肉到更加惹味!

2022-09-14 624 瀏覽
約朋友飯聚問佢想食咩,佢即刻提起呢間燒肉,仲要大讚又抵又好食!甘我梗係要黎試吓咩料子啦!🤣星期日7點黎到見到已經好多人係門口排曬隊,一㩒飛…哇!等成百幾個位!好彩朋友有經驗提前係app個到拎左籌,大家記得預早少少係網上拎定籌就唔使等甘耐啦!原本3個人去食一人燒肉,仲諗緊會唔會好唔方便傾計,入座後發現我諗多左啦。雖然係一人燒肉,但啲座位都好適合聚會,坐得好舒服,見到在場都好多一組組既食客。入座後掃檯角既QR code落單,我叫左個牛五花300g套餐,仲包埋飯、湯同沙律,諗住自己岩岩做完運動要食多啲,點知300g真係唔少,食完飽到上喉嚨!朋友叫左100g已經食飽,仲要好抵食,$48就有交易!啲肉牛味好濃,脂肪分布平均,好香好juicy! 大推原味BBQ醬同蒜香醬油,超級好味,一定要加加加!燒完既肉帶少少油再點埋醬汁配飯真係一絕!

燒完既肉帶少少油再點埋醬汁配飯真係一絕!

2022-09-13 442 瀏覽
約一年前見店鋪裝修時就打算去食,今天下午坐地鐵車外出找地方食午飯,忽然想到就决定食,下午近4點只有約2成客,坐位尚算寬敞,用手機點完餐要立即付款,好快食物就送到,全程員工態度幾好,亦有教我如何開爐,而且爐火好夠力,食物質素合理,調味汁我只喜歡蒜味燒肉汁,其它不太合囗味,胡麻醬加入沙拉內都好味,准1缺點就是沙拉菜不太新鮮,白飯應該是日本米,湯都好味,全程都滿意,可以再食
2022-09-13
2022-08-14 1189 瀏覽
成日行過九龍灣知道有間一人燒肉,今日終於黎如願以償來試下。雖然係支付方式有d麻煩要網上付款,不過肉方面質材和賣相都唔錯,有好幾款調味。飯量可以簡,都夠飽。唔錯。
2022-08-01 1148 瀏覽
來一客孤獨燒肉 - 牛五花 + 橫隔膜肉。橫隔膜肉,聽上來好似好正。實際上都是不錯的,肉味濃,份量少(可見是貴價部位)。牛五花 - 肥瘦很適中,如果想平平地又燒下燒下的話,單揀這個肉餐會很相宜。其實夏天對住火爐,即使有冷氣都會流汗的💦米飯是珍珠米,粒粒肥嘟嘟。醬料沒有特別。
來一客孤獨燒肉 - 牛五花 + 橫隔膜肉。

橫隔膜肉,聽上來好似好正。
實際上都是不錯的,肉味濃,份量少(可見是貴價部位)。

其實夏天對住火爐,即使有冷氣都會流汗的💦

米飯是珍珠米,粒粒肥嘟嘟。

醬料沒有特別。

2022-07-26 1084 瀏覽
一人日式燒肉店🤩 想食燒肉過口癮,唔洗怕約唔到fd,自己一個都可以食燒肉喇🤣 源自日本東京的「燒肉LIKE」主打正宗嘅日式「一人前」燒肉體驗!價錢實惠,性價比高👍🏻ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ✿ 牛小排&牛板腱套餐100g $105套餐包左:泡菜/沙律、白飯(自選size,細中大,不需要加錢)、麵豉湯同肉類。 兩款牛嘅口感都好嫩,油香味都足夠,而牛小排嘅牛味會更加重d🤩加上店內嘅唔同烤肉醬,十分惹味👍🏻個人鍾意原本BBQ醬,味道唔會太搶牛味🤣✿ 牛五花&豬五花腩套餐100g $48嗌左個貴少少嘅牛小排套餐,所以就嗌返個平d嘅做下對比,牛五花無牛味,口感同豬肉差唔多,十分煙韌😂豬五花腩發揮正常🤣 仲加左個雞腿肉,雞腿肉夠滑,$15蚊可以試一試! 整體黎講,我覺得$48蚊咁嘅質素都算好好啦,都唔好要求肉會太好😂 至少分量係足👍🏻
ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ

✿ 牛小排&牛板腱套餐100g $105

✿ 牛五花&豬五花腩套餐100g $48
2022-07-20 788 瀏覽
燒肉Like的分店愈來愈多每間分店也總是大排長龍全店採用自助形式由Qr code點餐、電子付款至燒肉全都是自助每枱餐具和各款醬料十分齊全一人一爐既衛生又方便但唯一缺點是無煙火爐火力較弱剛開始可能要花較長時間燒肉最便宜由$48起,牛五花套餐已包括一碟牛肉、沙律/泡菜及一碗珍珠米飯可加配温泉蛋/紫菜飯等另外更可加配不同肉品如豬頸肉/牛舌等(有全份或半份供選擇)牛肉切成薄片加上蒜香醬油非常惹味想簡單快捷燒肉確是不錯的選擇
燒肉Like的分店愈來愈多
每間分店也總是大排長龍
全店採用自助形式
由Qr code點餐、電子付款至燒肉全都是自助
每枱餐具和各款醬料十分齊全
一人一爐既衛生又方便
但唯一缺點是無煙火爐火力較弱
剛開始可能要花較長時間燒肉
最便宜由$48起,牛五花套餐
已包括一碟牛肉、沙律/泡菜及一碗珍珠米飯
可加配温泉蛋/紫菜飯等
另外更可加配不同肉品如豬頸肉/牛舌等
(有全份或半份供選擇)
牛肉切成薄片加上蒜香醬油非常惹味
想簡單快捷燒肉確是不錯的選擇

2022-07-17 822 瀏覽
唔係好餓食唔到任食燒肉 行過見到呢間一人燒肉好似好得意❣️ LIKE All Star套餐(牛五花、横膈膜肉、牛板腱、牛小排、和牛扒、牛舌、豬五花腩肉、豬頸肉、雞腿肉) $129香港分店一周年限定套餐 最啱心思思一次可以試晒咁多款肉品❤️‍🔥分得太仔細都未必肯定邊夠喺邊個位置最鍾意食牛小排同牛舌 牛舌都幾大份 肉片燒到啱啱變色 幾乎塊塊都入口即溶 完全冇雪藏味 好正❣️ 牛五花300g + 另加 牛五花50g $108+18牛五花即係牛嘅胸腹 牛味濃 油花分部得好平均 愈近肚仔脂肪比例越多 但今次我哋收到呢啲唔算好肥淥一淥即食 男朋友仲驚唔夠飽嗌多咗一份 食過仲話好好味唔夠喉想嗌多兩份本身套餐都包埋前菜可以揀泡菜或者沙律 仲跟埋麵豉湯同白飯 最平嗰個套餐4 50蚊就食到輕食嘅話係一個超好嘅選擇
唔係好餓食唔到任食燒肉 行過見到呢間一人燒肉好似好得意

牛五花300g + 另加 牛五花50g

輕食嘅話係一個超好嘅選擇
2022-07-03
10 分鐘 (堂食)
牛五花300g + 另加 牛五花50g
2022-07-03 839 瀏覽
1. 地點得!環境得!坐得舒服!2. 香港未開之前,我已經在東京新橋食過很多次,主打(孤獨燒肉),吸引很多日本上班族,所以中午及放工時段都係一樣咁多人排隊。3. 講番香港,由裝修,餐牌和食物擺放都同日本一模一樣,只是落單和付款,香港用電子手機方式。套餐為主,以這個價格,肉類質素正常,例牌和風湯,不過飯香好味!4. 讚賞的是服務員,有禮貌,而且位位都衣服整潔,而且你會感覺到他們的努力,整間舖頭十分清潔,物件安放整齊。5. 失敗的是,日本餐廳,除了日式胡麻醬外,其他醬汁都不是日式的,這個有點奇怪?還有,Blackpink 是韓國女團。
1. 地點得!環境得!坐得舒服!
2022-06-24 466 瀏覽
想食肉唔洗再book位同約fd子了,一個人lunch time 都可以快趣烤個肉雖然門口人多多甘 但等位其實唔耐 特別係間店極近地鐵出口 省返好多時間肉無投訴位 平+新鮮 性價比好高但當然都稱不上係好靚既肉

肉無投訴位 平+新鮮 性價比好高
但當然都稱不上係好靚既肉