2024-07-18 910 瀏覽
嗰日喺尖沙咀同朋友行街,眨吓眼就行咗成日,又要搵晚餐食咩好。因為朋友係食量比較大,所以佢都好想食放題。啱得咁蹺朋友想食刺身,但係我想食燒肉,唯有要搵間兩樣都有得食嘅餐廳。好彩俾我哋search到呢間餐廳兩樣都有得食,嗰日我哋去嘅時候好彩夠早,啱啱好有得Walk in食。呢度嘅設計好好,因為大部份位都係卡位,私隱度比較高,傾偈自由自在又坐得舒服。呢度有好多唔同嘢揀,除咗刺身壽司呢啲放題必有嘅嘢食之外,燒烤方便有牛肉,豬肉,雞肉,淨係牛肉都有成10款選擇,我自己個人好鍾意食牛舌,呢度仲要有兩款牛舌選擇,夠晒有心意。熟食方便,好有驚喜嘅包括蒜爆通菜,煮得非常香濃惹味。呢度除咗嘢食都質素之外,價錢亦都唔算貴,店員亦都親切有禮,如果之後再要食放題都會考慮再返嚟呢度。

熟食方便,好有驚喜嘅包括蒜爆通菜,煮得非常香濃惹味。

2024-07-18 721 瀏覽
喺科學館玩完一日之後好肚餓,所以決定去附近搵間放題食,因為鍾意夠多款式而且份量足夠。我哋搜尋左附近嘅放題餐廳,見到呢度嘅價錢唔算貴,而且食物款式都多,所以就揀咗呢度。職員好好,安排咗卡位俾我哋坐,可以望出窗邊見到尖沙咀嘅街景。呢度嘅嘢食選擇非常多,刺身,壽司,熟食,燒肉全部都有。刺身方面,甜蝦非常大隻,亦都好新鮮好甜,非常推介。燒肉方面我哋都係鍾意食牛肉為主,所以叫嘅都係牛類,餐廳有好特別嘅醃製牛脷機,包括蕃茄同埋柚子汁味。呢度嘅嘢食叫完好快就上菜,當晚我哋食得又飽又滿足。

呢度嘅嘢食選擇非常多,刺身壽司,熟食,燒肉全部都有。

刺身方面,甜蝦非常大隻,亦都好新鮮好甜,非常推介。

呢度嘅嘢食叫完好快就上菜,當晚我哋食得又飽又滿足。
2024-07-07 651 瀏覽
尖沙咀金馬倫道放題😉抬頭就會見到大brander 好吸引~任食人均3百頭 (有得燒物)點紙排位好清晰 燒物 牛同豬部位大部分都有牛係非常之好食 骰仔豚本人非常欣賞😙 仲有豬腸非常出色雞就只是雞翼 款式*如果唔食太多 可以不任食揀食定食佢燒物的確不錯刺身大唔種類 ~甜蝦特別👍🏻揚物炸榴連一定食🤓料理湖椒牛滑湯 ~羅白滑清甜湖椒味濃味卜卜煮大蜆~好食👍🏻湯都好清甜最後燒紫蕃薯🤓飲品~唔多款 但精有啤酒同蘆薈粒粒汽水 環境好~望到外面似不夜天🤭🌙壽司種類多 黑醋紫蘇鯛魚壽司👍🏻
尖沙咀金馬倫道放題😉抬頭就會見到大brander
好吸引~
任食人均3百頭 (有得燒物)
點紙排位好清晰

環境好~望到外面似不夜天🤭🌙

壽司
種類多 黑醋紫蘇鯛魚壽司👍🏻

2024-07-04 477 瀏覽
最近燒肉癮犯,新開尖沙咀見到燒魂尼間燒肉舖,未試過就入去試下。晚黑六點幾未算太多人可以即入唔洗排隊。係放題來,限時120分鐘。先試下佢d刺身先,原隻甜蝦,帶有微妙的甜味,散發著海洋的鮮香。刺身的呈現方式保留了蝦肉的原汁原味,讓人能夠真正品味到蝦的鮮美。跟住試下泰式生蝦,生蝦剝殼後保持了彈牙的口感,搭配泰式醬汁的酸辣清爽,帶來了一種獨特的風味饗宴。蝦肉吸收了醬汁的滋味,每一口都充滿了鮮美的海鮮風味和香辣的調味。海老天婦羅同南瓜天婦羅。海老外皮酥脆金黃,內部肉質鮮嫩,保持了海鮮的鮮美口感。每一口都充滿了濃郁的海鮮風味和獨特的脆度。天婦羅麵糊的香氣和南瓜的口感完美地融合在一起。日本迷你一口甜薯係我燒肉比叫之一。小巧可愛的甜薯,外皮烤至焦香酥脆,內部細軟甜美。每一口都充滿了濃郁的甜薯風味,口感豐富。黑松露醬大蝦壽司。新鮮的大蝦搭配濃郁的黑松露醬,蝦肉鮮嫩與黑松露醬的香氣完美融合。壽司飯綿密香濃,與蝦肉和黑松露醬的組合相得益彰。每一口都充滿了豐富的口感和濃郁的黑松露風味。跟住來到摯愛的牛肉。高分好評鮮番茄霜降和牛。和牛肉質嫩滑,入口即化,充滿了豐富的脂肪和濃郁的牛肉香味。搭配鮮番茄味,帶來了清新

跟住來到摯愛的牛肉。高分好評鮮番茄霜降和牛。和牛肉質嫩滑,入口即化,充滿了豐富的脂肪和濃郁的牛肉香味。搭配鮮番茄味,帶來了清新的酸甜口感,與牛肉的濃郁相得益彰。每一口都是一種絕妙的味覺體驗,牛肉的鮮美和番茄醬的酸甜交織在舌尖上。

騷騷牛里肌,口感絕佳!里肌肉質細嫩,充滿了豐富的肉汁和濃郁的牛肉香味。

壺漬牛粒,係第一次見,好有心思的擺設。嫩嫩的牛肉粒經過壺漬的醃製,充分吸收了醬汁的滋味,肉質鮮嫩多汁。每一口都帶來了豐富的口感和獨特的風味。這份壺漬牛粒絕對是肉食愛好者的最愛。

仲可以去飲料櫃任拎飲料。最後好飽好滿足。
2024-07-02 355 瀏覽
夏日熱辣辣嘅時候,都會有想食燒肉放題嘅心情。今日我去咗漆咸道南嘅一間日式燒肉放題店,聽講佢地嘅和牛同刺身都好出名!涼點:👉🏻 肉鬆蟹子沙律👉🏻 胡麻冷豆腐火炙壽司:👉🏻 厚燒肉紙壽司👉🏻 忌廉芝士鰻魚壽司👉🏻 七味燒三文壽司刺身:👉🏻 三文魚👉🏻 鮑片👉🏻 玉子燒👉🏻 原隻甜蝦👉🏻 深海八爪魚牛:👉🏻 薄切牛舌👉🏻 汁燒安格斯骰仔粒👉🏻 騷騷牛裡肌👉🏻 黑毛飛霜空降和牛豚肉:👉🏻 香茅豚后肉👉🏻 鹽燒一口骰仔豚雞翼:👉🏻 柚子蜜薑味雞中翼👉🏻 孜然雞中翼Main:👉🏻 卜卜煮大蜆👉🏻 蒜爆通菜野菜:👉🏻 香草牛油冬菇👉🏻 芝士翠玉瓜👉🏻 洋蔥👉🏻 菠蘿無論是新鮮的和牛和刺身,還是多種口味豐富的火炙壽司和豬肉選擇,這裡都能滿足各種肉食愛好者的味蕾。不僅如此,店內還有各式涼爽的涼點和美味的配菜,讓整個用餐體驗更加豐富。
涼點:

👉🏻 芝士翠玉瓜
👉🏻 洋蔥
👉🏻 菠蘿

2024-06-29 346 瀏覽
今日行街真係又焗又攰,最岩坐低慢慢食抖下。聽講漆咸道南有一間老字號既燒肉放題店,睇落唔遠就黎試下佢。😉地方都夠大,冷氣好足,岩曬炎炎夏日黎抖下食下野😎👍佢地仲用緊傳統既點菜紙,好有特色!當然選擇都超級多,有涼點,壽司,刺身同埋各款靚肉😳😳 首先點左兩個沙律涼點,肉鬆蟹子沙律 同埋胡麻冷豆腐,豆腐正👍 凍凍地又滑,好消暑🥺壽司就試下佢既火炙壽司,睇落好吸引。點左忌廉芝士鰻魚壽司,七味燒三文壽司。無叫好多,你明既😂😂甘刺身就當然少不了啦!主要叫左三文魚,鮑片,玉子燒,甜蝦,深海八爪魚。燒肉店黎講佢d 刺身係算好新鮮,like👍👍 唔小心encore 左😂主角係燒肉😎👍 基本上可以叫既都叫左一次,首推黑毛飛霜空降和牛片同埋牛舌,燒完之後真係充滿油香,正到爆!😋 其他都好正,比如汁燒安格斯骰仔粒,騷騷牛裡肌。豬肉比較推薦香茅豚后肉同埋鹽燒一口骰仔豚。雞肉就當然要叫雞翼and 雞腿肉啦!佢d 雞翼係單骨,易燒d 又易食d good😎👍試左柚子蜜薑味雞中翼,燒完甜甜地好有趣,孜然雞中翼燒完好食過米線店個d😎 雞腿肉都好正,燒完係有肉汁,又滑😋😋最後當然要燒一下佢d 野菜,叫左波蘿,芝士翠肉瓜,一口

地方都夠大,冷氣好足,岩曬炎炎夏日黎抖下食下野😎👍佢地仲用緊傳統既點菜紙,好有特色!當然選擇都超級多,有涼點,壽司刺身同埋各款靚肉😳😳

主角係燒肉😎👍 基本上可以叫既都叫左一次,首推黑毛飛霜空降和牛片同埋牛舌,燒完之後真係充滿油香,正到爆!😋 其他都好正,比如汁燒安格斯骰仔粒,騷騷牛裡肌。豬肉比較推薦香茅豚后肉同埋鹽燒一口骰仔豚。雞肉就當然要叫雞翼and 雞腿肉啦!佢d 雞翼係單骨,易燒d 又易食d good😎👍試左柚子蜜薑味雞中翼,燒完甜甜地好有趣,孜然雞中翼燒完好食過米線店個d😎 雞腿肉都好正,燒完係有肉汁,又滑😋😋最後當然要燒一下佢d 野菜,叫左波蘿,芝士翠肉瓜,一口甜薯😋😋 正

主食黎講通菜好正好多蒜爆到好有鍋氣,卜卜煮大蜆又好清甜🥳 當然野飲都唔少任飲,一啖燒肉一口啤酒,你話幾過癮呢😎👍👍 整體性價比好高,牛肉好高質,刺身都好新鮮,下次多d 人再黎食👍😎😎
  • 刺身
2024-06-28 368 瀏覽
燒魂位於尖沙咀,地段優越,刺身同燒肉都係任食,星期一至星期四18:00-22:00只係$338一位,21:45之後入座嘅宵夜時段仲抵食,$288就可以任食了,仲有得任飲汽水,一個字抵!👀放題嘅食物選擇好多,刺身、燒物、一品料理、炸物、壽司、燒肉(雞、牛、豬),應有盡有,淨係睇Menu都目不暇給。叫咗三文魚腩、蝦、象拔蚌、北寄貝,全部都好新鮮。三文魚腩肥美厚身,象拔蚌同北寄貝爽口得嚟好甘甜,好有口感。卜卜煮大蜆一定要試,份量多不在話下,蜆肉新鮮有咬口,仲有好多白蘿蔔,個湯有吸胡椒味,飲完幾開胃。泰式生蝦都好出色,蝦肉結實,蘸埋泰式辣醬食無得頂!燒牛肉嚟講都好出色,牛舌薄切得嚟又有口感,牛裡肌係可以用嚟燒烤嘅牛肉片,肉質鮮嫩又有彈性,仲有安格斯牛柳粒,好有咬口。炒雜菜用料豐富,有大白菜、翠玉瓜、芽菜等,新鮮又爽口,可以一解油膩。整體而言,燒魂集燒肉同刺身於一身,食厭咗普通嘅日式放題,不坊可以試吓呢間,選材高質,性價比又高,非常抵食。燒魂📍尖沙咀漆咸道南57-59號金馬倫中心2樓

燒魂
📍尖沙咀漆咸道南57-59號金馬倫中心2樓
2024-06-26 307 瀏覽
閒遊尖沙咀後,去咗食燒肉放題,埋單每位$372,我哋食量唔多,加上呢度落單丶上菜丶收碟效率都高,120分鐘都夠;除咗燒物外,仲有沙律丶壽司丶刺身丶炸物丶鍋物丶啤酒汽水等,連碗仔翅丶菠蘿炒飯都有!牛類丶豬類丶雞類各有不同醃料迎合不同口味,肉類厚度適中,雞翼剪半方便易熟飲品種類唔算好多,有任飲啤酒卜卜煮大蜆,胡椒湯底掛住食,有啲都無影到相。總結,比較鍾意騷騷牛里肌丶西柚汁牛里肌丶牛油炒粟米丶榴連炸彈丶甜蝦
閒遊尖沙咀後,去咗食燒肉放題,埋單每位$372,我哋食量唔多,加上呢度落單丶上菜丶收碟效率都高,120分鐘都夠;除咗燒物外,仲有沙律丶壽司刺身丶炸物丶鍋物丶啤酒汽水等,連碗仔翅丶菠蘿炒飯都有!

飲品種類唔算好多,有任飲啤酒

卜卜煮大蜆,胡椒湯底

2024-06-26 210 瀏覽
香港有好多放題店,又有好多烤肉店,但同時可以食兩樣嘅餐廳就好難搵!噚日喺尖沙咀行街,離遠已經見到大大個搶眼招牌,就同朋友試試~一坐低就去拎飲品,選擇唔多,但可以加錢飲酒精類飲品!見到點菜係用紙仔,回憶即刻返晒嚟呀!放題梗係唔少得刺身啦,基本既三文魚同吞拿魚都有!但係泰式生蝦始終都係我最愛~而沙律都有好幾款選擇,追求健康既朋友都叫咗碗菜打底~天婦羅都係放題必點項目之一,試咗個忌廉松葉蟹薯餅同埋必點大蝦天婦羅,熱辣辣又夠晒脆口!主菜當然係各種牛、豬、雞啦!剩係牛都有原味、柚子、蕃茄、壺漬可供選擇,唔同醃料食落都好大分別,而雞肉類就主要係唔同味道嘅雞翼。咁多隻味之中,我同朋友就覺得柚子味係最濃最夠味!最後再叫咗啲熟食,除咗牛油粟米,竟然仲有碗仔翅!碗仔翅仲夠晒足料~上菜速度都快,亦冇店員好勤力幫手收碟,成個環境好啱約朋友嚟吹水~

一坐低就去拎飲品,選擇唔多,但可以加錢飲酒精類飲品!

見到點菜係用紙仔,回憶即刻返晒嚟呀!

2024-06-25 172 瀏覽
系附近K11行完街,有少少想食下燒肉,就search到呢間近近地嘅,好彩黎得早(18:00)仲可以walk in!! 呢間餐廳係用紙點餐,其實我中意,唔洗搞到電話無晒電!同食到油淋淋㩒電話!我一黎就叫左和牛同豬腩肉!!仲有牛舌!!!佢地嘅刺身都好新鮮!我最鍾意三文魚同馬刀貝,所以一定encore多次!牛肉大火燒30秒左右就食得!入口即溶!好食!!!我就夾埋啲沙律配菜一齊食!refreshing一啲😝蔬菜、菠蘿真係好新鮮,一啲燶邊!最欣賞個壽司做得細細粒,放題食壽司其實都係想過下口癮,細細件唔使浪費又唔會太飽個牛肉蘿蔔湯,超級鮮甜,有少少胡椒粉味好香牛油粟米好脆口炸物係即叫即炸非常新鮮,最鍾意食個薯餅

我一黎就叫左和牛同豬腩肉!!仲有牛舌!!!

蔬菜、菠蘿真係好新鮮,一啲燶邊!

最欣賞個壽司做得細細粒,放題壽司其實都係想過下口癮,細細件唔使浪費又唔會太飽

個牛肉蘿蔔湯,超級鮮甜,有少少胡椒粉味好香

牛油粟米好脆口

炸物係即叫即炸非常新鮮,最鍾意食個薯餅
2024-06-24 127 瀏覽
對於我呢個鍾意食燒肉的人來講,任食燒肉放題對我來講係恩物,放工個陣朋友就帶我過來燒魂,舖頭位於金馬倫中心2/F 交通方便 人流也多,一上去就有staff好有禮貌詢問我係咪有book檯,咁啱朋友到左就安排我地入座,一坐低就俾咗一本好厚嘅放題紙比我地劃下食物份量,食物種類繁多 包括有刺身、Sushi、炸物、牛肉、雞肉等。呢間放題可以韓式燒肉,我地就係張紙上劃下需要的份量刺身拼盤,味道鮮味十足燒肉牛味十足,入口即融,高質之戰值得一讚炸天婦羅,熱辣辣。味道不俗首先我覺得推薦大家來食之餘,亦都因為這間放題店食物類型多,再加上位置方便。

刺身拼盤,味道鮮味十足

燒肉牛味十足,入口即融,高質之戰
值得一讚炸天婦羅,熱辣辣。味道不俗

2024-06-18
  • 刺身
  • 海鮮
  • 黑毛霜降和牛
  • 炸物
  • 海鮮拼盤
今日去咗呢間位於尖沙咀嘅任食放題同朋友聚餐。見佢除咗有燒肉之外,仲有壽司刺身熱食冷盤,最緊要係嘢飲仲有啤酒任飲。價錢都尚算合理三百幾蚊,就同朋友去試吓。一開頭就嗌咗一個魚生刺身,款式都幾多亦都幾新鮮,佢仲有生蝦添。甜蝦三文魚嗰啲都好鮮甜。 嗌咗少少壽司,出邊啲放題成日都會大大嚿令到你食飽晒。 呢間餐廳就好有良心,細細舊咁就可以咩都試吓。 三文魚腩壽司夠晒肥美,而且個芒果飯卷都可以解膩。 燒肉有雞牛豬揀,而且牛仲有黑毛飛霜空降和牛,同埋牛𥚃肌。 和牛油脂比較重,而牛𥚃肌就比較有牛味。 雞翼亦都好細心,係單骨雞翼唔需要食得咁困難,仲有唔同腌料。 有啲係比較清新嘅柚子蜜薑醬汁,唔會好快食濟。 小食嗌咗啲枝豆同埋燒菠蘿送下啤酒解吓膩,個人認為一定要嗌嘅就係佢嘅清酒煮蜆❤️❤️。 鍾意食辣嘅朋友一定要叫。 一上啲聞到好香嘅酒味,食落去亦都偏辣好惹味! 整體來講呢間餐廳上菜都好快,而且佢嘅食物尤其是澱粉質都比較細碟。咁就可以食多啲試多啲唔同種類。 而且佢燒肉嘅肉質亦都係高級嘅和牛,同朋友嚟食吓嘢飲下啤酒一流!

2024-06-07
2024-06-20 97 瀏覽
今日去咗一間係尖沙咀嘅放題,食物種類都好好多!除咗刺身壽司嗰啲,仲有燒肉,同埋其他煮物、炸物等等。餐廳地理位置好方便,喺金馬倫中心2樓,尖東站行過去或者尖沙咀行過去都好快! 座位都好闊落。你食放題少不了一定要食大量刺身!三文魚都好肥美,仲有佢嘅原隻甜蝦都好大隻好鮮甜!推介!馬刀貝都好爽口,唔錯~燒物就試咗佢個生魚松葉蟹薯餅同埋炸海老。燒肉佢都有好多款!鍾意食牛嘅朋友可以試吓佢唔同部位嘅肉!喜歡食厚脂肪質感嘅可以揀西柚霜降和牛同黑毛飛霜空降和牛、黑毛和牛牛味就比較重,鍾意食冇咁肥膩,但係又重牛味嘅,可以試下牛裡肌,呢度仲有一個比較清新嘅口味:西柚汁牛裡肌,西柚嘅清新解咗牛肉嘅膩,另外少不了薄切牛舌,燒完都仲好爽口~我自己都幾鍾意佢個燒肉汁~ 除咗牛肉,佢都有豬肉肉同埋雞肉揀!個人特別鍾意佢嘅燒雞翼,生薑味雞翼同埋柚子蜜薑味雞翼都幾清新!推介~鍾意食孜然粉嘅都可以試埋孜然雞翼~另外佢都有唔同嘅湯飯,就連蠔仔粥都有。

你食放題少不了一定要食大量刺身

燒物就試咗佢個生魚松葉蟹薯餅同埋炸海老。

燒肉佢都有好多款!鍾意食牛嘅朋友可以試吓佢唔同部位嘅肉!

我自己都幾鍾意佢個燒肉汁~

另外佢都有唔同嘅湯飯,就連蠔仔粥都有。
2024-06-07
2024-06-20 76 瀏覽
位於尖沙咀嘅燒魂,主打日式燒肉放題,10pm前入座優惠更多,包括無限暢飲啤酒,同埋任食刺身壽司!黑毛飛霜空降和牛|騷騷牛裡肌|香蔥薄牛舌燒魂主打嘅肉品之一,厚薄適中,帶點油花,好易燒!菜名設計亦見心思!奧斯卡豚后肉|蜜運豚后肉肥瘦相間,入口甘香!三文魚、吞拿魚、原隻甜蝦、希靈魚、馬刀貝刺身刺身類嘅選擇都幾多,當中以三文魚最為優質,可以放心encore!花之戀、三文魚、七味燒三文魚、鰻魚壽司亦有唔少特色壽司,質素好過唔少壽司店!南瓜、蟹棒、海老天婦羅|榴槤炸彈|牛乳松葉蟹薯餅有多款天婦羅供應!榴槤炸彈一咬就爆出濃厚嘅榴槤果香,正!日本迷你一口蕃薯|戀人菠蘿蔬菜類都唔錯!一口蕃薯甜度夠高!菠蘿香甜爆汁!

黑毛飛霜空降和牛|騷騷牛裡肌|香蔥薄牛舌

奧斯卡豚后肉|蜜運豚后肉

肥瘦相間,入口甘香!

三文魚、吞拿魚、原隻甜蝦、希靈魚、馬刀貝刺身

花之戀、三文魚、七味燒三文魚、鰻魚壽司

亦有唔少特色壽司,質素好過唔少壽司店!

南瓜、蟹棒、海老天婦羅|榴槤炸彈|牛乳松葉蟹薯餅

有多款天婦羅供應!榴槤炸彈一咬就爆出濃厚嘅榴槤果香,正!

日本迷你一口蕃薯|戀人菠蘿

蔬菜類都唔錯!一口蕃薯甜度夠高!菠蘿香甜爆汁!
2024-06-19 48 瀏覽
好耐無食燒肉放題,間唔中要邪惡一下,食下treat meal所以同朋友黎左呢間尖沙咀樓上鋪食和牛燒肉放題!叫左幾款牛~1)黑毛飛霜空降和牛輕輕燒幾下,油份出哂黎,肉質柔軟,係口慢慢融化,重點係可以不斷encore😍實行和牛食到飽!2)汁燒安格斯和牛骰仔牛,壺漬和牛一口size,呢款筋部位比較多,所以要花d時間嚼3)薄切牛舌牛味濃,唔會膩!呢度既雞都值得推介,用左穀飼烏雞,黑椒雞腿肉,夠爽口,肉質鮮嫩!柚子雞翼,好貼心會將雞翼剪開,方便燒,甜甜的雞翼🍯除左燒肉,仲有唔同既刺身同壽司推薦馬刀貝,好鮮甜!松露醬大蝦壽司,岩哂黑松露控,不斷encore再encore~熟食大推馬拉盞炒通菜,好有鑊氣!超有風味,估唔到食放題都食到咁既質素,好有驚喜!飲品都係任飲的!
好耐無食燒肉放題
間唔中要邪惡一下,食下treat meal
所以同朋友黎左呢間尖沙咀樓上鋪食和牛燒肉放題

叫左幾款牛~
1)黑毛飛霜空降和牛

2)汁燒安格斯和牛骰仔牛,壺漬和牛
一口size,呢款筋部位比較多,所以要花d時間嚼

3)薄切牛舌
牛味濃,唔會膩!

呢度既雞都值得推介,
用左穀飼烏雞,
黑椒雞腿肉,夠爽口,肉質鮮嫩!
柚子雞翼,好貼心會將雞翼剪開,方便燒,
甜甜的雞翼🍯

除左燒肉,仲有唔同既刺身壽司
推薦馬刀貝,好鮮甜!

飲品都係任飲的!