2020-11-13 677 瀏覽
數數手指都有幾年冇食過爭鮮,因為以前學生年代成日食,到出嚟搵咗錢就去揀啲好啲嘅餐廳食。今次嚟到附近行完街,口痕想試吓而家係咩質素,估唔到好有驚喜!三文魚望落都幾新鮮,肥美,朋友話好過另一間連鎖壽司店。鰻魚好大件,好厚身,有少少骨!最另外意外驚喜係有海膽壽司,而且一啲都唔腥,係塊紫菜淋左啲,一次食兩件🤣今次實在令我對平民迴轉壽司店改觀,得閒食下平平哋嘅壽司都幾開心,又可以過吓口癮🤣大家如果行行吓街想坐下,食返幾件壽司,呢度都係一個好選擇😛

三文魚望落都幾新鮮,肥美,朋友話好過另一間連鎖壽司店。
鰻魚好大件,好厚身,有少少骨!

2020-06-13 597 瀏覽
長岐良美,想食日本野梗係食返啲平價壽司啦,爭先雖然係平㗎但識食都可以食到靚野通常我都淨係食一碟一件嗰啲壽司,例如三文魚腩,赤海蝦壽司,$8一碟真係唔可以要求多多有呢個質素都真係賺咗!葵芳分店好唔同就係比其他分店乾淨得多,而且座位較多,唔需要等好耐位下次經過葵芳除咗掃街之外想搵個地方坐下平平哋可以搵間爭鮮食!呢間質素唔錯而且服務態度又好又有得外賣服務!

2020-05-21 494 瀏覽
最近見到有新款,葡萄柚子帶子壽司!8元一碟平平地糧尾最適合。對於月光族的我,男人浪漫是一個人來爭鮮自由選擇。最近喜歡吞拿魚蓉壽司甜蝦刺身其實蝦不一定越大越好吃,甜蝦雖然細隻,但味道上特別鮮甜!當然在爭鮮吃東西,比較平價要吃新鮮剛放下的比較好。 它超級鰻魚(2個碟)又凍又硬千萬不要選。我推薦:三文魚腩壽司也很厚新鮮蟹醬赤蝦壽司芥辣八瓜魚軍艦赤貝壽司甜蝦刺身葡萄柚子帶子壽司吞拿魚蓉壽司尤魚壽司火灸三文魚壽司芝士甜蛋小食
最近見到有新款,葡萄柚子帶子壽司

8元一碟平平地糧尾最適合。

對於月光族的我,男人浪漫是一個人來爭鮮自由選擇。

最近喜歡吞拿魚蓉壽司

甜蝦刺身

其實蝦不一定越大越好吃,甜蝦雖然細隻,但味道上特別鮮甜!

當然在爭鮮吃東西,比較平價要吃新鮮剛放下的比較好。

它超級鰻魚(2個碟)又凍又硬千萬不要選。

我推薦:

芝士蛋
三文魚刺身
芝士蛋
2020-04-10 462 瀏覽
呢日過嚟 #葵涌廣場 除咗想 #整指甲 之外,當然就順路行吓街、買啲新衫準備換季🛍 好多時我都會拎啲 #新衫 去三樓間 #改衣店 修改一吓,為求最fit身示人😉 呢個咁奇怪嘅習慣,就連改衫個姨姨都認得我😅 新訂單一般要兩三日先可以起貨,不過姨姨都會特別幫我趕一兩個鐘頭內做起😉 價錢通常會貴少少,不過都好過要我專登再返轉頭吖🥴喺等待嘅時間,我通常都會附近搵啲嘢食嚟kill time。呢日見附近間 #爭鮮 人流唔多,見佢裝修得幾靚仔,而且大部份壽司🍣只係$8一碟又唔貴,就去試吓啦。#迴轉壽司 #源源不絕 喺我面前流過,不過唔知點解我反而覺得選擇唔多,來來去去都係果幾款🥴 或者因為有 #店員 為咗啲無聊嘢,無啦啦走過來拍我,當時覺得佢勁冇禮貌,搞到我即時冇晒mood👉🏻👈🏻 連平時我最愛嘅 #北寄貝壽司🍣 都覺得淡而無味、#軍鑑壽司 就更加麻麻,圍邊嘅 #紫菜 唔夠脆口... 失敗!好少我可只係食咗四碟壽司就想走人... 食少啲唯有當減肥啦👉🏻👈🏻

2020-04-04
$35 (其他)
2020-02-28 361 瀏覽
自從舊年6月之後, 我同個girlfriend就放棄咗元氣,改佐去食「爭鮮」。發現爭鮮其實係好特別,而且好似仲衛生,最起碼爭鮮嗰啲壽司係有蓋冚住, 家陣冇看肺炎咁嚴重,衛生一定係擺第一位! 而且啲壽司飯係用machine製嘅,不經人手,信得過!另一啲特別之處就係壽司嘅味道,爭鮮啲壽司食得出好有豐富嘅台灣味道,雖然壽司本來源自日本,但係曾先加入咗好多台灣元素,令到壽司更有新意更加特別。焦糖娃魚肚,超級有創意,味道有焦糖嘅香味,三文魚肉又肥美,加埋壽司飯好好味。山椒麻辣章魚軍艦,味道麻麻辣辣,超級惹味,食起上嚟又真係好特別。Poke卷,好大件卷物,普通人一口係食唔曬,醬汁係是拉差蛋黃醬,卷物裏面有三文魚肉、青瓜絲、仲有蛋絲好健康,食起上嚟甜甜香香又有少少辣好惹味。睇睇我哋兩個食咗咁多嘢就知道爭鮮有幾好味!

睇睇我哋兩個食咗咁多嘢就知道爭鮮有幾好味!

2019-07-01 577 瀏覽
每當感冒,咳嗽 , 身體有不適的時候 ,總會想起去爭鮮治病,而且是免費的。食薑?無錯,講緊的就是去爭鮮食點酸薑,薑有益身體已是老生常談,對止熱咳還有一定的功效。 剛好近日天氣炎熱, 冷氣吹得比平常多,我就到爭鮮食薑了,同場還有很多食物選擇三文魚飯, 飯面鋪滿顏色鮮豔的三文魚,配上日本醬油,味道鮮美新品---法國海螺,有一股海水的味道, 口感煙韌,甜甜的,很喜歡。腐皮包栗米吞拿魚, 大件夾抵食,吞拿魚蓉混入沙律醬再加上甜甜的栗米,食完還想再食爭鮮®食材新鮮,即埸制作,食得安心,一直是經濟實惠平靚正之選,是下午茶的好選擇😎

• 三文魚飯
  • 腐皮吞拿魚
2019-05-08 485 瀏覽
如圖所見,你係咪諗梗呢d 款乜爭有得食咩? 無錯,除左油甘魚同帶子之外,我估都估唔到佢出左咁多款時令新產品😋👍 一餐12碟大推介黑松露醬松葉蟹👍 味道鮮點可以接受,二推海膽散,想不到無腥味亦口感Juicy,巨型赤貝巨型蒸蠔就唔多講,見到即拿來食就岩啦🤣🤣至於青口同兩隻較細的蒸蠔都係一叫無妨的實拿之選👍 只要留意返,綠色兩隻碟的推介之選是$16 不是$8 啊。👅美味: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5✨環境: ⭐️⭐️⭐/5💫回頭: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5💡性價: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5💆‍♂️服務: ⭐️⭐️⭐️/5

一餐12碟大推介黑松露醬松葉蟹👍 味道鮮點可以接受,

二推海膽散,想不到無腥味亦口感Juicy,

巨型赤貝巨型蒸蠔就唔多講,見到即拿來食就岩啦🤣🤣

👅美味: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5
✨環境: ⭐️⭐️⭐/5
💫回頭: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5
💡性價: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5
💆‍♂️服務: ⭐️⭐️⭐️/5
午餐
2018-08-25 700 瀏覽
今日難得行過葵涌廣場,見到唔洗排隊,即刻走入去食。位於葵涌廣場的爭鮮迴轉壽司,場內燈光火猛,座位充足,與三五知己亦能一齊用膳。今次食的鰻魚壽司最突出,大大舊既鰻魚加上燒汁,香味四溢。味道亦如所預料十分香濃,令人想再點一客。
2018-06-23 640 瀏覽
有日同兩個寶貝女經過,岩沒食晚餐,就入去試下,可能晚餐時間,人流幾多,前要有20幾人排,但好快就輪到,食物都算新鮮。甜品認真一般,兩個女各一牒都無食晒。鰻魚飯細細碗,大女食左2碗,全場每牒8蚊,三個人食左23蝶。有8成是女兒食的,女兒評價吾錯,ok好。價錢又吾貴。時間上大約限坐45分鐘。但都吾會有人趕。扺食。
2018-04-26 653 瀏覽
我去過其他區的爭鮮,未試過坐左30分鐘 9成全程見到都是熟蝦,蟹柳,腐皮。問佢地有冇其他款,有不過一出只出一兩份其他款。一出就比其他人攞左 問第二次都係咁cheap出得一兩份。建議大家不如係葵涌廣場掃街食日本嘢都冇甘嬲。
2018-03-12 479 瀏覽
I haven't had Sushi Express in a long time. That cheap $8 a plate rotating sushi bar. Much to my surprise in finding it in Kwai Chung Plaza! With new items! Obviously, in I went!Sushi Express needs no real introduction. It's a rotating sushi bar. You get 40 minutes to eat and every thing is $8 each. We ate a few things but I'll point out the new items.This was pretty good. A regular roll with imitation crab, cucumber and egg.This was the worst. The fish was hard and had a strong fishy taste. I w

This was the worst. The fish was hard and had a strong fishy taste. I wouldn't recommend this one. It tasted like dried fish.

But this! This was the best. Sakura mochi! The mochi was soft. Inside was a semi sweet white azuki paste. The pickled sakura went well with everything. I think we grabbed another plate. I loved it so much!

2018-03-08