2020-01-06 247 瀏覽
我食過幾次,我覺得唔錯,價錢又低,野食又唔差,態度又和善,排隊去買既人都唔係少,好幾次我想買黎食,最後都係放棄,因為多人排隊,哈哈, 糯米飯$12一碗,一碗5種不同味既餃子面,只收$20,佢地真係平賣多做。利申,我不是刻意幫佢地賣廣告,我只係講出事實
2019-12-21 321 瀏覽
因為新開嘅關係,次次經過都會有人排隊,所以得閒就去買了。見佢$12蚊5隻水餃嚟講,心諗都幾抵喎。$20就有10隻都好平。見佢上面掛完個牌寫住韮菜餃/菜肉餃,下面個細牌又寫住椰菜/韮菜/白菜餃啦。咁我order 5隻椰菜同5隻白菜($20),佢覆單就「5隻!」,但我係要5隻椰菜同5隻白菜餃喎,咁我再覆返佢咁樣啦,佢先覆無白菜餃,全日都無白菜餃。咁最尾咪買咗5隻($12)囉。態度真係麻麻,係多人排隊嘅,咁又幾抵嘅,味道正正常常,湯底普普通通。

2019-12-15 275 瀏覽
新開既店就梗係要試試佢啦,店面種感覺係比較揸流灘 d ...餃子有韭菜,椰菜,白菜可以揀,湯底酸辣,麻辣,豬骨湯可以揀,價錢都只係 $12 就有 5 粒啦,size 唔係大粒,亦唔算好細粒。就算佢其他唔係餃子既食物都賣得平,豬皮蘿蔔魚蛋 $12 都算幾抵食呀。不過有少少失望係原本我諗住係湯浸住 d 餃,但結果唔係,只係有一湯匙既湯畀你,變相其實似係麻辣汁多過叫麻辣湯啦。餃子既料就唔算好滿好多,不過呢個價錢黎講算好了。一咬開其實就普通既椰菜加埋豬肉,我又唔覺得特別 d 豬肉係爽口,感覺都非常一般,試過一次就夠曬了。
新開既店就梗係要試試佢啦,
店面種感覺係比較揸流灘 d ...
餃子有韭菜,椰菜,白菜可以揀,
湯底酸辣,麻辣,豬骨湯可以揀,
價錢都只係 $12 就有 5 粒啦,
size 唔係大粒,亦唔算好細粒。
就算佢其他唔係餃子既食物都賣得平,
豬皮蘿蔔魚蛋 $12 都算幾抵食呀。

不過有少少失望係原本我諗住係湯浸住 d 餃,
但結果唔係,只係有一湯匙既湯畀你,
變相其實似係麻辣汁多過叫麻辣湯啦。
餃子既料就唔算好滿好多,
不過呢個價錢黎講算好了。
一咬開其實就普通既椰菜加埋豬肉,
我又唔覺得特別 d 豬肉係爽口,
感覺都非常一般,試過一次就夠曬了。

2019-11-29 345 瀏覽
晚飯時間去到要排隊,前面約有五個人,排左3分鐘到就可以點餐°門面有幾款餐牌,一款寫住韭菜餃及菜肉餃,另一款寫住椰菜餃、韭菜餃及白菜餃,而湯底有四款,包括有上湯、豬骨湯、酸辣及麻辣。點餐時好奇問一問阿姐,有冇白菜餃,阿姐就好唔耐煩黑晒後面咁答:「得韭菜同椰菜,你要咩啊!快啲啦。」我就好快速咁點左餐,阿姐再嚟我:「點你就快啲啦。」,排隊黎受氣算!中立少少講返食物先。講下湯底先,麻辣湯就係就咁筆pat麻辣醬,而酸辣湯就係筆pat麻辣醬再吱啲黑醋,無誠意,無鮮味無香味。餃子浸住湯外賣返到屋企約10分鐘,餃子皮唔黐住,筆起隻餃子冇爛冇穿,餃子皮質地唔錯。餃子餡料實淨,但餡料少, $12 5隻係咁上下。韭菜餡料唔夠香椰菜餃味道還好食完兩份都唔飽餃子應該無下次,下次試埋糯米飯.

算!中立少少講返食物先。
餃子餡料實淨,但餡料少, $12 5隻係咁上下。

韭菜餡料唔夠香

椰菜餃味道還好

食完兩份都唔飽

餃子應該無下次,下次試埋糯米飯.
3 分鐘 (外賣自取)
2019-11-26 234 瀏覽
嘩好食到不得了,又平又好食,一個糯米飯都係$12全香港都食唔到,仲有個餃子,又係$12,平都冇人信,仲要好好食,想唔推介都唔得,離晒譜,如果香港多幾間呢啲咁嘅良心店舖,真是我們香港人的福氣,大家唔信可以去嘗試吓,真係好好味,佢仲有個魚蛋豬皮蘿蔔,又係$12,因為佢呢個價錢,又真係冇乜野可以挑剔佢,魚蛋爽,蘿蔔淋又冇渣,豬皮又有口感,真係呢啲價錢,都唔知道可以係邊度可以食得到,仲有佢個麻辣醬汁,都唔知點解咁好食,性價比高。
嘩好食到不得了,又平又好食,一個糯米飯都係$12