餐廳: 牛奶冰室 (景林商場)
資訊:

2024-02-26 208 瀏覽
2024年2月3日同老婆唔知食咩,行下行下去左景林,見到間牛奶冰室唔多人就走左入去。入度去叫左個2個午餐星洲炒米,午餐肉流心蛋蔥油飯,熱奶茶,黑糖紅豆冰。坐左陣都冇人畀水,不過服務都ok。先講個厚切半焗流心蛋飯蔥油飯,這個配搭基本上都唔會難食,冇咩好講,個人覺得杯奶茶茶味唔太濃,奶就多左dd。跟住就講下個星洲炒米,攪得值得推介,好多料,好多火腿絲,蝦係原隻厚肉,炒得都ok,又唔算太辣。最後就係杯黑糖紅豆冰,感覺有黑糖味,但就偏甜。

坐左陣都冇人畀水,不過服務都ok。
黑糖牛乳紅豆冰

星洲炒米+奶茶

2024-02-03
黑糖牛乳紅豆冰
星洲炒米+奶茶
2024-02-06 126 瀏覽
話說今日又係好懶唔想出街,所以又係叫咗外賣,今次外賣都係用K字頭個間,因為覺得佢送餐速度都幾快,送得快可以保持到食物嘅質素我今次就叫咗個鮮茄牛肉蛋飯,首先飯、餸、汁份量非常多,今次我反而食呢個飯幾有驚喜,原本諗住茶餐廳送上嚟都係啲Hea飯,首先個汁有好多,酸甜到適中,仲可以食到幾件真蕃茄,同樣蛋嘅份量都係好多,食落好香蛋味,牛肉片份量都係好多,食落嫩口彈牙,不過我就略嫌佢淋咗一點,飯就非常多一個人份量都食唔哂。不過唯一我唔鍾意嘅地方就係而家飲熱檸水已經冇咗原片檸檬,呢樣係最可惜

2023-08-18 192 瀏覽
叫左一個咖哩牛坑腩飯 相中碟上大大件咖哩牛腩薯仔上檯拎到黎係用一個碗仔裝住啲咖哩牛腩粒 完全同餐牌係兩回事 仲有杯凍檸茶叫少甜少冰 拎到黎杯凍檸茶係冇冰冇甜仲好酸添 今次嘅晚飯令我相當失望😓
叫左一個咖哩牛坑腩飯 相中碟上大大件咖哩牛腩薯仔
2023-07-11 191 瀏覽
今早點煎雞扒麵熱咖啡,加配蒜蓉多士加流心蛋,仲要加$8元,但即刻送到的多士和流心蛋是凍的,我同侍應講番情況,她說「哦」就繼續做其他客人,我等咗1分鐘後找來類似經理的人,講給她知,她就說做過一份俾我,嘩!妳地啱啱先轉名開番就做成咁,叫街坊怎樣幫襯你呢?如果這是出餐的人決定俾客人的,咁炒咗他吧!如果是公司政策,咁就執笠吧!今時今日咁嘅服務態度,點做呀!
2023-06-15 171 瀏覽
今日考完試放學本身諗住去樓下嗰間新開嘅餐廳(牛奶冰室)食嘢,嗌咗個酸菜魚湯飯($62)。不知所謂!魚冇魚味,湯又係完全冇味,大失所望!🤯應該唔會再嗌多次呢啲垃圾食物😰⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
2023-06-15
2023-05-16 238 瀏覽
這間冰室最近新開張 之前係百分百餐廳 現在佔一半之前餐廳面積 一半俾咗其他餐廳 新餐廳當然想試一試 但真心勁失望 之前聽講其實都係和百分百同一集團 我睇完餐牌後都發覺有相似地方 今日食早餐 早餐款式都算多 價錢中上偏貴 現在要電腦落單 但餐廳接收數據勁差勁慢還俾錯枱號QR code令我們的食物去了隔離枱 之前在百份百餐廳都喜愛嘅蕃茄肉碎通粉 我見現在還有 所以我就點選 就係因為這個 令我對這間餐廳這個餐今次增大了 之前只係一個通粉什麼也沒有 今次多了一個炒蛋和多士 價錢就變相貴咗 但我都唔介意 因為可以食返之前嘅味道 我已經覺得很開心 但碗通粉送到來嘅時候,本人真係勁唔想要⋯⋯⋯佢哋個碗以前係湯碗 但而家只可以講係一隻碟 通粉散到很難處理 那些蕃茄汁真係油到不得了 食落去編鹹 沒有太多肉碎 職員還送錯太陽蛋 最後職員換返 那個炒蛋很差 我見太陽蛋都有兩隻 炒蛋就好似只有一隻 唔知佢哋係隨心炒還是有配方的 蒜蓉牛油麵包都可以接受 當然如果大方啲俾多啲蒜蓉牛油就會開心啲 餐飲凍飲加$3 本人點了檸檬茶 和百分百一樣是沒有檸檬的 檸檬茶偏酸 已經order少冰 但其實都很多冰塊 Anyway

意大利蕃茄肉碎濃湯通粉

佢哋個碗以前係湯碗 但而家只可以講係一隻碟 通粉散到很難處理 那些蕃茄汁真係油到不得了 食落去編鹹 沒有太多肉碎 職員還送錯太陽蛋 最後職員換返 那個炒蛋很差 我見太陽蛋都有兩隻 炒蛋就好似只有一隻 唔知佢哋係隨心炒還是有配方的 蒜蓉牛油麵包都可以接受 當然如果大方啲俾多啲蒜蓉牛油就會開心啲 餐飲凍飲加$3 本人點了檸檬茶 和百分百一樣是沒有檸檬的 檸檬茶偏酸 已經order少冰 但其實都很多冰塊 Anyway,進步空間極度大 我只可以講我唔會再點蕃茄肉碎通粉

2023-05-14
$40 (早餐)