2024-09-26 17 瀏覽
送完小朋友上學,校門口吃頓媽媽早餐。這家牛奶冰室服務很好,環境也不錯。價格公道合理,食物乾淨衛生。最重要係非繁忙時段,無用餐時限。 次次去食完早餐,都可以同其他媽媽一起聊天。
2024-09-20 73 瀏覽
今天早上來到屯門開工,去了附近牛奶冰室食早餐。點了一份餐蛋治,有趣的是竟然有2片/3片麵包選擇。我當然是選擇3片麵包,又不用額外加錢。麵包竟然是烘底的,熱辣辣,又脆,很正。所以正確嚟講應該叫餐蛋多雞蛋生熟程度剛剛好,不會很老,還帶有一點點蛋汁,非常正。餐肉正常不過,不會太咸,切得也不算太厚/太薄,可以。熱斋啡應該是即磨的,起初還以為拿錯了給我,看圖片像加了奶的感覺。喝起來咖啡没有酸味,只有一點點苦。
我當然是選擇3片麵包,又不用額外加錢。
餐蛋治 + 熱斋啡
2024-09-20
$35 (早餐)
餐蛋治 + 熱斋啡
  • 餐蛋治
2024-08-25 57 瀏覽
事源是我平時都巿去開光顧,亦有買他們的面包,他們的堂食食品質素尚好的,堂食服務員服務水平亦可以,但面包部店員水平則有待改善。就係出呢個post前十五分鐘,去了該店買面包,本來打算買麻薯波波,該店平時標價為20元5隻麻薯波波,但當時個間店得返3隻,咁去問下佢地一名頗有福氣的女面包部店員會唔會再出新鮮的,但佢話唔會,之後佢話15元俾曬3個俾你,咁就不加思索就俾錢買左,分享是次教訓係要帶腦出街呀:)#美麗的誤會#多謝員工咁盡心盡力為公司賺盡每一分毫#為左要俾評分,硬食200字
#美麗的誤會
#多謝員工咁盡心盡力為公司賺盡每一分毫
#為左要俾評分,硬食200字
2024-08-25
外賣自取
2024-05-26 84 瀏覽
首先,安排入坐位亞姐亂咁放人入坐(佢帶入坐嗰位先生肯定係我後幾張飛),又唔睇下門口㩒飛部機。。。要提佢有幾張等緊先至望下然後,落單後等食其間隔離枱走,亞姐執枱時將枱面淨底嗰幾張餐紙攞返去工作枱,疑似回收當新淨咁等派比下家用!?最後,自助付款時,隔離有個亞婆叫職員幫手埋單,個帶眼鏡嘅老女職員大大聲咁問亞婆“你第一次嚟食㗎”。。。(你企係到眼望望咁無嘢做,幫下手好辛苦咩)成間嘢整體態度都有問題,有好大改善空間

成間嘢整體態度都有問題,有好大改善空間