2024-02-01 242 瀏覽
今日晏晝一班同事六個人食.去到拎飛等位. 咁六人等得耐啲我地都明白.有時仲有機會會分台坐. 食飯時間多人知道.但係我地六個人明明見到門口四人台離開. 隔離單丁哥仔飲埋杯野都準備走.諗住張台係我地架啦…點知個所謂經理係咁禁晒啲二人一人入左去坐.完全無打算叫我地坐底四個先.咁我地原來以為等多陣就有台啦.見啲人走左咁多..點知所謂經理繼叫啲一人/二人入座.呢下真係忍唔住問下經理幾時有..呀姐話六個人要等下架啦.. 唔岩因係你地分開坐囉.態度仲要串到呢..唔緊要.. 第一次黎食都咁受氣.侍應咁惡. 真係祝貴公司生意興隆..好啦.. 講完店員..到講下食物先…Um… 我諗我係咪味覺有事? 啲野食無味既.. 叫黑松露意粉..最後要食客自己落鹽..蔥油既啲蔥大粒到連蔥頭都比埋☺️仲有其他唔想再講落去..食完一次唔會再有下次..貼錢買難受
今日晏晝一班同事六個人食.
去到拎飛等位. 咁六人等得耐啲我地都明白.
有時仲有機會會分台坐. 食飯時間多人知道.
但係我地六個人明明見到門口四人台離開.
隔離單丁哥仔飲埋杯野都準備走.
諗住張台係我地架啦…

點知個所謂經理係咁禁晒啲二人一人入左去坐.
完全無打算叫我地坐底四個先.
咁我地原來以為等多陣就有台啦.
見啲人走左咁多..
點知所謂經理繼叫啲一人/二人入座.
呢下真係忍唔住問下經理幾時有..
呀姐話六個人要等下架啦.. 唔岩因係你地分開坐囉.
態度仲要串到呢..

唔緊要.. 第一次黎食都咁受氣.
侍應咁惡. 真係祝貴公司生意興隆..
好啦.. 講完店員..
到講下食物先…

Um… 我諗我係咪味覺有事?
啲野食無味既.. 叫黑松露意粉..
最後要食客自己落鹽..
蔥油既啲蔥大粒到連蔥頭都比埋☺️
仲有其他唔想再講落去..
食完一次唔會再有下次..
貼錢買難受
2024-02-01
20 分鐘 (堂食)
2024-01-21 230 瀏覽
頭先叫兩個飯外賣,連兩杯飲品。10分鐘後返到屋企發現得一杯飲品,打電話問佢點解決。亞姐淨係叫我返去拎。有冇搞錯,你做錯野仲罰我行多轉?一來一回咪即係罰我行20分鐘?我話我住葵涌邨附近,你哋餐廳行過來10分鐘,唔係唔送返比我下?亞姐話全公司既人都唔識路。今時今日,Google Map咁方便,比埋地址你,搵都唔搵就話唔識?講講下發現杯飲品都仲係錯既,即係欠我兩杯飲品。嘈完一輪,先話送過來,真係自己申請,係要逼人嘈先得。結果等左半個鐘,我行埋落樓,行左一半路程先見到個職員。無啦啦又食遲半個鐘,沖兩杯凍奶茶要搞咁耐?現場又唔係多人,已經3點半都搞咁耐。咁既服務態度,又收得貴,真係死得。

嘈完一輪,先話送過來,真係自己申請,係要逼人嘈先得。

咁既服務態度,又收得貴,真係死得。
外賣自取
2024-01-16 163 瀏覽
一入去明明大把位,阿姐死都要我地搭台,跟住又唔比qr code, 問佢餐牌答,台底咪有囉!而家我係度住定係度做?我一定會知?跟住野食黎到叉燒蛋飯又咸又甜,咖哩雞扒死咸死辣無香味,食左一半就食唔落,完全鈉超標,我後尾嫌杯芝麻鮮奶好多奶,倒咁d奶飲個底,倒左落碟飯度,呢個巴閉阿姐問d野收得未,咁我禁緊電話無答佢,佢就大聲再問一次兼夾態度差,真係忍唔住啤行佢黎答唔要,你無禮貌,我都唔洗對你有禮貌。
2024-01-16
$70 (早餐)
2023-12-17 236 瀏覽
同朋友響葵芳做嘢做到一半覺得有啲肚餓,但係星期日朝送外賣可能等好耐,選擇又好似冇咁多,所以朋友就揀咗牛奶冰室,一來本身行過去唔算好遠,二來望落去都係一般茶餐廳嘅選擇,所以覺得應該冇乜大問題。叫咗一個芝士火腿三文治烘底,火腿同埋芝士都唔算好大塊,主要係放晒喺中間切開嚟睇好似好足料咁樣,食落去就係平平穩穩,食得飽,又唔難食嗰種感覺。另外叫咗一個一口雞球蔥油撈麵,份量係唔錯嘅,不過啲蔥油嘅感覺唔知係咪啲油落晒底,感覺啲聰好似同個麵冇乜關係咁樣,所以食落去嘅感覺都普普通通。另外叫咗個西多士,最大問題係佢啲糖漿已經落晒落去個多士度,所以返到去食嗰陣時已經淋晒,同埋如果覺得太甜,亦都冇辦法改變。

2023-12-10
10 分鐘 (外賣自取)
下午茶