每次黎到滿東村,都會入街市嘆番碗牛雜麵先走,貪佢洗得乾淨冇異味,而且款式部位都可以食得好刁鑽、價錢就中規中矩50至$70不等。餐牌上款式眾多,魚蛋、水餃、餃子🥟、豬肚丸、潮州魚餃、牛雜、金錢肚、牛腸、頂級崩沙腩等都有,仲有豬手可簡。湯頭清澈,先呷一口牛骨湯,清甜,附有爽口無鹼水味的麵條,幼細有咬口,牛雜有齊牛腸,金錢肚,牛肺、牛展,每樣都洗得乾乾淨淨,出色,加上其自家製超辣辣椒油,落一滴層次昇華。總結:街坊屋村生意 親民價錢

總結:
街坊屋村生意
親民價錢
2023-02-28 700 瀏覽
📍牛歡洛潮洲粉麵 (東涌)東涌松滿路7號滿東邨萬有街市地下3號舖牛雜拼胡椒豬肚丸粗面$48牛雜同丸都好食😋,好大碗又足料,好夠飽,呢到d丸幾好食,又夠彈牙👍🏻。加上胡椒豬肚丸都唔係周圍有得食😆可能試下,雖然係個街市入面,但都尚算乾淨👏👏同埋幾多職員做野👍🏻
📍牛歡洛潮洲粉麵 (東涌)
東涌松滿路7號滿東邨萬有街市地下3號舖

牛雜拼胡椒豬肚丸粗面$48
2022-06-24 721 瀏覽
佢地啲麵,湯底晤錯 夠曬咸,岩曬重口味既人牛筋都夠淋 晤係咬晤到個啲。。雲吞就不過不失。。欣賞佢地既辣椒油都夠辣,不過d麵就麻麻地,有時太淋!晤夠彈牙 不過都晤差既可以再幫襯
佢地啲麵,湯底晤錯 夠曬咸,岩曬重口味既人
牛筋都夠淋 晤係咬晤到個啲。。雲吞就不過不失。。
可以再幫襯
2021-12-27 606 瀏覽
老細食煙,仲要鬧人之前食過兩次,都幾ok.今日再去食,坐低叫咗嘢食,見到有人食煙。好言相勸,仲俾佢鬧,俾佢兇。原來話係老細,仲話唔做我生意,趕我走。真係以後唔使錢都到唔去。
老細食煙,仲要鬧人

之前食過兩次,都幾ok.
原來話係老細,仲話唔做我生意,趕我走。
真係以後唔使錢都到唔去。
2021-12-07 746 瀏覽
行完山出返黎,肚餓求其順路搵野食。就黎左呢度,好食得有点意外!份量夠,味道佳,牛腩牛筋入味。雲吞大大粒,有5粒!最精彩個辣菜莆!!非常辣但非常好味!下次一定再來。
行完山出返黎,肚餓求其順路搵野食。

就黎左呢度,好食得有点意外!

份量夠,味道佳,牛腩牛筋入味。
雲吞大大粒,有5粒!
最精彩個辣菜莆!!非常辣但非常好味!

下次一定再來。

2021-12-04
2021-09-30 437 瀏覽
晚餐想食啲粉面,米線食左幾餐有啲悶,就搵吓附近有乜潮式河粉,外賣平台上都冇乜太多選擇。order左一碗淨紫菜四寶,再加炸魚皮。紫菜四寶好大碗,四寶係雲吞、魚皮餃、兩大塊類似扎肉、同埋豬肉丸,除咗紫菜之外仲加咗啲生菜,唔食粉面都夠飽,味道就一般啦,唔知係唔係外賣浸得耐個湯有啲鹹。包炸魚皮有驚喜喎,$19但超大包,我諗等如出面一碟魚皮嘅雙倍份量,而且都脆好香口,我一餐食唔晒擺到第二日都仲係脆嘅。都抵食嘅,下次想試佢啲牛腩。
外賣送餐
  • 炸魚皮
2021-08-29 364 瀏覽
東涌潮州粉麵店不多,迎東村那間合和牛腩又因加租問題結業🙁 上星期經過見到這裡,地方尚算乾淨企理,亦見有不少街坊食,滿心歡喜今日去一試。魚蛋河$32 - 唔彈牙冇魚味,魚蛋魚片都有啲酸叔味疑似變咗,河粉鞋囗唔滑。牛雜麵$36 - 牛雜份量不多、牛肚唔夠淋、牛腸充滿肥膏(不過可能個人口味唔同,我自己就唔太喜歡充滿肥膏),牛肺還可以的,但是切到細件,成碗面最好就係生麵,係彈牙嘅,可惜湯底過鹹。總括而言,滿心歡喜去,卻失望而回。

總括而言,滿心歡喜去,卻失望而回。
2021-08-29
2021-06-01 225 瀏覽
因為疫情之下 好多時都嗌外賣返屋企食 落街諗住求其食碗粉麵醫下肚就去左樓下間粉麵鋪整左碗韭菜餃牛腩米線一開個蓋已經聞到好濃嘅牛味韭菜餃質素都唔錯牛腩都算鬆軟好食過市區既粉麵鋪多多聲以呢個價錢 可以話係大件夾抵食
因為疫情之下 好多時都嗌外賣返屋企食
落街諗住求其食碗粉麵醫下肚