2024-10-23 3597 瀏覽
打邊爐,最好…- 任食,唔使就住就住- 有靚牛、靚海鮮- 二百幾蚊搞得掂😂觀塘呢間牛站(駅),就滿足到以上願望。之前食過已經覺得非常好,今次再嚟睇吓有冇驚喜。佢嘅火鍋放題分三價錢,今次是一個中間嘅“SRF極黑美國和牛片” set,平日$298一位。如果7:30pm前離座仲可以$258一位!湯底我哋揀咗龍蝦頭鍋併胡椒豬肚鍋(雙併+$48)。龍蝦頭鍋除咗龍蝦味,洋蔥味亦相當鮮甜。胡椒豬肚更加係出色,胡椒味非常重。SRF極黑美國和牛片 - 牛味好濃,同時有嚼口,但唔會好韌,用嚟打邊爐一流。其他種類嘅牛、豬、羊都有水準。特別要講吓醉雞,難得浸完湯都仲有非常重嘅醉雞味。海鮮 - 有沙白/海蝦/海參/花膠/帆立貝/墨魚,選擇豐富。當中海參同墨魚最出色,我哋叫咗好幾轉😅。其他配料方面,最特別嘅有,田雞腳😂😂,魔芋肚片、素毛肚,仲有鵪鶉蛋,呢啲都係其他地方比較少見,而且係相當好食。其實外面仲有好多嘢夾,例如麻辣小龍蝦,但根本食唔到咁多😅。嘢飲仲誇張,樽裝茶已經係基本,居然有鴨屎香檸檬茶。另外仲有珍珠奶茶,大量罐裝紙包飲品,冷熱都有。仲未夠?仲可以斟清酒梅酒,椰青汁等等,太誇張了。甜品當然都唔輸蝕,雪糕
打邊爐,最好…
- 任食,唔使就住就住
- 有靚牛、靚海鮮
- 二百幾蚊搞得掂😂

佢嘅火鍋放題分三價錢,今次是一個中間嘅

甜品當然都唔輸蝕,雪糕機雪糕雪條Häagen-Dazs全部係基本嘢,特別有高貴嘅Ekselence 雪條同地道嘅藍鐵神雪條等等…甜品櫃?有一大個,但根本食唔到😂。

二百幾蚊嚟講,呢度係超乎預期。由於呢度太多嘢食,如果未嚟過嘅真係可以嚟多幾次,尤其佢啲食物款式、湯底都keep住轉,嚟多多次都唔會厭。
2024-10-23
  • SRF美國極黑和牛片
過個星期就中秋,天氣無之前咁熱,所以我相約友人到訪了觀塘一間主打放題火鍋的「牛站」享受呢餐晚餐❗餐廳員工招呼周到,好快就排隊入座,上餐速度快而準,裝修新穎雅致而且餐廳座位舒適!⭐️120分鐘SRF美國極黑和牛套餐 $298🍲湯底- 清甜椰子雞鍋:湯底以椰子和雞肉熬製,清甜可口,一試難忘。🥩肉食:肉食方面有多種高品質的美國牛肉選擇,包括極黑和牛片、安格斯牛板腱和封門柳。牛肉鮮嫩多汁,入口即化。🦐海鮮:海鮮方面都有多種選擇包括脆鯇魚片、帆立貝、海蔘、爽脆墨魚等。每種海鮮都新鮮美味🥟其他配料及小食:除了肉食和海鮮外,還提供多類型的配料和小食,如蝦仁棒棒、台北鴨血、燒乳鴿皇、芝麻雞翼。每種小食都精心製作新鮮熱辣辣🥤飲品及雪糕:在飲品方面提供自家冷泡茶、紙包飲品,罐裝汽水啤酒及自由斟飲料既椰青水或清酒。另外仲有Haagen-Dazs等雪糕俾你任食。這家火鍋店無論是湯底、肉食、海鮮還是小食和飲品,每款出品都非常新鮮,絕對值得一試!

⭐️120分鐘SRF美國極黑和牛套餐 $298

🍲湯底- 清甜椰子雞鍋:
湯底以椰子和雞肉熬製,清甜可口,一試難忘。

🥩肉食:

🦐海鮮:

🥟其他配料及小食:

🥤飲品及雪糕:

2024-08-28
5 分鐘 (堂食)
  • 甜品
  • 蔬菜
  • 火鍋配料
  • 美國特級肩胛肉眼
2024-09-07 7848 瀏覽
今次去到觀塘,都繼續揀去「牛站(駅)麻辣火鍋放題」食SRF肩胛肉眼(2位)🤣.鴛鴦鍋🍲叫咗冬蔭功鍋同清甜椰子雞鍋🌶️冬蔭功鍋酸辣開胃🤤椰子味香濃清甜🥥🐔👍🏻.肉類🥩有SRF美國極黑和牛片🐂美國安格斯牛板腱、美國牛肩胛片🐄手切封門柳、美國豬梅肉片🐖巴西雞肉片🐓SRF美國極黑和牛片同牛板腱肉質嫩滑,肉味濃郁😋牛肩胛片油脂感較重😛.海鮮🌊有鮑魚、鮮甜沙白🐚鮮甜海蝦🦐3款都新鮮爽彈😗.火鍋配料🥢有牛白柏葉🐮海鴨蛋福袋💰手包蝦肉雲吞🥟. 小食及炸物🍤居然有麻辣脆腸🍖炸物有醬爆糍粑同榴槤炸彈❤️軟糯香口😆.自助吧🍽️有麻辣小龍蝦🦞小菜🫛🦑🧄👅水果🍍丸類🦀蔬菜區🥔🍅麵食🍜台式肉燥飯🍚炸物🐟🐷比較特別有芋泥貢丸、粟米貢丸🌽腸灌蛋🍳麻辣湯包、素毛肚、魔芋肚片、水蓮、羽衣甘藍🥬王子麵、刀削麵、手工麵、寬粉、紫蘿蔔🥕.甜品🍮有雪糕杯🍨雪條、軟雪糕🍦甜筒、糖果🍬糖水🥣爆谷🍿乳酪🍓🫐泡芙、豆腐花、牛乳奶凍🥛大福、法式燉蛋、台式手工芋圓🇹🇼椰汁鮮奶芋圓、各類甜品杯🧁.飲品🥤有汽水、養生飲品、茶類飲品🫖果汁🍎🥭豆漿、椰青水、荳奶類飲品、珍珠奶茶🧋咖啡☕️啤酒等🍻
海鮮🌊有鮑魚、鮮甜沙白🐚鮮甜海蝦🦐3款都新鮮爽彈😗
  • 蔬菜
  • 火鍋配料
  • 美國特級肩胛肉眼
2024-07-25 10456 瀏覽
在這個盛夏時節,什麼比一頓熱騰騰的打邊爐更能帶來一絲清涼呢?😆😆今日同朋友嚟到位於觀塘亞太中心的牛駅,好彩今日早少少七點嚟到,唔使排隊✨呢度裝潢明亮,座位舒適,而且自助區的食物不少,冷盤,蔬果,熟食,飲品,甜品,多不勝數,應有盡有👍🏻熱食有麻辣小龍蝦,甜品有椰汁燕窩,楊枝甘露,最緊要有Häagen-Dazs雪糕💗湯底方面,有好多不同選擇,我哋揀咗鴛鴦鍋,一邊係麻辣湯底,另外一邊係椰子雞,麻辣湯底好惹味,椰子雞湯鮮甜十足🤩首先我哋叫咗 🌟燒乳鴿皇,皮脆肉嫩,肉質鮮甜,味道一流🫶🏻🌟田雞腿肉質鮮嫩彈牙,配上特製醬汁非常惹味👍🏻🌟美顏花膠🌟海蔘Q彈爽口,入口滑嫩,養顏美容絕佳選擇💗🌟爽脆墨魚鮮味🌟鮮甜沙白清新鮮味🫶🏻🌟帆立貝肉質鮮美🌟澳洲羊肉片:肉質軟嫩多汁,散發著羊肉香氣🤤🌟巴西牛脷托:嫩滑得來帶有一絲牛膻香,別有風味✨🌟美國牛肩胛片:口感鮮嫩,油花分佈均勻,十分美味😋🌟美國安格斯牛板腱和 🌟美國極黑和牛片:肉質細緻柔嫩,油花分佈恰到好處,讓人大快朵頤💗無論是清爽的海鮮,還是嫩滑的肉類,牛駅值得一試!

首先我哋叫咗 🌟燒乳鴿皇,皮脆肉嫩,肉質鮮甜,味道一流🫶🏻

🌟田雞腿肉質鮮嫩彈牙,配上特製醬汁非常惹味👍🏻
🌟美顏花膠🌟海蔘Q彈爽口,入口滑嫩,養顏美容絕佳選擇💗
🌟爽脆墨魚鮮味
🌟鮮甜沙白清新鮮味🫶🏻
🌟帆立貝肉質鮮美

🌟澳洲羊肉片:肉質軟嫩多汁,散發著羊肉香氣🤤
🌟巴西牛脷托:嫩滑得來帶有一絲牛膻香,別有風味✨
🌟美國牛肩胛片:口感鮮嫩,油花分佈均勻,十分美味😋

無論是清爽的海鮮,還是嫩滑的肉類,牛駅值得一試!
  • 美國牛肩胛片
2024-06-04 12226 瀏覽
朋友Farewell,同佢黎到觀塘我好想試嘅【牛站(駅)麻辣火鍋放題】😁⁡⁡⁡餐廳位置好方便👍🏻,喺Apm隔離的亞太中心~ ⁡⁡⁡餐廳以木色為主,座位舒適~⁡⁡湯底⁡選擇好多款,心大心多嘅我就揀鴛鴦鍋🤭,一次可以試兩款湯底!!!⁡🥥清甜椰子雞鍋⁡⁡真材實料,椰子味超香,湯底清甜滋潤! ⁡⁡🌶⁡香辣牛骨沙嗲鍋⁡微辣惹味,沙嗲味香濃,值得一試~⁡🇺🇸SRF美國極黑和牛套餐⁡🥓SRF美國極黑和牛片⁡油花分佈均勻😍,入口牛味充足,肉質軟嫩,帶有油脂香😋~⁡⁡🥓美國牛肩胛片⁡⁡牛肩胛油花都不錯,有肉味,入口有少少嚼勁👍🏻~ ⁡⁡⁡🦐海鮮選擇都唔少⁡帆立貝、海蝦、沙白⁡每樣都大粒🤤,新鮮有鮮味!!!⁡⁡🍢蝦仁棒棒⁡超可愛😍~⁡彈牙爽口,有蝦仁粒粒,有口感!⁡竟然仲有花膠及海蔘可以任食🤩⁡⁡⁡千祈唔好忘記自助區,仲有超多火鍋配料😛~⁡⁡🥬蔬菜有superfood羽衣甘藍、冰菜❤及翡翠苗,超正呢!!!⁡⁡🙂哈哈笑流沙鹹蛋丸⁡好睇又好味,濃香鹹蛋味😋~⁡⁡仲有珍寶蟹柳,芋頭貢丸等等。⁡總有一款會啱你👍🏻~⁡⁡🥗小食區⁡⁡涼拌小食有蘿蔔泡菜、帶子裙邊、中華沙律等⁡🍛台式魯肉飯⁡⁡正港台南風味!!!⁡⁡肥滋

⁡⁡餐廳位置好方便👍🏻,喺Apm隔離的亞太中心~ ⁡⁡
⁡餐廳以木色為主,座位舒適~⁡

🥥清甜椰子雞鍋⁡⁡
真材實料,椰子味超香,湯底清甜滋潤! ⁡⁡
🌶⁡香辣牛骨沙嗲鍋⁡
微辣惹味,沙嗲味香濃,值得一試~⁡

🇺🇸SRF美國極黑和牛套餐⁡

🥓SRF美國極黑和牛片⁡
油花分佈均勻😍,入口牛味充足,肉質軟嫩,帶有油脂香😋~⁡

🥓美國牛肩胛片⁡⁡
牛肩胛油花都不錯,有肉味,入口有少少嚼勁👍🏻~ ⁡⁡

⁡🦐海鮮選擇都唔少⁡
帆立貝、海蝦、沙白⁡
每樣都大粒🤤,新鮮有鮮味!!!⁡

⁡🍢蝦仁棒棒⁡
超可愛😍~⁡
彈牙爽口,有蝦仁粒粒,有口感!⁡
竟然仲有花膠及海蔘可以任食🤩⁡
⁡⁡
千祈唔好忘記自助區,仲有超多火鍋配料😛~⁡⁡

🙂哈哈笑流沙鹹蛋丸⁡
好睇又好味,濃香鹹蛋味😋~⁡⁡
仲有珍寶蟹柳,芋頭貢丸等等。⁡
總有一款會啱你👍🏻~⁡

⁡🥗小食區⁡⁡
涼拌小食有蘿蔔泡菜、帶子裙邊、中華沙律等⁡
🍛台式魯肉飯⁡⁡
正港台南風味!!!⁡⁡
肥滋滋的魯肉😍,油蔥酥味超好,台南口味,肥而不膩😋!⁡
仲有麻辣小龍蝦🦞~⁡

⁡⁡🥤飲料區⁡
琳琅滿目🤩⁡
最愛白桃烏龍茶🍵⁡
清香甘醇,有白桃香味🍑~⁡⁡
仲有鴨屎香檸檬茶、桂花烏龍等多款飲品~⁡
🧋珍珠奶茶都有得任飲!!!😍⁡
⁡⁡
牛駅仲有提供清酒梅酒啤油任飲🍻🍶!!⁡
鐘意飲酒嘅朋友記得唔好錯過呀~ ⁡⁡

⁡⁡🍨雪糕櫃⁡
有Häagen-Dazs😍、Da Dino及韓國雪糕等等,款式口味多多,仲有軟雪糕機🍦~⁡

⁡🍩甜品櫃⁡
仲有超過10款甜品,🍫椰蓉朱古力大福同朱古力慕絲杯好味~ ⁡⁡

超滿足呢💯⁡
⁡只恨自己個胃太細喇🤣 下次要再黎先得。⁡

2天前 0 瀏覽
打邊爐天花板之牛站麻辣火鍋🤭由於我同屋企人都勁愛火鍋,每次打邊爐就會想起牛站,因為真係好抵又好食😋湯底到食材都好正👍🏻牛站食材、飲品、甜品雪糕款式非常豐富,任飲任食簡直係冇得輸呀👍🏻鍾意打邊爐嘅朋友真心推介大家👍🏻是晚選了2號餐,可以有得任食乳鴿,我爸爸勁鍾意❤️美食推介:💛湯底:香濃蕃茄豬骨鍋拼胡椒豬肚鍋👍🏻蕃茄湯濃濃的,與所有食材都非常配,酸酸甜甜勁開胃🤤胡椒豬肚湯底都非常出色,微微胡椒辣,湯底濃厚好喝,秋冬必選湯底之一👍🏻💛西班牙豬五花片:豬肉片肉質非常嫩,入口即溶。💛SRF美國極黑和牛片:牛味濃,非常之肉嫩👍🏻必食推介😋💛火鍋材料丸:一整個雪櫃上放滿不同得丸類任你夾,最愛芋頭丸,啖啖芋頭蓉,款式多到樣樣都想試🥰好開心😀💛蔬菜:應有盡有,冰菜、花生芽菜、蟲草花、仲有紫色旺菜、窩筍、薯仔等等,薯仔同蕃茄湯底真係好夾😍💛乳鴿:熱辣辣乳鴿好好食,可以任食乳鴿,一口氣食返夠本先得🤣🤭💛甜品:有多款不同品牌的雪條及雪糕,而且仲有軟雪糕機👍🏻雪櫃甜品都好多款式,除了迷你蛋糕,布甸外,仲有乳酪及豆腐花。💛飲品:一樽樽的自家製冷泡茶、各款汽水飲品,應有盡有,連啤酒都有幾款,仲有仲有新鮮果汁任你飲,

鍾意打邊爐嘅朋友真心推介大家👍🏻

是晚選了2號餐,可以有得任食乳鴿,我爸爸勁鍾意❤️

美食推介:

💛西班牙豬五花片:豬肉片肉質非常嫩,入口即溶。

💛SRF美國極黑和牛片:牛味濃,非常之肉嫩👍🏻必食推介😋

💛飲品:一樽樽的自家製冷泡茶、各款汽水飲品,應有盡有,連啤酒都有幾款,仲有仲有新鮮果汁任你飲,非常豐富👍🏻

*任飲任食👍🏻👍🏻👍🏻
*食物質素好👍🏻👍🏻👍🏻
2024-11-06
3天前 0 瀏覽
食過不同款式既火鍋放題,當中最值得推介之一既必定係「牛站✨」,餐廳環境舒適,食材多款式多,質素高,而且最重要價錢合理,十分抵食。不同價格既套餐包括不同種類既牛肉同豬肉,當中極上牛小排為最高質素,油脂分布平均,入口軟滑有口感。湯底方面有非常多選擇,喜歡辣既一定揀麻辣鍋,而我哋點選左鴛鴦鍋,包括沙嗲及椰子雞,椰子雞夠鮮甜,而沙嗲非常濃郁。火鍋配方便當然最正係牛小排及美國和牛,另外仲有黑豚肉等等,另外仲有好多熟食既選擇,最喜歡佢哋嘅燒乳鴿同埋芝麻雞翼。飲品方面,同樣非常多款式選擇,而甜品有必食嘅Häagen-Dazs雪糕,及各款雪條。總括來講,牛站性價比超級高,無論食材質素款式等等都勝人一籌。

餐牌上寫午市放題12-4點,但去到觀塘店要2點交枱話2點好多客,唔知係咪改咗時間去食嘢嘅要注意。湯底呢就點左個清甜椰子雞鍋啦,牛肉,火鍋配料,飲品種類都多嘅,可以一試
📍勁full嘅人氣任食火鍋店!夜晚基本上要book咗先可以入到食,見到店員對幾個walk in嘅人都話滿哂食唔到了~任食套餐分咗三個價位,揀咗中價位嘅SRF美國極黑和牛片,牛肉味會比較濃郁,不過我哋最鍾意係入邊個餐包埋嘅牛板腱,會比較軟嫩啲口感好啲。除咗海鮮(沙白、帆立貝、海蝦同海參等)任食,呢度最特別係連乳鴿都可以無限encore!出邊仲有糯米飯可以食嘢飲都好多,有珍珠奶茶同椰青水,竟然連甘蔗汁都有,出邊賣成$20幾一杯,飲落同外邊舖頭嘅味一模一樣!雪糕櫃除咗可以任食Häagen-Dazs雪糕之餘,佢哋自家甜品出奇都幾好食。尤其半熟朱古力布丁勁濃厚朱古力味又軟滑,忍唔住食咗兩個,打破本身對出邊放題舖自家製甜品嘅陰影😂

2024-11-11 0 瀏覽
第一次一人來吃火鍋放題,選了午市套餐B。餐廳的環境十分舒適,設計現代而簡約,柔和的燈光營造出一種輕鬆的用餐氛圍~ 每張桌子都有足夠的空間,一人來吃不覺得擁擠。湯底選了麻辣湯和胡椒豬肚湯鍋。麻辣湯底香氣撲鼻,辣味十足,卻又不至於讓人難以承受的辣度,而胡椒豬肚湯則是另一種享受,湯底清澈,胡椒的香氣與豬肚的鮮美完美結合,喝上一口讓人感到暖心🥰 豬肚份量也很足夠,而且很入味軟嫩~任食火鍋配料相當豐富,有美國特級肩胛肉眼,品質令人驚喜,肉質鮮嫩,入鍋後幾秒鐘即熟,口感滑嫩!脆鯇片的口感獨特,輕輕一煮即熟,吸附了湯底的精華,一口一片😍 醉雞翼的酒香味濃厚,肉質鮮嫩,搭配辣味的湯底更是絕配!而鴨血則是麻辣湯底的經典選擇,吸收了湯底的風味,口感滑潤香辣入味!自取區的各種丸類、蔬菜和菇類更是讓人目不暇接,隨心所欲的搭配讓火鍋的風味層次更加豐富。我特別喜歡金針菇與巨型蟹柳,吸了湯底的精華好好味😋作為開胃菜,選了清爽可口的中華沙律及螺肉,十分入味,雞翼尖則是經典的選擇,軟嫩易甩骨👍🏻👍🏻

2024-11-07 0 瀏覽
呢排天氣凍凍地最好就打邊爐!🤣今次朋友介紹咗喺觀塘亞太中心嘅牛站麻辣火鍋放題中我哋今次叫嘅係美國極黑和牛片套餐🧡食材的選擇豐富多樣,滿足不同口味的客人。😌湯底我哋係揀咗佢嘅王牌椰子雞鍋🤣一上枱就勁香!和牛片肉質鮮嫩,油花分佈均勻,😆口感滑嫩。豬肉片都好有水準!搭配火鍋湯底後,風味更佳😆我最鍾意嘅牛舌都好正,入口即溶!另一樣嘢推薦嘅係海鮮類:新鮮的大蝦,肉質彈牙。而且佢仲有海參花膠墨魚帆立貝等等選擇相當多😌而其他嘅配料就可以喺自助吧嗰度攞佢哋啲蔬菜嘅選擇亦都好多同埋好新鮮另外亦都可以叫一啲比較少有嘅配料就好似田雞腳乳鴿等等選擇簡直多到食唔晒飲品方面亦都有好多除咗基本嘅冷泡茶之外,佢都有各式各樣嘅紙包飲品同埋清酒😛當然唔少得嘅就係有甜品同埋生果啦食完之後簡直係捧住個肚走🤣

湯底我哋係揀咗佢嘅王牌椰子雞鍋🤣一上枱就勁香!
另一樣嘢推薦嘅係海鮮類:
新鮮的大蝦,肉質彈牙。
而且佢仲有海參花膠墨魚帆立貝等等選擇相當多😌

而其他嘅配料就可以喺自助吧嗰度攞
佢哋啲蔬菜嘅選擇亦都好多同埋好新鮮
另外亦都可以叫一啲比較少有嘅配料就好似田雞腳乳鴿等等
選擇簡直多到食唔晒
2024-11-04 1015 瀏覽
秋冬起,又係打邊爐的季節~觀塘的牛站已經去過好多次除左因為新裝修環境乾淨、坐得舒服外而且店家既食物真係非常地多今次同朋友LUNCH 過左黎, 價錢更實惠我地揀左plan 2 都係$188 再加一雖然係LUNCH 但都好多人食, 因為可能好抵食, 而且係可以由12點食到4點, 二百零蚊既價錢食足成4小時, 真係超級抵~肉類方面有美國特級肩胛肉眼同羊肉片海鮮類則有脆鯇魚同竹笙蝦滑我同朋友都幾喜歡竹笙蝦滑竹笙好爽既口感, 包住滑流既滑滑口感好夾而自助BAR 都係一貫地多野食~有十多廿款的前菜小食同水果同有一些熟食, 好似魯肉飯咁飲品類一向都係我既喜愛之一因為真係各式各樣都有除左港式, 台灣牌子、韓國牌子都會有唔嗜糖既更可以飲店家自製既茶飲~ 蔬菜類係店家做得好好既一環因為涵括既菜種應該係我見過既任食打邊爐最多我同朋友會特別揀紫色的蔬菜黎食, 因為平時基本冇乜機會食到而且蔬菜的菜葉都係好筆挺, 真係超新鮮, 要讚!甜品方面, 店家都好有心自家製好多款俾食客今次我仲見到第一次見既榴槤大福,軟軟糯糯口感好好榴槤味都好濃其實之前我都不止一次提過牛站的紅糖糍粑好食次次都係熱辣辣整出黎入口出煙真係好好味
秋冬起,又係打邊爐的季節~
觀塘的牛站已經去過好多次
除左因為新裝修環境乾淨、坐得舒服外
而且店家既食物真係非常地多
今次同朋友LUNCH 過左黎, 價錢更實惠
我地揀左plan 2 都係$188 再加一
二百零蚊既價錢食足成4小時, 真係超級抵~
肉類方面有美國特級肩胛肉眼同羊肉片
海鮮類則有脆鯇魚同竹笙蝦滑
我同朋友都幾喜歡竹笙蝦滑
竹笙好爽既口感, 包住滑流既滑滑口感好夾
而自助BAR 都係一貫地多野食~
有十多廿款的前菜小食同水果
同有一些熟食, 好似魯肉飯咁
飲品類一向都係我既喜愛之一
因為真係各式各樣都有
除左港式, 台灣牌子、韓國牌子都會有
唔嗜糖既更可以飲店家自製既茶飲~
蔬菜類係店家做得好好既一環
因為涵括既菜種應該係我見過既任食打邊爐最多
我同朋友會特別揀紫色的蔬菜黎食, 因為平時基本冇乜機會食到
而且蔬菜的菜葉都係好筆挺, 真係超新鮮, 要讚!
甜品方面, 店家都好有心自家製好多款俾食客
今次我仲見到第一次見既榴槤大福,軟軟糯糯口感好好
榴槤味都好濃
其實之前我都不止一次提過牛站的紅糖糍粑好食
次次都係熱辣辣整出黎
入口出煙
真係好好味
雪糕都有兩大櫃
次次都會揀Haagen Dazs, 食返一兩杯, 感覺更值會票價, 哈哈
2024-10-28
2024-11-03 772 瀏覽
表哥一家喺加拿大返咗嚟香港,好想食牛肉火鍋放題。上網睇咗呢間評價最高,諗住揀觀塘會比較少人,點知7:00已經坐滿曬。湯底好多選擇有龍蝦湯,沙嗲湯,冬陰功湯,瑤柱花膠雞鍋等,我哋揀咗鴛鴦鍋,牛雜秘制麻辣湯加清甜椰子雞鍋,湯了十足,麻辣鍋小辣已經好夠味,椰子雞鍋d雞都好嫩滑揀咗SRF肩胛肉眼套餐,牛肉質素好好,油脂分布均勻,淥幾秒就食得。除咗牛肉,仲有西班牙豬五花片海鮮都有放題,新鮮海蝦,帆立貝、鯇魚片、墨魚等,墨魚必點,鮮甜又唔韌,記得點海參,好少見到有海參做火鍋配料熟食有麻辣小龍蝦,乳鴿,我最欣賞嘅系佢手工即炸熱辣辣嘅響鈴,午餐肉,山根,油炸鬼,仲有魚皮外面自助區,大量食物可以自己拎,不同嘅丸類,10多款台式蔬菜,仲有多款醬料自己混搭飲品方便,除咗自家制冷泡茶,罐裝及紙包飲品,仲有啤酒,梅酒,凍熱清酒,仲有港式奶茶,珍珠奶茶添最後仲有糖水,甜品同幾款雪糕雪條選擇
表哥一家喺加拿大返咗嚟香港,好想食牛肉火鍋放題

除咗牛肉,仲有西班牙豬五花片
記得點海參,好少見到有海參做火鍋配料

飲品方便,除咗自家制冷泡茶,

最後仲有糖水甜品同幾款雪糕雪條選擇
2024-11-03 689 瀏覽
深秋陰凉天氣最啱打邊爐,食埋牛肉無限追加,暖胃飽肚!作為牛站金會員,一定係揀牛站👍🏻點了$298位既SRF美國極黑和牛。用會員優惠點了鴛鴦鍋🩷重藥材香氣藥膳牛骨湯,另一邊係奶白清甜椰子雞湯,配菜放入個別湯底,美味程度更佳。食肉獸今晚主攻幾款牛部位,分別係🥓美國肩胛肉,質感帶爽有油香。焦點🥓黑毛和牛SRF,薄切湯灼尤其香軟嫩滑。仲有一款安格斯牛板腱肉紋細緻,口感爽脆,肉味較濃厚。西班牙豬五花、澳洲羊肉片都不俗,配藥膳牛骨鍋倍增滋味。牛舌,爽嫩田雞腿跟椰子雞湯最match💕花雕酒雞翼,浸透入味留酒香,手包蝦肉雲吞,蝦肉餡鮮味!台式火鍋有得飲珍珠奶茶🧋又有🍻Sapporo日本啤、清酒梅酒冷熱飲,韓國果汁汽水,特色樽仔冷泡茶飲,好豐富!海產類有花膠、海參、沙白、蝦🦐、脆鯇片點,全部放入椰子雞湯,沙白超嫩甜滑多汁,花膠海參煮透掛湯唔韌。配菜有廿多款,精挑我鍾意蔬菜丸餃拼盤,珍寶大魚蛋、岩燒鱆魚丸餡料流心,蛋餃皮滑蛋香濃、台灣米血糕、油豆腐串係必食添食首選。香口炸物有金黃饅頭、脆口炸魚皮、響鈴卷、午餐肉湯煮邪惡又好食!熱食選擇有麻辣小龍蝦、爽脆藤椒魚皮,落單點乳鴿BB,烤得咸香油潤!甜品櫃選擇太多

深秋陰凉天氣最啱打邊爐,
食埋牛肉無限追加,暖胃飽肚!
作為牛站金會員,一定係揀牛站👍🏻
點了$298位既SRF美國極黑和牛。

用會員優惠點了鴛鴦鍋🩷
重藥材香氣藥膳牛骨湯,
另一邊係奶白清甜椰子雞湯,
配菜放入個別湯底,美味程度更佳。

食肉獸今晚主攻幾款牛部位,
分別係🥓美國肩胛肉,質感帶爽有油香。
焦點🥓黑毛和牛SRF,薄切湯灼尤其香軟嫩滑。
仲有一款安格斯牛板腱肉紋細緻,口感爽脆,肉味較濃厚。
西班牙豬五花、澳洲羊肉片都不俗,配藥膳牛骨鍋倍增滋味。
牛舌,爽嫩田雞腿跟椰子雞湯最match💕

花雕酒雞翼,浸透入味留酒香,
手包蝦肉雲吞,蝦肉餡鮮味!

台式火鍋有得飲珍珠奶茶🧋
又有🍻Sapporo日本啤、清酒梅酒冷熱飲,
韓國果汁汽水,特色樽仔冷泡茶飲,好豐富!

沙白超嫩甜滑多汁,花膠海參煮透掛湯唔韌。

甜品櫃選擇太多,自選幾款做dessert platter。
楊枝甘露、
台式仙草芋圓:有齊燒仙草、紅豆、Q彈雙色芋圓、蘆薈,足料大碗唔太甜。
椰汁鮮奶雪燕滋潤香滑!
紅糖糍粑好軟糯💕

2024-11-03 672 瀏覽
11月1日揾食肥華和靚媽及細仔仔,到此店,食佢嘅午餐任食,火煱放題,入座睇過菜單。覺得此店最貴嗰個,任食餐,雖然多咗幾款牛肉及海鮮選擇,但靚媽及細仔仔,為咗幫肥華慳錢,所以今餐肥華三人,一致决定選擇食此店,嗰個收費最平嘅壹號餐,咁肥華又慳返幾佰蚊,真開心。雖然此餐肉類,祇得一款牛肉及一款豬肉選擇,但兩者質素極佳,都有B級評分質素,加上其他,自點及自攞嘅,其他食物和有4小時,用饍時間,此店呢個壹號火煱,任食放題餐,可說超值,難怪此店日日爆掤,必須提早多日前致電此店,方可訂到位,此餐值!👍👍👍👍👍👍😋😋😋
👍👍👍👍👍👍😋😋😋