2023-11-17 2000 瀏覽
呢間分店嘅座位好闊落舒適店鋪仲做緊和牛8折優惠.🔸脆紫菜豆腐賣相好吸引,豆腐好大嚿,食落非常滑溜,撈埋脆紫菜同特製醬汁食非常惹味。.🔸忌廉芝士蛋蕃茄一共有六片新鮮嘅蕃茄,上面鋪滿忌廉芝士蛋同埋洋蔥。食落蕃茄好鮮甜,同忌廉芝士蛋好夾。.🔸日本九州極上黑毛和牛西冷黑毛和牛西冷非常大塊,油脂分布好平均,脂肪嘅紋理好靚,燒完後食落油脂感豐富,非常juicy。🔸日本九州極上黑鑽黑毛和牛燒黑毛和牛燒比較薄身,油脂分布都好靚,燒完後撈埋蛋液醬汁一齊食就更滑溜,仲可以配埋珍珠飯一齊食。🔸熊本豚梅肉豚梅肉嘅肥瘦好均勻,每片都鋪咗洋蔥同蒜茸喺面,燒完之後油脂味好香,食落亦好嫩滑。🔸鑽石切!一本牛舌牛舌原條上,長度好驚人,燒嘅時候原條燒,到差唔多熟就可以剪返開到適合進食嘅大小。牛舌食落好彈牙,牛味亦好香濃。🔸鹽味北海道帆立貝帆立貝好大隻好新鮮,肉質嫩滑彈牙,味道鮮甜。🔸王樣!香草蒜燒雞髀菇雞髀菇非常大條,喺面鋪上香草蒜茸醬,非常惹味。燒嘅時候記得唔好反轉,如果唔係醬汁就會痴哂喺個網到。🔸牛角雪糕雲呢拿味嘅雪糕再配上黃豆粉同埋黑糖漿,食落好香甜。.🔸雪糕軟軟大福大福外皮好薄,中間包住抹茶雪糕,口感好有層次。.

呢間分店嘅座位好闊落舒適

🔸日本九州極上黑鑽黑毛和牛燒

🔸熊本豚梅肉

🔸鑽石切!一本牛舌

🔸鹽味北海道帆立貝
帆立貝好大隻好新鮮,肉質嫩滑彈牙,味道鮮甜。

🔸王樣!香草蒜燒雞髀菇

🔸牛角雪糕
雲呢拿味嘅雪糕再配上黃豆粉同埋黑糖漿,食落好香甜。
🔸雪糕軟軟大福
大福外皮好薄,中間包住抹茶雪糕,口感好有層次。
🔸果之盛夏
非常之大樽,夠兩個人飲,佢其實係用咗紅莓、藍莓同埋檸檬紅茶沖成,飲落好鮮甜好清新。
🔸蝶豆花椰子梳打
椰子味香濃,配埋淡淡嘅蝶豆花香味,幾啱呢個天氣飲。

2023-10-10
2023-11-12 1354 瀏覽
為咗響應政府嘅夜繽紛,我哋決定週末多啲去街食🍽️推動夜經濟💸💸今次嚟到將軍澳ᴘᴏᴘᴄᴏʀɴ牛角,食爸爸最愛嘅燒肉🥓🥩原來和牛做緊8折優惠,食得更開懷😂前菜🥗日式涼拌小墨魚明太子櫻花蝦豆腐🐃🐂✨日本九州極上薄燒黑毛和牛🥇配埋🥚月見汁 一齊食雪花❄️分布平均,入口即溶✨日本九州極上黑毛和牛牛肋肉肉質幼嫩,入口juicy✨壺漬日本九州極上黑毛和牛肩胛肉色澤鮮艷,牛味十足✨王樣!腹胸肉蒜香味噌醬覆蓋,香味滲入腹胸肉,另有一番風味✨鑽石切!一本牛舌爽口嘅牛舌,沾上鹽醬食✨味噌蟹肉甲羅燒🦀我最愛嘅蟹蓋,職員細心教我哋先將蛋和蔥花攪拌均勻,然後燒✨五品野菜盛合有菇,粟米🌽秋葵,仲可以整我最愛嘅燒菠蘿一口牛,一口滿滿紫菜嘅牛角飯,正!環境寬敞,梳化座位舒適,唔會有油煙味!飲品叫咗一杯靚靚嘅紫色💜蝶豆花椰子梳打🍹一杯百香果菠蘿茉莉花果茶🍍清新花茶,加啲水果,去吓油無甘罪疚感🙈最後上甜品🍮我地選擇一人一個大福抹茶🍵雪糕大福雲尼拿雪糕🍦大福好鍾意煙煙靭靭,入邊包住軟糯雪糕嘅感覺而且見到有雲尼拿籽,真材實料架!

前菜🥗
日式涼拌小墨魚
明太子櫻花蝦豆腐

🐃🐂
✨日本九州極上薄燒黑毛和牛🥇
配埋🥚月見汁 一齊食
雪花❄️分布平均,入口即溶

✨日本九州極上黑毛和牛牛肋肉
肉質幼嫩,入口juicy

✨壺漬日本九州極上黑毛和牛肩胛肉
色澤鮮艷,牛味十足

✨王樣!腹胸肉
蒜香味噌醬覆蓋,香味滲入腹胸肉,另有一番風味

✨鑽石切!一本牛舌
爽口嘅牛舌,沾上鹽醬食

✨味噌蟹肉甲羅燒🦀
我最愛嘅蟹蓋,職員細心教我哋
先將蛋和蔥花攪拌均勻,然後燒

✨五品野菜盛合
有菇,粟米🌽秋葵,
仲可以整我最愛嘅燒菠蘿

一口牛,一口滿滿紫菜嘅牛角飯,正!
環境寬敞,梳化座位舒適,唔會有油煙味!

飲品叫咗
一杯靚靚嘅紫色💜蝶豆花椰子梳打🍹
一杯百香果菠蘿茉莉花果茶🍍
清新花茶,加啲水果,去吓油無甘罪疚感🙈

最後上甜品🍮我地選擇一人一個大福
抹茶🍵雪糕大福
雲尼拿雪糕🍦大福
好鍾意煙煙靭靭,入邊包住軟糯雪糕嘅感覺
而且見到有雲尼拿籽,真材實料架!
2023-08-31 1359 瀏覽
家附近新开的牛角,最划算的就是午市套餐,趁着有空12点冲去吃不用排队牛肉质量不错,最惊艳的竟然是海苔饭,少量葱大量海苔,一口肉一口饭,香迷糊了!新店很大人还不多,住附近的朋友快冲!
2023-04-14 1766 瀏覽
牛角係其中一間我會諗起嘅食燒肉餐廳之一,我覺得佢嘅lunch set 好抵食,淨係牛角飯都可以食2碗,有紫菜真係好餸飯,又可以無限追食,好夠飽,肉嘅質素都幾好,絕對係性價比高
2023-04-04 1293 瀏覽
牛角日本燒肉專門店🐂 厚燒牛舌🐂 特選熟成牛🐂 日本九州産極上黑毛和牛🐂 牛向上級牛肋肉🐂 日本九州極上黑毛和牛西冷🐂 日本九州極上黒毛和牛一口年🐂 美國上級牛頸奔🐂 日本九州領上黑毛和牛肉眼🥰肉味夠晒濃郁、啖啖肉香🥰具有獨特口感和味道,肉質軟嫩🥰油脂分布均勻含量豐富且肉質柔軟甘甜📍 牛角日本燒肉專門店 (PopCorn 2) (將軍澳)將軍澳唐俊街9號PopCorn 2地下G58,G59-60號舖❤️‍🔥價錢:6.5/10❤️‍🔥味道:8/10❤️‍🔥服務:8/10
牛角日本燒肉專門店

🐂 日本九州極上黑毛和牛西冷
🐂 日本九州極上黒毛和牛一口年
🐂 美國上級牛頸奔
🐂 日本九州領上黑毛和牛肉眼

🥰肉味夠晒濃郁、啖啖肉香
🥰具有獨特口感和味道,肉質軟嫩
🥰油脂分布均勻含量豐富且肉質柔軟甘甜

📍 牛角日本燒肉專門店 (PopCorn 2) (將軍澳)

❤️‍🔥價錢:6.5/10
❤️‍🔥味道:8/10
❤️‍🔥服務:8/10

2023-03-22 868 瀏覽
有一次相約朋友吃午餐,想不到吃什麼恩,因此去了食牛角,因為知道他有不同的定食,而且價錢相當相言,大約$100左右,因此去試一試!當然沒有令我們失望,每個定食都有一些不錯的牛肉,最喜歡他是簿簿的牛肉,燒後很入味、嫩口,配着紫菜一起吃,真是一個很正的口感👍🏻而且牛角能夠提供很多元化的牛肉、牛舌、雞肉、豬肉等,因此若果與家人一起吃晚飯,可以滿足不同人對肉的要求,菜式相當多元化,就不用擔心了!而且餐廳鋪面十分大,坐得十分舒適,值得推介!

而且餐廳鋪面十分大,坐得十分舒適,值得推介!
2022-11-17 1737 瀏覽
今日去到將軍澳嘅牛食lunch,平時食開牛角任食嘅~ 今次呢一間就係食散叫嘅😍原來朋友話任食嘅鋪頭啲牛肉冇咁靚, 反而叫散叫嘅分店牛質素會高D, 朋友一直牛角都話日本黑毛和牛好好食, 今次我又叫返一份~薄薄地「一塊」肥牛size已經盛惠六十幾蚊, 都算少少貴, 不過入口勁juicy, 都好有牛肉味, 完全值返曬😍可能一塊就一啖食晒...其他嘅牛肉...相對嚟講就比下去🤔就係同平時食落差唔多, 相信大部分嘅朋友都食過牛角,都冇咩值得好介紹啦😍😍#牛肉 #烤肉 #牛角 #食好d食平d #食評 #食好西 #食 #正 #foodie #foodblogger #followforfollowback #foodiehk #hk #hkfood #hkcafe #hkfoodstagram #黃怪獸 #黃怪獸覓食 #想要更多真實食評搜尋ig黃怪獸覓食

其他嘅牛肉...相對嚟講就比下去🤔

#想要更多真實食評搜尋ig黃怪獸覓食
平日一至五如果一開門12點左右去到,其實唔洗排長龍,好快可以安排坐位!午市套餐可以用手機落單,不過程序就唔係咁Userfriendly,我隔離枱對夫婦用手機落單落到差啲鬧交😜 如果搞唔掂,其實可以叫服務員幫你落單嘅!叫左兩個午餐,個湯好似水咁淡,個沙律有兩片青瓜、兩舊蕃茄、20粒粟米左右,但一條生菜都冇,有少少攪笑。重點兩盆肉,賣相同擺盤都唔錯,D肉新鮮有質素嘅,份量唔多但正常!加埋佢哋嘅醬油,提昇哂D肉嘅味道,好味呀😋至於個飯,加有少量蔥花和大量紫菜,撈勻之後,飯嘅熱力令到紫菜香氣撲鼻,好味好味好味👍🏻

2022-08-11
2022-07-24 1346 瀏覽
同朋友去咗將軍澳同日出康城睇完樓,行到勁攰,夜晚就想食翻餐勁嘅去補足返日頭消耗嘅能量,係諗緊食乜之際,突然醒起滙豐信用卡去牛角食飯有優惠,就去食牛角。兩個人食,叫咗匯豐卡持有人先有嘅二人餐,加多份多春魚。再叫多兩杯嘢飲。燒肉拼盤 - 最期待嘅燒肉拼盤,包羅萬有,有牛肩肉、牛小排,牛舌、五花腩片、雞柳同拼盤中間嘅主角,日本九州極上黑毛和牛西冷。其他肉一般般啫,但個黑毛和牛就真係好食,夠肥,入口好快溶,唔錯。成餐飯兩個人埋單900幾蚊,抵唔抵見人見智啦☺️。

成餐飯兩個人埋單900幾蚊,抵唔抵見人見智啦☺️。
2022-06-17 1485 瀏覽
朋友話好耐冇見,約大家食飯;朋友住將軍澳區,最近他屋企附近開了一間新餐廳「牛角日本燒肉專門店」,最後大家決定去這間餐廳食午餐,餐廳位於將軍澳唐俊街9號PopCorn 2地下,我們叫了:《GRAND MENU》1️⃣ 日本九州極上黑毛和牛西冷 $3592️⃣ 極上澳洲和牛舌 $165/6pcs《燒肉盛合定食C餐》3️⃣ 牛角極上四品燒肉盛合 $182🥢 網燒一口牛🥢 美國SRF安格斯和牛牛板腱🥢 牛頭上級牛肋肉🥢 美國上級牛頸脊4️⃣ 香蔥溫泉玉子飯 +$215️⃣ 牛油金菇 +$22整體來講:食材唔錯,服務OK,埋單平均每位$270注意⚠️:可以用手機App預早訂位

《GRAND MENU》

整體來講:食材唔錯,服務OK,埋單平均每位$270
注意⚠️:可以用手機App預早訂位
2022-06-11
2022-06-11 1108 瀏覽
Popcorn 開左牛角,去新店試下。坐近門口位,非常嘈!全程聽住門口個staff叫number ,勁大聲!去牛角必定要食牛角飯!幾飽都要食!太好味!因為會員有張coupon送燒肉盛合,本來$800幾蚊扣左燒肉盛合,埋單$400幾!好抵!

2022-06-05 640 瀏覽
排隊安排十分差本滿心期待試吓食新開嘅店由於多人離開, 所以職員一路飛過左好多張飛, 離遠見到到我, 跟著我就行過去, 店知個職員一路飛, 仲話過左, 要我等多1個鐘!!!?????😡😤😤門口並無任何指示, 寫過左幾左, 要重新排過。同一時間, 亦有其它客人有同樣問題。食物質素及食物等侯時間正常,但係排隊安排實在太差。令人失望, 唔會再去!!!!!!!!!!😤請貴公司能夠提升排隊服務~~~~~~~😤😤😤😤
排隊安排十分差

本滿心期待試吓食新開嘅店

請貴公司能夠提升排隊服務~~~~~~~😤😤😤😤

2022-06-05
90 分鐘 (堂食)
2022-05-22 636 瀏覽
新開店諗住享受一下,取飛等位無問題。今日星期日晚人已經唔太多,但等左2個鐘。問題係不停叫3至4人枱,叫到連續十幾張都已經棄檯仲繼續叫。叫到都頂佢唔順(當時現場已經無人排)佢先開始意識到可以分枱。講真真係由期待到失望再到火都黎,門口哥哥真係同公司倒緊米。雖然佢地食品質數真係係無問題,但係一開始已經令你無哂心機,今次試完真係唔會有下次,係門口排隊已經企到腳軟。希望可以靈活d,或者建議去換個排隊系統啦。
講真真係由期待到失望再到火都黎,門口哥哥真係同公司倒緊米。
希望可以靈活d,或者建議去換個排隊系統啦。
2022-05-22 649 瀏覽
某一日滿心歡喜諗住食牛角拎完號碼牌發覺要等10幾張諗住如果太耐嘅話就算啦點知叫飛跳得好快等咗一陣下一張就係我地可能好多人放棄左,於是我地覺得可以等下點知就係呢一張飛等咗個幾鐘🤪🤪我地餓到七彩🥲🥲🥲覺得安排可以再好啲只係話我哋聽要再等乜都冇講🥲
某一日
滿心歡喜諗住食牛角
拎完號碼牌發覺要等10幾張
諗住如果太耐嘅話就算啦
點知叫飛跳得好快
等咗一陣下一張就係我地
可能好多人放棄左,於是我地覺得可以等下
點知就係呢一張飛等咗個幾鐘🤪🤪

我地餓到七彩🥲🥲🥲
覺得安排可以再好啲
只係話我哋聽要再等
乜都冇講🥲
2022-04-19 951 瀏覽
🥚適逢復活節嘅長假期梗係周圍試下新嘢啦🥰Popcorn 這家新開地舖寬闊裝修型格, 座位舒適✨假期仲有特價套餐優惠4款燒肉套餐 $139-259套餐內包括:昆布湯+是日前菜今天是(迷你沙律)還有數款飯類, 拉麵及烏冬可任擇一款👍👍香蔥溫泉玉子飯🍚珍珠飯夠熱,拌和紫菜溫泉蛋好有蛋香, 好滋味😍點選咗 C 餐 $159🥩特選牛五品燒肉盛合牛舌,厚切牛舌,牛肋肉肩脊肉及牛胸腩食材夠新鮮👍牛油金菇,冇得輸👍燒熱後吃,好夠牛油香相當滑口😋並奉送餐飲☕💖多款飲品選擇凍飲及乳酸梳打只需+$2埋單後🍬還有糖果送贈呢😍
🥚適逢復活節嘅長假期
梗係周圍試下新嘢啦🥰
Popcorn 這家新開地舖寬闊
裝修型格, 座位舒適

✨假期仲有特價套餐優惠

4款燒肉套餐 $139-259

套餐內包括:
昆布湯+是日前菜
今天是(迷你沙律)
還有數款飯類, 拉麵及烏冬
可任擇一款👍

👍香蔥溫泉玉子飯
🍚珍珠飯夠熱,拌和紫菜溫泉蛋
好有蛋香, 好滋味😍

點選咗 C 餐 $159
🥩特選牛五品燒肉盛合
牛舌,厚切牛舌,牛肋肉
肩脊肉及牛胸腩
食材夠新鮮👍

牛油金菇,冇得輸👍
燒熱後吃,好夠牛油香
相當滑口😋

並奉送餐飲☕
💖多款飲品選擇
凍飲及乳酸梳打只需+$2

埋單後
🍬還有糖果送贈呢😍
2022-04-18
20 分鐘 (堂食)
午餐