2024-07-29 174 瀏覽
今日同個fd想食燒肉,見到牛魔有新既午市一人燒肉餐牌,決定去試下Lunch set 既性價比都幾高,所有套餐都配有沙律,飲品同埋白飯或者烏冬,仲有多款醬汁可以選擇M9和牛肉眼·牛肩肉套餐 $108👍🏻👍🏻👍🏻有3片牛肩肉同埋一大塊肉眼排,夠哂份量,燒一分鐘到就食得,燶燶地夠脆口日本A4和牛西冷•牛小排套餐 $128👍🏻👍🏻👍🏻呢個和牛油脂分布平均,入口即溶,質素高性價比又高,和牛控必食之選

M9和牛肉眼·牛肩肉套餐 $108👍🏻👍🏻👍🏻

日本A4和牛西冷•牛小排套餐 $128👍🏻👍🏻👍🏻

2024-07-28 198 瀏覽
今日叫咗兩個燒烤套餐。呢度每個套餐都配上新鮮沙律、清甜的牛骨湯和白飯。套餐可以任選三款醬汁。另外也可另加汽水或果汁飲品。我見餐牌有手拆純蟹粉蟹黃蘭王拌飯好吸引,忍唔住叫咗一碗來試吓。⭐️日本A4和牛西冷. 牛小排套餐⭐️西冷牛排燒起來香味滿溢,肉質鮮嫩,入口即溶,不愧係A4和牛。⭐️手拆純蟹粉蟹黃蘭王拌飯⭐️呢碗飯面層有一隻蛋黃。蛋黃香滑,有濃郁蛋香味。蟹肉鮮甜,用料十足。⭐️封門柳. 牛舌套餐⭐️牛舌是我去燒烤店一定叫的部位。牛舌入口有點煙煙韌韌,食落非常爽口。封門柳好大件,可剪成小塊來燒,唔使一百炆的燒肉套餐,真係好低食。呢間餐廳地方寛敞,環境舒適。-邊食一邊聽k-pop,真正係味覺同聽覺嘅享受。

⭐️日本A4和牛西冷. 牛小排套餐⭐️

⭐️手拆純蟹粉蟹黃蘭王拌飯⭐️

⭐️封門柳. 牛舌套餐⭐️

2024-07-28 154 瀏覽
‘牛魔’的五週年星級熱賣套餐,包括好多食物,真係一次味覺享受呀。首先,揚櫻花蝦豆腐的口感非常細膩,豆腐滑嫩,搭配上香脆的櫻花蝦,簡直是完美的開胃菜!接下來的全天然豚肉五花腩,厚切的肉片在生菜的包裹下,吃起來既有肉的鮮美,又不會覺得油膩,真是讓人一口接一口。日本魷魚筒的鮮味也讓我驚喜,原隻魷魚筒超大,肉質彈牙,經燒製後更加美味。然後是美國和牛封門柳和澳洲M5/M6和牛牛板腱,這兩種牛肉的質感和風味都非常出色。另外仲有牛舌,薄切的香蔥牛舌,肉質鮮嫩,口感極佳。最後,松露肉碎炒飯更是讓我驚艷,松露的香氣與牛肉的鮮味完美融合,吃上一口就讓人心滿意足。搭配的柑橘梳打特飲和鳳梨梳打特飲,清爽的口感讓整個用餐體驗更加升級。

日本魷魚筒的鮮味也讓我驚喜,原隻魷魚筒超大,
肉質彈牙,經燒製後更加美味。

然後是美國和牛封門柳
和澳洲M5/M6和牛牛板腱,
這兩種牛肉的質感和風味都非常出色。

另外仲有牛舌,薄切的香蔥牛舌,肉質鮮嫩,口感極佳。

• 香蔥薄切牛舌
  • 美國和牛封門柳
  • 揚櫻花蝦豆腐
  • 全天然西班牙豚肉五花腩
  • 老饕澳洲M5/M6和牛牛板腱
  • 松露肉碎炒飯
牛魔 Yakiniku more午市時間去食, 發現餐廳超近地鐵站! 唔使行到個人溶晒🥵 一行入餐廳仲見到幅靚靚嘅壁畫!見到每個set包括一人份量既沙律、麵豉湯、白飯,仲可以揀三種醬汁配搭牛肉一齊食! 小編同朋友都唔係好識點樣燒得最好, 店員仲好親切咁示範俾我哋睇! 服務態度真係冇得彈👀————————————————感想:❆ A6 封門柳&牛舌套餐 $88Hanger Steak & Beef tongue Set餐廳既 No.1人 氣之選, 的確性價比高🫶🏻係質地細嫩、肉質鮮美既牛柳部位🐮薄切牛舌質地細滑!❆ A13 日本A4和牛西冷&牛板腱套餐(極尚和牛自慢) $138A4 Wagyu Sirloin & Oyster Blade Set 大大塊和牛肉質細嫩、油花均勻,牛肉味仲好出, 食落口感鮮嫩多汁! 食完非常有滿足感🙆🏻‍♀️❆ 手拆純蟹粉蟹黃蘭王拌飯 $58Ranou Egg Brown Crab Meat Rice大大粒蛋黃擺盤已經好靚, 食落有好濃郁既蟹味同蛋香🦀食落每啖都有蟹膏, 比普通白飯多咗口感層次❆ 生薑蜂蜜茶(熱)+ $10Ginger Honey Tea (h
牛魔 Yakiniku more

————————————————
感想:
❆ A6 封門柳&牛舌套餐 $88

❆ 手拆純蟹粉蟹黃蘭王拌飯 $58

❆ 生薑蜂蜜茶(熱)+ $10
Ginger Honey Tea (hot)
小編踏入需要養生嘅年紀, 果斷嗌咗熱飲🤣

❆ 柚子蜂蜜茶(熱) +$10
Citron Honey Tea (hot)

————————————————

整體:
✦ 價格: 4.5/5
✦ 味道: 4.4/5
✦ 服務: 4.4/5
✦ 環境: 4.2/5
✦ 再訪指數: 4.3/5

牛魔 (尖沙咀)
@yakiniku_more
地址: 尖沙咀棉登徑8號地下5-6號舖
營業時間:
星期一至五12:00-15:30, 18:30-23:00
星期六至日 12:00-16:00, 17:00-23:00

2024-07-23
1K
👧🏻😋👅🍽✨五周年星級二人餐🥰 質量一同取勝-🐮 牛魔裝修新淨有格調一啲都唔似已經五年, 周年慶推出左最新抵食二人餐, 比起單點同其他二人餐更抵食, 1730後仲有九折, 變相免加一, 性價比高得緊要😍🐮 每項肉品都四五片起跳, 仲有好多款式咩都試到, 仲要幾項item都有得揀, 套餐都咁有彈性! 雖然店員唔會全程幫燒, 但都有教路點樣善用爐中間同旁邊, 令每款肉品都發揮得淋漓盡致-🌟 星級熱賣套餐二人前 五周年優惠價$588 🌟 -🍅 梅酒蕃茄💯梅酒味幾重, 梅甜味同蕃茄酸甜好夾, 底下有梅酒啫喱甘香容易入口-🍗 鳥肶肉醬油✨雞髀肉用旁邊慢燒, 大大條都可以燒到保持嫩滑, 醬油甜甜地令雞肉汁加倍juicy; 另可選五花腩或野菜-💨 煙燻蘋果木松露和牛他他💯將蘋果絲, 黑松露醬同生腫蛋黃加入煙燻過既和牛他他撈埋一齊食, 清新又香濃好開胃; 另可選魷魚筒-🥩 美國和牛牛板腱✨燒單邊再捲埋, 肉質軟嫩近乎入口即溶; 肉筋腱薄薄一條好爽彈, 口感更有層次-👅 香蔥薄切牛舌💯雖然薄切但都好彈牙, 肉味本身都好鮮甜, 燒熱後再加上蔥絲好香口-🥩 美國和牛封門柳✨先用大火燒兩邊再放旁邊慢燒, 將肉
👧🏻😋👅🍽✨

美國和牛牛板腱

👅 香蔥薄切牛舌
香蔥薄切牛舌

🥩 美國和牛封門柳
✨先用大火燒兩邊再放旁邊慢燒, 將肉汁完全鎖住, 肉味好濃郁, 放係食事前做燒肉結尾一流
美國和牛封門柳

🌾 黑松露和牛肉碎炒飯
💯石鍋上熱辣辣仲整到少少飯焦, 明明係和牛粒唔係肉碎, 咬落有少少筋, 油脂令每一粒飯都好油潤, 粒粒分明
💯份量好多啱啱好裝滿兩大碗好滿足! 另可選雞卷
黑松露和牛肉碎炒飯

🍺 Hoegaarden Beer Draught $65
🥤 Yoghurt Soda $48
✨啤酒拼燒肉冇得輸; soda竟然有椰果粒幾驚喜!

煙燻蘋果木松露和牛他他
美國和牛牛板腱
香蔥薄切牛舌
美國和牛封門柳
黑松露和牛肉碎炒飯
2024-07-27 144 瀏覽
📍 牛魔-尖沙咀@yakiniku_more❤️牛魔😍尖沙咀隱世高質燒肉餐廳環境靚😍食物質素高🥳店員服務態度好👍星級熱賣二人餐$588🤪勁多嘢食抵到爆又好食😛😍✨美國和牛牛板腱油花非常靚😍入口即溶👍✨美國和牛封門柳口感非常好🤒咁厚但係一啲都唔韌😍✨全天然西班牙豚肉五花腩有八大嚿😍全部都係厚切😬味道仲要好正🤒脂肪分布非常好👍✨黑松露和牛炒飯濃厚嘅黑松露味😍配上粒粒入口即溶嘅和牛🥳加埋石鍋裝既炒飯🤒正到爆🥳✨櫻花蝦豆腐非常高質嘅一道菜😛炸豆腐外脆內軟😬😍配上櫻花蝦更顯香甜🤒下次經過尖沙咀一定會再嚟食呀!

📍 牛魔-尖沙咀

有八大嚿😍全部都係厚切😬味道仲要好正🤒脂肪分布非常好👍

✨黑松露和牛炒飯

✨櫻花蝦豆腐
非常高質嘅一道菜😛炸豆腐外脆內軟😬😍配上櫻花蝦更顯香甜🤒

下次經過尖沙咀一定會再嚟食呀!
尖沙咀美食 牛魔 高質燒肉店😋每款食物都好好味!🤤我食完已經想再去食多次!🌟五週年星級燒肉套餐🌟優惠價$588 🤩抵食又高質素🐷西班牙豚肉五花腩五花腩係店長推介😋肥瘦適中燒起上黎好有火花配上辣醬和生菜一齊食好正呢🌟美國和牛封門柳🐮美國和牛牛板腱肉味香濃,兩種不同口感都好吸引👅香蔥薄切牛舌個人必食推介,我真係好鐘意食牛舌😛🤍煙燻蘋果木松露和牛他他擺盤非常吸引😍超大粒蛋黃打開樽和牛好有仙氣🤭🦐櫻花蝦豆腐豆腐大大粒外脆內滑配合木魚絲和櫻花蝦好好食黑松露和牛炒飯炒飯好香,好多和牛和松露混合一齊食好正🤤🤤整體都好好食地點方便👍🏻好適合約朋友仔去食餐好枱面好大張~空間感十足樓底高唔會焗到勁大油煙味和牛 #燒肉店  #尖沙咀 #燒肉

🌟五週年星級燒肉套餐🌟
優惠價$588 🤩抵食又高質素

🐷西班牙豚肉五花腩
五花腩係店長推介😋肥瘦適中
燒起上黎好有火花
配上辣醬和生菜一齊食好正呢

🌟美國和牛封門柳🐮美國和牛牛板腱
肉味香濃,兩種不同口感都好吸引
👅香蔥薄切牛舌
個人必食推介,我真係好鐘意食牛舌😛

🤍煙燻蘋果木松露和牛他他
擺盤非常吸引😍超大粒蛋黃
打開樽和牛好有仙氣🤭

🦐櫻花蝦豆腐
豆腐大大粒外脆內滑
配合木魚絲和櫻花蝦好好食

黑松露和牛炒飯
炒飯好香,好多和牛和松露
混合一齊食好正🤤🤤

整體都好好食
地點方便👍🏻好適合約朋友仔去食餐好
枱面好大張~空間感十足
樓底高唔會焗到勁大油煙味
和牛 #燒肉店  #尖沙咀 #燒肉

2024-07-25 213 瀏覽
尖沙咀又多一間燒肉店,重點✨無煙燒肉,唔怕食完會成身味!星級熱賣套餐二人前✍🏻揚櫻花蝦豆腐呢個係前菜,上枱嗰陣熱辣辣,豆腐炸脆咗,再配上櫻花蝦嘅醬汁,帶出豆腐嘅鮮味,清清地好開胃!✍🏻 全天然西班牙豚肉五花腩五花腩做到肥瘦肉雙間,一燒啲油香出晒嚟,配上生菜同埋辣辣地嘅特製醬汁,唔會好油膩,勁香口!✍🏻 鮮活魷魚筒原隻魷魚筒,超級新鮮,啲魷魚鬚勁大條,燒到焦香咁食,魷魚筒亦都好煙靭,好有口感,鮮味十足!✍🏻 美國和牛封門柳原條封門柳超級厚肉,肉質鮮嫩彈牙,唔使特別調味,淨係食和牛嘅香味都已經好好食!✍🏻美國和牛牛板腱每一塊薄切嘅牛板腱都充滿油花,霜降紋好清晰,入口即溶!✍🏻香蔥薄切牛舌薄切嘅牛舌絕對唔會嚡口,煙靭嫩滑,再加上香蔥,牛味香濃!✍🏻 日式芝士魚籽雞卷最後依個係壽司卷,壽司飯入邊包住炸脆咗嘅雞肉,面頭鋪上燒溶咗嘅芝士同埋三文魚子,再加上沙律醬去食,味道豐富又層次!
尖沙咀又多一間燒肉店,重點✨無煙燒肉,唔怕食完會成身味!
星級熱賣套餐二人前
✍🏻揚櫻花蝦豆腐

✍🏻 全天然西班牙豚肉五花腩

✍🏻 鮮活魷魚筒

✍🏻 美國和牛封門柳

✍🏻美國和牛牛板腱
每一塊薄切嘅牛板腱都充滿油花,霜降紋好清晰,入口即溶!

✍🏻香蔥薄切牛舌
薄切嘅牛舌絕對唔會嚡口,煙靭嫩滑,再加上香蔥,牛味香濃!

✍🏻 日式芝士魚籽雞卷
(*˘︶˘*).。.:牛魔..*♡尖沙咀牛魔最超值48蚊就可以食到燒肉牛五花套餐,100gram牛牛一人燒肉,I 人都唔洗怕!而且套餐包括御飯/烏冬,牛骨湯及沙律'---性價比超高。不過我最推薦還是極尚和牛自慢系列,-高質日本A4和牛西冷絕對係不同凡響,日本A4和牛西冷大理石紋超美的,放係鐵板上燒兩燒已經入得口,牛味濃,肉汁滿滿,入口即溶的美味啊~配搭的牛板鍵也很好吃,燒得焦香入口的感覺就是美好。不要忘了每個set還可以選三款醬,個人最喜歡黑松露燒汁和生薑燒汁把燒好的牛肉點點份外好食。牛魔 (尖沙咀店) Yakiniku More 尖沙咀棉登徑8號地下5-6號舖#牛魔 #尖沙咀 #尖沙咀美食
(*˘︶˘*).。.:牛魔..*♡
尖沙咀牛魔
最超值48蚊就可以食到燒肉
牛五花套餐,
100gram牛牛一人燒肉,
I 人都唔洗怕!
而且套餐包括御飯/烏冬,牛骨湯及沙律'
性價比超高。
不過我最推薦還是極尚和牛自慢系列,
高質日本A4和牛西冷絕對係不同凡響,
日本A4和牛西冷大理石紋超美的,
放係鐵板上燒兩燒已經入得口,
牛味濃,肉汁滿滿,入口即溶的美味啊~
配搭的牛板鍵也很好吃,
燒得焦香入口的感覺就是美好。
不要忘了每個set還可以選三款醬,
個人最喜歡黑松露燒汁和生薑燒汁
把燒好的牛肉點點份外好食。

牛魔 (尖沙咀店) Yakiniku More
尖沙咀棉登徑8號地下5-6號舖

#牛魔 #尖沙咀 #尖沙咀美食
2024-07-23 205 瀏覽
店名: 牛魔 地址: 尖沙咀棉登徑8號地下5-6號舖尖東站N4出口,行2分鐘環境: 4/5價錢: 4/5味道: 4/5主打燒肉嘅牛魔,最近迎來5週年🤩推出多項優惠,今日一行二人就選擇左熱賣套餐😆星級熱賣套餐$588原價$860既套餐,依家做緊五週年優惠價,當然要試下😋梅酒蕃茄 ❤️❤️❤️❤️分別為蕃茄加梅酒製成既啫喱,蕃茄鮮甜多汁🍅梅酒啫喱味道甜而不膩,兩樣配搭非常開胃😝鳥肶肉醬油❤️❤️❤️❤️雞肉肉質唔會太粗糙,可以將雞皮燒至鬆脆,可以用鉸剪✂️剪開數段,避免雞肉燒至過熟,又可以保持嫩滑😚日本魷魚筒 ❤️❤️❤️❤️魷魚筒體積足以令人哇一聲‼️燒緊個陣,已經傳黎陣陣香味,香味非常濃厚,肉質亦厚實新鮮,推薦一試😉美國和牛封門柳 (100G)❤️❤️❤️❤️和牛封門柳口感鬆軟,但吾會過於肥膩之餘,口中亦會有啖啖回香,份量亦足夠兩人食用,啖啖肉😋老饕澳洲M5/M6和牛牛板腱❤️❤️❤️❤️❤️牛板腱切至薄身,而肉質比起封門柳較為嫩滑,但香味則無封門柳濃郁🤪香蔥薄切牛舌 ❤️❤️❤️❤️牛舌口感彈牙🥰配上附上既大蔥絲一齊燒,更增風味😚松露肉碎炒飯 ❤️❤️❤️❤️以石鍋上熱辣辣,底部仲有飯焦😙炒飯飯粒亦粒粒分明🥰鳳梨梳打特飲❤️❤️❤️❤️$48入口清甜,
店名: 牛魔

日本魷魚筒 ❤️❤️❤️❤️

美國和牛封門柳 (100G)❤️❤️❤️❤️

老饕澳洲M5/M6和牛牛板腱❤️❤️❤️❤️❤️

香蔥薄切牛舌 ❤️❤️❤️❤️
牛舌口感彈牙🥰配上附上既大蔥絲一齊燒,更增風味😚

松露肉碎炒飯 ❤️❤️❤️❤️
以石鍋上熱辣辣,底部仲有飯焦😙炒飯飯粒亦粒粒分明🥰

鳳梨梳打特飲❤️❤️❤️❤️
入口清甜,十分解膩,仲有啲椰果更有咬口😙

Hoegaarden Beer Draught❤️❤️❤️❤️
入口唔太苦,啤酒 🍻配燒肉100分💯
2024-07-23 196 瀏覽
一個人想食燒肉?位於尖沙咀「牛魔」,是一間高質燒肉店。這裡主打美國、日本、澳洲等各地優質和牛。而且午市套餐還附送牛骨湯、沙律、御飯或迷你烏冬。餐廳使用了無煙燒烤爐,食完都唔使擔心全身油煙味。 😋餐廳使用QR code點餐,是日選擇:1️⃣日本A4和牛西冷、牛板鍵套餐(100g)🔸手拆純蟹粉蟹黃蘭王拌飯 🔸黑松露燒汁、柚子燒汁、生薑燒汁🍽牛西冷油花滿滿,肉質嫩滑無比,和牛入口即溶。牛板鍵肉質軟嫩,帶有均勻細緻的油脂分布,香氣逼人。至於蘭王拌飯,蛋汁慢慢地滲入蟹粉蟹黃和白飯,令米飯味道更豐富。2️⃣西班牙黑毛豬五花、豬頸肉、雞腿肉套餐(150g)🔸迷你烏冬🔸黑椒鹽醬、柚子燒汁、檸檬鹽🍽黑毛豬五花肥瘦均勻,豬頸肉爽脆,雞腿肉肉質嫩滑,沾上三款不同的自選醬料更惹味。另外,烏冬爽口彈牙,吸收了湯汁,味道更美味。 3️⃣巨峰梳打特飲、乳酸梳打特飲🍽食完燒肉飲一口,清新,好爽呢!

😋餐廳使用QR code點餐,是日選擇:
1️⃣日本A4和牛西冷、牛板鍵套餐(100g)
🔸手拆純蟹粉蟹黃蘭王拌飯
🔸黑松露燒汁、柚子燒汁、生薑燒汁
2️⃣西班牙黑毛豬五花、豬頸肉、雞腿肉套餐(150g)
🔸迷你烏冬
🔸黑椒鹽醬、柚子燒汁、檸檬鹽
3️⃣巨峰梳打特飲、乳酸梳打特飲
🍽食完燒肉飲一口,清新,好爽呢!
2024-07-21
2 分鐘 (堂食)
午餐
2024-07-22 202 瀏覽
忙裡偷閒嘅感覺,就係喺工作時候,可以放鬆落黎,突然完全專心於自己嘅喜愛。唔洗去海邊,唔係放假去旅行,其實只要一個中午時間,食餐好,就已經可以。🍖食呢個餐,要有少少DIY, 自己去燒肉,要專心燒好個肉,就要拋開午飯前嘅苦惱,然後食既時候就特別津津有味。🍖第一個餐係A4和牛西冷配牛小排,仲加配埋個蟹肉蟹膏生蛋伴飯,兩樣都係薄切,記住一定先食牛小排,肉味超夠,唔使配埋個飯,就咁食已經好yummy。之後先食A4,簡單前後返一返煎幾下,已經油光四溢,而且香味都隨之而來。建議將肉分成一半,同樣地,首先食左個肉既原味,再將另一半加埋個飯一齊食,前後五秒既事,效果大不同。前者主要喺食肉質既柔軟,後者由油份帶出飯同雞蛋嘅香氣。🍖另一個餐係牛舌加埋封門柳,又係薄切既牛舌,果種彈性,令你覺得同隻牛有打車輪嘅感覺。以厚切既封門柳,由於夠厚身,好方便我地自己控制火候,煎到兩邊焦香,再剪開佢,我就自己選擇左,medium rare既程度就攞起,同事就想食熟d,所以就等多一陣,你仲可以將事情掌握自己手中既感覺實在太好!🍺啤啤佢,提早happy hour,爽,無咩補充!✨️星期五,望住呢間餐廳既壁畫,食住好味嘅燒肉,暫

🍺啤啤佢,提早happy hour,爽,無咩補充!

✨️星期五,望住呢間餐廳既壁畫,食住好味嘅燒肉,暫時忘記老細既阿芝阿jor,充完電反去做埋個下午,輕輕鬆鬆又放兩日,人就係應該要自得其樂。

2024-07-22 256 瀏覽
尖沙咀牛魔高質燒肉餐廳🥩🍻,推出左🔸$588 🔸五週年星級燒肉套餐🥩🤩今日同朋友係尖沙咀搵野食,經過見到,🤩$588,2人前,好吸引😍, 好鐘意食燒肉既我地,諗都唔使諗,我地就入左去,睇到餐牌,性價比好高👍🏽😋楊櫻花蝦🦐豆腐豆腐佈滿木魚絲,大大粒,炸得鬆脆,豆腐裏面又好滑,好好食🩵全天然西班牙豚肉五花腩🐷五花腩肥瘦均勻,仲有韓式豆醬配埋, 😋 仲鍾意燒到少少窿邊 ,好惹味🐮美國和牛封門柳🐮美國和牛牛板腱🐮香蔥薄切牛舌平時鐘意食燒肉🥩既精髓就係呢幾款🤩三種牛既唔同部位,各有口感😋 ,入口即溶 ,各有特色🙆🏽‍♀️煙燻蘋果木松露他他🍎🐮一打開樽蓋有煙燻霧出嚟🌫️,店員教我地, 將蘋果絲,香蔥,松露同蛋黃倒埋一齊撈埋佢,就食得, 食落去,肉質嫩滑🤤🤤肉碎松露和牛炒飯🍚本身好鐘意食松露,炒飯黎到好香,食埋做個結尾好滿足🥰飲品巨峰提子梳打🥤梅酒🥃性價比咁高🌟,大家都唔好錯過,快啲黎試下牛魔既星高級優惠啦🤩🤩🤩
尖沙咀牛魔高質燒肉餐廳🥩🍻,
推出左🔸$588 🔸五週年星級燒肉套餐🥩🤩
睇到餐牌,性價比好高👍🏽😋
楊櫻花蝦🦐豆腐
豆腐佈滿木魚絲,大大粒,炸得鬆脆,豆腐裏面又好滑,好好食🩵
全天然西班牙豚肉五花腩🐷
🐮美國和牛封門柳
🐮美國和牛牛板腱
🐮香蔥薄切牛舌
平時鐘意食燒肉🥩既精髓就係呢幾款🤩
煙燻蘋果木松露他他🍎🐮
肉碎松露和牛炒飯🍚
本身好鐘意食松露,炒飯黎到好香,食埋做個結尾好滿足🥰
飲品
巨峰提子梳打🥤
梅酒🥃

2024-07-18
上網見好多人介紹呢個牛魔五周年星級熱賣套餐 見到都覺得好吸引 bookmark左好耐 今日終於有機會黎試吓前菜🔸揚櫻花蝦豆腐一上菜嘅時候已經聞到好香嘅櫻花蝦味 面頭鋪咗木魚絲 炸得非常香口 而且舊豆腐好滑🥳🥳 而且仲要有四大舊 食完前菜之後越食越開胃🔸煙燻蘋果木松露和牛他他擺設非常精緻 生和牛他他用密封玻璃瓶裝住打開之後有蘋果木味道既煙燻冒出🤩 要自己將生雞蛋、蘋果絲、蒜蓉同蔥倒入玻璃瓶再攪拌 有得自己落手落腳整完再食都幾過癮🔸 芝士吉列烏肶肉飯卷吉列雞髀肉呢個配搭都幾得意 但係原來整咗做反卷都好好食 上面仲要有燒芝士同埋魚子做點綴🤤 層次非常之豐富燒肉類🔸美國和牛封門柳一整條厚切既和牛封門柳 夠晒兩個人嘅份量😆燒嘅時候都有技巧 唔可以放喺大火度燒太耐 店員教要燒熟左個面之後放喺旁邊冇咁熱嘅位置繼續燒燒到七成熟之後就可以上碟 牛味非常濃郁🥰🔸美國和牛牛板腱薄切5塊和牛牛板腱🤤油花分佈非常平均燒嘅時候真係放幾秒就已經熟 而且油脂份量多到會搶火😯 所以燒幾秒就要即刻攞上嚟食係入口即溶嘅感覺🤤 同埋因為佢係薄切,所以唔會太油膩🔸香蔥薄切牛舌有7塊薄切牛舌 再加上香蔥一齊燒真係香到冇得彈 而且

前菜

一整條厚切既和牛封門柳 夠晒兩個人嘅份量😆
燒到七成熟之後就可以上碟 牛味非常濃郁🥰

🔸美國和牛牛板腱
薄切5塊和牛牛板腱🤤油花分佈非常平均
係入口即溶嘅感覺🤤 同埋因為佢係薄切,所以唔會太油膩

🔸香蔥薄切牛舌
有7塊薄切牛舌 再加上香蔥一齊燒真係香到冇得彈 而且牛舌好有咬口 點埋燒肉汁同埋鹽一齊食真係一流🥰

🔸天然豚肉五花腩
燒肉一定要燒五花腩!油脂非常之香 包埋生菜食好清新 唔會食到好油膩嘅感覺 加埋個特製醬汁真係好好食🥹

嘢飲方面叫咗一杯柑橘梳打同埋乳酸梳打 一路燒住肉一路飲真係好解渴同埋好清新😆
2024-07-21 89 瀏覽
《煙燻蘋果木松和牛他他》碟上面有三樣野,日本雞蛋、蘋果絲、一樽生牛肉。食時要把這三樣野混合一齊食,味道多重層次,感覺滿足。《全天然西班牙豚肉五花腩》一大條,肉質鮮嬌,配以花瓣來吃感覺清新。《香葱薄砌牛舌》薄簿牛舌很有爵勁,加埋香葱一起吃味道一流。《揚櫻花蝦豆腐》浸了醬油嘅炸豆腐非常入味,樱花蝦脆卜卜。《黑松露和牛肉碎抄飯》和牛肉碎多,黑松露味濃,啱曬重口味人仕。整體來说,食物高質,環境寬敞。#尖沙咀#牛魔

《煙燻蘋果木松和牛他他》
碟上面有三樣野,日本雞蛋、蘋果絲、一樽生牛肉。
食時要把這三樣野混合一齊食,味道多重層次,感覺滿足。

《全天然西班牙豚肉五花腩》
一大條,肉質鮮嬌,配以花瓣來吃感覺清新。

《香葱薄砌牛舌》
薄簿牛舌很有爵勁,加埋香葱一起吃味道一流。

《揚櫻花蝦豆腐》
浸了醬油嘅炸豆腐非常入味,樱花蝦脆卜卜。

《黑松露和牛肉碎抄飯》
和牛肉碎多,黑松露味濃,啱曬重口味人仕。
整體來说,食物高質,環境寬敞。

#尖沙咀
#牛魔