2022-05-21 571 瀏覽
雖然話即叫即做,但叫兩份吐司,一杯飲品外賣,超過25分鐘⋯⋯⋯⋯吐司要時間整都合理嘅⋯⋯但15至二十分鐘已出咗幾份⋯⋯積喺櫃枱,飲品等多近十分鐘先出到⋯⋯或許是我趕時間或心急⋯⋯但真的等太長時間⋯⋯食品一般正常
2022-05-21
30 分鐘 (外賣自取)
2022-04-09 799 瀏覽
上個月去過沙田分店, 加 $38 轉 combo set, 沙田分店店員話過 跟餐沙律 同 小食 都係同單買份量一樣.今日係石門經過, 再幫襯. 點知份量少好多. 鮪魚沙律 只有少量菜, 勁重 胡椒粉. 小食雞柳只有一條.

2022-04-09
15 分鐘 (外賣自取)
2022-03-29 585 瀏覽
今日試咗白桃烏龍同芋泥肉鬆蛋吐司,兩樣食物都有驚喜,希望大家都可以支持吓小店。雖然都要等一陣,但店員十分有禮貌,而且食物都係值得等的,疫情大家都去唔到台灣,都可以感受到台灣的味道😋
白桃烏龍,芋泥肉鬆蛋吐司
2022-03-29
15 分鐘 (外賣自取)
白桃烏龍,芋泥肉鬆蛋吐司
又有台灣過江龍了💛這間小吃店主打吐司/捲餅及台式飲料~由中環開店已經好想品嘗下😛石門店用了餐車設計為門面 超可愛的.▫️肉鬆蛋餅 $30即叫即製熱騰騰的😚 餅皮帶酥脆Q韌不會太厚再包了一層蛋皮 吃起來有點滑蛋的質感和蛋香滿口都是帶鹹鹹甜甜的肉鬆 還加了些青瓜絲增加口感整個捲餅超足料的 吃到最後一口也還有餡料喔吃完一整份超有飽足感的說😛.▫️黑珍珠岩鹽厚鮮奶 +$26可以加配小食和飲品套餐喔~可愛的犀牛logo 很久沒有喝黑糖奶了還是久違的邪惡感 黑糖的甜膩搭配岩鹽的鹹香味喝起來很搭 和有層次 整杯都很奶滑且不會過甜珍珠充滿黑糖香 口感Q彈但可以更煙韌😚.捲餅有10多款 多個口味都很邪惡吸引🤤醬燒牛五花 泡菜起司豬 莎莎炸雞等這次吃的基本款 肉鬆蛋已經覺得很滿足😍是台灣的味道🥺下次會想再買吐司吃一吃耶~犀牛由台灣來了! 主打特色吐司&捲餅
又有台灣過江龍了💛
這間小吃店主打吐司/捲餅及台式飲料~
由中環開店已經好想品嘗下😛

滿口都是帶鹹鹹甜甜的肉鬆 還加了些青瓜絲增加口感
整個捲餅超足料的 吃到最後一口也還有餡料喔
吃完一整份超有飽足感的說😛

▫️黑珍珠岩鹽厚鮮奶 +$26
可以加配小食和飲品套餐喔~
可愛的犀牛logo 很久沒有喝黑糖奶了
還是久違的邪惡感 黑糖的甜膩搭配岩鹽的鹹香味
喝起來很搭 和有層次 整杯都很奶滑且不會過甜
珍珠充滿黑糖香 口感Q彈但可以更煙韌😚
捲餅有10多款 多個口味都很邪惡吸引🤤
醬燒牛五花 泡菜起司豬 莎莎炸雞
這次吃的基本款 肉鬆蛋已經覺得很滿足😍
肉鬆蛋餅
台式捲餅吐司廢水良心店💛呢排呢間真係人氣高企 經常見到好多Foodie介紹所以都快啲跟住個潮流去試一試佢哋走嘅路線就係CP值都幾高飲品同食物都係正常 幾台式大家經過都可以支持下•🧋大甲芋頭鮮奶(走甜少冰) $26 (跟餐價) 📊6/10 用左明治4.3鮮奶 所以奶味好香濃但係芋頭味就相對比較少 如果濃返啲同埋芋泥加返少少芋泥粒做返多啲口感 就會更加好走甜嘅甜度都OK 係小編鍾意嘅非常微甜整體OK 但有改善嘅地方🧋熟成百香(微甜少冰) $20 (跟餐價) 📊5/10 微甜都幾甜 可能係預先將啲百香果熟成嘅關係所以甜度可能冇得再調整百香果味好似攞啲嘢醃咁 唔知點解有少少鳳梨味😂茶嘅味都幾出 可惜有少少澀味整體都幾一般 可以改善一下🫔起司蛋捲餅 $30 📊7/10捲餅好厚身同埋脆口 口感有啲煙韌 同埋都幾香蔥味而芝士味同蛋味都俾得幾足料幾香我覺得呢個組合真係冇得輸嘅值得一試🥪芋泥肉鬆蛋吐司 $35 📊6/10實物係原片上嘅 係我自己喺屋企切開佢嚟影嘅😂佢嘅芋泥係基本上冇乜芋泥粒 而佢嘅味道都係唔夠濃香但係配埋都幾夠甜味嘅肉鬆同埋蛋都叫做可以補救到 都值得一試嘅Overall🔥6/10會唔會再
台式捲餅吐司廢水良心店💛

都叫做可以補救到 都值得一試嘅

Overall🔥6/10
會唔會再去:可以支持下💛
2022-02-09
10 分鐘 (外賣自取)
2022-01-26 650 瀏覽
又有新舖開張,又可以新野試😋 今次係台灣蛋餅專門店,因為新開張,所以餐牌上面有d野食都未有齊,就先試試佢地既吐司啦~《韓式醬燒牛五花吐司》生菜好新鮮,牛既味道醃得啱啱好,好味。《芋泥肉鬆蛋吐司》身為芋頭fans既我一見到有芋泥就叫左,芋泥同肉鬆都足料,不過就覺得甜左少少,食到尾有d漏😅《大甲芋頭鮮奶》本身想叫少甜,但店員話呢款無得揀甜度,芋泥同吐司入面d芋泥甜度一樣,好彩加左鮮奶甜度就變得啱啱好,飲落有芋香之餘又有細細粒既芋頭咬下,唔錯。另外, 好想讚下個外賣包裝, 個設計真係幾靚~

《韓式醬燒牛五花吐司》
生菜好新鮮,牛既味道醃得啱啱好,好味。

《芋泥肉鬆蛋吐司》

《大甲芋頭鮮奶》

另外, 好想讚下個外賣包裝, 個設計真係幾靚~
  • 韓式醬燒牛五花吐司
之前有同事介紹,就係午飯時間係網上外賣平台叫呢間蛋卷餅餐外賣,信用卡錢都扣埋,係果度企左廿五分鐘然後問佢點解咁耐個餐仲未有,佢跟住係我面前係佢部手機cancel左個餐,個樓面後生仔仲要毫無歉意話“係呀,個餐無accept到”。唔單止係我,一行幾個同事都係咁係咁惡劣處理,呢間嘢服務態度真係“一流”,好似人地啲時間就唔係時間咁。打開門口做生意你做唔切就一開頭唔好接單,唔好係度浪費人地食飯時間要人等仲要做錯嘢唔認!
2022-01-14
午餐
2021-12-28 490 瀏覽
肉鬆蛋餅本身味道唔錯嘅,不過加咗生菜後會更加香口。蛋餅系列蠻推薦。沙律裡嘅蔬菜乾淨嘅,但係蔬菜新鮮度唔夠,食食下就出水,有d怪怪的🤨。topping鮪魚or 香香雞塊係好食嘅。總之唔係好推薦。飲品方面:黑珍珠烏龍奶茶甜味適中,茶味香濃,推薦指數

飲品方面:
黑珍珠烏龍奶茶甜味適中,茶味香濃,推薦指數

沙律
2021-12-19 3384 瀏覽
俾小店可愛嘅車仔門面所吸引,粉藍色調加上得意嘅犀牛招牌,好奇心驅使下決定幫襯試吓。🚙原來係一間來自台灣嘅良心過冮龍,主要賣台式飲品、捲餅同吐司等等嘅小食。💛Order即叫即製,裝嘢食嘅紙袋同包裝都印有小犀牛圖案~🦏🐟 R3 鮪魚吃玉米蛋餅 $40💯 評分:🌕🌕🌕🌑🌑 (3/5)💬 鮪魚沙律嘅醬汁比起鮪魚相對上多,入面有黑椒令整體好惹味。蛋餅唔算太油,質感煙韌有咬口,份量亦都唔錯。😊🐮 韓式醬燒牛五花捲餅 $47💯 評分:🌕🌕🌕🌕🌑 (4/5)💬 攞上手熱辣辣,感覺份量十足!牛五花同洋蔥幾入味,食落亦都唔會太鹹。捲餅整得頗為脆身,油香味恰到好處。😋

Order即叫即製,裝嘢食嘅紙袋同包裝都印有小犀牛圖案~🦏
🐟 R3 鮪魚吃玉米蛋餅 $40
💯 評分:🌕🌕🌕🌑🌑 (3/5)
鮪魚吃玉米蛋餅
🐮 韓式醬燒牛五花捲餅 $47
💯 評分:🌕🌕🌕🌕🌑 (4/5)
韓式醬燒牛五花捲餅
2021-12-08