帶眼鏡間條衫職員(睇佢制服唔一樣應該高級啲),態度十分十分惡劣😡😡老人家入座前已告知有長者咭,但員工聲稱要入座之後再出示。剛入座就不斷催促選餐,老人家在選餐時,出示長者咭該員工不耐煩邊行邊講老人家一早入座前沒有告知有長者咭。真係咩都係佢講😡註明係同一個職員(服務性行業🤣完全唔想服務)食物質素真係唔錯👍🏻上菜速度快湯底美人雞窩足料,但沙茶醬鍋淡而無味!小食炸魚皮不太鬆化、鹽酥雞唔熱⋯⋯但係服務態度必須必須必須改善😡
食物質素真係唔錯👍🏻上菜速度快
但係服務態度必須必須必須改善😡
2022-07-02
慶祝紀念
紀念日
九龍灣總店食過兩次,將軍澳開分店,當然要試試啦!星期六夜晚將6點入座🕗,未到晚市時間,唔算太多人,入座前,先要選好餐,湯底,務求令你食足90分鐘🕗點了美國極黑牛三义$235(星期六日,每位加$10)另加一服務費🌈湯底:藥膳紅燒牛骨鍋手機落單,圖文並茂,我like 👍餐廳而家為為主,路口比較窄,職員客人出出入入,要好小心🫣🌈醬油亦有多種選擇🌈自助區,超過30款美食,任君選擇🌈甜品區,有4款,兩款雪條心,兩款雪糕🍦🌈飲品區,選擇不多,不過都係大路飲品未開始前,已經食左個滷肉飯,唔錯手機點機,上餐超快,幾乎唔使兩分鐘上菜,呢間餐廳係屬於Mr Stick旗下,肉質有保證,而且高質,所有肉類都唔太肥,感覺良好!總結💝:90分鐘的確有啲趕,如果120分鐘最理想!

🌈湯底:藥膳紅燒牛骨鍋

手機落單,圖文並茂,我like 👍

餐廳而家為為主,路口比較窄,職員客人出出入入,要好小心🫣

🌈醬油亦有多種選擇

🌈自助區,超過30款美食,任君選擇

🌈甜品區,有4款,兩款雪條心,兩款雪糕🍦

🌈飲品區,選擇不多,不過都係大路飲品

未開始前,已經食左個滷肉飯,唔錯

手機點機,上餐超快,幾乎唔使兩分鐘上菜,

總結💝:90分鐘的確有啲趕,如果120分鐘最理想!
2022-06-12
2022-06-15 200 瀏覽
犇殿台灣火鍋 @taiwanbussanhotpot 唔行開都唔知原來坑口東港城入面開咗間台式火鍋午市有定量套餐同任食套餐我地係食晚市 90分鐘吃到飽 •任食放題有四個套餐可以揀我地揀咗 🌟澳洲M7和牛🥩 $298/位 🌟湯底有8款湯式可以揀,揀咗藥膳紅燒牛骨鍋呢款係唔辣既,入面有幾款藥材一開始有淡淡藥材香,味道越食越濃🌟肉類呢個套餐先會送一份神仙牛肉🐂,油脂好豐富而且塊塊都好大,好吸引套餐可以任叫既 澳洲M7和牛🥩都係好正😍油脂分佈得平均,食落軟嫩淨係食呢款都夠晒不過我地都叫咗手切琵琶牛肉、牛小排試下味道都唔錯,只不過和牛太好食我地食咗一份就冇再叫🌟海鮮類套餐送一客海鮮盤,有海蝦🦐、墨魚仔🦑、牡蠣🦪、海蜆、青口海蝦幾爽彈、好似可以再叫另外仲有彰化白鱔片🐟、東港海班片、台灣透抽小魷魚白鱔片肉係偏爽同實,鐘意食魚可以試下🌟台式小食、火鍋配料部份火鍋配料可以用QR code order ,其他可以去自助夾基本既丸類🍥、餃子🥟、蔬菜🥬、同面食都有呢到既台式小食選擇都好多麻辣鴨血、宜蘭蔥餡饼、夜市小香腸、台南鹽酥雞等🌟甜品有3-4款既雪糕🍦咁啱仲有Haagen Dazs,不過好快就冇晒~~📍犇
犇殿台灣火鍋 @taiwanbussanhotpot

唔行開都唔知原來坑口東港城入面開咗間台式火鍋
午市有定量套餐同任食套餐
我地係食晚市 90分鐘吃到飽 •任食放題
有四個套餐可以揀
我地揀咗 🌟澳洲M7和牛🥩 $298/位

🌟湯底
有8款湯式可以揀,揀咗藥膳紅燒牛骨鍋
呢款係唔辣既,入面有幾款藥材
一開始有淡淡藥材香,味道越食越濃

🌟肉類
呢個套餐先會送一份神仙牛肉🐂,油脂好豐富
而且塊塊都好大,好吸引
套餐可以任叫既 澳洲M7和牛🥩都係好正😍
油脂分佈得平均,食落軟嫩
淨係食呢款都夠晒
不過我地都叫咗手切琵琶牛肉、牛小排試下
味道都唔錯,只不過和牛太好食
我地食咗一份就冇再叫

🌟海鮮類
套餐送一客海鮮盤,有海蝦🦐、墨魚仔🦑、牡蠣🦪、海蜆、青口
海蝦幾爽彈、好似可以再叫
另外仲有彰化白鱔片🐟、東港海班片、台灣透抽小魷魚
白鱔片肉係偏爽同實,鐘意食魚可以試下

🌟台式小食、火鍋配料
基本既丸類🍥、餃子🥟、蔬菜🥬、同面食都有
呢到既台式小食選擇都好多
麻辣鴨血、宜蘭蔥餡饼、夜市小香腸、台南鹽酥雞等

🌟甜品
有3-4款既雪糕🍦
咁啱仲有Haagen Dazs,不過好快就冇晒~~

📍犇殿台灣火鍋 (將軍澳)
將軍澳重華路8號東港城2樓275號舖

2022-06-01 1250 瀏覽
想試呢間任食火鍋好耐,終於嚟試,一試就當然直接試最貴個餐食m7和牛啦。一去到即刻入得,冇人等。不過店內真係冇冷氣咁,只靠出面商場嘅冷氣,真係好熱食到一身汗。有其他客人問經理,佢話冇壞,係個冷氣真係得咁細。湯底揀咗魚蜆嗰款,湯底入面就冇魚嘅,有幾隻蜆。自助區拎丸、麵、菜、醬汁,有飲品櫃,雪條雪糕櫃好空虛只放出好少。一開始會送一盤海鮮,正常放題質素蝦比較霉,青口少少腥,蜆有2隻有沙,魷魚就唔錯,幾彈牙,蠔就都比較腥另外再送一份神仙牛肉算係全晚最好食,送每人一份嘅果然好食過任食嘅肉,唔鞋,有油香跟住睇吓啲牛肉最好食都係澳洲m7和牛,最香,不過就雪到好凍,拎出嚟好多時仲係好冰好硬痴住隻碟,咁就一定唔好食,要擺係度溶下先牛三叉都算好食,都係口感軟熟、香牛板腱就比較彈牙有口感手切琵琶牛肉就係最勁牛肉味肩胛肉就比較鞋叫左個羊肉但冇乜羊味同埋比較鞋,懷疑佢比左豬肉有台式小食可即叫即食海鮮,魚有骨,魷魚彈牙唔腥,蜆有沙墨魚滑唔錯總結牛肉味道都ok,呢個價錢可接受,不過冷氣就要整整佢,另外個日冇乜人所以都冇店員催人走
一去到即刻入得,冇人等。

湯底揀咗魚蜆嗰款,湯底入面就冇魚嘅,有幾隻蜆。

一開始會送一盤海鮮,正常放題質素

另外再送一份神仙牛肉

跟住睇吓啲牛肉
牛三叉都算好食,都係口感軟熟、香
牛板腱就比較彈牙有口感
手切琵琶牛肉就係最勁牛肉味
肩胛肉就比較鞋

叫左個羊肉但冇乜羊味同埋比較鞋,懷疑佢比左豬肉

有台式小食可即叫即食

海鮮,魚有骨,魷魚彈牙唔腥,蜆有沙
墨魚滑唔錯

2022-05-23
2022-05-15 388 瀏覽
星期五夜晚去食,大概6點半之後去等位,七點十分左右可以入座,都算幾快有位,不過坐係廚房出面,有部風扇吹吹下,唔係好鍾意。選左個黑牛排set任食,唔係好食牛的自己,基本食豬同羊,肉類選擇唔算多,豬無咩特別,羊好大塊,唔算好臊,都幾好的。其他配料方面,鴨血唔係好掂,好腥,其他中規中矩。可以點的食物種類唔算多,然後係出面拿的食物,本來打算食芋圓,一打開得返小小,而且仲要擺左好耐的感覺,好粉,滷肉方面好膩,有陣臊味唔知點解,總括而言,唔算好推薦,大概唔會有第二次
2022-05-13
30 分鐘 (堂食)
2022-05-12 345 瀏覽
新裝修新開嘅舖頭,主打台式火鍋任食先講吓座位安排先啦!兩個人去食就比張二人枱細到呢。但如果一個人去食就安排張6-8人台咁就可以安排兩個單丁客去坐。所以一個人去食都幾爽。但兩個人就覺得辛苦。服務基本上無嘅。見到有對情侶話想坐大枱但個職員好悔氣咁答話比一個人坐架!作為一個旁人我都覺得個職員好無禮貌。食物方面呢,個湯底唔掂。牛肉唔掂,配料都唔掂。所以都幾失望下。最緊要個湯底同牛肉都唔掂真係搞唔掂。一定唔會再有下次。唔知我以為去咗酒樓食任食火鍋。同其他主打任食火鍋相比,呢一間真係最差。唯一一個好處就係新開,新裝修。
新裝修新開嘅舖頭,主打台式火鍋任食
服務基本上無嘅。見到有對情侶話想坐大枱
但個職員好悔氣咁答話比一個人坐架!
作為一個旁人我都覺得個職員好無禮貌。
唔知我以為去咗酒樓食任食火鍋
同其他主打任食火鍋相比,呢一間真係最差。
唯一一個好處就係新開,新裝修。
📍犇殿台灣火鍋 (東港城)-#5🫶🏻係最高 環境:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻食物:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻回頭率:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻服務態度:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻-牛胸腹板肉午餐90分鐘放題 -$148我地分別叫左麻辣湯底同埋牛乳湯底 但牛乳湯底無咩味 相比麻辣湯底仲有鴨血同豆腐 自選區面類得一款 但係米粉好好食 魚蛋有兩三款 菜類比較多 但整體選擇比其他相似店少種 肉類好好食 每碟嚟嘅樣都一樣 有相同水準飲品方面 有5-6種 以茶同涼茶為主雪糕有3種 但味道一般平日2略去食 唔駛等位
📍犇殿台灣火鍋 (東港城)
#5🫶🏻係最高

雪糕有3種 但味道一般

平日2略去食 唔駛等位
2022-04-25
2022-04-10 484 瀏覽
之前係德福店食過感覺不錯有火鍋任食又有台式小食。看到就叫左148既火鍋放題,但係入到去環境黎講冷氣不足。食品方面不及德福店,連小食都售罄。食完後小小失望。期望日後有所改善。
2022-04-02 349 瀏覽
Throw back to 2022.2.22Under severe pandemic and super drop in temperature ⛄️ ❄️, all I want was my favourite hot pot🤩 This shop provides takeaway hotpot😇You can enjoy it at home safely and reduces the risk of cross infection by aerosol transmission.Different sets are provided. For this set(excluding the dumplings), it only costs $268😎The soup is very yummy and nutritional. I chose 桃膠土雞美人鍋😎Shabu shabu with your loved ones in such a cold weather is very heartwarming 💓 Will definitely encore next wi
Throw back to 2022.2.22

Will definitely encore next winter!
外賣自取
2022-03-25 390 瀏覽
屋企附近商場開左間台式火鍋店,可惜一開就遇上疫情禁堂食😔鋪頭即刻推出在家吃到飽火鍋外賣,價錢超抵食😍2人餐份量超多,4個人都夠食👍而且好多款湯底揀,非常多元化😆佢分別有3款2人餐可以揀,我地今次就揀左B餐🤤🥘B: 黑毛牛肩胛肉($268)套餐包括:🍲湯底一品酸菜白肉鍋桃膠土雞美人鍋(+$30)湯底偏淡唔算濃味,不過對我黎講就岩岩好😆酸菜鍋好香酸菜味,桃膠鍋亦好足料,有好多桃膠同一隻大雞腿👍不過就唔係用濃縮湯底,所以2個湯底都有2大盤🤣羅外賣時可能要搵多個人幫手🥩肉安格斯牛小排美國牛板腱美國豬梅花阿嬤燒酒雞全部肉都好高質,份量亦好多😆牛、雞同豬都好嫩滑,一啲都唔會韌🤭👏🫕火鍋配料龍蝦丸福州魚青滑台灣鴨血台式貢丸脆皮芝士腸台灣燕餃手工蛋餃松葉蟹棒蔬菜拼盤菠菜羽衣甘藍皇帝菜紹菜花生芽蜂巢豆腐甜粟米鮮冬菇金菇黑木耳響鈴卷關廟面屏東米粉配料真係多到你唔信🤣有一大盤差不多所有火鍋想食既野都係齊度,完全唔洗自己另外加料♥️真係100分💯🧂配料蒜蓉、紅辣椒、秘製烏麻醋/📌犇殿台灣火鍋將軍澳重華路8號東港城2樓275號舖/😋食物質素:8/10💰性價比:8.5/10👣回頭率:8/10
屋企附近商場開左間台式火鍋店,可惜一開就遇上疫情禁堂食😔
鋪頭即刻推出在家吃到飽火鍋外賣,價錢超抵食😍
2人餐份量超多,4個人都夠食👍
而且好多款湯底揀,非常多元化😆
佢分別有3款2人餐可以揀,我地今次就揀左B餐🤤

🥘B: 黑毛牛肩胛肉($268)
B: 黑毛牛肩胛肉

套餐包括:

🍲湯底
一品酸菜白肉鍋
桃膠土雞美人鍋(+$30)

湯底偏淡唔算濃味,不過對我黎講就岩岩好😆
酸菜鍋好香酸菜味,桃膠鍋亦好足料,有好多桃膠同一隻大雞腿👍
不過就唔係用濃縮湯底,所以2個湯底都有2大盤🤣
羅外賣時可能要搵多個人幫手

🥩肉
安格斯牛小排
美國牛板腱
美國豬梅花
阿嬤燒酒雞

全部肉都好高質,份量亦好多😆
牛、雞同豬都好嫩滑,一啲都唔會韌🤭👏

🫕火鍋配料
響鈴卷
關廟面
屏東米粉

配料真係多到你唔信🤣有一大盤
差不多所有火鍋想食既野都係齊度,完全唔洗自己另外加料♥️
真係100分💯

🧂配料
蒜蓉、紅辣椒、秘製烏麻醋

📌犇殿台灣火鍋
將軍澳重華路8號東港城2樓275號舖

😋食物質素:8/10
💰性價比:8.5/10
👣回頭率:8/10
2022-02-14
15 分鐘 (堂食)
B: 黑毛牛肩胛肉
2022-03-08 459 瀏覽
💙犇殿台灣火鍋💙近排疫情嚴重,所以好多地方外賣都有折,呢間都唔例外。不過呢間只做2人餐。佢外賣料都算多,每樣丸/菜又唔會得2舊,都會最少有3舊。牛豬雞份量正常,個雞幾嫩,豬肉正常,牛肉就睇你好冇彩😂因為外賣關係,所以屋企點都會再自己加少少料(加多份肉同丸),所以佢2人餐其實都夠4人食。不過佢冇得另外加錢配野,就係得三個2人餐揀。湯底,料同份量好足桃膠土雞美人鍋:有成隻雞脾,好多桃膠,但味道偏淡一品酸菜白肉鍋:數塊白肉同酸菜,味道淡,煲好耐都冇乜酸味滋補養生人參鍋:好多細條人參,有紅棗南棗,味道正常藥膳紅燒牛骨鍋:冇牛骨,但好香藥材味,不過有少少咸簡單嚟講,佢味道唔出色,但份量多,價錢正常,所以抵食。
💙犇殿台灣火鍋💙

湯底,料同份量好足
桃膠土雞美人鍋:有成隻雞脾,好多桃膠,但味道偏淡
一品酸菜白肉鍋:數塊白肉同酸菜,味道淡,煲好耐都冇乜酸味
滋補養生人參鍋:好多細條人參,有紅棗南棗,味道正常
藥膳紅燒牛骨鍋:冇牛骨,但好香藥材味,不過有少少咸

簡單嚟講,佢味道唔出色,但份量多,價錢正常,所以抵食。
外賣自取
早幾日天氣咁凍,就好想打邊爐😋😋見屋企附近新開左間犇殿台灣火鍋,於是黎左試佢地既午市90分鐘吃到飽任食套餐🍲🍲-🐮澳洲M7和牛 $255/位✨呢款套餐可以任點澳洲M7和牛、手切琵琶牛肉、美國黑毛和牛腰脊肉、美國牛板腱、美國極黑牛三叉、安格斯牛小排等~~每位仲會贈送一客海鮮盤,有海蝦、海蜆、台灣透抽、半殼青口、手打魚滑等,十分豐富🤩🤩湯底我地揀左滋補養生人蔘鍋,人蔘份量好多!!仲有紅棗、豆腐一齊熬煮,味道濃郁!淥牛肉🍖、蔬菜🥬食都好夾~~牛肉都好高質!每款叫左試試😋😋澳洲M7和牛重油香!肉質嫩滑,仲入口即溶添~~手切琵琶牛肉切到好厚,非常有咬口!而且重牛味🤤🤤安格斯牛小排都好juicy,口感軟綿!整體回本指數好高👍🏻👍🏻自助配料選擇好多,款款都好新鮮!!出面比較少見既羽衣甘藍都有!推薦用蓮藕、南瓜一齊熬湯❤️❤️墨汁花枝丸、台灣貢丸都唔錯~~仲有自家製滷肉飯、杞子芋圓糖水供應,咩都可以試下😍😍除左任食放題,佢地都有提供60分鐘午市定量套餐~~價錢只係$68起,已經可以享用自助區,感覺好抵🤩🤩下次同屋企人再黎試下先🥰🥰
早幾日天氣咁凍,就好想打邊爐😋😋
🐮澳洲M7和牛 $255/位✨

湯底我地揀左滋補養生人蔘鍋,人蔘份量好多!!

牛肉都好高質!每款叫左試試😋😋
澳洲M7和牛重油香!肉質嫩滑,仲入口即溶添~~

手切琵琶牛肉切到好厚,非常有咬口!而且重牛味🤤🤤

自助配料選擇好多,款款都好新鮮!!
墨汁花枝丸、台灣貢丸都唔錯~~
仲有自家製滷肉飯、杞子芋圓糖水供應,咩都可以試下😍😍

除左任食放題,佢地都有提供60分鐘午市定量套餐~~
價錢只係$68起,已經可以享用自助區,感覺好抵🤩🤩
下次同屋企人再黎試下先🥰🥰
2022-02-16 325 瀏覽
成個月無出街食飯啦,屈到個人好悶,淨係在家煮飯,煮來煮去都係嗰幾味。老公話要出去食餐飯,鬆一鬆。我哋來這新開的火鍋店試一試。環境唔錯,燈光足夠,座位闊落,但通道較窄,未知與收銀柜不是近門口有冇關係,要職員很繁忙的行來行去,顧客想去攞自助食物時會容易碰撞。職員有禮貌哋介紹食物,QR code落單方便,但仍有少少甩單,自取食物種類多,蔬菜新鮮,但飲品及甜品種類就少。食物有水準,份量足夠,食後沒有口渴感,收碟快,值得一試👍🏽
成個月無出街食飯啦,屈到個人好悶,淨係在家
煮飯,煮來煮去都係嗰幾味。老公話要出去食餐
飯,鬆一鬆。我哋來這新開的火鍋店試一試。環
2022-02-12
2022-02-15 311 瀏覽
叫左二十次頂多來左8次,從來冇試過去一間漏單咁勁,下次都係建議返大家去牛大人和一鍋堂食,就算日牛唰唰鍋都好過佢,最少唔會漏單,叫M7和牛嘅套餐係,叫其他我或者食物呢就9秒九嚟到,大叫M7最少15分鐘先來一次,特登咁樣拖慢個時間,時間又唔係無限得90分鐘根本食唔到幾多野,食完仲要係肚餓嘅,價錢唔係收得特別平但係任何配料都要另外加錢,例如鴨血之類嘅,性價比非常低,慣性刻意漏單呢個行為係最惡劣
呢個行為係最惡劣
2022-02-14 218 瀏覽
今日情人節帶另一半去「犇殿」將軍澳東港城新店,食呢個買一送一嘅鹿兒島黑和牛餐,除咗每人有2碟定量指定鹿兒島和牛,配料丸類、蔬菜、菇類可以出自助吧枱任取任食,另外都有啲熟食, 滷肉飯, 雞腳, 芋圓....供應講番個鹿兒島和牛,肉質分量完全符合廣告相嘅推介, 油花分佈好豐富, 脂肪之細膩入口啖啖肉,口感嫩滑,真係好食好食👍😋另外想提吓服務方面,全店服務真的不錯,每個員工幾忙碌,見對客都有笑容有要求即去處理,其中想點名讚吓一名員工 Candice ,佢嘅服務態度我真的好欣賞👍
2022-02-14
慶祝紀念