餐廳:
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
4天前 0 瀏覽
11月5號 中午12點半 約朋友去到麗豪航天城酒店12樓中餐廳(在機場有事),想不到有驚喜,打卡一流,環境整潔,裝潢特別👍簡單叫咗個叉燒,另外叫多個菠菜苗,一個大廚炒飯,2位消費唔使$600,機場員工有八五折😃環境一流,食品OK招呼超星服務👍相信下一次會帶家人體驗晚飯🙏

2024-11-05
我和朋友來博覽館參觀一年一度的美容展,朋友說帶我去一家她常去的中餐廳。我們從博覽館走過去,不用10分鐘就到。餐廳在酒店12樓,一上去先是一個Open Bar,進去就是餐廳,餐廳裝潢非常新穎。餐廳的員工很主動過來介紹了一些菜式和套餐,我們選擇了單點。我們點了蝦餃,鮑魚燒賣,蘋果叉燒酥,叉燒腸粉,脆皮燒腩仔。點心都非常好,蘋果叉燒酥很精緻,外酥內嫩。脆皮燒腩仔非常鬆化,大力推薦。
餐廳的員工很主動過來介紹了一些菜式和套餐,我們選擇了單點。
我們點了蝦餃,鮑魚燒賣,蘋果叉燒酥,叉燒腸粉,脆皮燒腩仔。

6天前
用餐優惠
信用卡優惠
5天前 0 瀏覽
有朋自遠方來想食中菜以解思鄉之情,尋找機場附近有冇好嘢食,但又想坐得舒服又靜嘅中菜。咁啱search 到麗豪航天城酒店12/F - 玉有間中菜廳,打電話去問有位即搭機鐵3mins 就到。由博覽館站行天橋去都要10分鐘但唔使日曬雨淋可接受,吹下水就到咗酒店。一上到玉歺廳個景好靚又靜又唔多人正,打開menu order 咗海草金魚餃 - 打咭一流清甜嘅湯浸住用豬肉做嘅餃,筍尖鮮蝦餃 - 原隻鮮蝦夠爽,蘋果叉燒酥- 有驚喜配搭蘋果+叉燒餡,金絲南瓜水晶球- 南瓜好清甜、大廚炒飯 -足料夠咪又炒到一粒粒夠乾身。最後五菌麒麟虎斑柳浸紅蕃茄蒟蒻 -出奇地呢個非常好味蕃茄鮮甜+魚肉鮮味。值得推介一試👍🏾👍🏾😋😋
值得推介一試👍🏾👍🏾😋😋

• 五菌麒麟虎斑柳浸紅茄湯蒟蒻
2024-11-10 0 瀏覽
小學同學兼好朋友結婚,她11月8號在赤鱲角香港國際機場航展到8號麗豪航天城酒店延開80席,老朋友結婚當然要盡興啦!😁婚宴後和新朗新娘以及其他朋友一行十幾人玩到深宵才結束!由於太晚,我就決定在麗豪航天城酒店住宿一晚。第二天起來時已將近午餐時間了!難怪肚子打鼓的在叫呢!是時候搵食了! 哈哈!🤣當我走出房門眼前看見一間寫著玉嘅中菜餐廳,這間玉原來與我房間這麼的近啊!餐廳位於12樓,裝潢清新優雅,感覺十分舒適,服務員已在門口等待著你,而且態度親切 ,令我有賓至如歸的感覺。午餐菜單相當豐富,我點了香煎鱸魚和清炒時蔬,鱸魚外皮金黃鬆脆,配上合到好處的醬汁,簡直令我食指大動!清炒時蔬爽口清淡好味又唔太油,整體用餐體驗非常滿意,下次一定要帶埋老公 一齊品嚐 !😋
2024-11-09
2024-10-09 253 瀏覽
經常聽朋友說;遇著旅行早機或送親朋戚友機後;他總會入住亞博附近嘅麗豪航天城酒店😌,而且他也特別推介酒店內嘅中餐廳玉。🤤今天剛送完朋友機又在機場附近,聞名不如 一試,就大步走向麗豪航天城酒店12樓中餐廳玉了!👍嘩!位置超正!可邊欣賞日落海景,邊品嚐精緻美饌,環境一級棒!食物精緻獨特,特別是招牌菜鳥語花香,濃郁醇厚嘅xo醬蒸活海虎蝦,口感也非常豐富,至於甜品西瓜西米露就給了我一個完美的句號呢!, 強烈建議大家到此品嚐 咁高質嘅美食!!😉
2024-10-09
10 分鐘 (堂食)
2024-09-29 336 瀏覽
上個月同朋友嚟食過一次,今次帶埋小朋友嚟行亞博兒童書展,於是早一日訂定枱,原來經OpenRice 訂有8折,抵食呀。我哋訂咗張8人枱,仲比咗間房我哋,私隱度高,又唔怕小朋友嘈到其他食客。今日行到攰攰地,大家都幾好胃口,我同啲小朋友一向鐘意食啲香口嘢,揀咗個「風沙黑金磚豆腐」&「椒鹽軟殼龍蝦伴鮮茄莎莎」,都唔錯,母親大人就覺得「陳年黑醋脆鱔」幾好,當然女士們都鍾意食甜品,最後大家都覺得佢個「生磨杏汁燉官燕」夠足料,值得一試。
2024-09-28
  • 椒鹽軟殼龍蝦
  • 陳年黑醋脆鱔
  • 生磨杏汁燉官燕
2024-09-28 261 瀏覽
睇演唱會必食推介剛剛於9月號於亞博睇 Live Tour, 同朋友週圍搵嘢食, 遠在天邊近在眼前, 原來旁邊就係麗豪航天城酒店喺12樓仲有一間高級嘅中餐廳, 我同朋友都比較鍾意靜, 酒店餐廳裝修環境一流, 有啲中式設計, 仲可以望到海景, 如果唔係趕住睇演唱會, 都希望坐耐啲講返食物質素, 強烈推薦「香芒汁脆蝦球」+ 「水煮牛四寶」+「大廚炒飯」再加個甜品「奶滑腰果露」份量兩個人足夠食用餐廳服務非常週到, 服務員態度亦都非常親切, 價錢合理, 因為始終係酒店嘅中餐廳推薦到亞博睇演唱會或工作嘅人士絕對可以一試
睇演唱會必食推介

剛剛於9月號於亞博睇 Live Tour,

同朋友週圍搵嘢食

講返食物質素, 強烈推薦「香芒汁脆蝦球」
+ 「水煮牛四寶」+「大廚炒飯」
再加個甜品「奶滑腰果露」

份量兩個人足夠食用

推薦到亞博睇演唱會或工作嘅人士絕對可以一試
2024-09-27
  • 香芒汁脆蝦球
  • 水煮牛四寶
  • 大廚炒飯
2024-09-20 223 瀏覽
麗豪航天城酒店12樓的玉餐廳,是一家以粵菜為主的高級中餐廳。餐廳裝修帶有中式古風,環境雅致,並且可以俯瞰美麗的海景,讓人感到非常舒適和放鬆。餐廳的點心和菜餚都非常精緻,特別推薦『響鈴豚肉脆腸粉』和『香芒汁蝦球』。響鈴豚肉脆腸粉外皮酥脆,內餡豐富,搭配XO醬更是美味無比;香芒汁蝦球則是以酸甜的芒果汁搭配彈牙的大蝦球,口感非常出色。此外,餐廳的服務也非常周到,服務員態度親切,讓人感到賓至如歸。無論是家庭聚餐還是商務宴請,玉餐廳都是一個不錯的選擇。唯一的缺點是價格較高,但考慮到食物質量和用餐環境,還是非常值得一試的。
2024-09-20
玉餐廳是一個值得一試的用餐地點,特別適合午餐。餐廳的氛圍優雅舒適,設計現代,讓人感到放鬆。午餐菜單相當豐富,以中式料理為主,並且兼顧了不同口味的需求。此次用餐,我點了推薦的香煎鱸魚和清炒時蔬。鱸魚外皮煎至金黃酥脆,魚肉鮮嫩多汁,搭配的醬汁恰到好處,增添了風味。而清炒時蔬新鮮爽口,保持了原汁原味,讓整體餐點更加均衡。除了主菜,餐廳的湯品也相當出色,今日的每日例湯是魚頭湯,鮮香濃郁,令人食指大動。服務方面,餐廳的服務生熱情友好,對菜品的推薦相當專業,讓顧客感到受重視。然而,午餐高峰時段人流較多,建議提前預訂以避免等候。整體而言,而且餐廳提供了高品質的食物和服務,是中午聚餐或商務會議的理想選擇。無論是與朋友、家人還是同事一同用餐,這裡都能帶來愉快的用餐體驗。

2024-09-10 251 瀏覽
姐姐一家移民多年 ,為了生意及照顧大兒子經常飛來飛去! 碰巧今天她在香港轉機 ,有大約半天時間逗留香港!我就趁這機會找她食個午飯聚一聚 ,由於時間真的好迫 ,姐姐又喜歡食中菜 ,我唯有在機場附近搵了一間開咗業3年多嘅麗豪航天城酒店中菜廳‘’玉‘’用餐。餐廳環境以綠色為主,感覺寧靜舒服 ,服務員安排咗我哋坐在窗邊位置, 可讓我們邊欣賞海景邊品嚐精緻佳餚,十分貼心呢! 服務員又推介咗中餐廳幾款招牌菜畀我哋, 姐姐鍾意食辣 !她點了四川沸騰魚,魚肉不單止鮮嫩,味道也合道處! 而我就點咗香芒蝦球, 蝦肉鮮芒果甜 ,簡直係一試難忘 !菜餚色香味俱全, 還性價比高 ,我會推介畀所有親戚朋友 !

菜餚色香味俱全, 還性價比高 ,我會推介畀所有親戚朋友 !
2024-09-04 272 瀏覽
本身好鍾意試唔同地方嘅中菜,今日去開亞博館,下午想搵地方食嘢,行咗一圈覺得嗰度啲嘢好貴又唔太啱食,又唔想特登搭車出返去食,最後就揀咗去附近開咗兩年幾嘅麗豪航天城酒店「玉」中菜廳用餐。餐廳環境清幽,去到時職員好好人為我哋安排咗窗口位置,可以望住海景、三跑工地同飛機食飯,又為我哋推介「玉」午市套餐:有4個套餐可以揀,各有7樣菜式,啱晒我呢啲想試幾樣菜又唔食得多嘅人!最後我揀咗食午市套餐四,餐廳上菜好快,菊花鮮蝦春卷賣相好靚又特別,富貴櫻花蝦蛋白炒飯炒得好好味又唔太油,養生老火湯好足料又夠晒熱好好飲!整體用餐體驗唔錯,下次去亞博館睇展覽或演唱會前有興趣再嚟試下佢哋嘅招牌菜同點心!

2024-08-25 237 瀏覽
昨天移民了幾年的老朋友回港看演唱會,由於他入住亞博附近的酒店,又唔想外出用膳,於是揸車入嚟搵佢飲茶,並訂了酒店的中餐廳食,估唔到呢間《玉》環境一流,雖然面向亞博,但有無敵大海景,我們離開時,剛剛日落,境色一絕。不過講翻重點,食物賣相,相當精緻,由其是招牌菜「鳥語花香」,造型相當獨特。點心種類算多,我朋友就鍾意「海藻金魚餃」,而我就試咗個「咖啡雪山包」,都幾特別,打咭一流。餐牌上面好多食物都好吸引,好想試,不過由於中午大家都食唔到太多嘢,有點可惜。整體嚟講餐廳環境舒適、食物味道與口感唔錯,價錢合理,下次會同屋企人入嚟食晚飯,試埋其他菜式。
2024-08-24
  • 鳥語花香
  • 海藻金魚餃
  • 咖啡雪山包
2024-08-17 273 瀏覽
機場麗豪航天城酒店的玉餐廳是一個結合了現代設計與傳統中式料理的餐廳。以下是一些食評要點:環境- 裝潢:餐廳內部裝潢典雅,燈光柔和,營造出舒適 的用餐氛圍。- 位置:靠近機場,方便旅客用餐。食物- 菜單選擇:提供多樣的中式菜餚,菜單上的選擇包 括經典的粵菜和創新的融合菜。- 味道:大部分菜品味道鮮美,特別是海鮮和燒味類 的菜色,調味恰到好處。- 呈盤:菜品擺盤精美,讓人食慾大開。服務- 服務質素:服務人員友善且專業,能迅速滿足顧客 需求。- 上菜速度:上菜速度較快,適合趕時間的旅客。價格- 性價比:相對於機場附近的其他餐廳,價格合理, 尤其是考慮到食材的新鮮度和服務質素。總結總體來說,玉餐廳是一個值得推薦的用餐地點,特別適合旅客在出發或抵達前享用一頓美味的中餐。無論是食物的質素還是服務,都能讓人感到滿意。

- 裝潢:餐廳內部裝潢典雅,燈光柔和,營造出舒適
的用餐氛圍。
- 位置:靠近機場,方便旅客用餐。

食物
- 菜單選擇:提供多樣的中式菜餚,菜單上的選擇包
括經典的粵菜和創新的融合菜。
- 味道:大部分菜品味道鮮美,特別是海鮮和燒味類
的菜色,調味恰到好處。
- 呈盤:菜品擺盤精美,讓人食慾大開。

- 服務質素:服務人員友善且專業,能迅速滿足顧客
需求。
- 上菜速度:上菜速度較快,適合趕時間的旅客。

價格
- 性價比:相對於機場附近的其他餐廳,價格合理,
尤其是考慮到食材的新鮮度和服務質素。

總結
2024-08-17
5 分鐘 (堂食)
2024-08-17 259 瀏覽
去開睇演唱會 亞博無咩餐廳選擇 想好好坐低休息下食餐飯先入場 盲中中就入咗呢間中菜廳 諗住求其食啲嘢醫下肚就去追星 點知啲嘢食一啲都唔求其!!!炒嘢好有鑊氣 小菜好香好惹味 成個環境好大好舒服 位置唔太逼 可以同朋友好舒服咁傾下啲追星攻略 職員態度都好好 實在令人眼前一亮!!!最好仲可以去埋toilet先排隊入場去睇演唱會 嗰到廁所好乾淨!!!值得推介!!!估唔到去到大西北咁遠都有咁有誠意嘅中菜廳 大家經過或者追開星真係值得去試一試!!!
2024-08-10
作為一家位於著名的麗豪航天城內的高檔餐廳,玉餐廳無疑是這一地區的一顆璀璨明珠。餐廳注重提供正宗的粵式菜餚,菜品選擇豐富,既有傳統粵菜的精髓,又融合了時尚的創意元素,讓人一嘗正宗粵菜的魅力。走進餐廳,映入眼簾的是雅致溫暖的裝潢,融合了中式元素與現代設計,營造出一種優雅恬靜的用餐氛圍。服務人員專業熱情,能夠細心解答每一個顧客的需求。餐單上的每一道菜品都令人垂涎三尺。例如招牌的XO醬蒸活海虎蝦,鮮嫩多汁的海虎蝦配上濃郁醇厚的XO醬,口感層次豐富;而水晶肴肉更是展現了廚師高超的烹飪技藝,肉質細嫩,色澤透亮,入口即化。此外,各式時令時蔬和精心設計的粵式甜品也絕對是亮點。無論是商務聚會還是家庭聚餐,玉餐廳都是一個不錯的選擇。高品質的菜品、專業的服務以及舒適的環境,為顧客創造了一個難忘的用餐體驗。相信只要你來到此地,一定會被這家餐廳的獨特魅力所折服。
2024-08-16
5 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
紀念日