2023-06-11 396 瀏覽
近排食得太多扒 想食清淡啲 就試吓呢間排隊排到嘔嘅餃子店店舖出名是無味精蕃茄薯仔湯 就試佢咩料子😙店舖有提供醋同自家製辣菜脯 菜脯大大粒 好好咬 不過就辣到飛天 鐘意食辣就一定要食揀咗椰菜冬菇木耳豬肉餃+韭黃雞肉湯餃🐷🐔媽的 真係大隻到爆餡 皮好薄餡多 家母包都無咁足料😂皮食得出啲餡都無落味精 啖啖椰菜豬肉好飽滿韭黃雞肉都係啖啖雞肉 茄湯真不是浪得虛名 以為飲緊屋企啲湯 完全唔酸 一句講晒 餃好食!湯好飲!粟米芝士雞肉餃配雞湯🌽🐔雞湯是普通料 應該是平常嘅家_牌雞湯 個人較like茄湯✔️相反我就食唔到+睇唔到芝士 可能煎餃會見到芝士 更有驚喜啲?麻辣雞腎🐔呢個價錢份量咁多 離晒大譜💢 好好好入味少少辣 (食咗一半先記得影相)鐘意食腎嘅一定要叫!齋食餃子已經飽到反艇 好過分呀 我仲想留啲空間食腎㗎!想試南瓜忌廉雞肉餃 但當天賣晒了🥲價錢抵食 餃子好食又足料 仲想點呀 玩晒啦‼️‼️嬲到我要繼續去懲罰佢🤪

近排食得太多扒 想食清淡啲 就試吓呢間排隊排到嘔嘅餃子店
店舖出名是無味精蕃茄薯仔湯 就試佢咩料子😙

揀咗椰菜冬菇木耳豬肉餃+韭黃雞肉湯餃🐷🐔
一句講晒 餃好食!湯好飲!

粟米芝士雞肉餃配雞湯🌽🐔

麻辣雞腎🐔

齋食餃子已經飽到反艇 好過分呀 我仲想留啲空間食腎㗎!
想試南瓜忌廉雞肉餃 但當天賣晒了🥲

2023-06-05 418 瀏覽
香港人真係好鐘意食餃子,總有一間餃子店係你左右😳😳👌但想成功突圍而出都唔容易,今次我就終於去試久仰大名既甜記餃子🥟其實我好少出街食餃子,多數都係食媽媽牌餃子👩☺️今次就等我試下出面既餃子咩料先!店內有兩種餃子選擇,分別係湯餃及煎餃✌️小孩才做選擇,我當然兩樣都要🤫重點係仲可以雙拼,咁就可以一次過食到幾款餃子😈😈湯底可以揀雞湯🐔或蕃茄薯仔湯🍅🥔今次我揀左蕃茄薯仔湯😳湯底十分清甜、冇味精,好有家既感覺❤️❤️- 椰菜冬菇雲耳豬肉餃🍄 配 蕃茄薯仔湯🍅🥔 $48@10隻呢款餃子用料豐富,基本上餃子名已經清楚講明有咩內餡😼每一啖都食到大量椰菜絲,有點爽脆雲耳絲🤭咸香冬菇粒粒可以更突出豬肉鮮味🐷內餡菜肉比例約一半,啖啖滿足👍- 菜心豬肉餃🥬 配 蕃茄薯仔湯🍅🥔 $48@10隻坊間好少見用菜心做內餡既水餃,較為特別🫣🫣菜心爽脆,豬肉餡濃郁多汁🤗🤗內餡菜既比例會較多,有種昇華既感覺🥹- 南瓜忌廉雞肉餃🎃 (煎餃)$52@10隻哇!我第一次食南瓜口味既餃子!真係好食喎!南瓜忌廉蓉好CREAMY,天然南瓜甜味都好突出😆😆😆反而雞肉存在感不大,完全比濃郁南瓜餡搶左風頭啦😌- 洋蔥薯仔牛肉餃🥔🐄(煎餃)$52@10
香港人真係好鐘意食餃子,總有一間餃子店係你左右😳😳👌
其實我好少出街食餃子,多數都係食媽媽牌餃子👩☺️
今次就等我試下出面既餃子咩料先!

店內有兩種餃子選擇,分別係湯餃及煎餃✌️
小孩才做選擇,我當然兩樣都要🤫
重點係仲可以雙拼,咁就可以一次過食到幾款餃子😈😈

湯底可以揀雞湯🐔或蕃茄薯仔湯🍅🥔
今次我揀左蕃茄薯仔湯😳
湯底十分清甜、冇味精,好有家既感覺❤️❤️

呢款餃子用料豐富,基本上餃子名已經清楚講明有咩內餡😼
每一啖都食到大量椰菜絲,有點爽脆雲耳絲🤭
咸香冬菇粒粒可以更突出豬肉鮮味🐷
內餡菜肉比例約一半,啖啖滿足👍

- 菜心豬肉餃🥬 配 蕃茄薯仔湯🍅🥔 $48@10隻
坊間好少見用菜心做內餡既水餃,較為特別🫣🫣
菜心爽脆,豬肉餡濃郁多汁🤗🤗
內餡菜既比例會較多,有種昇華既感覺🥹

- 南瓜忌廉雞肉餃🎃 (煎餃)$52@10隻
哇!我第一次食南瓜口味既餃子!真係好食喎!
南瓜忌廉蓉好CREAMY,天然南瓜甜味都好突出😆😆😆
反而雞肉存在感不大,完全比濃郁南瓜餡搶左風頭啦😌

- 洋蔥薯仔牛肉餃🥔🐄(煎餃)$52@10隻
呢款餃子食落去第一感覺係好似食緊日式和風牛肉丼咁🤣🤣🤣
微微焦香洋蔥,加上濃郁多汁手切牛肉,綿滑薯仔粒粒做內餡🥳
整體配搭係唔會輸架!🤪

- 自家製辣菜脯😗
另一大重點就係辣菜脯,一大樽放喺枱面任食😛
菜脯大大粒,食落去有口感🤔
麻辣菜脯帶點花椒味道,會愈食愈有麻痺感🌶️
如果鐘意食呢種麻辣香味菜脯,可以考慮買一大樽返屋企慢慢食😎

整體來講,甜記餃子不論湯餃或煎餃都很出色💕
餃子皮薄身,但內餡又好豐富🫶
粒粒餃子都圓潤飽滿🥟,真正既皮薄餡靚😻
我食左十隻餃子已經飽到連DINNER都食唔落😬😬
絕對真材實料,很有誠意既一間餃子店💪

🌟私心推薦
🥇南瓜忌廉雞肉餃 (煎餃)
🥈椰菜冬菇雲耳豬肉餃 配 蕃茄薯仔湯
🥉洋蔥薯仔牛肉餃(煎餃)
🏅菜心豬肉餃 配 蕃茄薯仔湯

📍 甜記餃子 – 旺角
@tinkeedumplings

另有分店:長沙灣 / 太子

#justlingggxd_港式
#justlingggxd_旺角
2023-05-31 269 瀏覽
今日介紹既呢間甜記餃子一直都係餃子界既人氣名店,之前社交平台既餃子關注組票選都人氣高企,旺角/太子/長沙灣都有分店,lunch hour有時都係排隊先食到!湯餃 單/雙拼 $48/10隻椰菜冬菇雲耳豬肉餃:Classic之選,次次黎都嗌佢!餃子皮薄餡多,包到漲卜卜,呢款餡肉比菜多,食落啖啖肉,口感豐富,Juicy,飽滿!蕃茄湯入面有少少薯仔,比較清淡襯托翻主角餃子;鐘意濃厚湯底既可能就覺得爭少少啦。👍👍👍👍👍🏿西洋菜豬肉餃:比起椰肉豬肉餃既啖啖肉 ,呢一款就係滿滿既西洋菜餡,西洋菜鮮甜,食落比較清爽,可以中和一下肉餃既膩,推薦。👍👍👍👍🏿👍🏿煎餃 單/雙拼 $52/10隻粟米芝士雞肉餃:呢款都係每次黎甜記既必嗌之選😂個人推介做煎餃,煎到卜卜脆,好香口,同芝士餡好夾!餃子餡芝士味為主,都食到粒粒栗米,甜甜地夠cheese但係又唔會好膩,推薦!👍👍👍👍👍🏿南瓜忌廉雞肉餃:呢款都係creamy之選,三種餡料好match好順口,湯/煎都好食!👍👍👍👍🏿👍🏿性價比:因為呢間既餃子比較大粒飽滿,所以一般女仔食8粒都夠飽,以佢湯餃$44/8隻 $48/10隻 煎餃 $48/8隻 $52/10隻既價錢

湯餃 單/雙拼 $48/10隻

👍👍👍👍🏿👍🏿

煎餃 單/雙拼 $52/10隻

性價比:因為呢間既餃子比較大粒飽滿,所以一般女仔食8粒都夠飽,以佢湯餃$44/8隻 $48/10隻 煎餃 $48/8隻 $52/10隻既價錢黎講,加上佢既質素,個人認為性價比幾高!我地仲嗌左一碟蠔油菜心同一枝豆漿,人均$100內。👍👍👍👍👍🏿

另外佢仲有免費既菜圃,加埋餃子一齊食增加一啲口感同味道既變化,辣辣脆脆,好過癮。之前去都有試過香葉豆角豬肉餃,覺得就唔夠上面介紹嗰幾款經典/招牌口味出色。如果第一次去推薦可以試左經典口味先!
  • 湯餃
  • 椰菜冬菇雲耳豬肉餃
  • 南瓜忌廉雞肉餃
  • 粟米芝士雞肉餃
2023-05-24 278 瀏覽
食開長沙灣總店, 而家開左3間分店, 分別係長沙灣, 旺角,太子,3間都要排隊。 食開2個人嗌1碗湯餃10隻, 1碗湯餃子麵5隻,加麵底。 不過今次想食多款, 所以叫多左,超飽。蕃茄薯仔湯會有2粒薯仔, 好飲, 麵煙靭, 偏硬, 有少許蔥花。 必食辣菜脯, 雖然真係好辣, 同埋只有辣味, 但會食上癮😂好爽脆~♡ 南瓜忌廉雞肉餃南瓜蓉配雞肉好match, 餡料夠大♡ 香菜豆角豬肉餃個人好鐘意爽脆口感, 豆角滿足到我。♡ 粟米芝士雞肉餃 (煎)煎西式餃子一定無錯, 芝士好香, 粟米好甜。♡ 京蔥羊肉餃 (煎)羊肉比較遜色,冇乜羊肉味, 冇騷味。
♡ 南瓜忌廉雞肉餃
南瓜蓉配雞肉好match, 餡料夠大
♡ 香菜豆角豬肉餃
個人好鐘意爽脆口感, 豆角滿足到我。
♡ 粟米芝士雞肉餃 (煎)
煎西式餃子一定無錯, 芝士好香, 粟米好甜。
♡ 京蔥羊肉餃 (煎)
羊肉比較遜色,冇乜羊肉味, 冇騷味。
2023-05-08
2023-05-16 253 瀏覽
雙拼湯餃 成日去食超抵食超正 !!!最愛食超有特色嘅餃子,位置方便,環境日式裝修,好好一班朋友聚會,新鮮薯仔🥔蕃茄🍅湯底😍😆到晚餐時間有時排隊超多人☺️兩、三個人好推薦十隻餃子加個1-2個面😋最抵食、超足料餡料夠飽滿 好多汁🤗雙拼湯餃子 $48📌京蔥羊肉餃😋😋😋😋😋📌洋蔥牛肉餃😋😋😋😋😛📌椰菜冬菇雲耳豬肉餃😋😋😋📌西芹芫茜豬肉餃😋😋😋📌南瓜忌廉豬肉餃😋😋😋📌粟米芝士豬肉餃😋😋😋.....#油麻地 #餃子🏷️甜記餃子 📍旺角通菜街2Q-2Z號鴻輝大廈地下2號舖
雙拼湯餃 成日去食超抵食超正 !!!
餡料夠飽滿 好多汁🤗

📍旺角通菜街2Q-2Z號鴻輝大廈地下2號舖

• 湯餃
  • 京蔥羊肉餃
2023-05-09 304 瀏覽
呢度又係人龍店,仲以為after lunch 唔係peak hour 就唔駛等😂點知我真係太天真了🙈🙈🙈 想食咗咁耐~等下位啦施主🤭我揀咗韭菜豬肉餃🐷 🥟,同粟米芝士雞肉餃🐔🌽🥟 8粒湯餃雙拼($44) 雞湯底✨餃子🥟粒粒都好飽滿~足料!湯底0味精🫶🏻🫶🏻 辣菜脯都好食~分開食或者夾埋食都食到停唔到口🥹🥹唔小心食咗人哋1/4罐8粒黎講~女仔食就岩岩好,大食啲就最好叫10粒或者麵底😎

湯餃

8粒黎講~女仔食就岩岩好,大食啲就最好叫10粒或者麵底😎

20 分鐘 (堂食)
湯餃
2023-05-02 290 瀏覽
—之前都係買生餃返屋企自己煮因為每次經過想食 會見有好多人排隊 呢度食湯餃/買生餃 可以雙拼冇咁單調湯餃($48/10隻)配蕃茄薯仔湯湯底幾好飲 有少少蕃茄薯仔湯料 煲到好腍 但冇話同餃子夾唔夾香芹芫荽豬肉餃 兩款蔬菜都鍾意 混合咗之後香芹提供口感 芫荽味好香香葉豆角豬肉餃 餡料款式特別 富泰式香料風味 個味好出 食完較為濃味菜甫都好食 辣辣地爽腍————————————————————甜記餃子旺角通菜街2Q-2Z號鴻輝大廈地下2號舖
之前都係買生餃返屋企自己煮

菜甫都好食 辣辣地爽腍
————————————————————
甜記餃子
旺角通菜街2Q-2Z號鴻輝大廈地下2號舖
甜記餃子是近年大熱嘅餃子店🥟 因為我太愛吃薯仔嘅關係,滿心期待去食推介之一嘅洋蔥薯仔牛肉餃☺️ 不過,當日我大概7點去到,已經賣晒,當場帶點失望😫 不過既然黎到,就試下其他口味嘅餃子先!🥟粟米芝士雞肉湯餃 (番茄薯仔湯)呢度嘅湯底可選雞湯或番茄薯仔湯,番茄薯仔湯好清,有平時煮家湯嘅感覺,飲落無味精,可以成碗飲晒,湯入面有少量茄肉和薯仔,如果多啲會好啲😜 粟米芝士雞肉餃芝士味濃,但有點蓋過了粟米和雞肉嘅味道,不過餃子皮唔會過厚,餡料都多,包滿一整隻餃子☺️🥟香葉豆角豬肉煎餃香葉味好突出,如果唔太喜歡香葉味道不建議食😜 煎餃煎得香脆有些少燶邊,但帶點油膩,整體而言不錯👍🏻甜記餃子個人而言屬正常發揮,未至於太過驚艷😂 但經過又不妨一試

🥟粟米芝士雞肉湯餃 (番茄薯仔湯)

🥟香葉豆角豬肉煎餃

2023-04-23 253 瀏覽
光顧時間:週末14:301) 洋蔥薯仔牛肉餃 拼 南瓜忌廉雞肉餃囉(配蕃茄薯仔湯) 2) 西洋菜豬肉餃 拼 韭菜豬肉餃 (配蕃茄薯仔湯) 餃子皮太薄,碗內五隻洋蔥薯仔牛餃有四隻係穿左 🫥 平時見到一隻半隻穿係可接受,但同款五隻入面有四隻都爛晒皮係咩玩法?(唔通呢款餡易出事?) 餃子最基本既要求都做唔到,我有一刻真係想叫佢換過碗俾我 (廚房煮嗰陣,夾上黎唔會睇唔到,但佢選擇左照樣上菜)🙂(圖中照片係未食,已經好輕力夾,有四隻都係咁🫣)洛神花茶幾好飲,我很喜歡👍🏻豆漿係外來貨,香港製造(忘記牌子名)所有餃既味道都正常發揮,餡有餡既味。菜肉餃就偏向菜多肉少,多餡而皮薄。蕃茄薯仔湯底都好有味,鮮甜。平時幫襯啲餃子店,通常嚟到都係熱辣辣(要吹凍佢嗰種熱),是次光顧甜記,兩碗餃子嚟到嘅時候,温度只係正常暖( 唔洗攤凍,入口係暖)。估計餃子係預先淥熟,有order再翻淥。因為佢啲餃子皮已經唔爽,有少少粉粉地pat pat地(梅左)既感覺。(再加上穿皮事件,都幾肯定啲餃子處理得唔係幾好)總括黎講,今次體驗係失望既,甜記餃子咁出名,我會期望自然高啲。只能說,佢唔係我杯茶😅
光顧時間:週末14:30

1) 洋蔥薯仔牛肉餃 拼 南瓜忌廉雞肉餃囉(配蕃茄薯仔湯)

2) 西洋菜豬肉餃 拼 韭菜豬肉餃 (配蕃茄薯仔湯)

餃子皮太薄,碗內五隻洋蔥薯仔牛餃有四隻係穿左 🫥

(圖中照片係未食,已經好輕力夾,有四隻都係咁🫣)

洛神花茶幾好飲,我很喜歡👍🏻

豆漿係外來貨,香港製造(忘記牌子名)

所有餃既味道都正常發揮,餡有餡既味。

菜肉餃就偏向菜多肉少,多餡而皮薄。

蕃茄薯仔湯底都好有味,鮮甜。

只能說,佢唔係我杯茶😅

• 洛神花茶
-🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥟🥟🥟🥟🥟🍴🍽🍴🍽🍴🍽-本身我食餃子必定要配好多醋,但甜記嘅餃子同湯底味道實在夠哂豐富,連醋都唔洗點,每一粒都皮薄饀靚,係舌尖上嘅享受😌。🥢 10隻湯餃子 🆙餃子味道可以揀單/雙拼,湯底可以揀雞湯/蕃茄薯仔湯。蕃茄湯係比較稀身嘅,鮮甜嘅蕃茄味同餃子好夾,酸酸地好開胃😋。食到最尾真係唔經唔覺飲哂碗湯咁滯,而且唔係好覺口渴(應該冇加太多味精😆)。餃子口味點評由最好食排起: 🥟 西洋菜豬肉餃 🆙 每一啖都勁多西洋菜,夠新鮮冇渣👍,同埋好似唔多地方會包西洋菜做饀,本身中意食西洋菜嘅千祈唔好錯過😍。🥟 粟米芝士雞肉餃 🆙味道偏甜,有少少似金寶粟米湯嘅味,可能加埋芝士嘅關係,雞肉饀食落好滑唔鞋口🥰。🥟 洋蔥薯仔牛肉餃 🆗口味偏重,真係好似塞咗一道小菜入粒餃子咁😆,洋蔥好爽口,但牛肉比較膩,自己一個食2-3隻就會有啲太飽🫢。🥟 香芹荽茜豬肉餃 🆖菜肉比例係肉比較多,但豬肉口感麻麻地,而且芹同茜嘅味又唔係好夠,相比起其他新口味,傳統口味餃就好似冇咁出色,所以建議可以留返quota 試其他味。🥢 麻辣青瓜牛展絲 $35 🆙青瓜同牛展都切到薄同尖身好方便兩樣夾起一齊食,撈埋醬汁好開胃,呢個價

🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥟🥟🥟🥟🥟🍴🍽🍴🍽🍴🍽

🥢 10隻湯餃子 🆙

餃子口味點評由最好食排起:

🥟 西洋菜豬肉餃 🆙

🥟 粟米芝士雞肉餃 🆙

🥟 洋蔥薯仔牛肉餃 🆗

🥟 香芹荽茜豬肉餃 🆖

🥢 麻辣青瓜牛展絲 $35 🆙

青瓜同牛展都切到薄同尖身好方便兩樣夾起一齊食,撈埋醬汁好開胃,呢個價錢份量咁多性價比好高👍。醬汁叫咗少辣,辣味夠但麻味就差少少。

🥢 醉雞 $50 🆗

醉雞酒味唔係咁濃,反而杞子甜味好突出,雞肉都醃到好嫩,唔會太鹹。份量算係ok但咁啱我地嘅雞件都比較肥同多骨🫠。

📌不設訂位~ 當日星期日二人枱6:45pm 等咗大概半個鐘。七點開始就好多人排隊,因為餃子即叫即整所以turnover 唔算快🥲。

📌星期日未到晚上七點已經賣哂南瓜忌廉餃同京蔥羊肉餃,想試特別味嘅可能lunch過嚟會比較易食到💪。

🌟評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀🌟
食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 8/10
環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 7.5/10
服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 7/10
性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 8.5/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7.75/10
🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥟🥟🥟🥟🥟🍴🍽🍴🍽🍴🍽
🗺 甜記餃子 (旺角)
旺角通菜街2Q-2Z號鴻輝大廈地下2號舖

🗺 甜記餃子 (太子)
太子砵蘭街450-454號HQ大廈地下C-D號舖

🗺 甜記餃子 (長沙灣)
長沙灣昌華街23號富華廣場19號地舖
2023-04-15 184 瀏覽
未試之前已經聽過甜記餃子好出名,成日排哂長龍,想食就要等。但上次下午茶時段路過旺角,見冇咩人,咁啱又未食lunch,就行咗入去試。餐牌上有好多選擇,有啲好特色,例如芝士南瓜餃、牛肉洋蔥餃,但自己本身鍾意食西洋菜餃,所以就嗌咗呢個。西洋菜豬肉餃8隻(雞湯) $44第一反應覺得隻餃好大隻,占咗成個匙羹。慶幸自己冇揀10隻($48),咪真係食唔哂。食落去啖啖肉,但搭住西洋菜又唔會覺得太濟。個雞湯味好濃,但飲落一啲都唔膩下次一定會再嚟幫襯

西洋菜豬肉餃8隻(雞湯) $44
下次一定會再嚟幫襯

2023-04-10
30 分鐘 (堂食)
  • 西洋菜豬肉餃
2023-04-10 265 瀏覽
🥟🥟🥟早前睇過介紹,餃子店出名有好多款唔同餡料既餃子,一直都想試,今日就一次過簡左四款餃子慢慢試南瓜忌廉雞肉煎餃+雞湯湯麵($50)好有南瓜味,似忌廉湯做餡,煎餃熱辣辣好香,細湯麵都唔會腍,雞湯唔咸唔味精粟米芝士雞肉煎餃+雞湯湯麵($50)👍🏻👍🏻👍🏻望落多餡漲卜卜,入面好多粟米,煎餃入面有芝士餡但唔油膩唔溜,好好味茄湯餃子:韮菜豬肉餃+西洋菜豬肉餃($44)茄湯唔濃,當做替湯餃子做返少少調味,韮菜同西洋菜好足料,韮菜較香,兩款餃子豬肉較少,但其實都十分足夠,最重要係食完唔頸渴
🥟🥟🥟

南瓜忌廉雞肉煎餃+雞湯湯麵($50)

粟米芝士雞肉煎餃+雞湯湯麵($50)👍🏻👍🏻👍🏻

茄湯餃子:韮菜豬肉餃+西洋菜豬肉餃($44)
2023-04-10 148 瀏覽
甜記有幾間分店,旺角呢間夠方便,我都幾鍾意食餃子,間唔中想食就諗起甜記,餃子有分8隻定10隻,我最鍾意食西洋菜湯餃配蕃茄薯仔湯,個湯係住家湯唔係味精湯嚟,佢個辣菜脯都好好食,配餃子食一流
2023-04-08 171 瀏覽
呢間餃子一直都想試左好耐,但成日都見到好多人排隊,呢日lunch見等5張檯左右就一於等下,等左10分鐘左右就有得入去🐷煎餃子麵(5pcs) $50兩碗麵都係揀左台灣麵配雞湯,雞湯好飲,飲得出真材實料唔係味精水;台灣麵煮得岩岩好,唔會話好淋或者好韌;不得不提麻辣菜圃好好食,辣辣地同餃子好掂,加落湯麵個湯有少少辣一樣好食粟米芝士雞肉餃呢個入邊係見到粒粒粟米,芝士份量唔算好多,咬落去芝士係融左,雖然無拉絲,但入口有芝士既咸香,粟米既甜同雞肉既味好夾,呢個大推👍🏻👍🏻👍🏻南瓜忌廉雞肉餃南瓜蓉好細滑,成隻餃係滿滿既南瓜蓉,加左雞肉就豐富左成隻餃子既口感,忌廉味唔算好濃,3樣野夾埋配”煎”呢個煮法完全係外脆內軟👍🏻👍🏻🐷湯餃 (8pcs) $44 (單拼/雙拼)湯底揀左蕃茄薯仔湯,薯仔係煲到溶晒,面頭有d蕃茄碎,酸酸地同湯餃都好夾。西洋菜豬肉餃湯餃更加突顯到餃子隻隻脹卜卜;咬落去好濃西洋菜味,菜既份量比肉多,食落去感覺好健康;調味亦剛剛好,唔會話好濃味👍🏻👍🏻韭菜豬肉餃同樣地韭菜份量比肉多,亦唔會好濃味,食多幾隻都唔會話好滯好漏👍🏻

🐷煎餃子麵(5pcs) $50

粟米芝士雞肉餃

南瓜忌廉雞肉餃

🐷湯餃 (8pcs) $44 (單拼/雙拼)

西洋菜豬肉餃

韭菜豬肉餃
2023-04-06
15 分鐘 (堂食)
2023-04-06 116 瀏覽
旺角餃子店都好多,亦都試過幾間唔同,呢間地點比較容易搵到。而佢餃子亦有幾款,配合湯底同埋麵線,簡簡單單又一餐。口水雞做小食,配合清淡既餃子湯麵,中和口感,亦唔會太辣。今次叫咗蕃茄湯底配兩款餃子,兩款餃子餡料好足,絕對夠食。兩位人均都係~$60,價錢親民,午市時間等候時間亦唔長。假期同朋友出街搵餐廳歇一歇腳醫肚,呢間餃子店係一個好選擇。

口水雞做小食,配合清淡既餃子湯麵,中和口感,亦唔會太辣。

今次叫咗蕃茄湯底配兩款餃子,兩款餃子餡料好足,絕對夠食。