2024-10-20 63 瀏覽
今日經過元朗,見到有間小店個menu超多款式就諗住試吓佢,點知佢啲芋圓超出色!係超煙靭!仲要有四隻色!因為我本身都好鍾意食芋圓,有時食到啲好腍有時候食到啲好鬼硬,點知佢呢間係超煙靭,超好咬叫左碗細既四色芋圓仙草都有好多粒芋圓!啲仙草都好好食,好滑好滿足!店員仲話做緊優惠加$10有綠豆沙,都好唔錯喎,好香又足料,$10真係抵到爛!睇返OpenRice,唔明點解之前有咁多負評,未試過寫食評都好想幫小店平反下!!

四色芋圓仙草
2024-10-20
下午茶
四色芋圓仙草
2024-10-19 141 瀏覽
最近去咗糖水甜點坊,呢間鋪頭嘅甜品真係有創意。首先要提嘅係佢地嘅楊枝甘露,問過店員,原來唔同於傳統嘅做法,加入咗新鮮的椰汁,味道更加濃郁。仲有一款創新嘅芒果糯米糍,糯米皮細滑,內餡香甜!更值得一讚嘅係,呢度嘅甜品價格相當親民,以佢地提供嘅質素同口味嚟講,真係性價比極高。每次到訪糖水甜點坊都覺得物超所值。總結嚟講,糖水甜點坊無論係創意、口感定係價格都係一流,絕對值得再幫襯。每一口甜品都係一種享受,期待下次再嚟品嚐更多美味。
最近去咗糖水甜點坊,呢間鋪頭嘅甜品真係有創意。

更值得一讚嘅係,呢度嘅甜品

2024-07-10 106 瀏覽
我係人生第一個比差評既一次!念住幫襯下小店 食完真係忍唔住要比番個食評!幫大家試左伏!正常自己出去買都好難會唔好食喺糖水舖竟然中伏哂 芒果可以酸又硬!食左兩款都系一樣 啲芒果汁更加係苦同苦澀除咗苦澀,一啲味都冇,完全唔知食緊啲咩兩款野加埋90蚊 完全唔值呢個價我都嫌比多你!真係稱得上 數一數二最難食嘅甜品咁普通嘅芒果甜品都可以做到咁嘅效果!係咪當人傻??????????????????????????????
我係人生第一個比差評既一次!
念住幫襯下小店
食完真係忍唔住要比番個食評!
幫大家試左伏!
食左兩款都系一樣 啲芒果汁更加係苦同苦澀
除咗苦澀,一啲味都冇,完全唔知食緊啲咩
兩款野加埋90蚊 完全唔值呢個價
我都嫌比多你!
真係稱得上 數一數二最難食嘅甜品
咁普通嘅芒果甜品都可以做到咁嘅效果!
2024-06-14 143 瀏覽
小店經營唔容易,已經叫咗最傳統嘅紅豆沙,但係都出事。。紅豆沙變紅豆蓉。。大家可以試吓,不過我就一次已經夠另外,朋友叫咗楊枝甘露,評價係可接受範圍以內,不過偏下。。

另外,朋友叫咗楊枝甘露,評價係可接受範圍以內,不過偏下。。
紅豆沙
2024-05-11 80 瀏覽
麥提莎糯米糍個樣已經唔靚仔,咬落去仲要係硬既,麥提莎亦已經唔脆😊😊😊完全冇個種外軟內脆既口感,未食過咁垃圾既嘢,咬左一啖嘔返出黎😊😊😊😊 0分,浪費左$28,請不要賣垃圾比客人 謝謝

2024-05-11
5 分鐘 (外賣自取)
$28 (其他)
2024-02-16 86 瀏覽
真係勁難食 叫咗楊枝甘露同牛油果甘露,真係好失望點解一個正正常常嘅楊枝甘露都可以整到難食,食落去冇味入邊啲芒果又少,店員服務差下次真係唔會再食呢間,大家要慎選😓

2023-12-16 149 瀏覽
🌟甜點🌟同朋友去咗元朗食晚餐🥣食完之後仲想食甜品,路過一間糖水舖,睇個menu好多選擇,仲有大中小size選擇,好啱我呢啲眼闊肚窄又想食嘢嘅人😋❤️❤️食落發現啲糖水整得好有心機❣️我地叫個兩款都好好食🤤🥚銀杏薏米腐竹蛋花糖水呢款糖水好出色✨✨第一樣要讚嘅係超級多料,薏米係食每一啖都有💓💓糖水我怕甜,但呢間糖水舖甜度適中,唔係得死甜,食材原味好出👍👍👍👍腐竹同蛋花煮到大小相同,食落兩種食材味道好平衡,每啖都有蛋花同腐竹~(。・ω・。)ノ鮮芒果椰汁西米露🥭椰汁西米露個糖水底唔會過甜,西米粒粒分明,唔會痴住😋西米仲好有咬口🫶依家雖然係冬天,但啲芒果都唔酸😼好甜!
🌟甜點🌟

🥚銀杏薏米腐竹蛋花糖水
呢款糖水好出色✨✨
第一樣要讚嘅係超級多料,薏米係食每一啖都有💓💓

鮮芒果椰汁西米露🥭
依家雖然係冬天,但啲芒果都唔酸😼好甜!
喺元朗同老婆食完飯,行咗一陣周圍搵糖水舖,唔覺意見到甜點,入去開頭以為外賣跟住見到有凳坐OK啦,之後喜出望外,食咗個班戟加埋楊枝甘露應該冇得輸,希望佢哋繼續努力
  • 楊枝甘露
  • 芒果班戟