2021-08-24 285 瀏覽
新屎坑,試試佢點知伏到一個點牛肉腸粉d粉 厚到呢,搞到裡面d牛肉好似唔熟咁鮮蝦豆苗餃 料係夠但皮都極厚生蒸包,君戶好食過佢多多聲鮮竹卷同蘿蔔糕過得去第一次食點心,食到咁…佢既價錢同一般點心鋪差唔多服務態度都好差,隔離台個呀姐都話個樓面太細超,見到男食客就笑咪咪咁,對住女食客叫佢收走個裝洗水杯既水兜都俾說話你聽。餐廳環境都幾唔衛生,食食下野有隻bee 飛過,10分鐘後又有隻烏蠅飛黎飛去。我都係想安安樂樂食餐飯姐…
新屎坑,試試佢
點知伏到一個點

牛肉腸粉d粉 厚到呢,搞到裡面d牛肉好似唔熟咁
鮮蝦豆苗餃 料係夠但皮都極厚

生蒸包,君戶好食過佢多多聲

鮮竹卷同蘿蔔糕過得去

第一次食點心,食到咁…
佢既價錢同一般點心鋪差唔多

服務態度都好差,
隔離台個呀姐都話個樓面太細超,
見到男食客就笑咪咪咁,
對住女食客叫佢收走個裝洗水杯既水兜都俾說話你聽。

餐廳環境都幾唔衛生,
食食下野有隻bee 飛過,
10分鐘後又有隻烏蠅飛黎飛去。
我都係想安安樂樂食餐飯姐…
2021-08-10 343 瀏覽
見到有招牌生煎包,諗住試下,好少食過唔好食,點知……奶野!鄉下仔第一次見生煎包上枱要用個煲仔飯既煲上,仲要生煎包反轉上枱,想證明個包底有煎,包下面有生蔥生洋蔥薦底證明係生,包係菜肉包,證明係包!夾埋就係招牌生煎包,係我唔識野,少見識…..咸水角凍上,都仲keep到硬實圓咕碌….鳳爪真係有蒸,蒸到已無哂汁,燒賣都真係好大隻,因為裡面唔係好熟,反而蒸唔夠時間😂😂結論:生煎包因為裡面好多椰菜,會敏感,亦與食開既生煎包有非常大既落差,所以無食!鳳爪太乾只食咗半碟,放棄,咸水角食半隻,圖咕碌但食落皮係立咗,怪感覺食唔到,又放棄,燒賣都要食剩,驚唔熟,最後唯一食哂係义燒腸,個人口味喜歡夠厚皮,好有咬口!😂😂唔想再做大嘥鬼,浪費食物,唔會再亂試新野!唯一仲讚得到既係,人手服務尚算好!有1分😂😂
2021-08-10
$70 (早餐)
疫情期間邊到都冇得去,唯有周圍去發掘好西食!!!!!朋友介紹愛民村開咗間食點心既餐廳仲用生煎包仲舖名,咁猛料,梗係叫埋班fd去踩下場><去到好快有位,整體門面乾淨,玻璃貼曬點心相,望落到流晒口水開咗茶之後,我地就立即叫個生煎包試一試去!同埋叫左8-9樣點心都好有效率,好快都上菜。生煎包即叫即煎,熱辣辣,咬落仲有肉汁餡料好足,食完已經滿足飽其他點心都唔錯,中規中矩啦!反而鮮蝦菜苗餃有驚喜好大隻蝦加埋好多西洋菜,好rich好juicy,大家都可以一試。但唔記得幫佢影返張相,整體來講都唔錯,大家可以值得一試 (P.S. 何文田站行去真係有啲攰><)
疫情期間邊到都冇得去,唯有周圍去發掘好西食!!!!!
朋友介紹愛民村開咗間食點心既餐廳
仲用生煎包仲舖名,咁猛料,梗係叫埋班fd去踩下場><

去到好快有位,整體門面乾淨,玻璃貼曬點心相,望落到流晒口水
都好有效率,好快都上菜。

生煎包即叫即煎,熱辣辣,咬落仲有肉汁
餡料好足,食完已經滿足飽

其他點心都唔錯,中規中矩啦!

反而鮮蝦菜苗餃有驚喜

好大隻蝦加埋好多西洋菜,好rich好juicy,
大家都可以一試。但唔記得幫佢影返張相,
整體來講都唔錯,大家可以值得一試
 (P.S. 何文田站行去真係有啲攰><)
招牌生煎包
2021-08-01
5 分鐘 (堂食)
招牌生煎包
  • 招牌生煎包,鮮蝦菜苗餃,蝦餃皇