2024-12-30 975 瀏覽
今日約朋友去開沙田睇聖誕燈飾香港有間韓國燒肉係由oppa幫你燒既 梗係要嚟試下啦 我哋揀咗個烤豬肉套餐 (五花肉+豬頸肉)食落去好新鮮 咬落去個口感好鮮嫩多汁好juicy呀 仲要係有個oppa幫你燒 燒到個外層焦香 唔使驚整污糟自己隻手 水冷麵之前喺夏天食過覺得好解暑 係冬天食其實發現都幾啱㗎 冬天食冰冰涼涼嘅嘢好正香港面條亦都好大呀超清新嘅感覺 同烤肉嗰個油嚟咁啱啱好中和咗食完覺得係啱啱好韓式煎餅韓式煎餅都好大份呀 外脆內軟 但香味仲好濃添 配埋放正中間嘅醬超好食 生醃醬油蟹蟹膏超多 醃得好入味又唔會好鹹 仲食到蟹既鮮味 抵讚👍🏻

我哋揀咗個烤豬肉套餐 (五花肉+豬頸肉)

水冷麵

韓式煎餅

生醃醬油蟹
蟹膏超多 醃得好入味又唔會好鹹 仲食到蟹既鮮味 抵讚👍🏻
很好吃😋豬五花 牛五花等油份很足夠,不會太膩,而且有專員幫忙燒,員工服務態度10分好,會建議給朋友吃這間,而且價錢合理已經第二次過來吃,真的值得一試再試,적극 권장👍🏼👍🏼👍🏼
已經第二次過來吃,真的值得一試再試,적극 권장👍🏼👍🏼👍🏼
  • 五花肉
  • 水冷麵
  • 烤豬肉套餐 (五花肉+豬頸肉)
2024-12-28 708 瀏覽
今日食咗一個韓式烤牛排骨套餐,配埋雞蛋羹、大醬湯同埋幾款小菜,真係一個好滿足嘅用餐體驗!★̆̈ 烤牛排骨套餐 $580牛排骨好厚切,烤完之後牛味好濃,外層微微焦香,肉質仲保持住嫩滑多汁。配埋韓國醬料同生菜一齊食,非常滋味!★̆̈ 雞蛋羹 $88雞蛋羹係用熱騰騰嘅石鍋煮出嚟,表面鋪滿粟米粒同蔥花,入口滑溜溜,帶住啲雞蛋自然嘅香味,仲有粟米嘅鮮甜,真係暖胃又暖心🤤★̆̈ 大醬湯 $88大醬湯嘅味道相當濃郁,帶有豆醬獨特嘅鹹香,再加上啲蔬菜同菇類嘅鮮甜,飲落去每一啖都好豐富,令人好有滿足感★̆̈ 小菜 𝔽𝕣𝕖𝕖餐前小菜種類多,每一款都用心製作,有泡菜、滷蛋同埋韓式魚糕。泡菜酸辣適中,滷蛋好入味,魚糕片加埋個醬食,甜甜哋辣辣哋,非常開胃☺️

★̆̈ 烤牛排骨套餐 $580

★̆̈ 雞蛋羹 $88

★̆̈ 大醬湯 $88

★̆̈ 小菜 𝔽𝕣𝕖𝕖
  • 雞蛋羹
2024-12-26 825 瀏覽
食物質素同其他分店有出入 但大致上味道不錯但服務方面有待改善 openrice上冇寫有開瓶費 我地order咗啤酒 再另外飲自己帶黎嘅酒 去到最後侍應先唔清唔楚地告知 態度亦唔係特別好 話要收我地$200開瓶費 無奈要照俾
食物質素同其他分店有出入 但大致上味道不錯

2024-12-26 673 瀏覽
呢間連鎖韓式燒肉料理,如果平時晚市黎食燒肉都要人均$150-200起,今次中午經過,發現佢地有比較抵食既lunch set,如果係燒肉set 就大概$120起,再平d就有鍋飯、湯set,$88起。入到餐廳一坐低,同大部分韓國餐廳一樣,已經會為你送上前菜小碟,有薯仔沙律、泡菜、蘿蔔同❗️韓式炒年糕❗️如果一合人黎食,未叫正餐只食前菜都已經好開心,而且仲係可以refill架!$88泡菜豬肉鍋配飯個石鍋好夠熱,一上枱就「卜卜卜」咁,好適合依加咁凍天氣食。入面主要都係泡菜、蘿蔔同豬肉片做料。味道幾好,唔會得個辣字,不過食到味就嫌有d咸,唔可以當湯咁飲哂去,如果想清d可能叫牛骨湯會啱d。因為跟餐有前菜,所以基本上都食到好飽,我自己都食咗兩輪炒年糕😆呢間既lunch雖然比起隔離$38雙餸飯貴,但CP值都ok,可以間唔中黎食下獎勵下自己。

$88泡菜豬肉鍋配飯

2024-12-25 606 瀏覽
唔搵都唔知原來田浦開左喺石門. 我地3人嗌左SA套餐有烤牛小排+五花肉+豬皮, 再加個水冷麵,食完熱辣辣既韓燒食返個水冷麵中和下。 全程有專人幫手燒 同兩老食唔洗煩🤭🤭
2024-12-23 534 瀏覽
一出石門站就聞到香香的烤肉味,餐廳播住KPOP 氣氛好好。有專人幫手燒肉,服務好好,雞蛋碗非常IGable, 豬五花好香,好好味, 仲叫咗牛小排,牛五花,牛油炒飯!推薦👍🏻
2024-12-20 662 瀏覽
心心念念終於食到呢間韓燒,oops親燒無理由唔試先上前菜,居然都比平時好食燒物都入味些,睇圖說話。肉質嫩滑,入味,估唔到豬皮咁好食,仲有特別嘅粉俾你沾肉。海鮮豆腐湯有一隻蝦,一隻蛋,配料充足,唔食辣都食得到。飯團外形好特別,好似一隻鴨仔,超可愛,即刻要叫2份。牛肉超香,好味到呢,我女即刻同我搶添。而家仲有活動,如分享食評仲送水冷麵一碗酸酸甜甜很適合夏天食,好開胃相比天后另一間韓店味道差不多
心心念念終於食到呢間韓燒,oops親燒無理由唔試
先上前菜,居然都比平時好食

海鮮豆腐湯有一隻蝦,一隻蛋,配料充足,唔食辣都食得到。

飯團外形好特別,好似一隻鴨仔,超可愛,即刻要叫2份。

牛肉超香,好味到呢,我女即刻同我搶添。

而家仲有活動,如分享食評仲送水冷麵一碗
酸酸甜甜很適合夏天食,好開胃
相比天后另一間韓店味道差不多

• 烤肉套餐
  • 水冷麵
2024-12-20 590 瀏覽
餐廳落地玻璃外透進柔和自然光,有著傳統韓國氣息。各式小菜色彩繽紛嘅小菜令人食指大動,有泡菜、醃蘿蔔、醬油鵪鶉蛋和冷翠玉瓜,入口凍冰冰,感覺好fresh,泡菜令人驚喜,酸味和辣味平衡啱啱好,口感很脆,帶有一絲清甜味道,清新爽口,越食越開胃,仲可以refill添!大醬湯熱氣騰騰,湯面上漂浮著一層香濃豆醬,很濃郁,帶有一點點辣味。烤牛排骨套餐先開大火把表面烤得金黃,再將再轉小火慢慢烤,牛排骨很有肉汁,甜醬油風味,搭配嘅配菜也很有心思呢!水冷麵麵條細長彈牙,冰涼湯底很清澈搭配黃瓜絲、蛋絲和水煮蛋,吃上一口,冰冰涼涼,酸酸地。

餐廳落地玻璃外透進柔和自然光,有著傳統韓國氣息。

各式小菜

大醬湯

烤牛排骨套餐

水冷麵
2024-12-19 304 瀏覽
提早慶祝冬至黎到田浦食肉黎到呢度充滿驚喜!呢度服務周到,價錢平靚正,簡直係食過返尋味! 非常推薦大家黎到呢間燒肉店,大份兼抵食四個人黎食都食到飽曬先出門口!!!!
提早慶祝冬至黎到田浦食肉
黎到呢度充滿驚喜!
呢度服務周到,價錢平靚正,簡直係食過返尋味!
非常推薦大家黎到呢間燒肉店,大份兼抵食
四個人黎食都食到飽曬先出門口!!!!
2024-12-17 303 瀏覽
選擇豐富 (牛肉、豬肉、雞肉) 特別是五花肉好好食 牛肉食材新鮮、口感鮮嫩多汁仲有人幫你燒埋👍🏻👍🏻調味好多樣,簡單鹽, 特製醬料 都能為肉類增添風味。強烈建議同朋友一起去體驗下💖
選擇豐富 (牛肉、豬肉、雞肉)
特別是五花肉好好食
牛肉食材新鮮、口感鮮嫩多汁
仲有人幫你燒埋👍🏻👍🏻

調味好多樣,簡單鹽, 特製醬料
都能為肉類增添風味。

強烈建議同朋友一起去體驗下💖
2024-12-14 481 瀏覽
正宗韓國燒烤,今晚全場爆滿。各類肉質都ok,有專人燒烤,前菜任添。舖內有多名韓國籍侍應。全晚播放流行韓國音樂,地方乾淨,不過價錢就見人見志,餐牌上無顯示辣的食物,都會有少少辣的。小朋友就不宜了。
2024-12-14
慶祝紀念
生日
  • 烤肉套餐
2024-12-14 432 瀏覽
第一次幫襯,叫$1200,3-4人套餐,有牛肋肉骨、五花腩、黃油飯等,服務細心,坐得舒服,有開放式窗邊坐位,唔怕油煙。有專人烤肉,肉質素好,好滿意。由韓國人主理,放心。
有專人烤肉,肉質素好,好滿意。
由韓國人主理,放心。
  • 烤牛排骨
  • 黃油炒飯
  • 五花肉
重點推介🤤👍🏻 烤牛排骨套餐烤牛排骨套餐真係肉食愛好者嘅夢想選擇 牛排骨外焦內嫩 醃製得好香 每一口都充滿肉汁 肉味濃 如果你鍾意肉類呢個套餐一定唔好錯過 🍖👍🏻 水冷麵水冷麵係夏天必食嘅 麵條彈牙 加上新鮮黃瓜絲同煮熟蛋 清爽可口 醬汁酸甜適中 水冷麵色彩鮮艷 食得開心🍜👍🏻 韓式小菜韓式小菜好多款式 各種色彩繽紛嘅醃製蔬菜都有自己特色 口感豐富 係韓餐中不可或缺嘅部分👍🏻 飯糰外觀簡潔但充滿驚喜 米飯調味得好好
重點推介🤤
👍🏻 烤牛排骨套餐

👍🏻 水冷麵

👍🏻 韓式小菜

👍🏻 飯糰
外觀簡潔但充滿驚喜 米飯調味得好好
2024-12-13 443 瀏覽
一家人沙田石門踏單車後,在附近商場搵食醫肚。韓式烤肉這兩年愈吹愈猛,十分流行。家人毫不猶豫地光顧這店家,店內裝修整潔光猛。坐下後,來一客招牌菜【水冷麵】在夏天吃一盤冷涼爽滑的水冷麵,視覺上已經非常解暑了。蕎麥麵牛骨湯加入了蛋絲、青瓜與檸檬汁,鮮甜之外還有點點果香。【韓國小菜】多不勝數,不只有泡菜、涼拌海帶芽、 醃製青瓜、涼拌牛蒡豆芽……酸酸辣辣很開胃,令人吃不停口。【醬油蟹】是必食的美食,滿滿的蟹膏和鮮味的蟹肉,既香濃又鮮味伴飯一流,讓人無法抵擋!【烤牛排骨套餐】套餐分量足料,經過慢烤的牛排骨; 肉質鬆軟嫩滑多汁,入口即化好吃又不膩。滿足的一餐!