2006-07-03 30 瀏覽
買開西餅、蛋糕,見有豆沙香蕉糕(一pack四件,$8),未食過,就買嚟試吓。以前食過一啲香蕉糕好重香水味唔好食,好彩佢嘅香蕉糕香味算幾淡,加咗豆沙亦唔太甜,不過咬落唔夠煙韌,普普通通喇。
2006-07-02 12 瀏覽
麵包味道不錯,燕麥包好味,豆沙包也不錯,價錢合理,但略為多油。它們最出名是曲奇餅,但我未試過。有機會也要試試曲奇餅是否真的那麼好味。
2006-02-28 5 瀏覽
一袋光蘇餅有5件只係10元, 而且個個都好大塊. 味道都唔錯啦, 起碼無咩"la"喉.
2006-02-09 18 瀏覽
貪平, 夜晚見佢十字包賣十蚊三個, 就好快手買黎食, 點知超難食><", 無牛油味, 咬落碎散一地, 完全同好味拉唔上關係。唯獨加入大量乾果(提子, 櫻桃, 橙皮)值得一提。早知去返檀島買好過~~

2005-11-12 21 瀏覽
佢最耍家o既cookies我真係未食過反而我愛上o既係佢地o既包菠蘿油真係非常正,唔食唔得.包又大,塊牛油又大.個包亦不只一味得個大字,好香甜.皮亦夠脆酥皮包亦係我響第二度見唔到的,有兩款.果占同肉鬆,果占我嫌佢太甜,肉鬆就真係正,好就好在有沙律醬伴下,冇咁乾.至於漢堡包,真係非常足料,先6蚊一個之嘛.試過之後老麥果d大可以不理仲有叉燒包同架哩牛肉包比好多舖頭都要好食,好此包款者值得一試.
佢最耍家o既cookies我真係未食過
反而我愛上o既係佢地o既包
菠蘿油真係非常正,唔食唔得.包又大,塊牛油又大.
個包亦不只一味得個大字,好香甜.皮亦夠脆
2005-03-12 21 瀏覽
$2.5一舊,比st.Lolan 貴,但食落一樣.之不過,這間我猜大概是新鮮製造,因為我上學前去買,但是見唔到.於是我中午再去一趟,終於給我發現了大半盤!評一評:個皮唔in-un,係軟淋淋皮~內餡屬中上多~試過兩款後,個人較喜歡紅豆味多些,因為冇花生一粒粒咁"慘"口,,XDD紅豆比較0岩我今日想食的FEEL----就是幼滑的感覺~!
$2.5一舊,比st.Lolan 貴,但食落一樣.

評一評:
個皮唔in-un,係軟淋淋皮~內餡屬中上多~
紅豆比較0岩我今日想食的FEEL----就是幼滑的感覺~!
我睇中左至大至靚的一個....一個大大個既菠蘿包裡面充分比溶溶地既牛油佔據著.=) 兩樣東西都很足料!好正!菠蘿包上的菠蘿酥又香又脆;牛油好香,從外看到的牛油..我真的估不到裡面是溶溶的樣子!嘩!一大啖咬落去的一剎那...正到暈~!甜甜地既菠蘿皮和好香好滑的牛油大堆躺在軟度適中的麵包中..我覺得好幸福~! ~O~
我睇中左至大至靚的一個....
一個大大個既菠蘿包裡面充分比溶溶地既牛油佔據著.

=) 兩樣東西都很足料!好正!

2004-12-23 2 瀏覽
dat day when i passed by, i jus couldn't stand the attraction and went in for breadpastry bread with jam was reali goodand pineapple cake only costs 10 for 3 piecesit's rather big in size and a bit too sweet, but i still found it nice!
2004-12-21 17 瀏覽
今日買了,一袋五大塊,價錢不貴呢!(一袋都幾聚手)好鬆化,好香蛋味,正!"合桃酥"隔離放了"桃酥仔",我問其中一放緊新鮮出爐的麵包的店員"這個"和"那個"有什麼不同?她都很樂意解答呀,即不會口黑面黑,不想答你的款啦^v^ 之前都有試過幾款被公認為好味道的麵包:果醬酥皮包,牛酥,三角型的雞酥,還有一款包..好像名為"炸蛋球":一粒大球,外面沾滿砂糖,裡面是淺黃色的蛋餡,好味道!那"三角型的雞酥"是三角型的一層層酥皮包(d餡好味亦夠多!).但相比起太源街的"聖羅蘭餅屋",當然,St.Lawrance的出色出色啦~
今日買了,一袋五大塊,價錢不貴呢!(一袋都幾聚手)
好鬆化,好香蛋味,正!

之前都有試過幾款被公認為好味道的麵包:果醬酥皮包,

2004-08-30 5 瀏覽
百事吉既芝士棒好好食~芝士味好濃..好香離遠聞已經聞到香噴噴既芝士味..正..!!!!夠晒大條..一條飽晒...!!!仲有一個麵包..我都唔記得左叫咩名...佢個包有少少蔥.. 個餡係一d好似白汁火腿既野非常好食...一百個好味道...!!!!
百事吉既芝士棒好好食~
芝士味好濃..好香
離遠聞已經聞到香噴噴既芝士味..正..!!!!
夠晒大條..一條飽晒...!!!

仲有一個麵包..我都唔記得左叫咩名...
佢個包有少少蔥.. 個餡係一d好似白汁火腿既野
非常好食...一百個好味道...!!!!
2004-08-27 13 瀏覽
果日我媽咪行過佢知我鍾意食曲奇..所以幫我買左磅!!d曲奇好香好脆..就算放幾日先食都唔會" 林"有一隻曲奇..係杏仁味..有好濃既杏仁味..好香...正另外有一隻上面鋪滿晒芝麻..我都唔知果隻曲奇叫咩名不過果隻好脆...味道就ok...!!!!d曲奇都唔係太貴...四十蚊一磅...買一磅都食左好耐.. !!!
果日我媽咪行過
佢知我鍾意食曲奇..所以幫我買左磅!!
d曲奇好香好脆..就算放幾日先食都唔會" 林"
有一隻曲奇..係杏仁味..
有好濃既杏仁味..好香...正

d曲奇都唔係太貴...四十蚊一磅...
買一磅都食左好耐.. !!!
2004-07-13 11 瀏覽
係荃灣開左一間台式麵飽店名【皇廷】,原來係百事吉同一個老闆,除了一樣以自製曲奇同占子酥飽作賣點外,多款台式麵飽作焦點。不過連買了十款不同種類麵飽.好點不倫不類,未能接受。如酥皮面栗米飽;外層用上酥皮,但餡料似奶黃質地但加數粒栗米.. 怪怪的。相反多士較為吸引味道如意式,可以一試。
2004-07-13 6 瀏覽
我不嬲都係果占酥皮包o既忠實擁護者. 見食評讚呢度o既果占酥皮包好食, 特登過黎買個試下. 佢個酥皮包真係用人地酥皮湯o個層酥皮, 大大塊咁包住個面包. 不過實在係太大塊啦, 所以較美心o個個膩! 咬落去, 第一啖勁多果占, 好開心! 點知再咬, 果占已經見盡頭...淨番o既就係酥皮白麵包...原來佢d果占分佈極不平均...攪到我先甜後苦...個"酥皮白麵包" 比較實身, 食完好飽肚...
個"酥皮白麵包" 比較實身, 食完好飽肚...
2004-06-30 3 瀏覽
我就買左好多:清蛋糕, 果占飽(好味道),牛舌酥,煙肉芝士捧都好好味
2004-06-30 0 瀏覽
試過菠蘿包,墨西哥同香腸酥,味道都幾好.價錢都唔貴.早餐食佢好過食美心.
試過菠蘿包,墨西哥同香腸酥,味道都幾好.價錢都唔貴.
早餐食佢好過食美心.